Maçın özetini de seyrettim bu arada.Denildiği gibi iki taraf da pozisyon bulmuş ama daha çok ve net pozisyonlar bulan taraf bizmişiz.Kazansaydık iyi olurdu ama sağlık olsun.Almeida'nın gol olan şutundan önceki pozisyondaki faul kararı ağır bir karar ama vuruştan önce düdük çalıyor.Düdük çalmasa maçın adamı Muslera'nın o pozisyonu kurtarıp kurtamayacağını görebilme şansımız yok,bu yüzden fazla üstüne gidilecek bir pozisyon değil ama Necip'in pozisyonu penaltı gibi geldi bana.Özette tekrarını göstermediğ için emin değilim ama Necip'in ağır bir sakatlık geçirmesi de bu düşüncemi destekliyor.
So what?
Saike
Maçın öne çıkan konusu bu olduğu için konuşuldu. Maçın analizini başta yapmıştım. Galatasaray maça iyi başlayacak ve yakaladığını atarsa iş değişir demiştim. Olmazsa Beşiktaş baskılı oynar ve atar diye devamını getirmiştim. Tek eksik yanı golü atamaması oldu.
Playoff'un olduğu bir ligde bu beraberlik kimseye birşey kaybettirmedi. Fenerbahçe ve Trabzonspor'a da birşey kazandırmadı. Yoksa iki takımda ciddi yara almıştı.
Tek forvet sisteminde oynuyoruz Galatasaray olarak, Elmander'in yanlarında (hani yanlarında da değiller ya) olan adamlar Kazım ve Engin. Böyle bir sistem olur mu allah aşkına? Sabaha kadar oynasak gol atamaz ki bu takım. Ben mi çok yanlış görüyorum. Arkadaş tek forvetin Elmander'se kenarlara içeri kat eden, sprinter oyuncular olacak ki elmanderin boşalttığı alanları değerlendirsinler, veya verkaçlar yapabilsinler, çizgiden içeriye hareketlenebilsinler. Kazım ve Engin'le bunları yapmak imkansız olur. E diyeceksiniz ki elimizde Messi mi var Di Maria mı var? Şahsi düşüncem o kenarlardan birine mesela AMR'ye Baros koyulabilirdi. Riera veya Engin zaten golden ziyade asist yapmaya yönelik oyuncular. Sol açık için gole yönelik oyuncumuz yok maalesef. Ama Engin(Riera)-Elmander-Kazım üçlüsüyle oynadığımız sürece Selçuk öyle boş yere uzun pas atar araya yine bir şey olmaz yani.
Genel manada Beşiktaş'ın daha üstün oynadığı bir derbi oldu ama Muslera'yı geçemediler. 60 küsürde Baros-Melo değişikliğinden sonra Galatasaray'da ortasahada rakibe yapışacak adam kalmadı. Sadece Selçuk vardı. Onun da defansif yönü hele hele tek başına kaldığında tartışılır. Her ne kadar diğer oyuncular da ortasahada gibi gözükse de nihayetinde mevkileri orası olmadığından kaçak güreşiyorlar. Son yarım saat Beşiktaş Galatasaray'ın ortasahadaki dezavantajını kullanamadı. Galatasaray da 4-5 tane hücum oyuncusu aynı anda sahada olmasına rağmen hücumda etkili olamadı.
