Yeri geliyor bende kullanıyorum, hatta araba kullanırken bazen küfürler ediyorum ama burada düzenin sağlanması için bir adap olmalı kararı verdik, kullanmayı yasakladık ve bunu kurallara yansıttık.
Kendine yapılan hak etmediğini düşündüğün bir davranışı bizlere iletirsen, seni kimse dinlemese ben dinlerim![]()
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
Abi tamam biraz farklı şeyler ama israil konusunda o kadar ayrıntılı düşündüğünüzü görünce bu konu da da düşünürsünüz diye düşündüm
Neyse benim ana şikayetim konu dışı mesajlar bölümü hakkındaydı. Onun dışında gözüme takılan birşey yok. Zaten gerekli önerileri anlayışla karşılayıp yerine getiriryorsunuz. Bunun içinde tekrar teşekkür ederiz
Biz burada eleştiri yazarken sizi veya herhangi bir modu yargılamak amacıyla yazmıyoruz. Forumun daha iyi yerlere gelmesi için uğraşıyoruz Yani en azından ben böyle düşünüyorum. Diğer arkadaşlarda bu düşünceyle mesaj atıyorlardır umarım. Şu andasite zaten iyiye doğru gidiyor. Ama biz burayı kendi evimiz gibi gördüğümüz için her zaman en iyiyi istiyoruz![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Herkesin kendi penceresinden haklı olduğunu dile getirerek başlamak en doğrusu diye düşünüyorum.
Bu tarz konularla ilgili olarak destek merkezi çağrımızı tam olarak anlatamadık. Bir yöneticinin yapması ayrı bir değerlendirme konusudur. Ancak Rind-i Şeyda'yı üye olarak değerlendirdiğimizde konuyu açma nedeni nedir bakalım. Kendi değerlendirmesi içerisinde gereksiz yere silinmesidir. Normalde bu başlığın bu anlamda devam etmesi gerekmez mi? Bence gerekir. CeNTeR_TR gelerek karatahtadan bahsetmiştir. Bu konunun açılan bu başlıkla bir alakası var mıdır? Bence yoktur. Mesaj silme bambaşka bir konudur, kara tahta alanı bambaşka bir konudur. Sonra Börk ve kalemci atılan üye kim diye sormuşlar. Konu turnuva alanında yapılan bir noktaya girmiştir. Peki bunun açılan konu ile alakası var mıdır? Bence yoktur. Turnuva alanında verilen bir ceza ile mesajların silinmesi farklı konulardır. Sonra Achelous hesabından William Rookwood gelip aldığı cezayı tartışmaya açmıştır. Bunun mesajların silinmesi ile bir alakası var mıdır? Bence yine yoktur. Onun cezası ayrı bir konudur, mesajların silinmesi bambaşka bir konudur.
Şimdi bizler destek merkezini kullanalım dediğimizde herkeste şu düşünce oluşuyor.
"Ulu orta konuşamıyorlar."
Hayır yukarıda bahsini ettiğim gibi açılan konuyu herkes kendi derdi üzerinden yorumlayarak cepheyi genişlettikçe genişletiyor. Konu mesajların silinmesi diye açılmıştı. Alınan cezalardan, forumdaki başlıkların işlevselliğine kadar gitti. O yüzden herkes sorununu destek merkezinden açarsa konular sapmadan konuşulur. Tabi bu arada örnek olarak isimlerini verdiğim arkadaşlarımız yanlış anlamasınlar. Sadece örneği çok güzel denk geldiği için belirtme ihtiyacı hissettim.
Umarım bu kez destek merkezine neden yönlendiriyoruz anlatabilmişimdir.
Ayrı bir konu mu açsaydım Disco ? Yoksa bu şekilde hazır bir konuda dile getirmem mi daha uygun olurdu ? Kaldı ki ayrı bir konu açsam '' silinecek '' bunu benim bildiğim kadar sende iyi biliyorsun.
Şuanda bu konunun silinmemesi bile şaşırtıcı gerçekten takdir edilesi bir durum![]()
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Tabi ki ayrı konu açmalısın. Bu konu mesajların silinmesiyle ilgili hali hazırda bir konudur. Forumdaki başlıklarda eksik kalan yönlerin veya alınan farklı cezaların konuşulacağı yer değildir. İki farklı konuyu açtıktan sonra bunlar neden destek merkezinde olmalıdır. Çünkü herkes olaya kendi derdinden yaklaşıyor. Gönül isterdi ki herkes mesajların silinmesiyle ilgili konuşsun. Alınan cezalarla ilgili açılan bir başlıkta herkes cezasından bahsetsin. O zaman destek merkezi olmazdı.
Zaten yukarda anlattıklarımdan sonra hala birşeyleri ifade edemediysem onda da benim hatam vardır.
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
Bu konunun açılmasına neden olan mesajı ben sildim. Konu içinde yazan arkadaşlardan bazılarının mesajlarını da yine ben sildim. Neden sildiğim konusunda açıklama yapmayacağım. Forum kuralları belli. Aşağıda bahsettiğim mesajların sahipleri benle iletişme geçebilir. Onlara gerekli açıklamayı yaparım.
Konu silinen mesajlardan farklı bir boyuta yürümüş ama silinen mesajların içeriğine ve detayına girmeden birkaç şey yazmak istedim. Irkçılık ülkemizde de çokça karşılaştığımız bir durum. Irkçılıkla alakalı bir konuya, konuda bahsi geçen ülkenin sorun yaşadığı zümreye gönderme yapmak normal bir yorumdan ziyade, bu konuda hassas olan kişileri kışkırtmaya sebep olabilecek bir mesajdır bence. Aynı konuda bir ülkeyi ve tabii olan insanları genelleme yaparak suçlayıcı ithamlarda bulunmak da bir nevi ırkçılıktır, nefret söylemidir.
Belki de forum içinde özel bir durumla ilgili açılıp da en çok mesaj yazılan konulardan birisi 3 Temmuz'la başlayan sürecin konuşulduğu konudur.
Bu konu fazlasıyla hassas bir konu. Benim bu süreçte çocukluğumdan beri büyük bir aşkla bağlandığım kulübümün de adının geçmesi nedeniyle neler yaşadığımı, neler hissettiğimi anlatmam çok zor. Bu operasyonla ilgili ben de mesajlar yazdım. Operasyonun siyasi olduğunu düşündüğümü belirttim. Gördüm ki birçok Fenerbahçe taraftarı da böyle düşünüyormuş. Ama bu düşüncenin dayanağı benim aklımın, mantığımın ve algımın yorumundan başka birşey değil. Öznel bir düşünce yani, objektif değil. Zaten siyasetin yasak olduğu bir ortama siyasi içerikli yazılan mesaj hassas zaman geçiren en azından benim yaşadıklarımı yaşayan kişilerde farklı yorumlanmaya neden olacaktır. O konunun orada tartışmaya açılmasının amacının bir kanı yaratmak, düşünce empoze etmek değil, yaşananlarla ilgili yapıcı ve bilgilendirici yorumlar yapılması, konu ile ilgili haberlere yer verilmesi olduğunu düşünüyorum. Bir maçta yaşananlarla ilgili söylemin, vurgu yapılan kısmının konuyla ilgisi yoktu.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...