sevgili dostum yaptığın katkı için sağol isviçre sırbistan da incelenip ekleebilir pek tabide ama konu başlığını açtık zaten bize katılan bizimle aynı düşüncede olanlar var bi çok kişi zaten abartının farkında bir kısım arkadaşta bizden farklı düşünüyorki ben her farklılığı bir zenginlik olarak gören birisiyim o yüzden artık yeni eklemeler yapıp konuyu iyice bir inat noktasına getirmek te istemiyorum.
ama gelen yorumlardan en fazla katılmadığım bir nokta varki ki bunda ısrarcıyım...
arkadaşların avrupada oynayan oyuncumuzz yok avrupada oynayan oyuncumuz yok diye fikir beyan ederken gözlerinden kaçırdıkları bir şey var..
oda TÜRKİYE belki ekonomik sosyal birliktelik açısından avrupa birliği üyesi değil ama futbol açısından çok uzun zamandan beri bir avrupa ülkesi olması..unuttukları nokta bizim ülke takımlarımız özellikle 3 büyüklerin avrupanın bir çok takımından ekonomik tesis kadro kalitesi katıldığı turnuvalar açısından bir eksiğinin olmaması avrupanın önde gelen klüplerinden biri olması
bizim takımlarımız libertatores te oynamıyor.türkiye şampiyonlar ligi kurulduğundan beri hemen hersene orada en az bir takımla boy gösteriyor.zaman zaman geçen yıl olduğu gibi iki takımla birlikte takımlar bazında dünyanın en büyük ve en önemli spor organizasyonlarından olan şampiyonlar liginde boy gösteriyoruz.
ben koyu bir fenerbahçeliyim ama söz konusu memleket ise gerisi teferruttır diyenlerdenim o yüzden örneğin bir galatasarayın avrupa kupası maçında en fanatik galatasaraylı gibi destek veriririm ve galibiyetinden övünç duyarım.
bugün galatasaray Şampiyonlar ligine en fazla katılan takımlardan biri değilmi...evet
galatasaray şampiyonlar liginde önce (sadece şampiyonlar katıldığı dönemde ) yarı final oynayan sonra çeyrek finaal oynayan takım değilmi.
galatasaray değilmi önce UEFA kupasını alan sonra real madriti yenip o sene için avrupanın en büyüğü olduğunu ilan eden.
Fenerbahçem değilmi italya ligi şampiyonuna adım attırmadan maç kazanan geçen senenin UEFA kupası şampiyonu sevillayı şampiyonlar liginde buraya kadarmış dedirten.
Daha 2 ay önce o çok imrendiğimiz liverpoolu çarşının şarkılarıyla bir düğüne çevirdiği stadta deviren Beşiktaş değilmi..hani aynı stadta barcelonayı evire çevire yenen..
trabzonum değlmi avrupada yenmediği takım kalmayan..liverpoollaı barcelonaları aston villası ve daha nicelerine hem futbol hem KOLBASTI öğretilen stad AVNİ AKER değilde neresi...
yok canım bunları yapan bizim takımlarımız değil...her yıl 46 tane yıldız çıkartıp sonra o yıldızlarına milanın adım attırmadığı 4 tane atıp yolladığı boca dır sanırsam..
Şimidi biri çıkıp demişki KABUL EDELİM ARJANTİN LİGİ BİZDEN İYİ ...yapmayın ya..
Biz yıllardan beri avrupa futbol ülkelerinden biriyiz..sanmayınki yukarıda örneğini verdiğim başarıları yeterli görüyorum...ama türk futbolunuda arjantinin aşağısında falan bunu kabul etmek mümkün değil...
haaa dersenizki arjantin bizden daha fazla yıldız sürüyor avrupaya o zaman daha en başında söylemiştim..doğrudur..arjantin bizden daha fazla yıldız sürüyor piyasaya..ama unutmayın arjantin ingilizlerden de daha fazla piyasaya yıldız sürüyor yanlışmıyım..ama hiçbir ingilizin Arjantin bizden çok yıldız çıkarıyor o yüzden arjantin ligi bizden üstün diyeceğini sanmıyorum...
Aslında konu bu noktaya gelmesin daha iyi. hiç bir zaman çıkmaz yola girmek istemem yok o lig üstün hayır efendim bu üstün falanı bırakmak lazım..
ömer şefimiz bir rakam verdi güney amerikadan avrupaya transfer olan oyuncu sayısı...herkes atladı üstüne ooo bakın avrupaya kaç oyuncu gitmiş o zaman güney amerikalılar bizden iyi...
halbuki sanırım o güney amerikalıların en iyilerinden biri..ne hikmetse işini gücünü kendi üstün ligini bırakıp FENERBAHÇEYE geldi..(maldonado)..sanırım bizi onlarla mukayese etmeyin..biz zaten avrupayız bizim ligimizdede oynamak isteyen bir sürü brezilyalı oyuncu var derken bunu anlatmak istiyorum..ama ben gükhan ünalın mehmet topuzun bi gitsemde palmeriasta santosta oynasam dediğini hatırlamıyorum..
yani işin özü şu güney amerikadan avrupa ülkelerine transfer olan oyuncu sayısının bolluğu asla onların oyuncularının bizimkilerden ferseh fersah önde olduğunun kanıtı değildir..Bizim ligimizden de şuan avrupada oynayabilecek çok oyuncu mevcuttur..ama onlar kadar düşük ücretlerle oynamadıkları için..onlar kadar sıradan futbol organizasyonları yerine şampiyonlar ligi gibi uefa kupası gibi futbol organizasyonlarına kaıldıkları için avrupaya gitme eğilimleri içinde değillerdir..hatta bir galatasaraylı bir beşiktaşlı bir fenerbahçeli trabzonlu oyuncu için avrupaya transfer olamıyor demek biraz da şsaçma kalır..çünkü zaten o oyuncular avrupanın en büyük takımlarından birinde oynamaktadır..
herneyse tartışmaya katılıp bize fikirlerini sunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum...