Originally Posted by
ABOOO
Risk almaktan bahsediyorsunuz, Sega zaten çok satıyor ve çok kazanıyor, neden risk alsın? Neden hala Türkiye'den gelecek paraya acil gözü ile bakıyorsunuz? Şahsi kanaatimdir, Türkiye'ye hiç ürün ithal edilmese dahi onlar önemli olmaz bence.
Siz bunu yapmak zorundalar, bu para olmazsa olmaz gibi düşünüyorsunuz şu an.Sega iflas edecek bir firma değil, siz o dönemi bilir misin bilmiyorum, Sega Mega Drive adlı bir cihaz vardı, ki tahminen 15-16 yıl öncesinden bahsediyorum ben size.Seneler sonra size kimse siz söyledin demez ama makroekonomik politikalar uygulayan, sistematik büyüme gerçekleştirerek sektörel büyüme gerçekleştiren CEO seneler sonra plaket alır.Ekonomi, yapmazsanız batarsınız, risk alın diye açıklanamaz, ekonomi bilimi eğitimi çok önemlidir.Ekonomi sistematik bir düzendir, hiyerarşisi bulunur.Hiç bir işe bodoslama girilemez.Dediğiniz gibi firma da, siz de kendi açınızıdan haklısınız.
Oyunun her sene geliri aynı zamanda sonraki seneye ait olacak Ar-ge geliri de demektir.Her ürün aynı seviyede kalırsa zaten piyasadan silinir, gelişme göstermezseniz ikame mal da o seviyeye ulaşır ve kazanç sağlayamazsınız.Ürünler kategorize edilir, her ürün grubunda geçerli olmayabilir elbet.Eğer her sene geliştiriliyor ama aslında aynı şey diye bakarsanız CRT TV'den (tüplü) LCD TV'ye geçiş, LCD'den LED TV'ye geçiş süresince her televizyon teknolojisine de aynı demek gerekir.Çünkü sürekli size izleme aracı sunuyorlar, televizyonda farklı bir fonksiyon yok ki, sürekli kumanyaya basıp kanal değiştirip yayın izliyorsunuz.
Satış konusunda bilgi sahibi değilim, gerekli görüşmeleri Mustafa ve Ömer abi sağladığı için gerekli zamanlarda kendileri bilgi verecektir zaten.