Sayfa 5 / 7 İlkİlk ... 34567 SonSon
121 ile 150 arası toplam 206 sonuç

Konu: FM2009 - Türkiye Datası

Nesil
    2006
    Yer
    Bandırma-10.5

Oyun gözüyle bakmamak lazım FM'ye sadece...FM artık oyundan öte birşey, bir 'futbol simulasyonu'. Bu ekipte olabildiğince gerçekçi aktarmak istiyor Türkiye datasını. Eğer beğenmiyorsan oyun içine zaten editör koyuluyor, istediğini yapmakta özgürsün .
    Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
    Hak bela yazmaz kul azmadıkça.

Tamam gercekcilikten yoksun olmamasını tabiki bende istiorm ben bu oyunu ilk serisinden beri oynayan bi insanım ama yinede bi galatasaraylı olarak objektif bir data yapamıorm sonucta burdaki datalar genelde objektif oluo oynaması cok daha zevkli hale gelio ama benim solemek istedigim su sonucta ligimiz bi hollanda liginden cok daha zevkli ve izlenilebilir. Dolayısıyle oyuncularımızın belli kalitesinin olması gerektigini dusunuorm . 5 sezon oynayıpta turkiyenden maksimim 3- 4 tane star cıkarabiliyorsunuz belli bi sure sonra onlarda yetersiz kalıyo bence bunun onune gecilmeli.Herkes cok sey istio bu oyun icin ama bence cokta digil cunku zamanımızın cogunu pc basımda fmde geciriyorz bence en azından bukadarını hakediorz...

Muhammed Demirci'nin oyuna eklenme ihtimali nedir ?
    3 Ocak 1995 doğumlu...prof. imzası yok ama ulke içinde en cok umut besledgimiz maradonamız...fm09da olması turk fmciler için oyuna buyuk renk katar...
    En azından 9.0.1 de olmasını isterim...

Ayrıca Gs altyapısında cok yeteneklı oyuncuların olduğunu dusunuoyorum bunu tr standartlarında diil avrupa standartları olarak kbl etmek lazım,18-19 yasnda gelişimi yavaşlayan bi altyapı duzeni olsada emre çolak,semih kaya,cem sultan gibi yeteneklerın potansıyelının avrupa standartlarında olması gerektıgıne inanıyorum...Çünkü gelişimin yavaşlamasının nedeni oyuncunun kişisel potansiyeli değildir,antrenör, yetiştirme biçimi vs. gibi çevresel faktorlerdir...Şu anki yetenegi dusuk olabilr ama p.a konusnda daha yuksek bi standarda sahıp bi milletiz...Sergen (gençkenki zamanalrı)ornegi ligimizdeki yeteneklerin neden dunya capında olamadıklarını acıklayabilr...Kimse Batuhan Karadeniz'in pot. tartısamasada gelecekte buyuk bı star olacagını da soleyemez ,aynı şey butun gençler için gecerlidr...
    Almanyada yıldızlaşan ve milli takımızı olusturan yetenekli futbolculrımız sistemin urunlerıdır ama hiçbiri bi sergen potansiyelinde olmamlıdırlar fakat c.a sergenden daha ii olmasının egitimle belirlenecegine inanıorm...Ve dolayısıyla bnm izleme şansı buldugm genç yetenekler ozellikle gs altyapısından emre çolak p.a olarak yeterince iyi yapılmıyor ve nice genc yetenek turkıyeden yıldız
    çıkma oranına göre pot. dusuk yapılıyor...Bu tamamen bireyseldir,kimileri futbolcu doğar, yeteneklidir,sanatcı gibidir ama dunya yıldızı olmak için iyi bir eğitime ihtiyaç duyarlar tr'de bu imkanlar kısıtlı olsada bir çok doğustan yıldız gençlerimiz var...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by badboy_oz View Post
    Muhammed Demirci'nin oyuna eklenme ihtimali nedir ?
    3 Ocak 1995 doğumlu...prof. imzası yok ama ulke içinde en cok umut besledgimiz maradonamız...fm09da olması turk fmciler için oyuna buyuk renk katar...
    En azından 9.0.1 de olmasını isterim...
    Eklenme ihtimali sifir. Oyunun basladigi tarihte 16 yasinin altinda olan hic bir oyuncuyu ekleyemiyoruz (veritabanina eklesek bile SI oyunda cikmasini engelliyor), cocuk koruma kanunlari nedeniyle. Profesyonel sozlesme imzalamis olsa bile eklenemez.

Ayrıca Gs altyapısında cok yeteneklı oyuncuların olduğunu dusunuoyorum bunu tr standartlarında diil avrupa standartları olarak kbl etmek lazım,18-19 yasnda gelişimi yavaşlayan bi altyapı duzeni olsada emre çolak,semih kaya,cem sultan gibi yeteneklerın potansıyelının avrupa standartlarında olması gerektıgıne inanıyorum...
    Avrupa standartlari tam olarak ne sizce?

