1 ile 30 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by kralksk View Post
    Bağışmı toplayalım çeviri yapsınlar diye ? Türkçe yama çıkarttıklarında nasıl ki kar yaptıklarında kardan bana pay vermeyeceklers, yapabilecekleri muhtemel zararda ne beni nede başka müşterileri ilgilendirmez. Oyunu sahiplenmenin bukadar anlamı yok. Hepimiz biliyoruzki fm Türkçe çıkarsa satışlarda patlama olacağını. Anlamadığım nokta satan taraf riske girmiyorken müşteri olarak ben neden riske gireyim ? Ticareti yapan o, riske giren ben. Bana kar yaptırın ondan sonra Türkçe çıkarayım diye bir mantık yeryüzünde nerde var
    FM oynayanlari 4 kategoriye ayiralim:

1. Oyunu satin almiyor ama oynuyor (Korsanci 1), Turkce'nin oyunda olmasi onun icin onemli degil

2. Oyunu satin almiyor ama oynuyor (Korsanci 2), Turkce'nin oyunda olmasi onun icin onemli

3. Oyunu satin aliyor ve oynuyor (Orjinalci 1), Turkce'nin oyunda olmasi onun icin onemli degil

4. Oyunu satin aliyor ve oynuyor (Orjinalci 2), Turkce'nin oyunda olmasi onun icin onemli

Korsanci 1'in zaten satin almaya niyeti yok cunku bir beklentisi yok. Oyunun Turkce olmamasi onu rahatsiz etmiyor.

Beklenen Korsanci 2 grubuna kendisini katanlarin bu beklentilerini karsilamak amaci ile oyunu korsan kullanmayi birakip, oyunu satin alarak oynamalari.

Turkiye'de FM oynayan kisilerin %3'u Orjinalci 1 ve Orjinalci 2 kategorisine giriyor.

%97 ise Korsanci 1 ve Korsanci 2 kategorisine giriyor. Onemli olan Korsanci 2 kategorisinin bu %97'nin icinde ne buyuklukte oldugu.

Mevcut satislar (ve imza kampanyasinda bile 10 bin rakamina ulasilamamasi) gosteriyor ki bu Korsanci 2 kategorisinde olanlar oldukca az sayida. Oyle gorunuyor ki Turkiye'deki kullanicilarin cok onemli bir bolumu Kategori 1'e giriyor.

Goruntu bu sekilde ise, Turkce'nin eklenmesi alinabilecek bir riskmidir?

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by perpetua View Post

1. Oyunu satin almiyor ama oynuyor (Korsanci 1), Turkce'nin oyunda olmasi onun icin onemli degil

2. Oyunu satin almiyor ama oynuyor (Korsanci 2), Turkce'nin oyunda olmasi onun icin onemli

3. Oyunu satin aliyor ve oynuyor (Orjinalci 1), Turkce'nin oyunda olmasi onun icin onemli degil

4. Oyunu satin aliyor ve oynuyor (Orjinalci 2), Turkce'nin oyunda olmasi onun icin onemli

Korsanci 1'in zaten satin almaya niyeti yok cunku bir beklentisi yok. Oyunun Turkce olmamasi onu rahatsiz etmiyor.

Beklenen Korsanci 2 grubuna kendisini katanlarin bu beklentilerini karsilamak amaci ile oyunu korsan kullanmayi birakip, oyunu satin alarak oynamalari.

Turkiye'de FM oynayan kisilerin %3'u Orjinalci 1 ve Orjinalci 2 kategorisine giriyor.

%97 ise Korsanci 1 ve Korsanci 2 kategorisine giriyor. Onemli olan Korsanci 2 kategorisinin bu %97'nin icinde ne buyuklukte oldugu.

Mevcut satislar (ve imza kampanyasinda bile 10 bin rakamina ulasilamamasi) gosteriyor ki bu Korsanci 2 kategorisinde olanlar oldukca az sayida. Oyle gorunuyor ki Turkiye'deki kullanicilarin cok onemli bir bolumu Kategori 1'e giriyor.

Bu % 100 yanlış bir yaklaşım. 10.000'lik rakama ulaşılamaması ile korsanci 2'nin bir bağlantısı yoktur. Korsan oynayanların çoğu Türkçe'nin olup olmamasını umursamıyor diyorsun ama bu oyun bir PES değil. PES olsa ister İngilizce, ister Fransızca olsun farketmez. Girersin maçını yaparsın. Deneye-yanıla çözebilirsin. Ama FM'de deneme yanılma olayı yok çünkü denediğin şeylerin sonuçlarını uzun süre sonra görebilirsin. Bunun için de herkes ister Türkçe olmasını, niye istemesin ki? Ama dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz yine, ekonomiye.

