-
Öncelikle Burak abi'ye (DisCo) katıldığımı belirtmek istiyorum.Konu silinen mesajları şikayet amacıyla açılmış,bir yanda Kara tahta'dan şikayet edilmiş,bir yandan muhtemelen 2-3 sene alınan cezanın hesabı sorulmuş.Bu yüzden destek merkezi var.Destek merkezinin açılmasının ne kadar isabetli bir karar olduğunu gösterdi bana doğrusu bu konunun açılması.
Tabii bu kadar sorunun bu konu altında dile getirilmesi belli bir birikmişliğin bir sonucu.Bu da sizin hatanız doğrusunu söylemek gerekirse.Bir üye forumla ilgili yanlış giden bir şeyler olduğunu düşünüp buna eleştiri getirdiğinde biz bu eleştirileri göz ardı etmiyoruz.Futbol forumlarında siyasetin konuşulmasının engellenmesinin yanlış olduğunu mu düşünüyorsunuz? O zaman gelip Öneri ve Eleştiriler forumunda böyle bir konu açmanız gerekir.Genel olarak yönetimin forumundaki tutumundan mı rahatsızsınız.Yine burada dile getirmelisiniz.Ama sadece şikayetiniz sizin silinen mesajınızla ilgiliyse bunu da destek merkezinde dile getirmeniz gerekiyor.Çünkü bu sizle,yönetim arasındadır.Bu farkı tam olarak kavrayamamış olan bazı arkadaşlar var gördüğüm kadarıyla,(bana böyle geldi en azından) bu yüzden belirtmek istedim.
Eleştiri getirme konusunda çekinceleri olanlar da var sanırım.Bu önyargının oluşmasında bizimde hatamız vardır mutlaka.Sorunların dile getirilmemesinde tüm suçu üyelere yüklemek haksızlık olacaktır bu açıdan baktığımızda.Bununla ilgili şunu söylemek istiyorum,yukarıda belirttiğim fark doğrultusunda eleştirilerinizi belirtme konusunda çekinmeyin lütfen.Varsa bir sıkıntı gidermeye çalışalım.Sonuçta bu forumun olmazsa olmazlarından birisi de siz,üyelersiniz.
Şimdi konu altındaki fikrim olan eleştirilere tek tek açıklama getirmek istiyorum.
Öncelikle World Hollow "lan" dediği için uyarı aldığından şikayetçi olmuş.Aldığı uyarı puanlarına baktım.Lan yazdığı için almış olduğu bir uyarı yok.Muhtemelen önceki dönemlerde almış bu uyarıyı ve genel af kapsamında silinmiş aldığı uyarı puanı.Bazen yönetim olarak yanlış yaptırımlarda bulunuyoruz ve bu yanlışlar beraberinde başka yanlışları da getiriyor.Argo kullanımı kullanımı konusunda bir ara acayip bir sıkı yönetim sergilemiştik.Bu durum zamanla içinden çıkılamaz bir hale geldi ve bundan dolayı bu hataya devam etmemek için bu uygulamaya son verdik.Hatta yanlış hatırlamıyorsam verilen cezaları sıfırlamıştık bu yüzden.Bu dönemde ceza alan arkadaşlarımızdan özür dilemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.Fakat bu arkadaşlarımızında geçmiş dönemlerde yapmış olduğumuz uygulamalardan dolayı bizi suçlamamaları gerekiyor.Hatasına vardığımız uygulama konusunda sırf herkese eşit davranacağız diye devam etmemiz ne kadar mantıklıdır?
Center_Tr'nin belirttiği kara tahta konusu,uyarı puanından dolayı ceza alan üyelerin hepsini belirtiyoruz ama direk atılan üyeler konusunda kara tahtadan duyurulan oluyor,duyurulmayan oluyor.Bu konuda alınmış ortak bir kararımız yok doğrusu.Açıkcası çok önemli bir sıkıntı olduğunu da sanmıyorum.Kim siteden neden atılmış çok merak ediyoruz diyorsanız,onu da açıklarız.Çok önemli bir konu değil dediğim gibi.
Futbol alanında siyaset konusuna gelirsek.Şu şike soruşturması sürecinde ilk başta siyasi muhabbetlerin yapılmasına izin verdik.Ancak baktık ki durum içinden çıkılmaz bir hal alıyor,bu yüzden tekrar kısıtlamaya gittik.Siyaset konusunda geçmişten gelen bir takım tecrübelerimiz var ve bu yüzden forumlarımızda siyasetin tartışılmasını istemiyoruz.Kusura bakmayın fakat bu konuda önerebileceğimiz tek şey,siyasetin yasak olmadığı başka platformlarda fikirlerinizi belirtmeniz veya tartışmanızdır.
Açıkcası bu eleştiriler ayrı ayrı başlıklarda gelseydi ve ona göre cevap verseydik,daha sağlıklı bir ortam olacaktı kesinlikle.Böyle çok karman çorman oldu doğrusu.Zaten bu yüzden belli bir düzenimiz var ama bu konuda bu düzenden çok uzaklaşıldı.Bu yazıyı yazmak için de uzun bir süre ayırmam gerekti.Neyse bu konu altında yazacaklarım şimdilik bu kadar.Verilecek cevaplara göre elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım.
Mesaj Yetkileri