1 ile 30 arası toplam 42 sonuç

Konu: Turk Vatandasi Olma Yılı

Hybrid View

"Eski statüde futbolcular Türk vatandaşı oldukları tarihten itibaren beş yıl bekliyorlardı. Şimdi ise (Türk vatandaşlığına) başvuru tarihinden itibaren 5 yıl bekledikten sonra yerli oyuncu statüsünde oynayabilecekler. Başvuru tarihinin esas tutulması ile TC vatandaşlığına meyilli olanlar biraz daha zaman kazanmış oluyor."

Sen buna hukuk metnini okumamı diyorsun... Senin egitim seviyen ne kardeşim kendi kafandan parantezler açıyor... haksız yere kendini haklı çıkarıyorsun... Ayrıca zaman kazanmış oluyorlar deyimini sen nasıl anlıyorsun... Adamın türk satatüsünde oynama başvurusu için Türk Vatandaşlığına ihtiyacı yok diyor... Kısaca zaman kazanıyor.....

sen demişsin ki:

"Bir önceki mesajımda tırnak içinde buraya yazdıklarım 12 Haziran 2009 tarihli resmi gazeteden alıntı."
    ben diyorum ki:
    Orda yazan kanunların hepsi Tc vatandaşı olmakla ilğili, o konuda bir sorun yok 5 yılda tc vatandaşı olunur... İtiraz eden mi oldu...? Biz burda Türk Satüsünde oynama başvurusunun TC vatandaşlığına gerek olup olmadığını tartışıyoruz...

Şunu unutmaki benim sana söylediğim kanun değiştiği tarih 29 Mayıs 2009. Bundan dolayıda henüz hiçbir oyuncu böyle bir başvuru yapmadı...Yaptıysada en yakın 2014' görürüz... Hepberaber...

senin alıntın: ( TARİHE DİKKAT ÇEKİYORUM )
    NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    Güncelleme: 09:55 TSİ 01 Haziran 2006 Perşembe
    İSTANBUL - Federasyon Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, yabancı oyuncuların Türk statüsüne geçmesi için gereken 5 yıllık sürenin, vatandaşlığa kabul tarihinden itibaren değil, vatandaşlık başvurusundan itibaren başlayacağını belirtti. Türk Milli Takımı’nda forma giyme olasılığı bulunan futbolcular için farklı bir uygulamanın olacağını ifade eden Arıboğan, Türk vatandaşlığına kabul edilen bir futbolcunun, Türk Milli Takımı ile resmi bir maçta forma giymesi durumunda, ligde de Türk statüsünde oynayabileceğini söyledi.

Bütün Tarihler, kanunun değişmesinden önce... Bana bunlarla gelme...Ben artık, sana cevap verme tenezzülünde bile bulunmak istemiyorum ama senin bu egonun tatmini konusunda ders vermektende kaçamıyorum...

Yukarda o kadar alıntı yapmışsın ve tarihlere bakılırsa hepside geçmiş yıllardan... yani sen demogoji yapıyorsun... Uzun yazarak kendini aklamaya çalışıyorsun. Dün hocamla konuştum ve benimle aynı fikirde... Bir yabancı oyunu geldiği ilk gün türk statüsünde oynama başvurusu yaparsa 5 yıl sonra Türk statüsünde oynar... Minimum süre 5 yıldır....

Artık Hata yaptıgını açılada rahatla.... Koca hukuk profesörü benimle aynı fikirde... Yen şu Egonu...
    Last edited by senolyagnl : 20.Haziran.2009 at 21:25

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by senolyagnl View Post
    Artık Hata yaptıgını açılada rahatla.... Koca hukuk profesörü benimle aynı fikirde... Yen şu Egonu...
    Birincisi bu üslup ile konuşamazsınız.
    Saygınızı asla aşağıya düşürmeyin.

İkincisi Lütfi Arıboğan yazılı kanunlardan büyük değildir.
    Yazılı olan metinler uygulanır, yarın biz bunu Türk yapıyoruz dese de umrumuzda olmaz.

