1 ile 30 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Aynı şeyleri konuşmaya gerek yok. Sayfalarca tartışıldı bunlar. Siz dediniz alan yok. Bir başkası fiyat yüksek dedi. Siz steam dediniz. Başkası başka birşey dedi. Böyle uzadı gitti.

Ben sadece önünüze bir örnek koydum. Türkiyede oyun satmak isteyen adam bunları bunları yapmış dedim. Fiyatı kırmış reklamı yapmış karşılığınıda almış dedim. Satış rakamları 3-5 ay sonra açıklandığında bu indirim işe yaramışmı yaramamışmı herkes görür. Böylece SI de 1 haftalık indirimlerle ülke insanımızı ölçme cehaletinde bulunmaz.

Kullanıcıların yaptığı yamalar yatırım olarak görülmemeli. İnsanlar bunları zevk için karşılık beklemeden yapıyor. Bende zamanında pes serisi için TSL yaması yapımına katıldım. Bir dönem sizin yama ekibindede bunlundum. Ama bunları pes yada fm çok satsın diye yapmadım. Ben o yamayı yaptım diye insanlar orjinal alacak diye bir şey yok. Sonuçta resmi olmayan birşey.

Kısa vadede olay tıkanmış zaten. İnsanlar ne kadar örnek verirse versin kafa yapısı aynı değişmiyor. Söylenecek birşey yok. SI daha çok bekler 10bin rakamını. Bizde daha çok konu açarız Türkçe fm için. Uzun vadede de FM populeritesini yitirir kaybolur gider...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Aynı şeyleri konuşmaya gerek yok. Sayfalarca tartışıldı bunlar. Siz dediniz alan yok. Bir başkası fiyat yüksek dedi. Siz steam dediniz. Başkası başka birşey dedi. Böyle uzadı gitti.

Ben sadece önünüze bir örnek koydum. Türkiyede oyun satmak isteyen adam bunları bunları yapmış dedim. Fiyatı kırmış reklamı yapmış karşılığınıda almış dedim. Satış rakamları 3-5 ay sonra açıklandığında bu indirim işe yaramışmı yaramamışmı herkes görür. Böylece SI de 1 haftalık indirimlerle ülke insanımızı ölçme cehaletinde bulunmaz.
    Onume koydugun ornek 3 gunluk 99 TL satis fiyati ornegi. Ozellikle Elektroworld ornegi.

Onun disinda Turkiye'de 129 TL'ye satilan, yurt disinda ise 90 TL'ye satilan bir oyun.

Tipki Turkiye'de 90 TL'ye satilan FM'in yurt disinda 60 TL'ye satilmasi gibi.

1 haftalik indirim, eger yukarida kemik olarak tabir ettigim oyunu satin almak icin hazir insan olsa, satislari onemli sekilde etkilerdi. Insanlarin hasbelkader oyunu almasinin yarari yok. Bugun alir, yarin korsan kullanir. Onemli olan Turkce'yi desteklemeye devam edecek kemik 10 bin kisilik musteri kitlesi.

Bu da Turkiye'de, degil FM icin, hic bir oyun icin yok. Varsa, ben atladiysam soyle.

Kullanıcıların yaptığı yamalar yatırım olarak görülmemeli. İnsanlar bunları zevk için karşılık beklemeden yapıyor. Bende zamanında pes serisi için TSL yaması yapımına katıldım. Bir dönem sizin yama ekibindede bunlundum. Ama bunları pes yada fm çok satsın diye yapmadım. Ben o yamayı yaptım diye insanlar orjinal alacak diye bir şey yok. Sonuçta resmi olmayan birşey.
    PES'de Turkiye ligini oynamak istesem ve bu orjinal oyunda mumkun degilse, ama birisi nasil olsa yapar diyebiliyorsam, Turkiye liginin oyunda olmamasi onemsiz hale gelir.

FM'i Turkce'ye ceviren ozverili insanlar varsa ve bana herhangi bir maliyeti olmadan oyunu Turkce oynayabileceksem, oyunda Turkce'nin olmamasi da onemli olmaz.

Sonucta bir oyunu alirken kimin ne kadar kar ettigi umurunuzda degilse, PES'de Turkiye ligini oynayabilmek veya FM'de Turkce oynayabilmek mumkun oldugu zaman da kimin tarafindan yapildigi umurunuzda olmamasi gerekmez mi? Bu nedenle de bu yamalarin varliginin satislari etkilemesi gerekmez mi? Ama etkilemiyor iste. Orjinalde olsa da etkilemeyecek demek ki.

Kısa vadede olay tıkanmış zaten. İnsanlar ne kadar örnek verirse versin kafa yapısı aynı değişmiyor. Söylenecek birşey yok. SI daha çok bekler 10bin rakamını. Bizde daha çok konu açarız Türkçe fm için. Uzun vadede de FM populeritesini yitirir kaybolur gider...
    Iki sirket ayni degil. Urun maliyetleri veya Turkiye'deki satis metodlari ayni degil. Birisi kendisi dagitim yapiyor, digeri araci ile dagitim yapiyor. Birisi zaten baska urunleri nedeniyle Turkiye pazarinda, digerinin Turkiye pazarina girmesini gerektirecek urun cesidi yok. Baskalarindan alinmis ornek degil, duruma uygun cozumler uretmek gerekli eger bir seyleri degistirmek istiyorsan.

Mesaj Yetkileri