Quote Originally Posted by perpetua View Post
Taktiksel farkliliklari goz onunde tutmazsan tabii bu goruntu cikar. Bir takim defansta cok adamla bekliyor, rakibin kanatlari kullanmasini tikamak icin variyla yoguyla ugrasiyor. Diger takim devamli ofansi dusunuyor ve rakibi acmaya ugrasiyor. Sonucta daha iyi kontra atak yapan takim da kazaniyor. Ancak her ne olursa olsun, iki macta da defansif oynayan takim 5 gol yiyor, ofansif oynayan takim da 5 gol yiyor. Ugur kosacak bos alan buluyor cunku Sevilla'nin sag beki ofansi daha cok dusunuyor. Capel'in karsisindaki Gokhan'in agirlikli gorevi ise savundugu bolgeden ayrilmamasi, Capel'in etkili olmasini engellemesi.
Hayır abi kesinlikle bu konuda katılmıyorum sana.. Birebir kalınan pozisyonlarda taktikle ne alakası varki.. Alves ileride kaldığında veya pozisyonunu kaybettiği anlardan bahsetmiyoruzki.. Aynı şekilde Gökhan Gönül'de bir çok kez Capel'le birebir mücadelelerin çoğundan galip ayrıldı.. Hemde Capel çok rahat durumlarda topla buluştuğu anlarda bile geçemedi.. Herhalde birebir de oyuncu karşındayken seni geçmesine izin ver gibi bir taktik almış olmsı imkansızdır, veya birebirde oyuncunun üstüne git ama çalım atma gibi bir taktikte vermiş olamaz.. Bu durumda Alves her ne kadar hücum düşünsede savunmada birebir kaldığında bu kadar rahat geçirmemesi lazımdı Uğur'u.. Dünyanın en iyi sağ bekinden bahsediyoruz burda(!)(bu görüşede katılmıyorum, İspanyol araştırmacıların çok büyük bir hatası olarak değerlendiriyorum açıkcası).. Bütün defansif özellikleri dökülen Gökhan Gönül'de Capel'i geçirmedi..

Bursa maçını izlemedim ama Sinan eğer pozisyonların %95'inde(birebir pozisyonlar için) bizim savunmayı zorlanmadan geçtiyse Sinan'ın da dribling'i yada artık nasıl geçtiyse hızıylamı tekniğiylemi o özellikler yükseltilmeli..

Birde bu yabancı ülke futbolcularını eleştirebileceğimiz bir başlık açılması gerektiğini düşünüyorum Ömer abi.. Böyle birşeyi uygun görürmüsün?