Beraberlik iki takıma da yaramamış gibi gözükse de derbilerde deplasmanda alınan 1 puan kötü olmadığından muhtemelen Galatasaray stattan daha mutlu ayrılmıştır.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Bu arada İmparator'un adamlığından şüphem yoktu bu akşam tekrardan gösterdi bunu.
maç için diyebileceğim, 0-0 ı hak etmiyordu bence. özellikle Quaresma ile etkili olan Beşiktaş açısından. Galatasaray da pozisyonlar buldu ama Beşiktaş kadar etkili değildi. özellikle semih in çıkardığı ve simao nun direğe vurduğu pozisyonlar tansiyonu yükseltti. hakan balta nın özgüven eksikliğinden vurmadığı pozisyonda burada gösterilebilir. GS iki ağır kanadı olduğu sürece bence zorlanacak.. ben olsam sağ açıkta sercan ı denerdim. abi adam hızlı.. hiçbirşey yapmasa top sürer etkili olur. kazım alıyor topu, aldığı gibi kaybediyor.. Beşiktaş bence çok iyi.. aurelio yerine necip yerleştiğinde çok can yakacağa benziyor.. sadece Quaresma biraz, fazla değil sadece biraz takım oyunu oynasa daha iyi olur. ama bu haliyle de gayet iyi..
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Maçı izleyemedim sadece dinleyebildim ve anladığım kadarıyla sert hararetli bir maç ioldu. Her nekadar erken olsa da puan tablosu şu haldeyken bu maç play-off'suz sistemde oynansa daha da mı sert ve olaylı olurdu diye düşünmeden edemedim. Bu iyi mi kötü mü olurdu onuda tam kestiremedim.
Açıkcası Beşiktaş bize karşı biraz daha baskılı oynadı pozisyonlar buldu ancak Muslera bugün kesinlikle maçın adamıdır önemli kurtarışlara imza attı , bizim akılda kalan Hakan Balta'nın posizyonuydu orada bir çok tercihi varken o en zor olanını en kötü bir şeklide yaptı bu arada , sahaya atılan yabancı maddeler inanılmazdı , Eboue 'yi ve maç sonunda takımı taş yağmuruna tuttular kaldı ki hakemde nasibini aldı , enterasan bir maçtı gerçekten.
Yenemiyorsan , yenilmeyeceksin 1 puan olsada sevinçliyim açıkcası.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Melo ve Engin soyunma odasına giderken kasıklarını tutmuşlar diye bir söylenti var tivitırda doğrumu bilmiyorum.
eto'o bitmiş.
Maçın adamının Muslera olması da küçük bir ayrıntı![]()
Öncelikle Galatasaray yattı falan bunları geçiniz efendim. Öyle birşey yoktu maçta zira yatmaya kalkışsak orta saha çıkarıp Baros'u oyuna alarak çift forvete dönmezdi Fatih Terim. O yüzden Galatasaray yattı demeyi doğru bulmuyorum.
Maça gelirsek, maçın genelinde Beşiktaş bizden daha etkili oynadı. İlk 20 dakika biz istediğimizi yapan taraftık ama bir anda rüzgar terse döndü ve öyle de devam etti. Maçta gol olmayışı tamamen Galatasaray'lı oyuncular sayesinde oldu. Muslera ve Semih Beşiktaşlı oyunculara geçit vermezken, öbür taraftan Hakan Balta başta olmak üzere yakaladığımız pozisyonları yine bizim oyuncularımız gole çeviremedi.
Görünen o ki Semih Kaya bu senenin en iyi "transferi". Bu maç onun için çok önemli bir maçtı ve neredeyse hatasız oynadı, üstüne bir de gol kesti. Daha ne yapsın ? Maçın diğer kahramanı olan Muslera'ya da değinmemek olmaz. Rakibin Quaresma, Simao ve Almeida gibi gol yollarında çok etkili ayakları varken ve birçok net gol pozisyonu yakalamışken onları durdurdu bugün. Maçın adamıydı zira.
Çarşı grubuna değinmeden de geçemeyeceğim maalesef. Bu kadar şovenist bir grup olamaz yani. Maçın başında Van'daki vatandaşlarımızın sıkıntısına ortak olduğunu gösteriyorsun iyi güzel de Fener ve Galatasaray maçları arasında evinde oynadığın Sivasspor maçında neredeydiniz diye sorarlar adama. Tamamen reklam amaçlı bir hareket. Yardım yapacaksanız reklam yapmadan yapın arkadaş
Yapılan ırkçı saldırıya, edilen toplu küfüre ve sahaya atılan yüzlerce yabancı maddeye değinmedim bile...
