1 ile 30 arası toplam 42 sonuç

Konu: Turk Vatandasi Olma Yılı

Threaded View

yahu kardeşim sen anlamaktanmı kaçıyorsun... öle Yazına link vermekle olmuyor... ben anlamadım linkteki yazıyı sen tamamen okumuyormusun... Öle uzun uzun yazmakla haklı oldugunu düşünme.... Önceden milli olmuş bir oyuncunun başvuru yapabilmesi için TC vatandaşı olması gerekiyordu fakat şimdi yeni düzenleme ile yabancı oyuncunun türk statüsünde oynama başvurusu için vatandaşlık aranmıyor....

Ayrıca yukarda Tc vatandaşı olmanın kanunlarını yazmışsın ama bizim işimiz tc vatandaşı olmakla değil. Türk statüsünde oynakla alakalı...

Yani:
    Milli olmuş Oyuncu gelir, geldiği gün türk statüsünde oynama başvurusu yapar, 5 yıl sonra hem türk vatandaşı olur... Hem Türk statüsünde oynar.... Türk statüsünde oynama başvurusunu diyelimki oyuncu 2. yılında yaptı o vakitte başvurudan 5 yıl sonra yani 7. yılında Türk statüsnde oynar...

Başvuru yapmanın ön koşulu ne diye sormuşsun. İşte o kanun değişti Onuda hani senin verdiğin link varya orda yazmış sevgili Ömer Altay. bana bunun yazından alıntı olmadıgını söle veya yazıya yanlış yazılmış de anlarım...:

Alıntı(arkadaşın ısrarla verdiği linkten 2.kez yazıyorum):
    Eski statüde yabancı futbolcular Türk vatandaşı oldukları tarihten itibaren beş yıl bekliyorlardı. Şimdi ise başvuru tarihinden itibaren 5 yıl bekledikten sonra yerli oyuncu statüsünde oynayabilecekler. Başvuru tarihinin esas tutulması ile TC vatandaşlığına meyilli olanlar biraz daha zaman kazanmış oluyor.
    Last edited by senolyagnl : 19.Haziran.2009 at 21:10

Mesaj Yetkileri