Almanyada yıldızlaşan ve milli takımızı olusturan yetenekli futbolculrımız sistemin urunlerıdır ama hiçbiri bi sergen potansiyelinde olmamlıdırlar
    Potansiyel sadece teknik yetenekten ibaret degil. Teknik yetenek onemli bir kismi ancak dayaniklilik, hiz/hizlanma, kuvvet, calisma orani da oyuncunun yetenegine, boylece potansiyeline etki eden ozellikler. En azindan FM dunyasinda.
    Last edited by perpetua : 13.Ekim.2008 at 10:48

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by emrewoo View Post
    Turkiyede futbol ortada oyuncularımız ortalama klublerimizin gelirleri dusuk fakat bu neden bole kalmak zorunda ? Bugun kayserispor sivasspor gaziantep bursaspor gibi takımlar superlig icinde bence sampiyon olma sansına sahip takımlar ki bole giderse turkiye liginde 4 buyuk diye bisi kalmıcak.
    Bunu kadrolarin derinligi belirleyecektir. Bursaspor'un ve Gaziantep'in kadrosu derin degildir, sezon boyunca sakatliklar, cezalar, formsuzluklarla bu takimlarin basa cikmasi zor olacaktir. Kayseri ve Sivas bu konuda biraz daha ileride ancak sampiyon olmalari, iyi form tutma, bazi yildiz oyuncularin takimi uste cikaran performanslarina baglidir.

Hersey iyi hos fakat turkiyenn en iyi kadrosuyla bu oyunda sampiyonlar ligini alabilirmiyiz sırf turk oyuncularla bu bence oldukca zor denemedim 08 de denemeyede niyetim yok.
    Sansiniz yagver gider, iyi kura ceker, akilli taktiklerle oynatirsaniz mumkun. Ama tabii hic de kolay degil. Bugun Turkiye'den bir takimi Sampiyonlar Ligi Sampiyonu yapsa bir teknik direktor, kapisinda bekleyen kac tane onemli kulup olur kendisini transfer etmek icin? Bu kadar teknik direktorluk yetenegi varsa ve sans faktoru de isin icine girerse tabii mumkun.

Oyuncularımızın ozellikleri biraz daha artılmalı die dusunuorm en azından alt yapıdan yetisen oyuncuların.Bi sure sonra takımınızla bayag bi yol aldıgınızda turk oyuncularn size yetmediginin farkına varıyorsunuz bunun olması bence cok kotu sırf bu yuzden oyuna baslar baslamaz belli oyuncuları alıp alt takıma atıorm vatandaslık suresi icin ama oda cok uzun bi sure... Ben yetenekli turk oyuncularla oynamak istiorm milanı real madridi turklerle dize getirmek istiorm sıkıldım yabancı oyuncu transferiyle ugrasmaktan.Bu bole olmadıgı surece turkiye liginde oynamak uzun vadede zevk vermio ş. ligini alıcak bi kadro olusturdugumda (galatasarayla) turkiye macları oynamıorm direk tatile gidiorm cunku anlamsz..
    Uzun bir calisma sonucu (ayrica hic de buyuk transferler yapmadan) Avrupa'da basari kazanmak mumkun. Ancak herkezin istedigi, Turk takimlarinin elinde deli gibi para olsun, en iyi oyunculari alalim. Turk oyunculari daha kaliteli olsun, Avrupa'da hemen kupa kazanalim. Bu hazira konma meraki nereden doguyor bilmiyorum acikcasi. Ugrasin 3-4 sezon, iyi Turk oyunculari belirleyin, kaliteli kadrolar kurun ve basarili olun.

Fm 09 dada bu bole olmucak bunu biliorm ama tek umudum burası sizde bunlara dikkat ederseniz turkler icin bu oyun gercekten cok eglendirici olucaktır.
    Kaliteli gelecek vadeden turk oyuncuları cogalmalı ancak bu sekilde sampiyonlar liginde bi kac tur giden takımlar gorebiliriz (fb ve gs dısında)....
    Peki Turkiye ligleri bu dediginiz gibi yapilirsa, size daha cok zevk verirken acaba diger ulkeleri nasil etkileyecek? Diger ulkeler icin Turk takimlarinin asiri basarili olmasi bir hata, bir abarti, bir yanlis olarak algilanmayacakmidir? Eger istediginiz bu tip bir abartili veritabani ise, bu tip calismalar yapan pekala bir cok yama yapan kisi var. Belki de bu yamalarla oynamak sizi daha fazla tatmin edecektir. Zira sizi ve bir avuc sizin gibi dusunen kisileri memnun etmek adina paragrafin basinda yazdigim senaryonun gerceklesmesi ne kadar dogrudur?

perpetua
    Eklenme ihtimali sifir. Oyunun basladigi tarihte 16 yasinin altinda olan hic bir oyuncuyu ekleyemiyoruz (veritabanina eklesek bile SI oyunda cikmasini engelliyor), cocuk koruma kanunlari nedeniyle. Profesyonel sozlesme imzalamis olsa bile eklenemez.

