Sayfa 345 / 483 İlkİlk ... 245295335343344345346347355395445 ... SonSon
10,321 ile 10,350 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Hem bilerek gol atmıyor hem de şike yapmam diyor
    Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

@Walter Sakana

El İnsaf !

Beşiktaşlı futbolcu Filip Holosko "Stoch’un mutlu olması için Fenerbahçe’nin kazanmasını tercih ederim. Ama mantık olarak soracak olursanız, bu sezon gösterdiği performanstan dolayı şampiyonluğu hak eden Galatasaray" diye konuştu
    Konu Fenerbahçe olunca en ufak kelimeleri bile tutup "Bu şikenin kanıtıdır" diye mahkeme önüne serilir. Başkaları yapınca; efendim bu hatırdır gönül meselesidir denir. Allah aşkına o zaman kapatalım kepenkleri, kim kimin şampiyon olmasını istiyorsa ona bilensin diğerine maçı bıraksın. Onur 2010'da Fenerbahçe maçında hayatının maçını oynadı sırf arkadaşı Ozan İpek hatırına (!) Ertesi sene Bursaspor başkanı, Trabzon ile Fenerbahçe şampiyonluk için çekişirken, Kadıköyde Fenerle berabere kalıp Trabzonda yenililence "Diyetimizi ödedik" diyorsa ve bunların hepsi Hatır, Gönül işiyse gerçekten mücadele boşunadır.

Fenerbahçeli olduğu gerekçesiyle senin bile inanmadığın insanlar aynı durumlarla itham edilince hapis yatar yargılanır, diğerleri ellerini kollarını sallayarak dolaşır. Sonrada adalet tecelli eder (yersen)
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by furkan58 View Post
    niye bu en basit futbol oyunu fmde bile adamın istediği parayı vermiyorsun transfer olmasını engelliyorsun topu dağa taşa atıyor bilerek.olağan şeyler...

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Ben bilerek gol atmadım şeklinde bir ifadesini göremedim. Varsa paylaşın lütfen kaynak göstererek. Benim okuduğum "Orada bireysel olarak, kendim ilerlemek istedim. Belki de Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemedim" ifadesi. Arkadaşın yazdığı şekilde bir ifade göremedim.

Üç tane kaynak vereyim okuyun:

http://haber.gazetevatan.com/Haber/454223/1/Gundem
    http://www.sabah.com.tr/SabahSpor/Fu...-tarihi-itiraf
    http://www.ntvspor.net/haber/spor-to...gunu-istemedim

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bakalım yarın Uefa nasıl bir karar verecek.Türkiye'ye 3 yıl avrupadan men verirse şaşırmam.Bugün 3 takımın men edilmesi tedirgin ediyor.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Ümit Karan: "Fenerbahçenin Şampiyon olmasını istemediğim için Trabzonspor'a gol atmak istememişimdir.Uygun pozisyonda Sezer'e pas vermedim"

Buradan bunu anlıyorsanız Neyse siz 2006'da Sergen'in geriye dönmesine de kendim ilerlemek istedim dersiniz

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by LifeYourself View Post
    niye bu en basit futbol oyunu fmde bile adamın istediği parayı vermiyorsun transfer olmasını engelliyorsun topu dağa taşa atıyor bilerek.olağan şeyler...
    Fm'de transfer olmasını engellediğin için topu dağa taşa atıyor hmm. Sen müsait pozisyonda topu arkadaşına atmıyorsun neden çünkü Fenerbahçe şampiyon olmasın diye ve bunlar olağan şeyler

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    Ümit Karan'ın durumunun şike yapmakla ilgisi alakası yok ondan olmasın? Herhangi bir kişi yada kurumdan gol atma veya pas verme diye teklif veya para almış mı? Böyle bir şey itiraf etmiş mi? Gönlünden geçeni sporculuk ahlakına uygun olmayan bir şekilde uyguladığını itiraf etmiş. Yaptığı eleştirilmeli evet ama şike davasıyla şikeyle ne gibi bir alakası var onu anlayamadım. Holosko’da Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını istiyorum demişti play-off devam ederken hatırlarsan ve Galatasaray'a gol atmıştı. O zaman onu da şikeyle suçlayalım.

