Quote Originally Posted by licentia View Post
arama yapsaydiniz keske yeni konu acicaginiza...

Neyse Goksel bey sanirim onemli bi detayi es gecmis konusmanizda...

Bu oyuncular 5 sene icersinde vatandas oluyorlar evet ama vatandasliga basvurduktan 5 sene sonra... Kac tane topcu var oyunda oldugu gibi ulkemize ayak basar basmaz Turk vatandasligina basvuran? Benim bildigim hic yok ama belki vardir 1-2 tane... Genelde gercek hayatda 7-10 yil sonra Turk statusune geciyor kendi milli takiminda oynamis oyuncular cunku basvurmalari en erken 2. veya 3. sezonlarinda gerceklesiyor...

Aslinda Omer abi daha once sabit 10 yil olucagina oyuncudan oyuncuya oyundan oyuna degisen daha gercekci daha rastgele bi sistem gelistirilmesini tercih etigini solemisti yanlis hatirlamiyorsam. Boyle bi sistem gelisene kadar bununla idare edicez...
Oncelikle tesekkur ederim uyarmis oldugun icin.

Goksel bey detayi es gecmis olabilir kabul. Ancak unutmamak gerekir ki bir bir Oyun. Eger ki sen simdi gelip bana bu detayi acarsan bende sana soyle bir soru sorarim,
Bir futbolcunun Turk takimina geldigi gibi vatandasliga basvuru yapmadigini nerden biliryorsun. Kaldi ki oyuncunun profilindeki personel bolumunde eger bir gun sayaci varsa ben oyuncunun basvurusunu yaptigini ve bekledigini anlayip isin firlamaligina kacarim.
Diger taraftan esas bana etik gelmeyen konu futbolcu kendi milli takiminda oynadigi gibi bu sure otomotikmen 10 yila cikiyor. Bu bana pek mantikli gelmiyor.
Diger taraftan Omer abi diye bahsetmis oldugun arkadasimizin aslinda istemis oldu kural bir nevi var. Nasil mi ;
Su anda bu surenin 5 yi oldugunu farz edelim, ama futbolcu mutsuz dogal olarak vatandasliga gecmiyor ve belkide daha da uzun bir sure gecmeyecek. Buda bir bakima Futbolcunun istegine bagli birsey. Oyun sadece minimum bir zaman siniri koyuyor.

Amacim bu vatandaslik olayinin ne kadar dogru ne kadar yanlis oldugudur. Yanilmiyorsam oyunda Ispanya liginde 10 Almanya liginde ise 8 yil bu sure. Onun disindaki butun buyuk ulkelerde bu sure 5 yili gecmiyor...