Bence sadece bizim araştırma ekibi doğru PA VE CA veriyor. Belki bazı oyuncularda biraz az verilebiliyor ama bakıyorum diğer liglere adam hemen bir genç oyuncu parlıyor ve direk 175 PA 135 CA veriyor. Şu Olympiakos takımında bile 3-4 tane 170 PA olan adam var. Diogo mudur nedir sizce 170 PA'yı hakediyor mu? Alex bile 169'da. Düşünün. 2 sene önce 182 civarındaydı galiba Alex. Ama bakıyorum Alex'e (bence) 169'dan daha yukarıdır. Her ne kadar yaşı 30 a gelsede. O Alex ki Brezilya milli takımında 49 kez oynamış, kaptan olmuş ve Popülaritesi yüksek bir oyuncu. Bana göre Ruslar, yunanlılar ve diğer Ukrayna gibi ülkelerin araştırmacıları biraz abartıyorlar.
Mesela Yattara Fransa'da olsa 178 PA'yı almıştı.
Ama Semih biraz iyileştirilmeli. Bir kaç sene sonra 2. lige gidiyor bende. Güiza'ya göre çok pasif kalıyor. Gerçekte Güiza ile neredeyse aynı ölçüde bir oyuncu.
Bir Not:
Birde şu külüplerimiz özellikle FB ve GS bana göre 8.000 vardır. Son transferlerden sonra kesin alması lazım 8.000 Popülarite. Elano gibi bir oyuncuyu Fenerbahçeli olmama rağmen alkışladım. Brezilya milli takımının o bölgesinde halen oynayan bir oyuncuyu yıllık 3 M € gibi bir bedele getirmişse paranın yanında forma içinde gelmiş demektir. Son senede bence iyi transferler yapılıyor. Bunun paraylada ilgisi var ama artık sade para değil.Elano B.Münih'e, Milan'a da gitse 3 den aşağı oynamazdı. Zaten Lincoln 2.5 M € ya oynuyordu. KAt kat üstün bir oyuncu Elano. Tam 12 den vurdu Gs. Bugün Ankaraspor-E.Şehir maçı vardır. Hakkatten güzel bir maçtı. Bol gollü, zaman zaman yüksek tempolu. Çok güzel goller ve paslaşmalar izledik. Yani futbol kaliteside yükselmiş. Takımlar yeni olmasına rağmen...
Yunan takımlarına bakayım dedim, bir açtım hepsinde 155 PA 160 PA oyuncular. Resmen şişirilmiş. Birinde değil ikisinde değil hepsi öyle. Bizimkisi en iyisi. Ama şunuda belirtelimki hakedene vereceksin.
Edit Baktım: Olympiakos taki Diogo 87 doğumlu neredeyse genç olmasına rağmen 140 CA ve 170 PA almış. Resmen abartı. 140 PA alması için Süper oynaması lazım. 9.1.0 da bakıyorum adam Portuguesa takımından gelmiş ve oradada 40 maç oynamış. Kariyeri boyunca 40 maç oynamış bir adama 140 PA verilirmi? Ya Brezilyalılar yada Yunanlılar vermişler. Ama bence hiç mi hiç gerçekçiliği yok. Sivas maçındada izledim resmen döküldü adam.
Yine Shaktar takımındaki Fernandinho 180 PA 160 da CA almış. 85 doğumlu. Ama Brezilya milli takımında oynamıyor. Sizce bu gerçekçi mi?Adamlar amma abartmışlar..