Trabzon aleyhine ifade veren kişiler arasında Ümit Karan’ı da saymışsın ama adam TS aleyhine ifade vermiyor ki. Trabzondan teşvik veya teşvik teklifi aldım dese haklısın. Onun yerine 4.kişi olarak Bülent Uygun’u ekleyebiliriz (Trabzondan teşvik geldiğini ve engellediğini söylüyor). Şimdi;

Trabzonspor aleyhine ifade veren kişiler nedense hepsi Fenerbahçe'li veya Fenerbahçe lehine şike teşebbüsünde bulunduğu iddia edilen kişiler. Haftalar önce bu konuya değinmiştim:

http://forum.turksportal.net/vb/show...50#post2246550

Trabzonspor aleyhine ifade verenler kimler:

Mecnun Odyakmaz: Yukarıda linkini verdiğim mesajda detaylı yazmıştım, adam FB Kongre Üyesi, Sedat Peker’in eniştesi ve Sivasspor Başkanı (FB-Sivas maçı şike soruşturmasında adı geçen maçlardan biri)
    Mehmet Yıldız: Dönemin Sivasspor futbolcusu, son ifadesinde kimden duyduğumu hatırlamıyorum gibisinden kemküm ediyor.
    Manisspor Başkanı: Soruşturmada Manisaya FB tarafından teşvik primi verildiği geçiyor. Aziz Yıldırım kendisine 500 bin dolar vermiş, Yıldırım’ın bu parayı kendisine borç olarak verdiği iddia ediliyor.
    Bülent Uygun: Fenerbahçeliliği herkesçe biliniyor ve Eskişehir’in Fenerbahçe’den teşvik primi aldığına dair iddialar soruşturmada geçiyor.

Sonuç olarak adı geçen isimler soruşturmada Fenerbahçe lehine şike yapmakla suçlanan isimler. Ayrıca bunlardan ikisi Fenerbahçeli olduğu bilinen isimler. Kusura bakmayın ama bu kişilerin ifadelerine güvenmek biraz saflık veya taraflılıktan başka birşey değil. Kaldı ki Mecnun Odyakmaz ve Mehmet Yıldız Trabzondan teşvik geldiğini duyduklarını söyleyip bunu o zaman gerekli mercilere bildirmemekle suç işlemiş olmuyorlar mı? Mecnun Odyakmaz ve Bülent Uygun nedense aylar sonra Trabzondan teşvik geldiğini ifade ediyorlar.

Son olarak şunu da ekleyeyim; ben hiçbir zaman Trabzonsporun bu tür işlerde temiz olduğuna inanmadım. Özellikle Mehmet Ali Yılmaz döneminde ki bu soruşturmanın ilk zamanlarında katıldığı bir tv programında söylediklerini hatırlayanlar bana hak verecektir. Burada itirazım bu saydığınız isimlerin ifadelerinin pek gerçekçi olmadığına ve Ümit Karan'ın ifadesinin de bir şike itirafı olmadığına, Holosko'nun Fenerbahçe şampiyon olsun isterim ifadesiyle bir farkı olmadığına.

Bunu bende daha önce söylemiştim.Bu isimler Fenerbahçe ile bu kadar yakınken bu adamların takımlarına teşvik verme yada birbaşka şekilde girişimde bulunmamız hiç mantığa sığıyor mu?

Bu Fenerbahçe sevdalısı adamlar kalkıpta biz Fenerbahçe için çıkar sağladık demezler.Belki yapmamışlar evet ama yapsalarda demezler.Ama bize gelince baya dilleri çözülüyor.

Zaten söylemleride pek tutarlı değil orasıda farklı bir boyut.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ben bilerek gol atmadım şeklinde bir ifadesini göremedim. Varsa paylaşın lütfen kaynak göstererek. Arkadaşın yazdığı şekilde bir ifade göremedim.

Not: Bilgi direk mahkeme içinden.
    ...

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Ümit Karan: "Fenerbahçenin Şampiyon olmasını istemediğim için Trabzonspor'a gol atmak istememişimdir.Uygun pozisyonda Sezer'e pas vermedim"

Buradan bunu anlıyorsanız Neyse siz 2006'da Sergen'in geriye dönmesine de kendim ilerlemek istedim dersiniz
    Öyle bir ifade yok işte, ben bulamadım. "Trabzonspor'a gol atmak istememişimdir" diye bir cümle göremedim ben.

