Ben sözlerime asla Barselona'yı dahil etmedim.Barselona örneği savunduğum düşüncelerin karşısına çıkartabileceğiniz şeyler değilki.Hatta Barselona'dan bahsetmen düşüncelerimin tamamlayıcısı olmuştur.Benim sözlerimi onaylamış oluyosunuzBarselona ırkçı değildir çünkü; kalitesi yüksek bi İspanyol oynayabilir. Bilboa ırkçıdır çünkü; bi İspanyol ağzıyla kuş tutsa oynayamaz. Onun dışında Barselonanın yaptığı gibi bölgecilik-hemşericilik olmaktadır ve olacaktırda. Zaten Katalanların ve Baskların düşünce yapılarıda farklıdır. Bask bölgesi daha radikal iken Katalanlar daha "uysal"dır. Basklar daha tutucu,daha kapalıyken Barselona ulusal-uluslararası sisteme daha entegredir, vs. vs..
Yapma, bu kadar bol keseden atma. Bilboa aşırı milliyetçidir-ırkçıdır. Bilen çok iyi bilir.Barselon'aya kimse faşist demedi zaten. Onlarda milliyetçidir, ama Bilboa kadar militarist olmadılar. Yahudi kamplarıyla ne alaka ya.
Sakarya ırkı, Beşiktaş ulusu, galatasaray milleti diye bi kavram yok. O yüzden bu bi ırkçılık olamaz zaten. Pek doğru bi örnek olmamış.
Alt yapıya önem verilmesinin ırkçılık olduğu gibi bi laf edilmedi. Biri daha buna benzer bişey demişti. Şu yanıtı vermiştim;