gerson gallan whilshere adu millan ve aklıma gelmeyen 10larcasını engellemiyor si engellemiyor bizim muhammedi engelliyor öylemi ?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    avrupa standartlarından kastı arkdaşın ne bilemem ama benim ki
    modrice oyun açılır açılmaz 150 klup saldırıyorsa
    ve siz modric ardadan herhangi bi yönüyle taktiksel mental fiziksel tenkik olarak üstün diyorsanız eleştirmem o zaman
    ama diyebileceğiniz sanmıyorum
    bu durumda neye dayanarak adamlar modrici 175 yaparken siz ardayı 160 larda kullanıyorsunuz
    diğer p.a lara kesinlikle katılıyorum arkadaşın dediğine siz ca ları düşük yapabilirsiniz ama pa larda bana göre de çok cimri davranıyorsunuz
    Last edited by Francesco_Totti : 13.Ekim.2008 at 12:47 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Uzun bir calisma sonucu (ayrica hic de buyuk transferler yapmadan) Avrupa'da basari kazanmak mumkun. Ancak herkezin istedigi, Turk takimlarinin elinde deli gibi para olsun, en iyi oyunculari alalim. Turk oyunculari daha kaliteli olsun, Avrupa'da hemen kupa kazanalim. Bu hazira konma meraki nereden doguyor bilmiyorum acikcasi. Ugrasin 3-4 sezon, iyi Turk oyunculari belirleyin, kaliteli kadrolar kurun ve basarili olun.
    ları

Dier yorumlarımıda okuduysanız orda goreceksiniz ben bu oyunu ilk sezonumda basarılı oliyim yada hemen kupaları aliyim diye oynamıorm kesinlikle dedigim gibi dunyadan genc yıldızları ilk sezonda toplayıp alt yapıya koyarak yada kardes klupte oynatarak vatandaslık almalarını saglıyorm ki buda hic kısa bir sure digil benim demek istedigim sey su oyunu 4 5 sezon oynadıktan sonra kadroda oyanatabilcek yerli oyuncu bulmak oldukca zor oluo yetismiyo oyuncular madem bu kadar gercekcilikten bahsediyorz galatasarayla 4 5 sezon sampiyon olup turkiyede avrupada gelen gelirler ve itibarla neden alt yapıdan yeteri kadar oyuncu cıkaramıyorz? alt yapı tesislerimizin en ust seviyeye gelmesiyle birlikte yinede yeteri kadar oyuncu yetismiyo Brazilyadan italyadan falan topladıgımız oyuncuları oynatmak zorunda kalıorz benm su anki kadromda yaklasık ilk 11 in hepsi yabancı turk uyruklu yerli oyuncu hasreti cekiyorm Ozelliklede oyuncularımızın pa ca degerleri cok dusuk sonucta bir cok gelecek vadeden oyuncularımız var freddy adu okadar yıllardır abartıldı ne oldu simdi sivasla oynarken bile kadroya almam benm dikkat cekmek istedigim nokta burası Oyunda hemen sampiyonluk yada takımlarımızın asırı bi basarısını istemiorm ztn olsada sacma olur.
    Last edited by El Barto : 13.Ekim.2008 at 13:59

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Anlatılmaya çalışılan o yünde olmasa da rahatsızlık verdiğinden dolayı mesajınızı editledim. Anlayışla karşılyacağınızı umuyorum.

Devam edelim konu dağılmasın.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Francesco_Totti View Post
    perpetua

gerson gallan whilshere adu millan ve aklıma gelmeyen 10larcasını engellemiyor si engellemiyor bizim muhammedi engelliyor öylemi ?
    16 yas alti oyuncularin eklenmemesini bu yil istediler. Oyunda 16 yasinda olmayan hic bir oyuncuyu, oyun acilisinda gormeyeceksiniz.

Bu kisisel bir karar degil, dunya capinda butun oyuncular icin verilmis bir karar.

Buyurun:
    http://forum.turksportal.net/vb/newr...eply&p=1272798
    .
    .Buyu
    .

avrupa standartlarından kastı arkdaşın ne bilemem ama benim ki
    modrice oyun açılır açılmaz 150 klup saldırıyorsa
    ve siz modric ardadan herhangi bi yönüyle taktiksel mental fiziksel tenkik olarak üstün diyorsanız eleştirmem o zaman
    ama diyebileceğiniz sanmıyorum
    bu durumda neye dayanarak adamlar modrici 175 yaparken siz ardayı 160 larda kullanıyorsunuz
    diğer p.a lara kesinlikle katılıyorum arkadaşın dediğine siz ca ları düşük yapabilirsiniz ama pa larda bana göre de çok cimri davranıyorsunuz
    Kuluplerin saldirmasinin acaba Modric'in nispeten dusuk kalitedi bir takimda oynuyor olmasi degil mi? Galatasaray'dan futbolcu koparmak ile Dinamo'dan futbolcu kopartmak ayni kolaylikta mi?