Eskiden orjinal oyun alanlarla alay ederdim, çünkü öğrenciydim ekonomim iyi değildi, bir oyuna bu kadar para verilir mi derdim ama şimdi oyun alacak param var ve mümkün olduğunca orjinal alıyorum. Herhalde yeterince açık benim bu değişimim ve ben de diğer korsan alanlar gibi Türkçe'yi de istiyordum.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    Bu % 100 yanlış bir yaklaşım. 10.000'lik rakama ulaşılamaması ile korsanci 2'nin bir bağlantısı yoktur. Korsan oynayanların çoğu Türkçe'nin olup olmamasını umursamıyor diyorsun ama bu oyun bir PES değil. PES olsa ister İngilizce, ister Fransızca olsun farketmez. Girersin maçını yaparsın. Deneye-yanıla çözebilirsin. Ama FM'de deneme yanılma olayı yok çünkü denediğin şeylerin sonuçlarını uzun süre sonra görebilirsin. Bunun için de herkes ister Türkçe olmasını, niye istemesin ki? Ama dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz yine, ekonomiye.

Eskiden orjinal oyun alanlarla alay ederdim, çünkü öğrenciydim ekonomim iyi değildi, bir oyuna bu kadar para verilir mi derdim ama şimdi oyun alacak param var ve mümkün olduğunca orjinal alıyorum. Herhalde yeterince açık benim bu değişimim ve ben de diğer korsan alanlar gibi Türkçe'yi de istiyordum.
    Soylemek istedigim, verilen mevcut sinyalin Turkce ekleme konusunda karar verecek kisilerin yukarida belirttigim sonuca ulasmasina neden oldugu.

Bu sonucun gercegi yansittigi veya yansitmadigi ikinci planda. Gercekte boyle olmadiginin SI'a nasil kanitlanmasi gerekli? Esas kafa patlatilmasi gereken bu sorunun cevabi.

Koskoca Eidos Salak yani bu riske giriyor,

Championship Manager 2010
    http://www.aralgame.com/asp/show_sto...roduct=01.0812 - 25 TL
    http://store.steampowered.com/app/35030/ - 39 $ = 62 TL

Bu Eidos Riske Girdi Heşeyin farkında olarak aral game in sitesine ayda bir giriyorum stokta yok oluyor 15 gün sonra stokta var bu şekilkde gidiyor demekki satıyor ilginç olan ise en çok satanlar listesinde fm var cm nin adı bile geçmiyor okadar girdim stoğu hep tüketti aral game cm nin bu yüzden çok sattığını düşünüyorum ama fm daha çok satıyor anlaşılan en çok satanlar listesinde var bu fiyatına rağmen hatta 3. sırada önündeki iki oyun konsol içinde çıkıyor konsolla beraber satışı haberiniz olsun yani pc de en çok satılan fm dir muhtemelen ben cm nin 10 bini geçtiğini düşünüyorum demekki fm haydehayde geçti sizi kandırıyorlar ayakta uyumayın

Football Manager™ 2010
    http://www.aralgame.com/asp/show_sto...roduct=01.0852 - 89,99 TL
    http://store.steampowered.com/app/34000/ - 39 $ = 62 TL

Herşey Gözler Önünde

Bağışmı toplayalım çeviri yapsınlar diye ? Türkçe yama çıkarttıklarında nasıl ki kar yaptıklarında kardan bana pay vermeyeceklers, yapabilecekleri muhtemel zararda ne beni nede başka müşterileri ilgilendirmez.Oyunu sahiplenmenin bukadar anlamı yok. Hepimiz biliyoruzki fm Türkçe çıkarsa satışlarda patlama olacağını. Anlamadığım nokta satan taraf riske girmiyorken müşteri olarak ben neden riske gireyim ? Ticareti yapan o, riske giren ben. Bana kar yaptırın ondan sonra Türkçe çıkarayım diye bir mantık yeryüzünde nerde var

çok haklısın kardeşim bağış kousunda 2 kere haklısın benden size bi tavsiye gelecek sene de bi onbin kişi kampanyası yapılsın ama hiçkimse orjinal oyun almayacak herkesten 20 tl toplanacak 200.000 tl eder bu paranın bir kısmıyla profesyonel olarak çevirilsin bir kısmıylada bir sunucu kurulsun herkes çevrimiçi olarak zevkli zevkli oynasın hatta şimdi de yapılabilirde herkes çok para harcadı tekrar harcanırsa hatta bunun için gönüllüler şimdiden başlaya bilir bakın sonra nasıl yapıyorlar ama ozamanda kimse almaz hatta bunu yapacak varsa bir site kursun üye toplasın kampanyayı duyursun türkiyedeki tüm sega ve si oyunları (sinin bitane ama önemli değil ) protesto edilsin korsana teş vik edilsin cm ise orjinale teşvik edilsin ben orjinal oyun oynayan birisiyim ama sinin bu aşşalamalarından sıkıldım hem sonunda 60 tl kar edersiniz
    Last edited by 19yusuf05 : 31.Aralık.2009 at 19:23

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by 19yusuf05 View Post
    Koskoca Eidos Salak yani bu riske giriyor,

