Aralın araya girmesiyle fiyatın arttığı tabiki doğru.Oyun firmaları ithalatçı firmalara fiyat bakımından ancak öneride bulunabilir. Bu konuda orta yol bulması gerekende onlar. Defalarca yazdım steam die belirttiğiniz sistem Türkiye'de bilinmiyor. Belki siz tüm oyunları oradan alıyor olabilirsiniz ama Türkiye'de yaygın bir sistem değil. Bunu yaygınlaştırması gerekende biz değiliz.

Yine dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. SI gerçekten Türkiyede oyun satmak istesin bununda reklamını yapabilir. FM 2011 çıkmadan önce Türkiyenin önde gelen sitelerine reklam versin. Bakın billboardmuş tv reklamı falan bunları geçtim.FM 2011 Türkçe ve 50 TL sadece steamda desinler. Bunların hesabını yapacak kişiler biz değiliz onlar. İnsanlar yeri geliyor orjinal oyunları oynadıktan sıkıldıktan sonra satıyor yada takaslıyor. Ben adama gidip sana kod vericem netten indirceksin desem "sana para vereceğime torrentten indiririm aynı şey değilmi" der. Madem steamdan satılınca iki tarafta kazanacak o zaman bunun reklamını yapacaklar fiyattada indirime gidecekler. Yoksa bu kısır döngü aynen devam edecek. Bu durumda bize düşen birşey yok.

Arala geri dönersek aralın getirttiği ve ucuz olan oyunlarda yok değil. EA'in yaptığı oyunlar buna örnektir. 1 fm yerine 2 oyun alabilirsiniz mesela. Bu durumdada fiyatın 90TL olması sadece Aral'a bağlanamaz.