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    @Walter Sakana

El İnsaf !

Konu Fenerbahçe olunca en ufak kelimeleri bile tutup "Bu şikenin kanıtıdır" diye mahkeme önüne serilir. Başkaları yapınca; efendim bu hatırdır gönül meselesidir denir. Allah aşkına o zaman kapatalım kepenkleri, kim kimin şampiyon olmasını istiyorsa ona bilensin diğerine maçı bıraksın. Onur 2010'da Fenerbahçe maçında hayatının maçını oynadı sırf arkadaşı Ozan İpek hatırına (!) Ertesi sene Bursaspor başkanı, Trabzon ile Fenerbahçe şampiyonluk için çekişirken, Kadıköyde Fenerle berabere kalıp Trabzonda yenililence "Diyetimizi ödedik" diyorsa ve bunların hepsi Hatır, Gönül işiyse gerçekten mücadele boşunadır.

Fenerbahçeli olduğu gerekçesiyle senin bile inanmadığın insanlar aynı durumlarla itham edilince hapis yatar yargılanır, diğerleri ellerini kollarını sallayarak dolaşır. Sonrada adalet tecelli eder (yersen)
    Holosko'dan yaptığım alıntının Ümit Karan'dan yaptığın alıntıdan pek bir farkı yok değil mi?

Evet o 4 kişiye inanmıyorum çünkü bu kişiler soruşturmada kendilerini aklamaya çalışan kişilerdi aynı Ümit gibi. Sonuçta suçu kabul etmelerini beklemiyorsundur sanırım şike yapmış olsalar bile? Bu kişilerde suçu kabul etmediler (gerçekten suçsuz veya değiller o ayrı) ve bununla da kalmayıp Trabzon'a suç attılar (Fenerbahçeli kimlikleri burada devreye girdi benim için). Aylardır sessiz kalan insanlar nedense aylar sonra Trabzondan teşvik geldiğini hatırlayıveriyorlar anlatmak istediğim bu. İnanmama sebebim bu. Madem Trabzondan teşvik gelmişti neden bu 4 kişiden en azından 1 tanesi çıkıpta buna yönelik bir şikayette veya açıklamada bulunmadı bu kadar zamandır?

Şunu da ekleyeyim; "Falanca kişiler kulüpler yapınca normal biz yapınca şike" yorumunu yaptığınız zaman şikeyi kabul etmiş oluyorsunuz. Ayrıca gerek Aziz Yıldırım'ın gerek sizin burada geçmiş sezonlarla ilgili iddialarınız hakkında ortada bir soruşturma falan var mı Galatasaray'ın kayıp 1m doları dışında? Biz en azından açılmış bir soruşturma üzerinde konuşuyoruz, soruşturmada adı geçen kişiler, kulüpler ve maçlar hakkında konuşuyoruz. Bu soruşturmada ön plana çıkan kulüp Fenerbahçe ise elbette Fenerbahçe hakkında konuşacağız. Bahsettiklerinizin (Onur, Bursaspor, GS-Denizli maçı vs...) bu soruşturmada adı geçiyor mu? Geçmiyor, o zaman ne diye onları konuşalım. Siz bunu Fenerbahçe düşmanlığıyla bağdaştırmak istiyorsanız o sizin bileceğiniz bir şey.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Evet çok güvenilir bir kaynakmış Kenan Başaran da

Trabzonspor taraftarlarıyla ilgili "Yasinler" yorumunu yapan değil mi kendisi?

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Direk gol atmak istememişdir demiyor zaten dolaylı yoldan diyor bunu anlamak istememenizi normal karşılamaya çalışsamda anlamamak anormalliktir.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Holosko'dan yaptığım alıntının Ümit Karan'dan yaptığın alıntıdan pek bir farkı yok değil mi?
    Fazlasıyla fark var. Çünkü Holosko o açıklamayı Galatasaray-Beşiktaş maçından sonra yaptı. Hadi o maçtan önce yapmış varsayalım. Ona rağmen Kaleci Onur'la veya Ümit Karan'la aynı mı ? Onur'la Karan Fenerbahçe şampiyon olmasın diye mücadele ederken, Holosko söyleminde "Stoch mutlu olsun diye Fenerin kazanmasını isterim ama mantık açısından bakarsak Galatasaray hakediyor" diyor. ve Fenerbahçe şampiyon olsun diye başka maçlarda ekstra mücadele etmiyor veya kasıtlı olarak gollere engel olmuyor (!)

