Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
Emre nin Fenerbahçe ye geLdikten sonra oynadığı miLLi maç ve Fenerbahçe kariyerinin goL,asist ve yaptığı fauL istatistikLerini buLun, ne derece önemLi ondan sonra karar verin. Emre sahada sağa soLa koşmaktan başka birşey yapmıyor maaLesef. Emre bencede en kaLiteLi orta saha oyuncumuz ama son iki yıLdır bu meziyetLerini sergiLediği bir miLLi maç ya da Fenerbahçe maçı gösterin bana. Şu an ki durumunda onun yaptığı işi Yiğit İncedemir de yapıyor. O da koşmaktan başka birşey yapmıyor Manisa da meseLa. Koşmak iLe sert oLmak iLe iş bitmiyor futboLda. İcraat Lazım. Maç kazandırıcak, takımı taşıyacak. O zaman yıLdız oLursun.
Ortasaha oyuncularını sadece gol, asist üzerine değerlendirirsek yanılırız. Evet Emre hücum yetenekleri de olan bir oyuncu ancak ortasahanın genel yapısı da oyuncuyu etkiliyor. Ben Emre olsam yanımda Cristian'a güvenip ileri çıkmam. Ki o da öyle yapıyor zaten. Türkiye'de istatistik konusunda verilere kolay ulaşılmıyor. Maalesef federasyon bile bunun takibini yapmıyor, en azından sitesinde yayınlamıyor. Neyse, bahsettiğim meseleyi somutlaştırmak gerekirse Emre ile Ernst'in şu yaklaşık 3 yıllık dönemde gol sayıları hemen hemen aynı. Ernst Beşiktaş'ın şampiyonluğunda çok kilit oyunculardan bir tanesiydi. Dolayısıyla ortasaha oyuncularını rakamlarla eleştirmek bana pek mantıklı gelmiyor. Ama ben de Emre'nin yanında daha etkili bir defansif ortasahayla hücumda daha iyi işler çıkarabileceğine inanıyorum. Özellikle son 2 sezondur Fenerbahçe maçlarını izleyen bir kişi Emre'nin ne derece kilit rolde olduğunu ve sağladığı büyük katkıyı görür.

Edit: Örneğim Ernst'le kısıtlı kalmasın, Xavi'nin 30 maçta 3 golü var.