1 ile 30 arası toplam 206 sonuç

Konu: FM2009 - Türkiye Datası

Hybrid View

Nesil
    2003

Not dusmek istiyorum ayrica.

-8'i dusuk goren bir cok kisi var. Veritabaninin gosterdigi kadro kalitelerine bakinca, -8'in esasinda Premier Lig'de oynayan ortalama bir oyuncunun kalitesine esdeger oldugunu goruyoruz. (Premier lig ortalama oyuncu 145 CA, -8'in orta noktasi 145 [160+130]/2).

Turkive veritabaninda, en azindan bu seviyede olan 35 adet Turk oyuncu var 1987 ve daha sonrasi dogumlu. Yani 21 yas altinda, premier lig'de oynayabilecek kaliteye gelebilecegini ongordugumuz 35 adet oyuncu var. Tabii bunlarin hepsi bu seviyeye ulasmayacak. Ancak Premier Lig'de su anda kalburustu oyuncu olarak kabul edilecek kac oyuncumuz oldugunu bir sayiverin.

Tabii bunlara Almanya, Belcika, Hollanda vs. gibi ulkelerdeki Turk oyunculari da eklerseniz, ortaya esasinda cok ciddi bir gelisim cikiyor, en azindan kaliteli Turk oyuncu sayisi bakimindan. Bu da zaten futbolumuzun gelistigini gayet acik bir sekilde gosteriyor.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Not dusmek istiyorum ayrica.

-8'i dusuk goren bir cok kisi var. Veritabaninin gosterdigi kadro kalitelerine bakinca, -8'in esasinda Premier Lig'de oynayan ortalama bir oyuncunun kalitesine esdeger oldugunu goruyoruz. (Premier lig ortalama oyuncu 145 CA, -8'in orta noktasi 145 [160+130]/2).

Turkive veritabaninda, en azindan bu seviyede olan 35 adet Turk oyuncu var 1987 ve daha sonrasi dogumlu. Yani 21 yas altinda, premier lig'de oynayabilecek kaliteye gelebilecegini ongordugumuz 35 adet oyuncu var. Tabii bunlarin hepsi bu seviyeye ulasmayacak. Ancak Premier Lig'de su anda kalburustu oyuncu olarak kabul edilecek kac oyuncumuz oldugunu bir sayiverin.

Tabii bunlara Almanya, Belcika, Hollanda vs. gibi ulkelerdeki Turk oyunculari da eklerseniz, ortaya esasinda cok ciddi bir gelisim cikiyor, en azindan kaliteli Turk oyuncu sayisi bakimindan. Bu da zaten futbolumuzun gelistigini gayet acik bir sekilde gosteriyor.

üstad aslıda bu tartışmaların hepsinin altında biraz sabırsızlık yatıyor..

sadece sabırsızlık değil ayrıca FM de başarılı olmanın yolunun sadece yüksek CA lı oyunculara sahip olmakta sanılıyor..

oysaki FM deki hepimzi hayran bırakan yapay zeka aslında sandığımızdan çok daha ileri...FM de bir takımın oyuncuları çok yüksek CA lara sahip olununca başarılı olunmuyorki...

mesela kadroyu oturtmak sanıldığından çok daha önemli..öyle değilmi..10 tane oyuncu alıp 15 tane oyuncu satıp sonra kötü sonuçlar gelince ağlıyorlar bizim arkadaşlar türk oyunculardan şikayet artıyor...mesela düzgün bir antranman yaptırmayıp doğru taktiklerle oynamayıp doğru takım konuşmaları yapmayıp sonradan başarısızlık kendimizde değilmiş diye savunma mekanizmasına giriyoruz...

daha önce türkiye liginde bazı oyuncuların çok düşük değerlerde kaldığı konusunu bende çok gündeme getirdim ama son zamanlarda kimi arkadaşlar öyle bir moda girmişki sanırsın oyunda hiç yıldız türk oyuncu çıkmıyor...bu kadarda değil...

ha siz diyorsanız ki türk araştırmasıda meksikalılar gibi 4 tane -9 pa lı kaleci bilmem 20 tane -9 lu oyuncu yapsın sonrada biz başarılı olalım bunu türk ekibinin yapacağına ihtimal vermiyorum..

-8 pa ise son derece değerli buluyorum...

kim üzerine düşmüşte murat duruerden (- 8 palı) verim alamamış ...ama bizler istiyoruz ki hemen olsun 3 maçta yıldız olsun...böyle bir talepte haklı değiliz...

Mesaj Yetkileri