1 ile 30 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

O yazıyı yazdığımda daha oyun piyasaya çıkmamıştı. Dikkat ederseniz aldığım istihbarata göre demiştim. Şuan oyun çıkmış durumda farklı firmaların farklı fiyatlarını yazayım:

Elektowold: 99 TL

Teknosa: DS3 ile beraber 199TL. (Sadece DS3'ün fiyatı 100tl den fazla)

Sony: 112-116 arası

Vatan: 115TL

Şuan aklıma gelenler bunlar. Yani sadece Sony ucuza diğerleri pahalıya satıyor gibi bir durum ortada yok. Vatandanda alsanız, Araldanda alsanız Sonydende alsanız fiyatlar hemen hemen aynı seviyede. 100-120TL arası.

Benim amacım sega ile sony'i karşılaktırmak değil zaten. Yazının en başında şunu yazdım. Farklı satış stratejileri... Türkiye'de ucuza oyun satılmaz denmiyormuydu? Türkiyede ucuz da olsa alınmaz denmiyormuydu? Hiçbir firma Türkiyeye yatırım yapmaz denmiyormuydu?(Oyunun sadece reklam masrafı 700 000TL). Cm ve Crysis sadece bir istisna denmiyormuydu? Siz bunları söyledikçe bende bu gibi örnekleri vermeye devam edicem. Ne kadar şanslıyımki örnekler bitmiyor..

O yazıdan çıkartılması gereken şu. Bir x firması Türkiyede oyun satacaksa önce bunu gerçekten isteyecek, yatırım yapacak. GOW III öyle süper kaliteli, dünyada milyonlarca fanı olan bir oyun değil. Adam gelsin öldür tarzı bir oyun. Fm ise Türkiyede çok sevildiğini düşündüğüm bir oyun. Ayrı reklamı ayrı yatırımı yapsalar onlarda 10bin satar. Aynı reklamı yapmayada lüzum yok. Adamlar işi abartmış sinemalara bile reklam vermiş. Bu kadarına bile gerek yok aslında. Ama sega yada si Türkiye için ne yaptıki? Yada olayı ters çevirelim biz Sony için ne yaptık ki? Senelerce ps2yi korsan kullanmadıkmı? Yada ps3 çıktığında oyunları ucuz diye yurt dışından kaçak almadıkmı? Ama onlar öyle veya böyle yatırımınıda yapıyor, reklamınıda yapıyor, ucuzada satıyor.

Benimkisi sadece bir örnek. Son kullanıcı sizin gibi ar-ge masraflarını falan düşünmez. Son kullanıcı yapılana bakar. Reklama bakar. Fiyata bakar. Uygunsa Fm nin 6 ayda satamadığınıda 1 günde alır.

Steam olayına yorum dahi yapmıyorum. Çünkü aynı olay ps3 dede olabilir. Hatta ps3'ün yapısı buna çok daha uygundur. Ps3dende download yapılarak satılabilir. Ancak Sony'nin kafası çalışmayan Ceo'su bunun gibi bir güzelliği düşünememiş. Onun yerine 180-200 fiyatını 110lara kadar düşürmüş...

Şu bir gerçekki steamdaki 1 haftalık indirimle bu oyun 10bin satmaz. Yada 10bin alırsan Türkçe olacak vaatleriylede bu oyun satmaz. Bu ülke boş vaatlere alışık olduğundan yemez bunları. Oyunu sırf 10bin rakamına ulaşsın diye alan şuan oynamakta güçlük çeken arkadaşlar varki tamamen madur oldular.