Championship Manager 2010
    http://www.aralgame.com/asp/show_stock.asp?product=01.0812 - 25 TL
    http://store.steampowered.com/app/35030/ - 39 $ = 62 TL

Bu Eidos Riske Girdi Heşeyin farkında olarak aral game in sitesine ayda bir giriyorum stokta yok oluyor 15 gün sonra stokta var bu şekilkde gidiyor demekki satıyor ilginç olan ise en çok satanlar listesinde fm var cm nin adı bile geçmiyor okadar girdim stoğu hep tüketti aral game cm nin bu yüzden çok sattığını düşünüyorum ama fm daha çok satıyor anlaşılan en çok satanlar listesinde var bu fiyatına rağmen hatta 3. sırada önündeki iki oyun konsol içinde çıkıyor konsolla beraber satışı haberiniz olsun yani pc de en çok satılan fm dir muhtemelen ben cm nin 10 bini geçtiğini düşünüyorum demekki fm haydehayde geçti sizi kandırıyorlar ayakta uyumayın

Football Manager™ 2010
    http://www.aralgame.com/asp/show_stock.asp?product=01.0852 - 89,99 TL
    http://store.steampowered.com/app/34000/ - 39 $ = 62 TL

Herşey Gözler Önünde

Yukarida da yazmistim. Belki gounuzden kacti.

BGS, yani CM'in yapimcilari, calisanlarinin %80'ini isten cikartti.

Bundan boyle oyunun kodlanma isi Cin'de yapilacak. Bunun nedenini Turkce'nin cikartilmasina ve Turkiye'de ucuza satilmasina baglayamayiz tabii ki. Ancak bir gercek var ki BGS yeterli gelir uretmiyor ve maliyet dusurmek icin mevcut calisanlarini isten cikartip, cok daha dusuk maliyet ile calistirabilecegi iscilerle calisacak bundan sonra.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul Takım:G.Saray

Bundan boyle oyunun kodlanma isi Cin'de yapilacak. Bunun nedenini Turkce'nin cikartilmasina ve Turkiye'de ucuza satilmasina baglayamayiz tabii ki. Ancak bir gercek var ki BGS yeterli gelir uretmiyor ve maliyet dusurmek icin mevcut calisanlarini isten cikartip, cok daha dusuk maliyet ile calistirabilecegi iscilerle calisacak bundan sonra.
    Ömer abi yapma Allah aşkına. BGS tamamen yeniden yapılandırma amaçlı işçilerini işten çıkarttı ve çoğunluğuda İngilizlerden kurulu bir ekip oluşturdu.

Ayrıca scoutlarıda değiştirdi ve her ülkede SIGAMES gibi Scout ve bunlarında başında Head Scoutları var.

Sonuçta oyun BGS tarihinin en iyi oyunu oldu (CM5 , CM 2006 , CM 2007 , CM 2008 içinden)

Oyunda hatalar yok mu? Var. Ama inan FM kadar güncelleme çıkarılmıyor.Çünkü hatalar oyuna çok çok çok büyük etki eden hatalar değil. Sinek ufaktır mide bulandırır dediler Aralık yamasında onuda çözdüler.

Yani demek istediğim ; Ömer abi SIGAMES yılların firması ve Türkiyedeki eski CM ve Yeni FM'cilerin potansiyelini bilen firma. Buna rağmen hala Türkçe eklemiyor yılların oyununa.

BGS Türkiye'de tutunamamış ve eski CMcileri kendine çekememiş bir firma.Ama 2010'da Türkçe'yi ekliyerek belki çok büyük bir çoğunluğu değil ama bir kaçını kendisine çekmeyi başardı (Resmi forumda en aktif bölüm Türkçe bölümü).

Umarım kızmassın abi bu söylediklerime.Ama içimde kalmasın dedim.

işten çıkardı? bgs yi takip etmenizi öneririm. kadrosal değişimler oldu.. daha da iyisi hedeflendiğinden seneye.. Çin'de değil Japonya yalnız! Orada yapılmayacak stüdyo Londra da..(Şirket sadece ortak konumunda ki yerini sağlamlaştırdı)Ve bu satın alma süreci yüzünden çürük eleman diye tabir edilecekler ayıklandı ve kalanlar yükseltildi veya "square-enix" in diğer alanlarında çalışanlar bazlı bir yerine getirme yaşandı.[bilenler bilir dünyanın en çok satılan oyunlarından birinin Final Fantasy serisinin yapımcısı]

CM FM karşılaştırması değil fakat CM nin %80 olayından söz etmeniz şaka gibi geldi,açıklama gereği hissetmemin tek nedeni budur.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ayseeg View Post
    işten çıkardı? bgs yi takip etmenizi öneririm. kadrosal değişimler oldu.. daha da iyisi hedeflendiğinden seneye.. Çin'de değil Japonya yalnız! Orada yapılmayacak stüdyo Londra da..(Şirket sadece ortak konumunda ki yerini sağlamlaştırdı)Ve bu satın alma süreci yüzünden çürük eleman diye tabir edilecekler ayıklandı ve kalanlar yükseltildi veya "square-enix" in diğer alanlarında çalışanlar bazlı bir yerine getirme yaşandı.[bilenler bilir dünyanın en çok satılan oyunlarından birinin Final Fantasy serisinin yapımcısı]

CM FM karşılaştırması değil fakat CM nin %80 olayından söz etmeniz şaka gibi geldi,açıklama gereği hissetmemin tek nedeni budur.
    Ingilizceniz varsa okuyabilirsiniz.

http://www.gamasutra.com/php-bin/new...asutra+News%29

Bunu okuduktan sonra yazdiklarimdan farklı bir sonuca varırsanız konuşuruz.