Kimse kanunlardan büyük değildir, savunduğunuz şey oldukça anlamsız.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003

Sen buna hukuk metnini okumamı diyorsun... Senin egitim seviyen ne kardeşim kendi kafandan parantezler açıyor... haksız yere kendini haklı çıkarıyorsun...
    Hukuk okumuyoruz. Bir makale okuyoruz.
    Eğitim seviyem de senin hukuk dersi aldığın hocan kadar.

Ayrıca zaman kazanmış oluyorlar deyimini sen nasıl anlıyorsun... Adamın türk satatüsünde oynama başvurusu için Türk Vatandaşlığına ihtiyacı yok diyor... Kısaca zaman kazanıyor.....
    Türk statüsüne başvurmak diye bir kavramın varlığını kanıtlayabilirmisin. Bu formel bir başvurumudur? Yoksa vatandaşlığa başvuru tarihi ile aynı mı kabul edilir Türk statüsüne girme sürecinin başlangıç tarihi?

Başka ülkelerde milli olmuş oyuncular vatandaşlığa başvurduktan 5 yıl sonra Türk Statüsünde oynama hakkı kazanıyor. Vatandaşlığa başvurmak için de Türkiye'de 5 yıl ikamet etmeleri gerekiyor.

sen demişsin ki:

"Bir önceki mesajımda tırnak içinde buraya yazdıklarım 12 Haziran 2009 tarihli resmi gazeteden alıntı."
    ben diyorum ki:
    Orda yazan kanunların hepsi Tc vatandaşı olmakla ilğili, o konuda bir sorun yok 5 yılda tc vatandaşı olunur... İtiraz eden mi oldu...? Biz burda Türk Satüsünde oynama başvurusunun TC vatandaşlığına gerek olup olmadığını tartışıyoruz...
    Burada tartışılacak bir şey yok o zaman. Zira Türk statüsünde oynama başvurusu diye bir kavram yok. Vatandaşlığa basvurma tarihinin, 5 yıl bekleme sürecinin başladığı tarih ile aynı olduğunu verdiğim makaleler sana net bir şekilde anlatıyor.

Şunu unutmaki benim sana söylediğim kanun değiştiği tarih 29 Mayıs 2009. Bundan dolayıda henüz hiçbir oyuncu böyle bir başvuru yapmadı...Yaptıysada en yakın 2014' görürüz... Hepberaber...
    Kanunun değişmesi sadece bir kişinin ne zaman vatandaş olabileceğini direkt olarak etkiler. Ne zaman Türk statüsünde oynayabileceğini ise dolaylı olarak etkiler.

Vatandaşlığa başvuru tarihinden sonra 5 yıl bekletmek ve ondan sonra Türk Statüsünde oynamasına izin vermeyi bir sportif kural kural olarak algılaman gerekli. Bir kanun değil. Yani Vatandaşlık kanununun değişmesi bu bekleme sürecinin tanımını değiştirmiyor. TC Devleti kimlerin vatandaş olabileceğine karar veriyor. TFF ise kimlerin ve vatandaş olduktan ne kadar süre sonra Türk statüsünde oynayabildiğine.

senin alıntın: ( TARİHE DİKKAT ÇEKİYORUM )
    NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    Güncelleme: 09:55 TSİ 01 Haziran 2006 Perşembe
    İSTANBUL - Federasyon Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, yabancı oyuncuların Türk statüsüne geçmesi için gereken 5 yıllık sürenin, vatandaşlığa kabul tarihinden itibaren değil, vatandaşlık başvurusundan itibaren başlayacağını belirtti. Türk Milli Takımı’nda forma giyme olasılığı bulunan futbolcular için farklı bir uygulamanın olacağını ifade eden Arıboğan, Türk vatandaşlığına kabul edilen bir futbolcunun, Türk Milli Takımı ile resmi bir maçta forma giymesi durumunda, ligde de Türk statüsünde oynayabileceğini söyledi.
    Tarihe istediğin kadar dikkatimi çek. Bunların, yeni kanun ışığında neden geçersiz olduğunu gösterebilene kadar bunlar geçerlidir. Veya TFF bu kuralı değiştirene kadar. Zira tartıştığımız Vatandaşlık kanunu değil, TFF kuralı. Vatandaşlık kanunu değişti ancak TFF kuralının değiştiğine dair herhangi bir bilgi yok ortada.

Bütün Tarihler, kanunun değişmesinden önce... Bana bunlarla gelme...Ben artık, sana cevap verme tenezzülünde bile bulunmak istemiyorum ama senin bu egonun tatmini konusunda ders vermektende kaçamıyorum...
    Benim tatmin olmasi gereken bir egom yok. Zira ben yazdıklarımı kanıtlara dayandırıyorum.

Yukarda o kadar alıntı yapmışsın ve tarihlere bakılırsa hepside geçmiş yıllardan... yani sen demogoji yapıyorsun... Uzun yazarak kendini aklamaya çalışıyorsun. Dün hocamla konuştum ve benimle aynı fikirde... Bir yabancı oyunu geldiği ilk gün türk statüsünde oynama başvurusu yaparsa 5 yıl sonra Türk statüsünde oynar... Minimum süre 5 yıldır....
    Kim demagoji yapıyor acaba? Burada Türk statüsünde oynamaya başvurma gibi bir kavram olduğunu iddia eden ben değilim. Sensin. Bütün tezinin temelini de bu kavram oluşturuyor.

Ancak maalesef Türk statüsünde oynamaya başvurma diye bir kavram YOK!

Vatandaşlığa başvurmak var. Vatandaşlığa başvurduktan 5 yıl sonra da Türk Statüsünde oynamaya hak kazanmak diye bir kavram var.

Her iliştirdiğim makale bunu gösteriyor. Sen de hayali bir Türk statüsünde oynamaya başvurma kavramı ortaya attın ve onu savunuyorsun. Bu kavramın hayali olmadığını kanıtla, başımın üstünde yerin var. Bir cümleyi ters okuyup bu sonuca vardın kendince, ben 3 tane daha örnek verdim ama kendi ters okuduğun örnek ile aynı tarihlerde yazılmış olmasına rağmen işine gelmediği için içinde TFF yönetim kurulu üyesinin demeçlerini de içeren örnekleri elinin tersiyle ittin.

Demagoji yapan bu durumda benmiyim, yoksa olmayan bir kavramı ortaya atan sen mi? Buna önce karar ver istersen.

Ortaya bir kanıt koymadan karşındakinin fikri değişmez. Mahkemede bir şeyi kanıtlamak istedğinde Hukuk Profesörüm bana böyle dedi diyerek herhangi bir kimseyi ikna etmen mümkün olur mu?

Bana gelip yarım yamalak soru soran, başımdan savmak istediğim çok öğremcim oldu. Hocana saygım sonsuz (her hocaya olduğu gibi zira kendisi benim meslektaşım - her ne kadar farklı konularda çalışsak da) ancak soru sorduğunda alacağın cevap senin soruyu ne kadar doğru bir biçimde sorduğunda saklıdır. Türk statüsünde oynamaya başvurma diye bir kavramın varlığını ortaya atıp, daha önce yazılmış makaleleri gözardı edersen, ve de hocan bu konuda daha önce düşünmemiş ise tabii seninle aynı fikirde olur. Seni mi kıracak?

biz seninle boşuna tartışıyormusuz yaaa.... ben senin isteiğin cevabı buldum...

sadece gülüyor, sen haklısın diyor ve konuyu kapatıyorum...
    Last edited by senolyagnl : 21.Haziran.2009 at 05:38

Nesil
    2003

biz seninle boşuna tartışıyormusuz yaaa.... ben senin isteiğin cevabı buldum...

sadece gülüyor, sen haklısın diyor ve konuyu kapatıyorum...
    Yazık.

Ben de bu karşılıklı yazışmanın daha önce düşünmemiş olduğun birşeyleri sana düşünme fırsatı verdiği için memnun olmanı beklerdim. En azından karşılıklı yazışmalarda amacım hep budur, düşünmemiş olduğum birşeyler ortaya konulsun da birşeyler öğreneyim.

Neyse, farklı kanıt ortaya konulana kadar yabancı kuralı bu şekilde yansıtılmaya devam edecek. Zira ortaya şimdiye kadar konulmuş her kanıt Türk statüsüne geçmenin anlattığım şekilde olduğuna işaret ediyor.

Mesaj Yetkileri