Last edited by DisCo : 21.Kasım.2011 at 14:22
Maçı biz hakettik ama kazanamadık.
Bu arada evet yabancı madde atılması falan bunlar yanlış şeyler ama rakı şişeleri atıldığı zamanlarıda biliyoruz yani herkes düzgünde biz böyleymişiz gibi davranmayalım.
Bizim reklama felan ihtiyacımız yok. Bizim nasıl bir taraftar grubu olduğumuzu tüm dünya biliyor. Sen eyer böyle bir etkinliği böyle yorumluyorsan ve sana katılanlar varsa tek kelimeyle Yazıklar olsun..
2. Kısma gelirsek şu ırkçı saldırı kime ve ne zaman yapıldı? Açıklarsan sevinirim.
Last edited by DisCo : 21.Kasım.2011 at 14:23
Kardeş reklama ihtiyacınız yoksa Sivas maçında yapsaydınız ya ? Neden derbi seçildi bunun mantıklı açıklamasını yap, tamam diyelim. Ayrıyetten bu etkinlik havanda su dövmek gibi birşey. Somut bir katkısı yok oradaki insanlara. Yapacaksanız bu maçın hasılatının oraya gitmesini sağlasaydınız ya, hani duyarlı taraftar grubusunuz ondan dedim.
Biri rakı şişesi mi demişti ? ama gerçi Rakı'nın alkol oranı viskiden fazla sanırsam![]()
Bana Kazım'ın bir pozisyon esnasında top bizdeyken yere yatmasına ve kalkıp oyuna devam edecekken tekrar topun Beşiktaş'ta olduğunu görünce yeniden yere yatmasına ne diyeceksin? Ayrıca son dakikalarda Eboue'nin sırtına çarpan pet şişe sonrası yüzünü tutmasına ne demeli? Yatmaktan kastımızın ne olduğunu anlamamamışsın.
Hepimiz Eto'oyuz diyen bir taraftar grubunun ırkçı söylemde bulunduğunu neye dayanarak söylüyorsun burda. Küfürü maymun Eboue olarak çevirme yeteneğine hayran kaldım. İngilizce seviyen süpermiş yani.Ayrıca, sahaya atılan yabancı maddeler ve edilen küfürler her maçta olabilecek şeyler, sanki siz tiyatro izler gibi maç izliyormuşçasına konuşmayın. O anda taraftarın içinde bulunduğu psikolojiyi de biraz düşünün ve ona göre eleştirinizi yapın (Sahaya atılan maddeleri kesinlikle tasvip etmiyorum, bunu önceki yorumumumda da belirttim zaten).
Reklam yapmadan yardım edin lafına ise yorumum yok, yazık. Gerçekten bu şekilde düşünüyor olman çok talihsizce.Sahaya atkı atıyoruz, Van için soyunuyoruz; fakat adı reklam oluyor. O halde siz de aynı reklamdan yapın da, biz de alkışlayalım sizi.
[/B]
Last edited by DisCo : 21.Kasım.2011 at 14:25
Maddi katkı istiyorsun demi. Bunuda beşiktaş taraftarı kendi içinde yapıyor merak etme. Bir kaç gün önce Van'a sürülerce Konteyner gönderildi. Bundan haberin varmi? Yoktur. Asıl maddi destekler öyle toplum içinde söylenmez. Biz maddi olarak açıklamasakta, Manevi olarak onların yanında olduğumuzu açıklamak istedik. Sizin gibi cahil topluluk oldugu sürece bunlar yanlış anlaşılıyor.
Bu arada daha maçın başlarında sahaya atlayan adamın amacı neydiSahaya doğruda koşmadı. Kenardan kenardan bi hedefe doğru gidiyordu sanki
![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved