Quote Originally Posted by TR.CaPTaiN View Post
Ortasaha oyuncularını sadece gol, asist üzerine değerlendirirsek yanılırız. Evet Emre hücum yetenekleri de olan bir oyuncu ancak ortasahanın genel yapısı da oyuncuyu etkiliyor. Ben Emre olsam yanımda Cristian'a güvenip ileri çıkmam. Ki o da öyle yapıyor zaten. Türkiye'de istatistik konusunda verilere kolay ulaşılmıyor. Maalesef federasyon bile bunun takibini yapmıyor, en azından sitesinde yayınlamıyor. Neyse, bahsettiğim meseleyi somutlaştırmak gerekirse Emre ile Ernst'in şu yaklaşık 3 yıllık dönemde gol sayıları hemen hemen aynı. Ernst Beşiktaş'ın şampiyonluğunda çok kilit oyunculardan bir tanesiydi. Dolayısıyla ortasaha oyuncularını rakamlarla eleştirmek bana pek mantıklı gelmiyor. Ama ben de Emre'nin yanında daha etkili bir defansif ortasahayla hücumda daha iyi işler çıkarabileceğine inanıyorum. Özellikle son 2 sezondur Fenerbahçe maçlarını izleyen bir kişi Emre'nin ne derece kilit rolde olduğunu ve sağladığı büyük katkıyı görür.
GoL atmayabiLirsin, asist te yapmayabiLirsin, ama başka şekiLde takıma katkı sağLarsın. Emre sadece koşuyor. Ne kadar top kapıyor ortaLama her maç merak ediyorum. İzLediğim bütün maçLarda çaLdığı top sayısı 1-2 tane kadardır. Zaten çoğundan fazLasıda fauL oLuyor zaten.Ne kadar kritik pas atıyor. Attığı pasLarın ne kadarı takımı atağa kaLdırıyor veya takımı pozisyona sokuyor. Emre biLdiğin aL geride, ver sağa, tekrar aL, ver ALex e oynuyor. ALex eLeştiriLirken hep söyLüyordum ALex Emre bu şekiLde oynadığı için verimsiz kaLıyordu. Sonra baktı o da Emre den hayır yok aLdı sazı eLine. Geçen sezon Ernst iLe Emre aynı goLü atmıştır ama çok eminim ki Ernst Emre den daha fazLa top kazanmış, daha fazLa asist yapmış, daha çok koşmuştur. Bu katkıdır.

Xavi 30 maçta 3 goL atmış. Kaç asist yapmış peki baktın mı ? kaç top kazanmış ya da ne kadar pas yüzdesi iLe oynuyor ve verdiği pasLarın ne kadarı dikine ya da sağa soLa..