Mecnun Odyakmaz 3 Temmuzdan 1-2 hafta sonra bize Trabzondan teşvik teklif edildi duyumlarım var demişti çarşaf çarşaf haberleri yapıldı takip etmiş olsaydın "Niye aylar sonra gündeme getirdiler, şimdi akıllarına geldi" demezdin. Bülent Uygun'da içerideyken bunu söylemişti. Yani bugünün ürünleri değiller tek fark bugün mahkeme önünde bunların söylenmiş olması.
    ...

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Direk gol atmak istememişdir demiyor zaten dolaylı yoldan diyor bunu anlamak istememenizi normal karşılamaya çalışsamda anlamamak anormalliktir.
    Bu tartıştığımız anlamsız. Ben "bilinçaltımda FB'nin şampiyon olmasını istemediğimden dolayı o an pas vermemiş olabilirim" anlamını çıkartırım sen "bilerek gol atmadım" anlamını çıkarırsın. Önemli olan direk sizin anladığınız şekilde dese bile farketmez çünkü bu bir şike itirafı değil. Onu anlatmaya çalışıyorum. Ha yaptığı (öyle birşey yaptıysa) sporcu ahlakını geçtim bir insan olarak onursuzca hatta daha ağır ifadelerle eleştirilebilecek bir davranış o ayrı. Hakaret edelim, asalım keselim diyorsanız tamam (tekrar ediyorum eğer yaptıysa).

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Evet çok güvenilir bir kaynakmış Kenan Başaran da

Trabzonspor taraftarlarıyla ilgili "Yasinler" yorumunu yapan değil mi kendisi?
    Yahu adam mahkemeyi yerinden takip ediyor, Dün tapeler ile ortaya çıkan belirsizliği bu adamın içeriden verdiği bilgi ile -o kaynak olarak verdiğin çoğu medya grubu- bu adamı kaynak alarak geçti ve haberleri düzeltme yoluna gitti. Al sana bir kaynak daha
    http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/20654994.asp

Gerçi şimdi buna da kulp bulursun : ) Neyse.
    ...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Fazlasıyla fark var. Çünkü Holosko o açıklamayı Galatasaray-Beşiktaş maçından sonra yaptı. Hadi o maçtan önce yapmış varsayalım. Ona rağmen Kaleci Onur'la veya Ümit Karan'la aynı mı ? Onur'la Karan Fenerbahçe şampiyon olmasın diye mücadele ederken, Holosko söyleminde "Stoch mutlu olsun diye Fenerin kazanmasını isterim ama mantık açısından bakarsak Galatasaray hakediyor" diyor. ve Fenerbahçe şampiyon olsun diye başka maçlarda ekstra mücadele etmiyor veya kasıtlı olarak gollere engel olmuyor (!)

Mecnun Odyakmaz 3 Temmuzdan 1-2 hafta sonra bize Trabzondan teşvik teklif edildi duyumlarım var demişti çarşaf çarşaf haberleri yapıldı takip etmiş olsaydın "Niye aylar sonra gündeme getirdiler, şimdi akıllarına geldi" demezdin. Bülent Uygun'da içerideyken bunu söylemişti. Yani bugünün ürünleri değiller tek fark bugün mahkeme önünde bunların söylenmiş olması.
    Şu Onur muhabbeti çok saçma Onur o sene her maçta hayatinin topunu oynuyordu zaten.Adam o sezonki performansiyla milli takima seçilmedi mi?o sakatlik olmasaydi şu an tolga yerine onur olurdu trabxon kalesinde.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Yahu adam mahkemeyi yerinden takip ediyor, Dün tapeler ile ortaya çıkan belirsizliği bu adamın içeriden verdiği bilgi ile -o kaynak olarak verdiğin çoğu medya grubu- bu adamı kaynak alarak geçti ve haberleri düzeltme yoluna gitti. Al sana bir kaynak daha
    http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/20654994.asp

Gerçi şimdi buna da kulp bulursun : ) Neyse.
    Hayır, bu kaynağı* kabul ederim tabi ki. Tamam bunun üzerinden tartışalım o zaman, senin burada anlatmak istediğin ne bu ifade üzerinden? Şöyle yazmışsın alıntıladığım ilk mesajında:

* Ahmet Ercanlar'ın da pek bir farkı yok ama uzatmaya gerek yok, sonuca bağlayalım diye.