Modric'in Arda'dan bir fiziksel ustunlugu var. O da dayanikliligi.

Zihinsel ve Teknik ozelliklerde Arda'nin onde oldugu ozellikler var, Modric'in onde oldugu ozellikler var. Oyun cikinca nasil degerlendirildiklerini gorursunuz.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

söz konsu olan türkiye datası ise tartışmaların odak noktası hep aynı gidiyor...

türk oyuncularına yüksek ca ve pa verilmesi mevzuu.

bende foruma başladığımda bu konuda hızlı bir giriş yapmış ama ömer gibi üstadlarla biraz tartışıp dinleyince zamanla hak vermiştim...yinede eleştrieceğim noktalar olsada en azından ilk başlardaki kadar keskin değil artık görüşlerim ...bu sanırım konu hakkında ilk dönemlere göre daha fazla bilgi edinmemden geçiyor...

Semih şentürk mevzuunda sayfalarca tartışma yaptıktan sonra ömerin verdiği şu not çok önemliydi...

"sürekli Ca sı bu olmalı ...falanınki bu niye semihin pa sı şu demeyip hangi özelliğinin neden artırılması gerektiğini yazın" demişti

evet anladımki boş konuşuyordum biraz ...

onla bunla kıyaslayacağına oyuncunun hangi özelliğinin kaç olması gerektiği hemde örnek ve herekçesiyle açıklamak gereklilğiydi doğru olan...

şimdi forumda burada yazan arkadaşlarda da aynı hatanın sürekli tekrarlandığını görüyorum ..

oturup yazıyorlar bol keseden" falanın CA sı 160 olsun filanınki 170 olsun"

iyide güzel kardeşlerim yazdıklarınız sadece bir fikir ama gerekçesi nedir bir yazın...

neden bu adam bu payı almalı en ufak bir çalışma yok oyuncu için en ufak bir gerekçelendirme yok..yanlış bunlar yanlış...

bir oyuncuya ca ve pa özellikleri için fikir beyan ederken önce biraz nedensellik katın yoksa söyledikleriniz boşa gider...

ne Ömer dikkate alır nede bir başka araştırmacı arkadaşımız söylediklerinizi...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by emrewoo View Post
    ları

Dier yorumlarımıda okuduysanız orda goreceksiniz ben bu oyunu ilk sezonumda basarılı oliyim yada hemen kupaları aliyim diye oynamıorm kesinlikle dedigim gibi dunyadan genc yıldızları ilk sezonda toplayıp alt yapıya koyarak yada kardes klupte oynatarak vatandaslık almalarını saglıyorm ki buda hic kısa bir sure digil benim demek istedigim sey su oyunu 4 5 sezon oynadıktan sonra kadroda oyanatabilcek yerli oyuncu bulmak oldukca zor oluo yetismiyo oyuncular madem bu kadar gercekcilikten bahsediyorz galatasarayla 4 5 sezon sampiyon olup turkiyede avrupada gelen gelirler ve itibarla neden alt yapıdan yeteri kadar oyuncu cıkaramıyorz? alt yapı tesislerimizin en ust seviyeye gelmesiyle birlikte yinede yeteri kadar oyuncu yetismiyo Brazilyadan italyadan falan topladıgımız oyuncuları oynatmak zorunda kalıorz benm su anki kadromda yaklasık ilk 11 in hepsi yabancı turk uyruklu yerli oyuncu hasreti cekiyorm Ozelliklede oyuncularımızın pa ca degerleri cok dusuk sonucta bir cok gelecek vadeden oyuncularımız var freddy adu okadar yıllardır abartıldı ne oldu simdi sivasla oynarken bile kadroya almam benm dikkat cekmek istedigim nokta burası Oyunda hemen sampiyonluk yada takımlarımızın asırı bi basarısını istemiorm ztn olsada sacma olur.
    Ben de diyorum ki bunlari hic yapmaniza gerek yok.

Biraz sabir, biraz taktiksel ugrasi biraz da sans ile cok basarili olunabilir. Bu basarilari yakalamak icin 20-30 tane 170 ve ustu PA'li oyuncuya sahip olmak zorunda degilsiniz.

Yerli oyuncu hasreti cekmek de sizin yarattiginiz bir durum. Pekala yetenekli yerli oyuncular var. Bu yerli oyuncularin etrafini bir kac adet dogru yabanci oyuncu ile suslerseniz gayet kaliteli bir kadro ortaya cikartabilirsiniz. Bunu ben kendim yaptigim icin soyluyorum.

Nesil
    2003

Not dusmek istiyorum ayrica.

