Ben Türkiye için konuşuyorum. Bu gibi oyunların yanında FM nin adı bile geçemez. Türkiyeyi baz alırsak adamlarınki başarımıdır başarıdır. Bu fiyatla değilde 180-200 arası çıksa, bu reklamlar yapılmasa kaç satardı sizce? Bence 1000i geçmezdi. Benim tarzım olmamasına rağmen ben bile alıcam oyunu. Bakın reklamlar insanı nasıl etkiliyor

Her ne kadar bana hiiç inandırıcı gelmesede sizden alıntı yaparsak Türkiyede 200bin kişi bu oyunu oynuyormuş. Pekde az bir rakam değil. İndir fiyatı, yatırımını reklamını yap 5 günde sat 11bin tane. Hadi 5 günde satmaz belki ama 5 ayda satar.

Şunada dikkat çekmek istiyorum. Saturn indirim yaptı sizce neden yaptı indirimi? Neden başka oyuna yapmadı indirim? Sony'nin bu kadar çok reklam yapmasının etkisi olabilirmi?

Garanti reklamından örnek verirsek:

Sony bir oyunun reklamını yapar. Oyun çok tutar. X firması bu oyundan yararlanıp kendi reklamını yapar. Kendi reklamını yapmak içinde fiyatı 60a kadar düşürür. Bu gören tüketici orjinal oyunu alır. Sonuçta Sony kazanır. X firması kendi reklamınıda yapar o da kazanır. 180 liraya satılan oyunu 60a alan tüketicide kazanır.

Peki Sony hiç reklam yapmasaydı ne olurdu? Hiçbirşey olmazdı. Yada fiyatı yüksek tutsa...