Bugün büyük bir itiraf mahkemede geçti ama buralar sus pus hayret konu Fenerbahçe olunca celalleniyor buralar.
    Ümit Karan'ın bu senin yazdığın şekildeki ifadesine ne tür bir tepki vermemizi bekliyordun veya "beklemiyordum" diyeceğini tahmin ederek ne tür bir tepki gösterilmeliydi objektif gözle, soruşturma açısından nereye bağlanmalıydı diye sorayım.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

[YOUTUBE="ifvti3T9zrA"]Umit Karanin bahsetigi[/YOUTUBE]

5 dakika daha kaldi daha dayan demis, oyuncu degisikligine haklari yok demis. Kendi isaret ediyor degistirilsin diye Tolga

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ümit Karan'ın bu senin yazdığın şekildeki ifadesine ne tür bir tepki vermemizi bekliyordun veya "beklemiyordum" diyeceğini tahmin ederek ne tür bir tepki gösterilmeliydi objektif gözle, soruşturma açısından nereye bağlanmalıydı diye sorayım.
    Pek zamanım yok arayıp tarayamam ama burayı takip eden görmüştür. İbrahim Akın'ın Fenerbahçe maçında çektiği bir şut ve şutun dışarı çıkmasından sonra verdiği bir tepki vardı. Burada paylaşıldı ve üzerine Fenerbahçe aleyhine yorum yapıldı. Altında hiç bir bağlayıcı bir durum olmamasına rağmen tamamen yoruma dayalı (sana göre-bana göre) olan bir durumu bile sırf lekelemek için kullanırken ; Fenerbahçe lehine şike yaptığı iddia edilen birinin "Ben TS maçında gole giden bir pozisyonun gol olmasını engelledim çünkü Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemiyordum" demesini görmezden gelmek, bunun mahkeme önünde söylenmiş açık ve resmi bir söz (bakın diğerleri gibi yoruma dayalı, sana göre bana göre değil) olmasına rağmen bunun basit bir durum, hatır ve gönül işi olduğunu varsayarak önemsememek, 11 aydır bu olay üzerinde yorum yapanların objektifliğini gözler önüne seriyor aslında. Vurgulamak istediğim buydu.

Örneğin; İbrahim Akın'ın hoca ile olan muhabbeti üzerine yorum yapan, onun dediklerinin aksini savunup dalga geçenler, dün neden Nevzat Şakar'ın hoca dua etsin diye 300 bin liraya anlaştıklarını irdelemedi ? Üzerine konuşmadı ?

Benim burda söylediklerim "Bakın biz yaptık, onlarda yapmış" demek değil, Ortadaki iddialar birbirine bu kadar yakın iken niye A takımı 1 yıldız hukuki olarak zülm görürken B takımı pürü pak ilan ediliyor ? A takımına karşı cin olan gözler niye diğer durumlarda köreriyor ? Ben kamuoyunun yaratmaya çalıştığı bu iki yüzlülüğe dem vuruyorum. Umarım anlatabilmişimdir.
    ...

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Pek zamanım yok arayıp tarayamam ama burayı takip eden görmüştür. İbrahim Akın'ın Fenerbahçe maçında çektiği bir şut ve şutun dışarı çıkmasından sonra verdiği bir tepki vardı. Burada paylaşıldı ve üzerine Fenerbahçe aleyhine yorum yapıldı. Altında hiç bir bağlayıcı bir durum olmamasına rağmen tamamen yoruma dayalı (sana göre-bana göre) olan bir durumu bile sırf lekelemek için kullanırken ; Fenerbahçe lehine şike yaptığı iddia edilen birinin "Ben TS maçında gole giden bir pozisyonun gol olmasını engelledim çünkü Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemiyordum" demeyi görmezden gelmek, bunun mahkeme önünde söylenmiş açık ve resmi bir söz (bakın diğerleri gibi yoruma dayalı, sana göre bana göre değil) olmasına rağmen bunun basit bir durum, hatır ve gönül işi olduğunu varsayarak önemsememek, 11 aydır bu olay üzerinde yorum yapanların objektifliğini gözler önüne seriyor aslında. Vurgulamak istediğim buydu.