-8'i dusuk goren bir cok kisi var. Veritabaninin gosterdigi kadro kalitelerine bakinca, -8'in esasinda Premier Lig'de oynayan ortalama bir oyuncunun kalitesine esdeger oldugunu goruyoruz. (Premier lig ortalama oyuncu 145 CA, -8'in orta noktasi 145 [160+130]/2).

Turkive veritabaninda, en azindan bu seviyede olan 35 adet Turk oyuncu var 1987 ve daha sonrasi dogumlu. Yani 21 yas altinda, premier lig'de oynayabilecek kaliteye gelebilecegini ongordugumuz 35 adet oyuncu var. Tabii bunlarin hepsi bu seviyeye ulasmayacak. Ancak Premier Lig'de su anda kalburustu oyuncu olarak kabul edilecek kac oyuncumuz oldugunu bir sayiverin.

Tabii bunlara Almanya, Belcika, Hollanda vs. gibi ulkelerdeki Turk oyunculari da eklerseniz, ortaya esasinda cok ciddi bir gelisim cikiyor, en azindan kaliteli Turk oyuncu sayisi bakimindan. Bu da zaten futbolumuzun gelistigini gayet acik bir sekilde gosteriyor.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Not dusmek istiyorum ayrica.

-8'i dusuk goren bir cok kisi var. Veritabaninin gosterdigi kadro kalitelerine bakinca, -8'in esasinda Premier Lig'de oynayan ortalama bir oyuncunun kalitesine esdeger oldugunu goruyoruz. (Premier lig ortalama oyuncu 145 CA, -8'in orta noktasi 145 [160+130]/2).

Turkive veritabaninda, en azindan bu seviyede olan 35 adet Turk oyuncu var 1987 ve daha sonrasi dogumlu. Yani 21 yas altinda, premier lig'de oynayabilecek kaliteye gelebilecegini ongordugumuz 35 adet oyuncu var. Tabii bunlarin hepsi bu seviyeye ulasmayacak. Ancak Premier Lig'de su anda kalburustu oyuncu olarak kabul edilecek kac oyuncumuz oldugunu bir sayiverin.

Tabii bunlara Almanya, Belcika, Hollanda vs. gibi ulkelerdeki Turk oyunculari da eklerseniz, ortaya esasinda cok ciddi bir gelisim cikiyor, en azindan kaliteli Turk oyuncu sayisi bakimindan. Bu da zaten futbolumuzun gelistigini gayet acik bir sekilde gosteriyor.

üstad aslıda bu tartışmaların hepsinin altında biraz sabırsızlık yatıyor..

sadece sabırsızlık değil ayrıca FM de başarılı olmanın yolunun sadece yüksek CA lı oyunculara sahip olmakta sanılıyor..

oysaki FM deki hepimzi hayran bırakan yapay zeka aslında sandığımızdan çok daha ileri...FM de bir takımın oyuncuları çok yüksek CA lara sahip olununca başarılı olunmuyorki...

mesela kadroyu oturtmak sanıldığından çok daha önemli..öyle değilmi..10 tane oyuncu alıp 15 tane oyuncu satıp sonra kötü sonuçlar gelince ağlıyorlar bizim arkadaşlar türk oyunculardan şikayet artıyor...mesela düzgün bir antranman yaptırmayıp doğru taktiklerle oynamayıp doğru takım konuşmaları yapmayıp sonradan başarısızlık kendimizde değilmiş diye savunma mekanizmasına giriyoruz...

daha önce türkiye liginde bazı oyuncuların çok düşük değerlerde kaldığı konusunu bende çok gündeme getirdim ama son zamanlarda kimi arkadaşlar öyle bir moda girmişki sanırsın oyunda hiç yıldız türk oyuncu çıkmıyor...bu kadarda değil...

ha siz diyorsanız ki türk araştırmasıda meksikalılar gibi 4 tane -9 pa lı kaleci bilmem 20 tane -9 lu oyuncu yapsın sonrada biz başarılı olalım bunu türk ekibinin yapacağına ihtimal vermiyorum..

-8 pa ise son derece değerli buluyorum...

kim üzerine düşmüşte murat duruerden (- 8 palı) verim alamamış ...ama bizler istiyoruz ki hemen olsun 3 maçta yıldız olsun...böyle bir talepte haklı değiliz...

Ben de diyorum ki bunlari hic yapmaniza gerek yok.

Biraz sabir, biraz taktiksel ugrasi biraz da sans ile cok basarili olunabilir. Bu basarilari yakalamak icin 20-30 tane 170 ve ustu PA'li oyuncuya sahip olmak zorunda degilsiniz.