Ingilizceniz varsa okuyabilirsiniz.

http://www.gamasutra.com/php-bin/news_index.php?story=26269&utm_source=feedburner&u tm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+GamasutraNews+ %28Gamasutra+News%29

Bunu okuduktan sonra yazdiklarimdan farklı bir sonuca varırsanız konuşuruz.
    ingilizcem var ve ekiple irtibat halindeyim.. neredeyse türkiyeyle ilgili tüm kısmı ve araştırma üst yönetimle.. stüdyolar bilmem ne ler düşünülebilecek herşey hakkında ilk ağızdan fikrim olabiliyor..ve boşalan pozisyonların ve yerine gelenler hakkında devamlı bildiri mailleri ile etkileşim de mevcut. şimdi bgs ye mi habere mi inanayım

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ayseeg View Post
    ingilizcem var ve ekiple irtibat halindeyim.. neredeyse türkiyeyle ilgili tüm kısmı ve araştırma üst yönetimle.. stüdyolar bilmem ne ler düşünülebilecek herşey hakkında ilk ağızdan fikrim olabiliyor..ve boşalan pozisyonların ve yerine gelenler hakkında devamlı bildiri mailleri ile etkileşim de mevcut. şimdi bgs ye mi habere mi inanayım
    Istediginize inanin. Temasda oldugunuz kisilere soylenecek olanlarin sadece onlarin bilmesi gerekenler oldugunu, buzulun altinin cok buyuk olabilecegini de unutmayin. (Ve hatta zaten bilmemeniz gereken seyler hakkinda yazma konusunda buyuk tereddut etmeniz belki de en dogru olani, ozellikle sizinle bu bilgileri paylasan kisilerin iyiligi icin).
    Last edited by perpetua : 22.Şubat.2010 at 14:48

Ben fm 2010 a kadar bahsettiğiniz 2. gruptaydım korsan oynuyordum ama Türkçe çıkarsa orjinal alırm diye düşünüyordum. fm 2010 daki yaklaşımları ise daha önce söylediğim gibi aşırı derecede soğuttu beni oyundan. Ne korsan oynuyorum ne orjinal aldım. KAldıki yine daha önce söylediğim üzere ben müşteriyim, firma yatırım yapsın diye ona destek olmak zorunda değilim. Bugün Türkiye pazarına daha çok önem veren cm daha kötü olsada, fm Türkçe çıkarana kadar her zaman cm yi tercih edeceğim. Cmnin işten kimleri çıkardığıda beni ilgilendirmez onların şirket politikasıdır, ben önüme sunulan ürüne bakarım. Ucuz işçi çalıştırsın seneye önüme gelen ürün bir öncekinden +1 daha fazla ise yine orjinal cm alırım. Ama seneye fm Türkçe çıkarmaz ise yine fm almam.
    Fm nin şartları kesinlikle yerine getirilmemelidir. Eğer siz oyunu satın alın sonra Türkçe eklerim mantığı tutarsa diğer oyun firmalarıda aynı dayatmalarıda yapacaklardır. Söylediğim gibi ben fm nin bu mantığına destek olmamakla birlikte protesto ediyorum. Fmnin bu yaptığı satış stratejisi falan değil resmen bağış toplamaktır. Çevirinin maliyeti örneğin 100 bin dolar ise bu 100 bin dolarlık satış Türkiye`den yapılana kadar Türkçe çıkmayacak demektir. Söylediğim gibi Fm yapımcı firmasının kafasındaki alıcı-satıcı profilinde bir yanlışlık var ya da biz Türkleri enayi olarak görüyorlar. Kimse bana korsandır odur budur demesin, bugün dünyanın en büyük ***** sitelerinin sahibi yabancılardır.
    Koysun Türkçe dil desteğini, fiyatıda 50 liraya çeksin bakın nasıl satılıyor oyun. Abartmıyorum öyle bir durumda 3 tane oyun alırım 1 tanesi kendime diğerleri hediye olmak üzere.

