-
20.Haziran.2009, 21:07
"Eski statüde futbolcular Türk vatandaşı oldukları tarihten itibaren beş yıl bekliyorlardı. Şimdi ise (Türk vatandaşlığına) başvuru tarihinden itibaren 5 yıl bekledikten sonra yerli oyuncu statüsünde oynayabilecekler. Başvuru tarihinin esas tutulması ile TC vatandaşlığına meyilli olanlar biraz daha zaman kazanmış oluyor."
Sen buna hukuk metnini okumamı diyorsun... Senin egitim seviyen ne kardeşim kendi kafandan parantezler açıyor... haksız yere kendini haklı çıkarıyorsun... Ayrıca zaman kazanmış oluyorlar deyimini sen nasıl anlıyorsun... Adamın türk satatüsünde oynama başvurusu için Türk Vatandaşlığına ihtiyacı yok diyor... Kısaca zaman kazanıyor.....
sen demişsin ki:
"Bir önceki mesajımda tırnak içinde buraya yazdıklarım 12 Haziran 2009 tarihli resmi gazeteden alıntı."
ben diyorum ki:
Orda yazan kanunların hepsi Tc vatandaşı olmakla ilğili, o konuda bir sorun yok 5 yılda tc vatandaşı olunur... İtiraz eden mi oldu...? Biz burda Türk Satüsünde oynama başvurusunun TC vatandaşlığına gerek olup olmadığını tartışıyoruz...
Şunu unutmaki benim sana söylediğim kanun değiştiği tarih 29 Mayıs 2009. Bundan dolayıda henüz hiçbir oyuncu böyle bir başvuru yapmadı...Yaptıysada en yakın 2014' görürüz... Hepberaber...
senin alıntın: ( TARİHE DİKKAT ÇEKİYORUM )
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 09:55 TSİ 01 Haziran 2006 Perşembe
İSTANBUL - Federasyon Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, yabancı oyuncuların Türk statüsüne geçmesi için gereken 5 yıllık sürenin, vatandaşlığa kabul tarihinden itibaren değil, vatandaşlık başvurusundan itibaren başlayacağını belirtti. Türk Milli Takımı’nda forma giyme olasılığı bulunan futbolcular için farklı bir uygulamanın olacağını ifade eden Arıboğan, Türk vatandaşlığına kabul edilen bir futbolcunun, Türk Milli Takımı ile resmi bir maçta forma giymesi durumunda, ligde de Türk statüsünde oynayabileceğini söyledi.
Bütün Tarihler, kanunun değişmesinden önce... Bana bunlarla gelme...Ben artık, sana cevap verme tenezzülünde bile bulunmak istemiyorum ama senin bu egonun tatmini konusunda ders vermektende kaçamıyorum...
Yukarda o kadar alıntı yapmışsın ve tarihlere bakılırsa hepside geçmiş yıllardan... yani sen demogoji yapıyorsun... Uzun yazarak kendini aklamaya çalışıyorsun. Dün hocamla konuştum ve benimle aynı fikirde... Bir yabancı oyunu geldiği ilk gün türk statüsünde oynama başvurusu yaparsa 5 yıl sonra Türk statüsünde oynar... Minimum süre 5 yıldır....
Artık Hata yaptıgını açılada rahatla.... Koca hukuk profesörü benimle aynı fikirde... Yen şu Egonu...
Last edited by senolyagnl : 20.Haziran.2009 at 21:25
Mesaj Yetkileri