Quote Originally Posted by mkkadi View Post
Bi konu hakında yazmak istiyordum ama önceden belirtmek isterim ki bu konu hakkında bir kaç deneme de yaptım.

Türkiye liginde futbolcular PAlarına ulaşamıyorlar. Bu oyunun genel hatası mı bilmiyorum ama diğer liglerde iyi gelişiyorlar. Şimdi Türk takımlarının antrenman programları, koçları veya oyuncunun profesyonelliği falan diyebiliriz ama oyuncunun özelliklerinde düşme bile olabiliyor.

Ne demek istediğimi örneklerle açıklayayım. Bunun içinde türkiye liginde CA-PA farkı yüksek olacak oyunculara odaklandım. Mesela Arda PA 172. Şu an 27 yaşında CAsı 156 olması lazım belki de 154. Hatta bazı önemli özellikleri de düşmüş. (teknik 18-16 gibi) Sonra bi -9luk oyuncularımıza bakayım dedim. Sercan ile Batuhan sadece 1-2 yıllık gelişme gösterebilmiş gibiler. Yani değerleri min 150 CAlık yok ki ort. 165 olduğunu düşünürsek ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. Belki takımları siz çalıştırırsanız oyuncular yükselebilir daha fazla ama şimdi Batuhan da Sercanda beşiktaşta yani türkiyede kötü takım da değiller diyelim koçları ya da antrenman sahası kötü olsun.

Bunları gördükten sonra bende 1-2 deneme daha yaptım. Galatasarayı yönetmiyorum oyun içi editör ile Ardaya 172 Pasının tamamını da verdim. Özellikleri ilk başta biraz yükselir gibi de olsa zamanla kontrol ettim CAsı yavaş yavaş düşmeye başladı.

Genel olarak demek istediğim oyuncuların PAsına türkiye de ulaşamadığı. Türk oyuncularından en iyileri bile Avrupa arenasında iyi takımlarda boy gösteremiyor. Belki türk takımı yönetirsem değişir ama 9.02 kullanıyorum ve bir türk takımı yönetmiyorum.
Herhangi bir cevap alamayınca özellikle de Ömer abiden tekrar gönderiyorum.