Nesil
    2003

Ben fm 2010 a kadar bahsettiğiniz 2. gruptaydım korsan oynuyordum ama Türkçe çıkarsa orjinal alırm diye düşünüyordum. fm 2010 daki yaklaşımları ise daha önce söylediğim gibi aşırı derecede soğuttu beni oyundan. Ne korsan oynuyorum ne orjinal aldım. KAldıki yine daha önce söylediğim üzere ben müşteriyim, firma yatırım yapsın diye ona destek olmak zorunda değilim.
    Hayir efendim. 2. gruba giriyorsaniz musteri degilsiniz. Oyuna para odemeden kullanan ve bu nedenle de oyunun gelisimi icin katki yapmamis bir kisisiniz. Korsan kullanici olarak da acikcasi pek bir talep hakkiniz yok. Oyunu satin almadan oynayarak da bu oyunda Turkce'nin olmamasina neden olmus kisilerden birisisiniz.

Bu dusunceye sahipseniz, oynamayi birakarak belki de en dogrusunu yapmissiniz. Ne de olsa verilen emegin karsiligini vermeyi dusunmemissiniz bile.

Bugün Türkiye pazarına daha çok önem veren cm daha kötü olsada, fm Türkçe çıkarana kadar her zaman cm yi tercih edeceğim. Cmnin işten kimleri çıkardığıda beni ilgilendirmez onların şirket politikasıdır, ben önüme sunulan ürüne bakarım. Ucuz işçi çalıştırsın seneye önüme gelen ürün bir öncekinden +1 daha fazla ise yine orjinal cm alırım. Ama seneye fm Türkçe çıkarmaz ise yine fm almam.
    CM alin. Hangi oyun oldugu onemli degil. Kullaniyorsaniz, parasini verip oynayin. Parasini verip oynadiginiz takdirde Turkiye'de bir pazar oldugunu kabul eder yabanci sirketler. Bu pazardaki paylarini buyutmek icin cabalarlar. Korsan kullandiginiz takdirde ortada bir pazar yok zaten.

Fm nin şartları kesinlikle yerine getirilmemelidir. Eğer siz oyunu satın alın sonra Türkçe eklerim mantığı tutarsa diğer oyun firmalarıda aynı dayatmalarıda yapacaklardır.
    Dayatma olarak nitelendirmek cok garip olmus. Ben olsam hakkini aramak olarak nitelendirirdim. Siz boyle bir tabir kullanirsaniz %97'lik grup'un yaptigini da dayatma olarak nitelendirmek mumkun. Sonucta herkes kaybeder. Kazanan olmaz.

Söylediğim gibi ben fm nin bu mantığına destek olmamakla birlikte protesto ediyorum. Fmnin bu yaptığı satış stratejisi falan değil resmen bağış toplamaktır. Çevirinin maliyeti örneğin 100 bin dolar ise bu 100 bin dolarlık satış Türkiye`den yapılana kadar Türkçe çıkmayacak demektir. Söylediğim gibi Fm yapımcı firmasının kafasındaki alıcı-satıcı profilinde bir yanlışlık var ya da biz Türkleri enayi olarak görüyorlar. Kimse bana korsandır odur budur demesin, bugün dünyanın en büyük ***** sitelerinin sahibi yabancılardır.
    Demek ki siz de yapimci firmayi enayi goruyorsunuz. Korsan oynadiginiza gore.

Koysun Türkçe dil desteğini, fiyatıda 50 liraya çeksin bakın nasıl satılıyor oyun. Abartmıyorum öyle bir durumda 3 tane oyun alırım 1 tanesi kendime diğerleri hediye olmak üzere.
    Oyunu 45TL'ye satin alabiliyordunuz oyun cikmadan once (Zavvi.co.uk adresinden). Simdi fiyati 62TL (Steam uzerinden). Fiyat konusunda cok uzak degilsiniz esasinda. Turkiye'den alarak verdiginiz vergilerden arindirilmis olarak oyunu satin almaniz mumkun.

Benim aklıma takılan soru şu bu SI şirketi tutturmuş sizde korsan var diyor ok korsan sadece türkiyede yok ki avrupada da var ortadoğuda da var belki yüzdesel oranlara bakıldığında bizde çok satılır bi gerçek varki bu adamlar ajanmı tutmuşlar veya emniyet güleriyle operasyonamı çıkmışlar veya organize bişeymi düzenlemişler de bu kadar detyalı olarak %97 korsan satılıyor sattırmayın diyor nereden ve nasıl diyebiliyor böyle bir şeyi? illegal yollardan satılmasına bizde karşıyız burada korsanıda savunmuyorum ama diyorum gerçekten bu yabancı şirket nereden biliyor bu verileri o zaman türkiye büyük bir pazarsa türkçe çıkartmaları zorunda her şirket gibi risk almak zorundalar bizlerde yalvarmak zorunda değiliz çıkartmıyorlarsa çıkartmasınlar kardeşim dersiniz olur biter bizler yabancıların ağzının içine düştüğümüz için ülke ve halk olarak bu kadar kötüyüz yaa bırakalım bu türkçe işini gerçekten bizler yaparız hemde en iyisini yaparız biraz güvenimiz olsun yeter. Bu kadar zamandır yapmıyorlarsa yapmazlar bence SIGAMES türkçe çıkarmayacak ne seneye nede ondan sonraki seneye

