1 ile 30 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Threaded View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Gow'un Türkiyede ucuz olmasının sebebi Sony'nin oyunları kendisinin dağıtmasıdır diyorsunuz. Bende diyorum ki sadece Sony bayilerinde ucuz değil oyun. Her yerde ucuz. Ucuz olmasıda önemli değil önemli olan satması zaten. Görüldüğü gibi çatır çatır satıyor. Fiyat yüksek olsa zaten satamazdı bukadar. Buda fiyat ucuz olursa oyunların daha çok satacağı tezimizi doğruluyor. Gerçi sizi inandırmak için daha vermem gereken 4 örnek var ama onlarda gelicek zamanla...
    EA da oyunlarinin dagitimini kendisi yapiyor Turkiye'de ve bu nedenle oyunlari ucuz.

Hala anlamiyorsan, hangi kelimeleri kullanarak anlatacagimi ben bilemiyorum acikcasi. EA Turkiye'de oyunlarini satarken bir araci kurum kullanmiyor. Sega kullaniyor. Bu araci kurumun ismi de Aral.

Sony icin de aynisi gecerli.

Defalarca söylenen şey oyunun steamdan sadece türkçe olarak ucuza satılmasıydı. Gerçi ben bunada karşıyımda hiç yoktan iyidir. Bu durumda arada ne aral var nede başka bir firma. Yine başa dönüyoruz. Aralla uğraşmak istemiyorlarsa steamdan satacaklar. Ama Türkçe satacaklar. Reklamını yapacaklar. Yoksa ne olursa olsun genede satmaz.

Türkçe fm nin indirilme oranlarındaki düşüş aslında oyunun populeritesinin nasılda düştüğünü gösteriyor. Fm 2011 belkide SI için son şans. Yakında korsan bile oynayan 50bin kişi bulamayacaklar bu ülkede.
    Turkce FM indirilme oraninda dusus mu var? Boyle bir dusus varsa demek ki Ingilizce bilenler oyunu oynamaya baslamis. Ama kac kisinin indirdigini bolecegin kac kisinin oynadigi rakamina nasil ulastin bilemiyorum.

Zaten Turkce FM'in indirilme oraninda dusus varsa, bu da demektir ki Turkce yamaya ihtiyac yok.

Ama demek istedigin Turkce FM'in indirilme sayisi dusuyor ise, o zaman cikartilan farkli yamalarin ne kadar indirildigini de gormek lazim. Bildigin gibi FM 2009'da Turksportal'in cikarttigi yama ufak bir yamaydi ve ayni zamanda bir baska yama da cikartildi. Eger daha az kisinin indirdigine dair bir sonuca ulastiysan, buna nasil ulastigini bilmek isterim acikcasi.

Bir kelime bile ne kadar farkli yonlere cekebiliyor degil mi konuyu?

Dagitimci kelimesini ne olarak kullandigimda karisiliklik yasadigin gibi.

Turkce'nin cikartilmasina ve Steam'den satilmasina ve buyuk reklam kampanyasi yapmasina gelince. Keske olsa. Ama olacagini sanmiyorum cunku SI/Sega bu yatirimin maliyetini kurtarabilecek kadar satis yapabilecegini dusunmuyor.

Fikirlerini degistirmek kitle olarak Turk FM severlerin elinde. Benim veya senin elinde degil.

Mesela bunu cok sayida CM satin alarak gosterebilirdi insanlar. Ama bildigim kadariyla bu da olmadi. Ustelik fiyatin cok ucuz olmasina ragmen.
    Last edited by perpetua : 23.Mart.2010 at 22:59

Mesaj Yetkileri