Yerli oyuncu hasreti cekmek de sizin yarattiginiz bir durum. Pekala yetenekli yerli oyuncular var. Bu yerli oyuncularin etrafini bir kac adet dogru yabanci oyuncu ile suslerseniz gayet kaliteli bir kadro ortaya cikartabilirsiniz. Bunu ben kendim yaptigim icin soyluyorum.
    Tabiki ama sonuc olarak bu benm dusuncem gorusum buda senin dusuncen gorusun bence bu oyundaki turk oyuncular oldukca yetersiz kalıyor.İstedigin kadar antreman yaptır gelistir ama sahada istedigin verimi alamıyosn.En iyi gozlemcileri takımımın bunyesinde topluoyurm ozelliklede tum dunyadan turk uyruklu oyuncu arastırıorm onerdikleri oyuncularn nerdeyse tamamamını denemisimdir.Fakat herzmn bi yetenek eksikligi oldugunun farkına varıyorm buda insanı cidden sinirlendiriyo ama umudum fm 09 ppm ekleme olayı antremanda cok guzel olmus sanırım bu benm sorunlarımı bitirecek sey olcak cunku antrenman benm icin cok onemli cunku surekli genc oyuncularla oynamak cok keyif veriyo.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Biz zaten alayına -9 ve ya -10 verin demiyoruz içlerinden sıyrılanlara örneğin; Emre Çolak, Aydın karabulut, Batuhan karadeniz, Sercan yıldırım ve Cem sultan gibilerine -9 vermenizi temenni ediyoruz...

Arda'nın son 1 yılda dayanıklılık dahil olmak üzere bir çok zihinsel özelliğini geliştirdiğini düşünüyorum bu arada not düşeyim dün GS B genç takımı pendikspor B genç takımına son dakika golüyle 3-2 yenildi
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by taytopcuoglu View Post
    Biz zaten alayına -9 ve ya -10 verin demiyoruz içlerinden sıyrılanlara örneğin; Emre Çolak, Aydın karabulut, Batuhan karadeniz, Sercan yıldırım ve Cem sultan gibilerine -9 vermenizi temenni ediyoruz...

Arda'nın son 1 yılda dayanıklılık dahil olmak üzere bir çok zihinsel özelliğini geliştirdiğini düşünüyorum bu arada not düşeyim dün GS B genç takımı pendikspor B genç takımına son dakika golüyle 3-2 yenildi
    batuhan ve sercan zaten -9 du.verilince veriliyor zaten hatta fazladan ilhan parlak vardı.

emre çolak ve cem sultan gibi derken,bu oyuncular henüz a takımla oynamamış oyuncular -9 bekleme boşuna.

arsenalli 1992 doğumlu jack wilshere -9 lı premier ligde maça çıkmış biri.biraz ölçü yapalım.

emre çolağı canlı izledim bende çok beğeniyorum çok teknik bir oyuncu.oyun stili hoşuma gidiyor.ama daha a takımla maça çıkmamış biri sonuçta.

-9 p.a alsın demektense profilinden bahset bize kaç c.a. almalı şu anki futbolunu izliyorsan c.a özelliklerinden bahsetmelisin.

barış memiş -9 a aday isimlerden biri olabilir yeri bura deil şimdi zaten.

aydın karabulut 155. civarı bir set p.a. alabilir.,

bu arada genç b takım yenilmiş ne alaka...

arda hangi zihinsel özelliklerini ne kadar geliştirdi 20 tane zihinsel özellik var zaten gs araştırması vardı aylarca sürdü taylan o zaman yazmadın mı sen bunları burada bunlara hiç girmeyelim istersen.
    Last edited by Lionel Andres Messi : 13.Ekim.2008 at 20:31

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by taytopcuoglu View Post

Emre Colak cok teknik bir oyuncu olabilir ancak su anda Lincoln'un bile fiziksel acidan zorlandigi durumda, Emre Colak ne olur? Isterse butun teknik ozellikleri 20 olsun. Bir Alex'in CA'sinin fiziksel ozellikleri nedeniyle 150'lerde dolastigini dusunursek, Emre Colak'in bir Alex kapasitesine ulasma ihtimali olmasi neden yeterli degil sizce?

Aydun Karabulut yetenekli olabilir, FM acisindan ozel yetenege sahip bir oyuncu olabilir. Ancak bu Aydin'in dunyanin en buyuk kuluplerinde banko oynayabilecek bir oyuncu olabilecegi anlamina gelmez. Ozellikle inkar edilemeyecek fiziksel zaaflari nedeniyle. Bu zaaflarin yerine muthis teknik ve muthis zihinsel ozellikler koyarsa belki. Ancak boyle bir Aydin gormedik bence daha. Gormus olsak ligimizi kasip kavuruyor olur kendisi.

Batuhan zihinsel gelisiminde tam olarak yol almis degil ama fizik, teknik var. Bu nedenle de zaten hep -9'u savundum Batuhan icin.

Sercan Yildirim yine yetenekli bir oyuncu, cok iyi hizlanmasi, topla hizli olmasi bir forvet oyuncusu icin onemli meziyetleri. Sercan'in, Batuhan kadar olmasa da, -9 almasinda bir sorun gormuyorum.

Cem Sultan da yetenekli, fiziksel kalitesi olan bir oyuncu. -9 konusunda tereddut etmemin nedeni, daha once de soyledigim gibi daha ust kademelerde izlememis olmamiz. Tabii belki de sakat olmasi bunda bir etken. Zaman gosterecek bazi seyleri.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Emre ve Cem'in alabilecekleri değerleri, eksik yanlarını araştırma sayfalarında yazmıştım...
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Kimse bana kızmasında yıllardır bir Cem Sultan gidiyor.Bu adam ne zaman piyasaya çıkacak.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by LaigLeNoiR View Post
    Kimse bana kızmasında yıllardır bir Cem Sultan gidiyor.Bu adam ne zaman piyasaya çıkacak.
    Capraz baglari koptu ve ameliyat oldu. Yaklasik 7 aydir oynamiyor. 1-2 ay icinde tekrar futbol oynamaya baslamasi bekleniyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Umarım eski Cem olarak geri döner...
    Futbolcu Bilgileri

bence sorun bizim oyuncuların pa ve calarında değil.bizim oyuncuların bu kadar düşükmüş gibi görünmesi diğer ülkelerin abartmasındandır.bunlara israil,ukrayna,italya,meksika....
    8.0.0 datasında çok iyi hatırlıyorum palermoya bakmıştım 170 üstünde en az 15 oyuncusu vardı.oha demiştim.madem bu ülkeler abartıyor biz niye abartmıyoruz.niye kendimizi küçük görüyoruz.öyle veya böyle bu oyuncular euro 2008de üçüncü oldular.bunu gözden kaçırmayalım...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Senin değindin olaya ben 1 yıldır değiniyorum ama gerçekçiliği kalmaz cevabı alıyorum ama itirazım yok ben istediğim oyunculara istediğim PA'yı veriyorum oluyor bitiyor
    Futbolcu Bilgileri

Default Her Sene

Chelsea yi alıyorum iyi güzel maçları kazanıyorum yaww tamda takım oturuyo diyorum ya bir hollanda yada bir italyan takımı çıkıyo beni dağıtıyo bu düzelse çok süper olacak bi PSV bide Roma başımın belaları yaw bide 4 -0 falan yeniyolar bu olay bi düzelse süper oalcak walla Ha bide ben 10 atakta gol atamıyom onlar 8 atakta en az 4 atıyolar saçmalık yaaa

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Quote Originally Posted by miccoli123 View Post
    Chelsea yi alıyorum iyi güzel maçları kazanıyorum yaww tamda takım oturuyo diyorum ya bir hollanda yada bir italyan takımı çıkıyo beni dağıtıyo bu düzelse çok süper olacak bi PSV bide Roma başımın belaları yaw bide 4 -0 falan yeniyolar bu olay bi düzelse süper oalcak walla Ha bide ben 10 atakta gol atamıyom onlar 8 atakta en az 4 atıyolar saçmalık yaaa
    Tamam iyi güzelde bunun Türkiye Datası ile alakası nedir?
    I'm back...

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by E.m.r.e View Post
    bence sorun bizim oyuncuların pa ve calarında değil.bizim oyuncuların bu kadar düşükmüş gibi görünmesi diğer ülkelerin abartmasındandır.bunlara israil,ukrayna,italya,meksika....
    8.0.0 datasında çok iyi hatırlıyorum palermoya bakmıştım 170 üstünde en az 15 oyuncusu vardı.oha demiştim.madem bu ülkeler abartıyor biz niye abartmıyoruz.niye kendimizi küçük görüyoruz.öyle veya böyle bu oyuncular euro 2008de üçüncü oldular.bunu gözden kaçırmayalım...

diğer ülkelerde abartma olayı çok uzun uzun tarışıldı forumda ama diğer ülkelerin abartması bizim ülkemiz araştırmasının da onlarınki gibi bir hal almasına sebep olmamalı yönünde düşünüyor araştırma ekibimiz ve bencede doğruyu yapıyorlar

ayrıca türk oyuncularla iyi takım yapılmıyor başarı kazanılmıyor diye itirazlar sürekli oluyor ...bazı oyuncular için bu itirazlar doğru olsada araştırmanın geneli için çok haksız bir eleştri bu...

bakın size 2 örnek fenerbahçeden...

birincisi Volkan DEMİREL fenerbahçe forumunda aylarca bu çocuğun daha fazla PA alması için itirazlar yükseldi...formunun yükseldiği zamanlarda herkes daha yüksek söyledi bunu..ama kimse çıkıpta bu çocuğun mental değerleri yerlerde sürünüyor demedi...ben fenerbahçe ile oynarken Volkan DEMİRELİ belli bir süre istikrarlı oynatınca çok verim aldım oysaki sürelki gerçekcilikten dem vuruyoruz ama bence volkan demirel oyunda kii kadar performans gösteremiyor gerçekte çok inişli çıkışlı bir oyuncu aslında......

bir diğer isim Wederson....hiç korkmadan sağ bek görevini veriyorum fenerbahçede son derece başarılı oluyor ama gerçekte o kadarda verim alamıyor fenerbahçe ondan....