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by farfarforfor View Post
    Benim aklıma takılan soru şu bu SI şirketi tutturmuş sizde korsan var diyor ok korsan sadece türkiyede yok ki avrupada da var ortadoğuda da var belki yüzdesel oranlara bakıldığında bizde çok satılır bi gerçek varki bu adamlar ajanmı tutmuşlar veya emniyet güleriyle operasyonamı çıkmışlar veya organize bişeymi düzenlemişler de bu kadar detyalı olarak %97 korsan satılıyor sattırmayın diyor nereden ve nasıl diyebiliyor böyle bir şeyi?
    FM 2009'da internet uzerinden veya telefon ile aktivasyon yapma zorunlulugu oldugu icin her ulkede oyunun ne kadar kullanildigi hakkinda bilgi toplayabildiler.

illegal yollardan satılmasına bizde karşıyız burada korsanıda savunmuyorum ama diyorum gerçekten bu yabancı şirket nereden biliyor bu verileri o zaman türkiye büyük bir pazarsa türkçe çıkartmaları zorunda her şirket gibi risk almak zorundalar bizlerde yalvarmak zorunda değiliz çıkartmıyorlarsa çıkartmasınlar kardeşim dersiniz olur biter bizler yabancıların ağzının içine düştüğümüz için ülke ve halk olarak bu kadar kötüyüz yaa bırakalım bu türkçe işini gerçekten bizler yaparız hemde en iyisini yaparız biraz güvenimiz olsun yeter. Bu kadar zamandır yapmıyorlarsa yapmazlar bence SIGAMES türkçe çıkarmayacak ne seneye nede ondan sonraki seneye
    Oldukca arabesk olmus bu son yazdiklariniz.

Peki Turkce yapin. Benim sahsen guvenim sonsuz.

Bu ceviriyi herhangi bir karsilik beklemeden, en iyisini yapin.

Yukarida isin maliyeti ile ilgili ornek verilmisti. Cevirinin bir profesyonel tarafindan yapilmasinin maliyeti 60-130 bin TL civarinda. Bu bedeldeki isi hic bir karsilik beklemeden FM severlere dagitmak icin yapmayi kabul ederseniz, tabii ki bu kampanyaya gerek yok.

Yillardir bu yuku TSI bunyesinde bu ceviriyi yapanlar hic bir karsilik beklemeden tasiyor. Ustelik cevirinin cikis tarihi ozel hayatlarindaki islerinden dolayi biraz uzun surdugunde burada hakaretlere varan yorumlarla karsi karsiya kaliyor. Buyurun profesyonelce (yani ceviri programlarinin kotu cevirilerine basvurmadan) ceviriyi yapin ve bedavaya dagitin. Bakalim kac hafta sonra pes edecek, bu yukun karsiliginda bir sey bekleyeceksiniz.

Ama bosuna beklemeyin. Sizin yazdiginizdan da belli oldugu gibi bu isin karsiligini vermeyi kabul eden pek insan yok Turkiye'de maalesef. SI'i gectim, yazik degil mi o zamanini Turkce'nin yapilmasi icin harcayan Turk cevirmenlere? Bu ceviriyi siz yapacaksaniz, yazik degil mi size?

Not: Ben Turkce cevirisi ile ugrasmiyorum. Ama ugrasanlarin cektiklerini gozlemleme firsatina sahip olmus birisi olarak bu kampanya SI icin falan degildir. Bu kampanya o cevirmenler icindir. Bu kampanya Turkce'nin oyunda olmasini isteyenler icindir.
    Last edited by perpetua : 04.Ocak.2010 at 18:42

Hayir efendim. 2. gruba giriyorsaniz musteri degilsiniz. Oyuna para odemeden kullanan ve bu nedenle de oyunun gelisimi icin katki yapmamis bir kisisiniz. Korsan kullanici olarak da acikcasi pek bir talep hakkiniz yok. Oyunu satin almadan oynayarak da bu oyunda Turkce'nin olmamasina neden olmus kisilerden birisisiniz.

Bu dusunceye sahipseniz, oynamayi birakarak belki de en dogrusunu yapmissiniz. Ne de olsa verilen emegin karsiligini vermeyi dusunmemissiniz bile.

CM alin. Hangi oyun oldugu onemli degil. Kullaniyorsaniz, parasini verip oynayin. Parasini verip oynadiginiz takdirde Turkiye'de bir pazar oldugunu kabul eder yabanci sirketler. Bu pazardaki paylarini buyutmek icin cabalarlar. Korsan kullandiginiz takdirde ortada bir pazar yok zaten.

Dayatma olarak nitelendirmek cok garip olmus. Ben olsam hakkini aramak olarak nitelendirirdim. Siz boyle bir tabir kullanirsaniz %97'lik grup'un yaptigini da dayatma olarak nitelendirmek mumkun. Sonucta herkes kaybeder. Kazanan olmaz.

Oyunu 45TL'ye satin alabiliyordunuz oyun cikmadan once (Zavvi.co.uk adresinden). Simdi fiyati 62TL (Steam uzerinden). Fiyat konusunda cok uzak degilsiniz esasinda. Turkiye'den alarak verdiginiz vergilerden arindirilmis olarak oyunu satin almaniz mumkun.
    Ben bu oyunu oynuyorsam, bırakın oynamayı buna benzer bir oyun oynuyorsam ben fm firması için potansiyel müşteriyimdir. Çeviriye verilecek paranın hesabını yapan bir firma bunlarıda düşünür merak etmeyin. Asıl amaçları benim gibi potansiyel müşterilerini, gerçek müşterileri haline getirmek zaten adamların.
    Fiyat konusunda da Türkçe çıkmadığı halde korsanını bile oynamayacağımı söyledim oyunun zaten. Ben enayi değilim kimse kusura bakmasın. Vay efendim alırsan Türkçe çıkartabiliriz diyen bir firmanın ürünlerini alıyım. Bukadar savunduğunuz firma madem bukadar dürüst ozaman Türkiye satış rakamlarını anlık olarak açıklasın internet sitesinde bizlerde görelim nekadar satılmış ya da satılmamış. Hem satış rakamlarını açıklamayacak, hemde açıklamadığı satış rakamları üzerinden şukadar alırsanız Türkçe yaparız diyecek. Türk milletini bukadar safmı görüyor bu firma ?
    Söylediğim gibi herşeyi geçtim, madem çok dürüstler Türkiye satış rakamlarını en azından 2-3 günlük periyodlarda güncelleyerek yansıtsınlar sitelerine bizde diyelimki 3 bin kişi daha alırsa Türkçe çıkaracakmış Onu bile yapmıyorki adamlar. Kooperatifmi bu adamlar önce para sonra ürün diyorlar ?
    Hem şeffaf olmayacak, hemde gizli kapaklı satış rakamları üzerinden pazarlama stratejisi geliştirecek. Hey gidi hey

Nesil
    2003

Ben bu oyunu oynuyorsam, bırakın oynamayı buna benzer bir oyun oynuyorsam ben fm firması için potansiyel müşteriyimdir. Çeviriye verilecek paranın hesabını yapan bir firma bunlarıda düşünür merak etmeyin. Asıl amaçları benim gibi potansiyel müşterilerini, gerçek müşterileri haline getirmek zaten adamların.
    Fiyat konusunda da Türkçe çıkmadığı halde korsanını bile oynamayacağımı söyledim oyunun zaten. Ben enayi değilim kimse kusura bakmasın. Vay efendim alırsan Türkçe çıkartabiliriz diyen bir firmanın ürünlerini alıyım. Bukadar savunduğunuz firma madem bukadar dürüst ozaman Türkiye satış rakamlarını anlık olarak açıklasın internet sitesinde bizlerde görelim nekadar satılmış ya da satılmamış. Hem satış rakamlarını açıklamayacak, hemde açıklamadığı satış rakamları üzerinden şukadar alırsanız Türkçe yaparız diyecek. Türk milletini bukadar safmı görüyor bu firma ?
    Söylediğim gibi herşeyi geçtim, madem çok dürüstler Türkiye satış rakamlarını en azından 2-3 günlük periyodlarda güncelleyerek yansıtsınlar sitelerine bizde diyelimki 3 bin kişi daha alırsa Türkçe çıkaracakmış Onu bile yapmıyorki adamlar. Kooperatifmi bu adamlar önce para sonra ürün diyorlar ?
    Hem şeffaf olmayacak, hemde gizli kapaklı satış rakamları üzerinden pazarlama stratejisi geliştirecek. Hey gidi hey
    Satis rakamlarinin ne kadar oldugunu bilmek sizin satin alma veya almama kararinizi nasil etkileyecegini bir bakima anlamakta zorluk cekiyorum.

Diger yandan bu ogretmene gidip notunu ogrenmek ve finalden kac alirsan dersi gececegini hesaplayip o notu alacak kadar ders calismaya benziyor bu. Hic bir zaman bu tip bir ogrenci olmadigim icin belki de kararinizi nasil etkileyecegini anlamakta zorluk cekiyorum. Sanki "aman bir hata olmasin, 10,000'den fazla satis yaparsak kazik yemis oluruz" dusuncesi bu. Aman bizim uzerimizden kar etmesin bu sirket diyorsunuz yani.

Turkce'nin oyunda olmasinin degeri sizin icin 60-90 TL'nin altinda mi? O zaman almazsiniz. Turkce'nin oyunda olmasi sizin icin 60-90TL'nin ustunde mi? O zaman alirsiniz. Esasinda karar bu kadar basit olmali bence.

