Quote Originally Posted by vedat1987 View Post
Barcelona bence daha vurgulu bir örnek Bılbaodan.Koca koca yıldızların yanında Valdes-Busquets gibi orta sınıf oyuncular oynamıyor mu sanki.Hatta biz neler çektik Gabriler-Oleguerler bunlar 2. lig kalitesinde isimler.İspanyada bu bir gelenek diyoruz ama arkadaşlar inatla buna ırkçılık demeye devam ediyorlar.
Ben sözlerime asla Barselona'yı dahil etmedim.Barselona örneği savunduğum düşüncelerin karşısına çıkartabileceğiniz şeyler değilki.Hatta Barselona'dan bahsetmen düşüncelerimin tamamlayıcısı olmuştur.Benim sözlerimi onaylamış oluyosunuz Barselona ırkçı değildir çünkü; kalitesi yüksek bi İspanyol oynayabilir. Bilboa ırkçıdır çünkü; bi İspanyol ağzıyla kuş tutsa oynayamaz. Onun dışında Barselonanın yaptığı gibi bölgecilik-hemşericilik olmaktadır ve olacaktırda. Zaten Katalanların ve Baskların düşünce yapılarıda farklıdır. Bask bölgesi daha radikal iken Katalanlar daha "uysal"dır. Basklar daha tutucu,daha kapalıyken Barselona ulusal-uluslararası sisteme daha entegredir, vs. vs..

Quote Originally Posted by vedat1987 View Post
Ayrıca bazı arkadaşlar yorumlarında olayı abartıp faşist bir uygulama demişler.Bunlar çok abartılı yorumlar.Sakın İspanyol tarihini az çok bilen birine Bılbao-Barcelona vs faşist demeyin adam size yıllarca güler.Yahudi kamplarındakilere siz faşistsiniz demek kadar saçma bir yorumdur.
Yapma, bu kadar bol keseden atma. Bilboa aşırı milliyetçidir-ırkçıdır. Bilen çok iyi bilir.Barselon'aya kimse faşist demedi zaten. Onlarda milliyetçidir, ama Bilboa kadar militarist olmadılar. Yahudi kamplarıyla ne alaka ya.

Quote Originally Posted by ozzymanborn View Post
Sakaryaspor'da Sakarya doğumlu olan veya Sakarya'da büyüyen oyuncuların olma şansı daha da büyüktür...
Veya Fenerbahçe bir kadıköy çocuğunu, Beşiktaş çocukluğu Çarşı'da geçmiş bir çocuğu aldığı zaman izmirli bir çocuğa göre daha fazla desteklediği zaman veya Galatasaray yine kendi altyapısını desteklediği zaman ırkçılık yapmıyorsa Bilbao şehrindeki tüm takımları kendi altyapısı olarak gören Atletico da ırkçılık yapmamaktadır...
Sakarya ırkı, Beşiktaş ulusu, galatasaray milleti diye bi kavram yok. O yüzden bu bi ırkçılık olamaz zaten. Pek doğru bi örnek olmamış.

Quote Originally Posted by ozzymanborn View Post
Bir a takımının teknik direktörü dese ki ben bundan böyle transfer yapmıyorum... Sadece altyapıma oyuncu alacağım ve onları yetiştirip ligde barınmaya çalışacağım... Bu ırkçılık olmaz ve yabancı oyuncu almamasını da kimse sorgulamaz... Bilbao da bence altyapı taktiğinin benzerini uygular...
Alt yapıya önem verilmesinin ırkçılık olduğu gibi bi laf edilmedi. Biri daha buna benzer bişey demişti. Şu yanıtı vermiştim;
Quote Originally Posted by burock0 View Post
"Sadece alt yapıdan futbolcu oynatırım. İspanyolda olsa Katalanda olsa Arapda olsa alt yapıda yetişmek kaydıyla takımımda her zaman oynayabilirler" kuralını getirirlerse eyvallah gerçektende bi başkaldırıdır bu der saygımı sunardım.