velhasıl ..türk oyuncularla başarı gelmiyor diyorsunuz size ben bir 11 yapayım geçen seneden...

kalede : volkan (serkan kırıntılı)

defans: vederson ibrahim toraman gökhan zan serdar kurtuluş

orta saha: tuncay şanlı mehmet topuz arda turan gökdeniz karadeniz.

forvet: nihat kahveci halil altıntop (fatih tekke) hatta sabredilirse tefik köse veya ilhan parlak...

bu yukarıdaki kadro tamamen yerli oyunculardan oluşturulmuş bir 11

ve düzgün bir antrenman doğru taktik ve iyi bir kura ile bu kadroyla uefa şampiyonluğunu almanız gayette mümkün...

yani tarihinde 1 defa oda yabancı destekli bir kadroyla uefa kupasını kazanmışken türk takımları yerli oyuncularla bile bunu kazanabilecek seviyede bir kalite getirilmiş türkiye ligine türkiye datası

ha diyebilirsiniz ki şampiyonlar ligini alamam...

alamazsınız tabi..

henüz daha şampiyonlar ligi seviyesinde yabancı takviyeli kadrolarla bile takımlarımızın final oynamışlığı yokken tamamen türk oyuncularla şampiyonlar ligini kazanmayı beklemekte ne kadar realist olur sizce....

velhasıl zamanında diğer bazı ülke liglerinin oyuncularını abarttığı konusunda net fikirlerimi yazdım ama herseferinde türkiye ligi araştırmasının da son derece başarılı olduğunu belirttim...

arda tuan gibi semih şentürk gibi bazı oyuncuların PA larına yoğun şekilde itiraz da ettim...

ama bu demek değilki bizde diğerleri gibi işi çığrından çıkartalım....böyle şey olmaz olmayacaktırda...

dediklerin katılmamak mümkün değil ama şunuda anlayabilmiş değilim.orjinal datada 165 pa verilen gökdenizin orijinal güncellemelerde niye pa'sı düşürülmüştür.aynı şekilde tuncay şanlı fm2007nin en iyi oyuncularından biriyken fm 2008de niye bu şekildedir.ben bu pa düşürmelerini anlayamıyorum.genç bir oyuncu olsa tamam ama bunlar bir şeyleri ispatlamış oyuncular.

Nesil
    2005
    Yer
    Turkiye'de biyerler iste

bi italya ligi kadar olduktan sonra farketmez sonucta bunu para verip alıyoruz ama bi bakıyoruz türkiye ligi berbat dünyanın tanıdıgı arda 2008 ilk cıktıgında rezil bi şekildeydi bunlara dikkat edilmeli bence

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Beyler şimdi sözüm şudur. 8.0.2 yamasında TÜRKİYE DATASI'nda ve önümüzdeki FM 2009'daki hatalar eğer varsa bize aittir. Fakat bu ikisinden önceki datalarla herhangi bir bağlantımız yoktur. Ayrıca İtalya Ligindeki abartı bizi bağlamaz. Biz bize verilen direktifler çerçevesinde Türkiye Liglerini en gerçekçi şekilde yapmaya çalışıyoruz. İngiltere Ligi, İspanya Ligi,İtalya Ligi abartıları bizi bağlamıyor.
    I'm back...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by E.m.r.e View Post
    dediklerin katılmamak mümkün değil ama şunuda anlayabilmiş değilim.orjinal datada 165 pa verilen gökdenizin orijinal güncellemelerde niye pa'sı düşürülmüştür.aynı şekilde tuncay şanlı fm2007nin en iyi oyuncularından biriyken fm 2008de niye bu şekildedir.ben bu pa düşürmelerini anlayamıyorum.genç bir oyuncu olsa tamam ama bunlar bir şeyleri ispatlamış oyuncular.
    Cunku Gokdeniz'in artik buyuk bir gelisim gostermesi beklenmiyor.

Esas genc oyuncularda PA'nin dusurulmesi daha nadir olmali.

Tecrubeli oyuncular, eger daha fazla gelismesi beklenmiyorsa, CA ile PA arasinda cok ufak fark olmali.

Cok kabataslak bakarsak:
    Yas 28-30 arasindaki oyuncularin CA ile PA arasindaki farki 1-5 puan
    Yas 26-28 arasindaki oyuncularin CA ile PA arasindaki farki 3-10 puan
    Yas 24-26 arasindaki oyuncularin CA ile PA arasindaki farki 6-15 puan

civarinda olmasi normal bir gelisim gostereceklerini belirtir. Bu tahmini hesap esasinda cok daha detayli ama detayina inmenin bir yarari yok bence (ust seviye istatistik bilginiz yoksa).

Bir cok tecrubeli oyuncunun PA'sinin dustugunu goreceksiniz hatta.

Sayfa 5 / 7 İlkİlk ... 34567 SonSon

Mesaj Yetkileri