-
01.Aralık.2007, 12:20
Ilk olarak SIGAMES bence bir cok konuda basarisiz olmustur. Yillardir CM-FM serisini her yil muthis zevk alarak oynuyordum.Suna emin oldumki ilk oynadigim yillarda son 2 yila kadar gercekten belirgin hatalar gormemistim ozellikle bu yil ki kadar.
Ben sunu merak ediyorum bu oyun yapildiktan sonra uzun sureli oynanip da denenmiyor mu? Neden hep hatalari duzeltmek icin patchleri beklemek zorunda kaliyoruz? Patch in tek islevi guncellemek yada ufak tefek hatalari gidermek olmali. Nasil oluyor da FIFA, PES gibi oyunlarda hic patch e gerek duyulmuyor ve adamlar oyunu her sene gelistirerek ufak tefek hatalar disinda kusursuz sunabiliyor? Bu kadar buyuk ve fanatik bir oyuncu kitlen var ama sen bunlari cogaltmak yerine tam tersi oyuncularini bu oyundan sogutuyorsun.Bu tamamen SIGAMES in isi beceremedigini gostermesi ve oyunu oynayanlari umursamadan oyun yapiyor olmasi.Bana gore SIGAMES cok ugras gostermeden oyunu yapiyor ve piyasaya suruyor ne olsa benim fanatiklerim var ve bu oyunu alacaklar diyor. Sonrada hata cikarsa ne olsa patch i 5-6 ay beklerler ve duzeltiriz diyor.
Oyunda ilk olarak tahmin ettigim gibi 3D mac motorunun basarisizligini gordum.Ben boyle olacagini tahmin ederek bekledigim icin hayal kirikligina ugramadim.Keske beni sasirtsalardi da cok begenip 3D ile oynasaydim. Ben 2D ile oynamaya devam ediyorum hala.Gecmis oyunlara gore sakatliklar ve taktik ekranindaki hata cok belirgin olmus. Ama bana gore ozellikle en buyuk hatalar mac motorunda olusuyor. Cok sacma sapan olaylar oluyor mac motorunda. Gecen seneki 2D mac motoru bazi eksiklikler disinda cok basariliydi bana gore. Bu sene gecen sene bulunmayan bir cok gercege yakin yenilik gordum ama sanki bana mac motorunun temelini degistirmisler ve kotu etmisler gibi geldi. Keske gecene seneki mac motorunun ustune sadece eksikleri giderseler iyi olurdu.Oyunda o kadar cok sacma sapan olaylar oluyorki insan oyundan soguyabiliyor. Ama bir o kadar olmasada bir cok yenilik ve gerceklik gordum.
Bunlarin disinda transferlerde gelisim gordum bir kac ufak duzeltilmesi gereken hata disinda. Gercege daha yakin yapmislar ama bazi oyuncularda degerinden cok asagi gelebiliyor. Eski oyundaki gibi cok ucuk transfer ucretleri yok. Ama ornegin Mehmet Topuz ,Emre Gungor , Nuri Sahin, Hamit Altintop gibi oyuncular cok cuzzi ucretlerle gelebiliyor takimlariniza.Ayrica oyunun zorlasmasi cok buyuk yenilik. Gecmis oyunlarda insanlar fb bjk gs hatta 2. ligden takimlarla cok rahat uefa samp ligi finali oynayabiliyorlar. Ozellikle ben besiktas ile turkiye de ileriki sezonlarda cok rahat namaglup sampiyon olup sampiyonlar liginde her sene finale oynuyordum ki bunun en az 15 yil icinde olmasinin mumkunati yok bana gore turk takimlari icin. Biraz daha rakip takimlar flas transferler yapsa ve kendilerini her sezon gelistirip ve takimlarin cogu maclarda klasiklesen 4 4 2 taktigini oynamasalar daha iyi olacak.Bunun disinda medya , oyuncu iletisimi ndeki gelismeler ve asistan menajerin tespitleri basarili olmus
Umarim en kisa zamanda bizim arastirmacilarimiz bunlari en aza indirmek icin SIGAMES i daha cok sikistirirlar ve gelecek FM leri patch beklemeden keyifli bir bicimde oynayabilsek
Mesaj Yetkileri