Originally Posted by
Belgorth
Oyun olarak mı olduğundan fazla mı demişim bir tekrar okur musunuz? Ben kötü oyuncu dedim mi? Hayır demedim, ama olduğundan fazla şişiriliyor, kimse bana bu konuda tersini ispat edemez. Paşam ligde dokunulmaz, saha içinde istediği haltı yer, istediğine hareket çeker istediğine kabadayılık yapar en ufak bir ceza almaz, bırak kırmızı kartı lütfen sarı kart görür. Bütün bunlar sonucu da şişer ama kazın ayağı öyle değildir, onu tanımayacak, sallamayacak birisi çıkar karşısına hakem olarak, dünkü gibi, aklını alır, 2 dakikada 2 sarı kartla kırmızıyı gösterir yollar soyunma odasına. Ayrıca Emre'nin ligde buna benzer çok pozisyonlarda kart bile görmediğini hepimiz biliyoruz, daha sonrasında kameralarla tespit edildiğinde bile ceza almıyor, doğal olarak da kendisini olduğundan çok daha fazla bir şey olarak görüyor. Yazdığım bir cümleyi bu kadar açıklamak zorunda kalmam da olaya taraftar psikolojisinden ayrılarak yorum yapılamadığını da gösteriyor ya neyse.
STSL çok sert olabilir ama birkaç oyuncu hariç (Yalçın Ayhan, Ayhan Akman, Emre Belözoğlu ve eskilerden İsmail Güldüren bunlara örnek gösterilebilir) psikolojik olarak sorunlu statüsüne konulamaz. Birkaç maç sarıları, kırmızıları gösterirsin akıllanır yapmamaya başlarlar ama bu saydığım örneklerdeki gibi adamlar akıllanmazlar, hep böyledirler.
Son olarak şöyle bitireyim, Emre B.'yi ta 1996'dan beri bilirim, lise takımlarında karşılıklı oynamışlığımız da vardır, Galatasaray'dayken de aynı şeyi söylerdim, şimdi de aynı şeyi söylüyorum. Bu kadar kendini olduğundan fazla görmeye başlaması Zeytinburnuspor'dan Galatasaray'a o zamanda 500 bin $'a transfer olmasıyla başlar. Bu psikolojiyi atmadıkça da üzerinden, oynadığı takım için bir el bombasıdır. Bunu Galatasaray'da oynarken UEFA kupasını aldığımız sene gördüğü kartlarla ve takımı yalnız bırakmasıyla da gösterdi, dün de gösterdi. Şu ana kadar Fenerbahçe'de böyle bir şey olmamasının nedeni de -ne hikmetse- ligdeki dokunulmazlığı ve Emre geldiğinden beri Fenerbahçe'nin Avrupa'da ileri turlara gidememesidir. Ve bana göre Emre Milli Takım formasını bu nedenlerle hak etmemektedir. Ayrıca aynı şeyi Ayhan için de düşünürüm bu gibi hareketleri yapacak başka futbolcular için de...