Tabii sunu da dusunen cikabilirdi. Bu yil 1 degil 2 alayim. Turkce'nin oyunda olmasini saglayayim. Nasil olsa gelecek 3-4 yil ben bu oyunu korsan oynarim. Hem de Turkce dili ile. Ne de olsa dil bir defa Turkce eklendikten sonra cikartilmayacaktir. O zaman her oyunun maliyeti duser 30-45 TL'ye (paranin zaman degerini gozardi edersek).

Siz diyorsunuz onlar bize guvensin, Turkce cikarsa biz aliriz. Bu satis rakamlarinin gizlenmesi ve once satis dusuncesi bize guvenmediklerini gosteriyor.

Onlar diyor siz bize guvenin, siz alirsaniz Turkce cikarilacaktir. Sizin satin almamaniz da Turkce ciksa bile satin almayacaginizi gosterdigi icin Turkiye'yi kotu bir yatirim haline getiriyor. Yani onlarin size guvenmesinin onune geciyor.

Ben musteriyim, sirket benim ayagima gelmeli diyorsunuz.

Sirket de Turkiye ile ugrasacagima o parayi oyunlarima deger veren ve satin alan Ingilizlere yatiririm diyor. Bunun icin mesela gidip Ingiltere 2. liginin oyuncu resimlerini ve logolarini ekliyor oyuna.

Inatlasma devam ettikce zarar goren SI olmuyor cunku onlarin Ingiltere'de (veya Danimarka'da, veya Norvec'de, veya Italya'da, veya Ispanya'da vs.) yaptiklari yatirim zaten satislari yukseltiyor. Oraya yatiracagi parayi Turkiye'de buyuk ihtimalle satilmayacak oyun icin yatirmak ne kadar mantikli olur ki? Bu nedenle de kaybeden Turkce'nin eklenmesini umit edenler oluyor.

SI'in nezdinde eliniz guclu degil. Sorun da bu zaten. Ya oyunu satin alarak elinizi guclendirmeniz gerekli. Ya da hem sizi hem de SI'i memnun edecek farkli fikirleri uretmek gerekli. Yani biraz daha yaratici olmak gerekli.

Hoslanmayacaksiniz belki de yazdiklarimdan. Ama benim gorus acimdan olayin genel degerlendirmesi bu sekilde.

ea dünyanın enbüyük oyun firmasıdır

http://www.chip.com.tr/konu/ea-korsa...yor_16972.html

Riccitiello, korsan oyuncuların da potansiyel bir müşteri olduğunu düşünüyor. Oyunu satın almasalar bile indirilebilir içeriğe para ayırabilecekleri veya korsan olarak oynadıkları oyunlardan beğendiklerini gidip satın aldıklarını da söylüyor. Bununla beraber EA korsanı engellemek için çabalarını durdurmuş değil.

sana verecek başka cevabım yok artık si fanatikliğini bırakırsınız umarım bunu sadece ea değil tüm dünya böyle görüyor siz hariç korsan kullanım herzaman olacak önemli olan orjinale yöneltmek ve söylendiği gibi insalara böyle şeyler söyleyemessin bu bir hakarettir Riccitiello nun dediği gibi potansiyel bir müşteridir aranızda ben hiç korsan oyun program vs kullanmadım diyen varmı ama nedir burdaki alanlar bile beğenip almıştır destek olmak isteyip almıştır burda önemli olan orjinal ürüne yöneltmek farkını anlatmak böyle istemeye hakkın yok diye millete ahkam keserek onları sadece uzaklaştırısınız sinin orjinal ürün alın diye bilir ben busene korsan bile oynamadım demosunu bile indirmedim ilk defa bu sene şaştı bu utanç tablosu yüzünden ben si orjinal yapsada almam şahsen korsanınıda almam demosunuda si yaptığı terbiyesizliğin bedelini ödemeli dayatma garip olmamış çok yerinde olmuş tam tefecilerin yapacağı bi hareket si yapmış si türkiyede bu güne kadar ne kampanya yapmış insanları nekadar biliçlendirmişte orjinal üründen bahsediyor böyle dayatmalarla 10.000 alırsan yaparım hiç bir yere varamaz buda ortada zaten kaç kişi si düşmanı oldu sen düşüncelerini tekrar gözden geçir bence yazık böyle düşünenlerin olduğunu görmek

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Quote Originally Posted by 19yusuf05 View Post
    korsan olarak oynadıkları oyunlardan beğendiklerini gidip satın aldıklarını da söylüyor.
    Diğer Yazdıklarına Birşey Demeyeceğim Ancak Bu Yazdığın Gerçekten Doğru...
    Benim Pek Çok Arkadaşım Var Oyunu Korsan Alıp Oynayıp Eğer Oyun İyiyse Beğendiyse Emeğe Saygı Diyip Gidip Orjinalini Alan...
    Bende Yaptıklarını Doğru Buluyorum Çünkü Hem Öğrenciyiz Hem Türk'üz Ve Durum Böyle Olunca Her Oyunu Orjinal Alıp Oynamak Gibi Bir Lüksümüz Olmuyor...

Mesaj Yetkileri