1 ile 30 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    FM oynayanlari 4 kategoriye ayiralim:

1. Oyunu satin almiyor ama oynuyor (Korsanci 1), Turkce'nin oyunda olmasi onun icin onemli degil

2. Oyunu satin almiyor ama oynuyor (Korsanci 2), Turkce'nin oyunda olmasi onun icin onemli

3. Oyunu satin aliyor ve oynuyor (Orjinalci 1), Turkce'nin oyunda olmasi onun icin onemli degil

4. Oyunu satin aliyor ve oynuyor (Orjinalci 2), Turkce'nin oyunda olmasi onun icin onemli

Korsanci 1'in zaten satin almaya niyeti yok cunku bir beklentisi yok. Oyunun Turkce olmamasi onu rahatsiz etmiyor.

Beklenen Korsanci 2 grubuna kendisini katanlarin bu beklentilerini karsilamak amaci ile oyunu korsan kullanmayi birakip, oyunu satin alarak oynamalari.

Turkiye'de FM oynayan kisilerin %3'u Orjinalci 1 ve Orjinalci 2 kategorisine giriyor.

%97 ise Korsanci 1 ve Korsanci 2 kategorisine giriyor. Onemli olan Korsanci 2 kategorisinin bu %97'nin icinde ne buyuklukte oldugu.

Mevcut satislar (ve imza kampanyasinda bile 10 bin rakamina ulasilamamasi) gosteriyor ki bu Korsanci 2 kategorisinde olanlar oldukca az sayida. Oyle gorunuyor ki Turkiye'deki kullanicilarin cok onemli bir bolumu Kategori 1'e giriyor.

Goruntu bu sekilde ise, Turkce'nin eklenmesi alinabilecek bir riskmidir?
    Bu % 100 yanlış bir yaklaşım. 10.000'lik rakama ulaşılamaması ile korsanci 2'nin bir bağlantısı yoktur. Korsan oynayanların çoğu Türkçe'nin olup olmamasını umursamıyor diyorsun ama bu oyun bir PES değil. PES olsa ister İngilizce, ister Fransızca olsun farketmez. Girersin maçını yaparsın. Deneye-yanıla çözebilirsin. Ama FM'de deneme yanılma olayı yok çünkü denediğin şeylerin sonuçlarını uzun süre sonra görebilirsin. Bunun için de herkes ister Türkçe olmasını, niye istemesin ki? Ama dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz yine, ekonomiye.

Eskiden orjinal oyun alanlarla alay ederdim, çünkü öğrenciydim ekonomim iyi değildi, bir oyuna bu kadar para verilir mi derdim ama şimdi oyun alacak param var ve mümkün olduğunca orjinal alıyorum. Herhalde yeterince açık benim bu değişimim ve ben de diğer korsan alanlar gibi Türkçe'yi de istiyordum.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    Bu % 100 yanlış bir yaklaşım. 10.000'lik rakama ulaşılamaması ile korsanci 2'nin bir bağlantısı yoktur. Korsan oynayanların çoğu Türkçe'nin olup olmamasını umursamıyor diyorsun ama bu oyun bir PES değil. PES olsa ister İngilizce, ister Fransızca olsun farketmez. Girersin maçını yaparsın. Deneye-yanıla çözebilirsin. Ama FM'de deneme yanılma olayı yok çünkü denediğin şeylerin sonuçlarını uzun süre sonra görebilirsin. Bunun için de herkes ister Türkçe olmasını, niye istemesin ki? Ama dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz yine, ekonomiye.

Eskiden orjinal oyun alanlarla alay ederdim, çünkü öğrenciydim ekonomim iyi değildi, bir oyuna bu kadar para verilir mi derdim ama şimdi oyun alacak param var ve mümkün olduğunca orjinal alıyorum. Herhalde yeterince açık benim bu değişimim ve ben de diğer korsan alanlar gibi Türkçe'yi de istiyordum.
    Soylemek istedigim, verilen mevcut sinyalin Turkce ekleme konusunda karar verecek kisilerin yukarida belirttigim sonuca ulasmasina neden oldugu.

Bu sonucun gercegi yansittigi veya yansitmadigi ikinci planda. Gercekte boyle olmadiginin SI'a nasil kanitlanmasi gerekli? Esas kafa patlatilmasi gereken bu sorunun cevabi.

Mesaj Yetkileri