Originally Posted by
perpetua
Yari finalde Valencia ile oynadim.
Ilk macta deplasmanda 3-1 maglup oldum. Isin ilginci Valencia benim de kullandigim 4132 taktigini kullandi evinde, daha onceki maclarinda bu taktigi de kullanmamisti. Beklerinin ortalarinin tehlikesini yok edemeden zaten daha macin basinda gol yedim.
Ikinci macta Ugur ve Servet sari kart cezalisi, Emre Gungor'de ilk macin son dakikalarinda kirmizi kart gordugu icin olduklari icin oynayamadilar. Ugur'un yerine 18 yasinda alt yapidan cikmis bir sag bek oynadi. Servet'in yerine Gokhan Zan.
Evimde 1-1 berabere kalip yari finalde elendim.
Finalde Valencia Porto'ya penalti atislari sonunda maglup oldu ve kupayi Porto aldi.
Futbol bu.. hersey olabilir. Kaliteli kadro, oraya hep gelme ihtimalini kuvvetlendirir. Dogru taktiksel yaklasim rakibinin zayif noktalarindan yararlanmani saglar.
Mesela Inter bana karsi genc bir sol bek oynatti. Ne kadar kaliteli oyuncum varsa sag kanada yolladim, sol kanat tamamen durdurmak icin kurulmustu. Bunun icin sol kanatta en iyi oyuncum olan Arda'yi sag tarafa cektim, sol tarafta Volkan ve Hakan Balta oynadi ve Suazo ile Maicon'un kanadini kilitlediler. Devamli sag kanada ve forvetlerime direk top oynatarak, rakibin zaaflarini ortaya cikartmak icin ugrastim. Yine de goller yedim tabii ki ama Rizespor'a karsi cikacagim taktikle ciksaydim tabii ki cok daha fazla gol yerdim. Inter ile oynadigim taktikle Rize karsisina ciksaydim, gol atamazdim bile.
Eger Sampiyonlar Ligini kolaylikla kazanmak istiyorsaniz, daha iyi takimlar secin oyunda. Turk oyuncularla Sampiyonlar Ligi'ni kazanmak cok cok cok zor. Oyle de olmasi gerekli zaten.
Fenerbahce ceyrek finalde oynadi. Ilk macta ilk 11'inde 2 (Volkan ve Ugur), ikinci macta ilk 11'inde 3 (Gokhan, Volkan ve Semih) Turkiye'de yetismis oyuncu vardi. Ileride bu degisir diye iddia ediyorsunuz, oyuncularin PA'larinin daha yuksek olmasi gerektigini soyleyerek. Peki buna siz gercekten inaniyormusunuz?