Bu kadar saçma şeylerle uğraşmaktansa Sonynin yaptığı reklamın %10unu yapsalar yada Türkçe oyuna dahil etseler yada fiyatta indirim yapsalar daha iyi olmazmı? Ne çok şey istedim değilmi?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by medievil View Post
    O yazıyı yazdığımda daha oyun piyasaya çıkmamıştı. Dikkat ederseniz aldığım istihbarata göre demiştim. Şuan oyun çıkmış durumda farklı firmaların farklı fiyatlarını yazayım:

Elektowold: 99 TL

Teknosa: DS3 ile beraber 199TL. (Sadece DS3'ün fiyatı 100tl den fazla)

Sony: 112-116 arası

Vatan: 115TL

Şuan aklıma gelenler bunlar. Yani sadece Sony ucuza diğerleri pahalıya satıyor gibi bir durum ortada yok. Vatandanda alsanız, Araldanda alsanız Sonydende alsanız fiyatlar hemen hemen aynı seviyede. 100-120TL arası.

Benim amacım sega ile sony'i karşılaktırmak değil zaten. Yazının en başında şunu yazdım. Farklı satış stratejileri... Türkiye'de ucuza oyun satılmaz denmiyormuydu? Türkiyede ucuz da olsa alınmaz denmiyormuydu? Hiçbir firma Türkiyeye yatırım yapmaz denmiyormuydu?(Oyunun sadece reklam masrafı 700 000TL). Cm ve Crysis sadece bir istisna denmiyormuydu? Siz bunları söyledikçe bende bu gibi örnekleri vermeye devam edicem. Ne kadar şanslıyımki örnekler bitmiyor..
    Cok basit bir soru soracagim.

Turkiye'de FM oynayan herkes oyunu dukkandan almak yerine Steam'den 60 TL'ye alsa, bu oyunun ithalatcisi Aral ve perakendecileri ne yapmak sorunda kalir?

Bana inanmak zorunda degilsin. Ama asagidakini okumani tavsiye ederim.
    http://www.computerworld.com.tr/bu-k...blog_3795.html

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Cok basit bir soru soracagim.

Turkiye'de FM oynayan herkes oyunu dukkandan almak yerine Steam'den 60 TL'ye alsa, bu oyunun ithalatcisi Aral ve perakendecileri ne yapmak sorunda kalir?

Bana inanmak zorunda degilsin. Ama asagidakini okumani tavsiye ederim.
    http://www.computerworld.com.tr/bu-k...blog_3795.html
    Son Kullanıcı Olarak Hiç Birimiz Aral'ı Düşünmek Zorunda Değiliz,Sega'yıda Düşünmek Zorunda Değiliz,SI'yide Düşünmek Zorunda Değiliz...
    Beni Kullanıcı Olarak Hizmetin Kalitesi Ve Ödediğim Ücret İlgilendirir...
    O Bu Kadar Kazansın,Şu Aman Zarar Etmesin Benim Derdim Değil Yani...
    Para Kazanmak İstiyorlarsa Hizmetlerini Ve Fiyatlarını Ayarlasınlar...
    Koskoca Şirketlerde Bunları Düşünen Uzmanlar Vardır Herhalde?
    Ben Son Kullanıcı Olarak Önüme Koyulan İş'e Bakarım...
    Yani Aral'ın Ettiği %40 Kar Beni Bağlamaz...
    Elinde Steam Gibi Bir İmkan Varsa Oyunu Türkçe Çıkarıp 50 Liraya Steam'den Satabilir...
    Ve Türkçe Olduğundan Türklerden Başkası Alıp'ta Oynamaz

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by medievil View Post
    GOW III öyle süper kaliteli, dünyada milyonlarca fanı olan bir oyun değil.
    Buna katılmıyorum. GOW3 çıkınca PS3'ün en çok satan oyunu bile olabilecek kadar fanı olan bir oyun. Tabii Türkiye'de PS3 sayısı az olduğu için satış oranı olarak FM ile kafa kafaya gider.

Ayrıca SI Türkiye'yi riskli görmese zaten Türkçe'sini çıkarırdı. Türkçe çıksa alırım diyenlere güvenmiyor demekki.

Mesaj Yetkileri