Ayni sezon Avrupa'nin eliti Roma'yi da evimde yenmeyi basardim ama Olympique Lyon'a iki macta da yenildigim icin elendim. Kadromda buyuk bir ozellik var mi? Oyuncularimin cogunu buyuk ihtimalle zayif olarak kabul edip hic biriniz satin almazsiniz. Udinese, Portsmouth gibi takimlari da kucumsemeyin pek. Ozellikle Portsmouth yeni parali baskani sayesinde 2009/10 sezonuna kadar buyuk yatirimlar yapmis bir takim.
Yukarida yazdigimdan bir sonraki sezon.Ben bi de şamp. ligini Türk oyuncularla kazanmak değil ama en azından belki bi yarı final görmek olabilir diye düşünüyorum ama bu şartlarda namümkün gs kapısına kadar geldi, şu an fener'in hala şansı var yarı final için bence...
Takimdan Ayrilanlar - Takima Eklenenler
Tobias Linderoth - Stephane M'Bia
Mehmet Yildiz - Mevlut Erding
Sabri Sarioglu - alt yapidan cikan Erkan Ferin
Rigobert Song - alt yapidan cikan Cagri Yarkin
Evimde Inter'i 1-0 yenmisim, deplasman'da 2-2 berabere kalmisim. Everton'u evimde 4-1 yenmisim, deplasman'da 2-2 berabere kalmisim. Brugge'u evimde 2-0 yenmisim, deplasman'da 1-0 maglup olmusum. Gruptan ikinci olarak ciktim.
Ilk turda rakip Roma, evimdeki ilk macta 3-1 yendim (3 golu de Cagri atti - bu arada CA'si 134).. ikinci maci bir kac gun icinde oynayacagim.
1. Diger arastirmacilarin yaptiklari hatalari belirtiriz, ancak hata oldugunu gormek ve duzeltmek yabanci arastirmacilara aittir.Abi ayrıca dediğim gibi Arjantin Brezilya liglerine tamam dersek bile Konya kalecisi Kahriman'ın PA 155 Hakan Yakın'ın 160 (Ve ligi domine eden oyuncuo olabiliyor) İsrail'de 6-7 tane -9 PA'lı oyuncu var Romanya'da Stancu ve Sburlea gibi iki inanılmaz yetenek var vs. vs. bence bunlar Arj. ve Br. liglerinin kalite tartışmasından daha önemli
Artık inşallah kimse İsrail, Romen ya da Sırp liginin Türkiye liginden daha kaliteli olduğunu iddia etmez![]()
2. Hakan Yakin'in PA'si 160 pekala olabilir cunku zamaninda avrupa futbolunda onemli yeri olan bir oyuncu idi. Yasi artik olmus 30, o potansiyeli gorme ihtimali yok.
3. Damir Sirbistan milli takiminin yedek kalecisi ve 24 yasinda. PA belki 5-10 puan abartili olabilir ancak daha fazlasi da degil.
4. Israil arastirmacisi buyuk potansiyel gormus ve yapmis. Bu oyuncularin o potansiyele sahip olmadigini izlemeden nasil karar veriyorsunuz?
5. Romen oyuncular icin de Israil'li oyuncular icin yazilanlarin aynisi yazilabilir.
Tabii abartan yardimci arastirmacilar da bazi abartili potansiyellerin nedeni olabilir. Turkiye ligi icin bile bir cok oyuncunun -9 olmasi gerektigi Ocak ayindan beri tavsiye ediliyor. O tavsiyeleri dinlesek buyuk ihtimalle Turkiye'de de 8-10 tane -9 PA'li oyuncu olurdu. Baskasi yanlis yapiyor diye biz yanlis yapamayiz, disarida yanlis yapan kisileri de kendi bilgi cercevemizde uyaririz. Izlemedigimiz oyuncular icin fikir yurutmemiz de yanlis olur.