Örneğin; İbrahim Akın'ın hoca ile olan muhabbeti üzerine yorum yapan, onun dediklerinin aksini savunup dalga geçenler, dün neden Nevzat Şakar'ın hoca dua etsin diye 300 bin liraya anlaştıklarını irdelemedi ? Üzerine konuşmadı ?

Benim burda söylediklerim "Bakın biz yaptık, onlarda yapmış" demek değil, Ortadaki iddialar birbirine bu kadar yakın iken niye A takımı 1 yıldız hukuki olarak zülm görürken B takımı pürü pak ilan ediliyor ? A takımına karşı cin olan gözler niye diğer durumlarda köreriyor ? Ben kamuoyunun yaratmaya çalıştığı bu iki yüzlülüğe dem vuruyorum. Umarım anlatabilmişimdir.
    Evet teşekkür ederim.

Anlatmaya çalıştığını anladım, bende yazdığım cevaplarda kendi açımdan neden önemsemediğimi anlattığımı düşünüyorum. Gönül-hatır şikesi yorumları da yanlış bence. Tekrar etmem gerekirse ben bunun bir şike itirafı olduğunu düşünmüyorum. Böyle düşünmememin de objektiflikten uzak olduğunu sanmıyorum. Eğer soruşturmada Trabzondan Ümit Karan'a şike teklifi gitti ifadesi geçseydi o zaman bu açıklaması bir şike itirafı olurdu. Ben G.Saraylıyım, ayağım gitmedi, gönlümden gelmedi tarzı bir açıklama olmuş kişisel yorumumca. Yaptığı yanlış mı yanlış orası tartışılmaz.

Tabi ki FB-GS rekabeti farklı olduğu için dediğin doğru olabilir, FB aleyhine bir şey yakaladığımızda çok daha fazla üstüne gidiyoruzdur bunu inkar edemem. O konuda haklısın. Diğer yandan Nevzat Şakar'ın ve diğerlerinin ifadelerini de okumadım henüz. Hatta Ümit'in de ifadelerini okumamıştım foruma girip yazılanları gördükten sonra araştırıp göz gezdirdim. Sadri Şener'in ifadelerini de gene forumdan takip ettim.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Bu tartıştığımız anlamsız. Ben "bilinçaltımda FB'nin şampiyon olmasını istemediğimden dolayı o an pas vermemiş olabilirim" anlamını çıkartırım sen "bilerek gol atmadım" anlamını çıkarırsın.
    Bir insanın fikri neyse zikri de odur diye boşuna dememişler. Ümit Karan orada kendime güvendim ve pası vermedim de diyebilir. Tabi pozisyonu hatırlamadığım için bu söylediğim uygun düşüyor mu bilemiyorum. Yani Ümit Karan Fenerbahçe şampiyon olmadı diye fikir edindiyse golüde kaçırarak fikrine uygun zikr yapmıştır. Neticede böyle bir durum varsa kendi işine ihanet etmiş demektir. İhtimaller arasında Trabzonspor'dan şike teklifi aldığı da olabilir.

Mesela bundan yıllar önce şampiyonluğa oynayan bir Galatasaray, Fenerbahçe ve Moda üçlüsü var. Fenerbahçe şampiyonluk iddiasını kaybedince Galatasaray'ın son maçta 7 fark yakalaması gerekiyor ki Moda'nın önünde ligi şampiyon tamamlasın.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan müsabaka da Galatasaray 13 fark önde iken Fenerbahçe birden maçtan çekiliyor. Bu şekilde olunca Galatasaray hükmen 3-0 kazanacak ve Moda'nın gerisinde kalarak 2. olacaktı.

Hikayeyi sana katıldığım bir noktayı belirtmek için anlattım. Fenerbahçe'nin yaptığı ile Ümit Karan'ın yaptığı arasında bir fark bulunmuyor. İkiside bir başkasının şampiyon olmasını engellemek istiyor. Şike olabilmesi için Trabzonspor'un Ümit'e, Moda'nında Fenerbahçe'ye yap bir kıyak demesi gerekir.

Diğer önemli nokta ise durum böyle gelişince o dönemin yöneticileri hem Moda'yı hem de Galatasaray'ı şampiyon ilan ediyor ve 54/55 sezonu çift şampiyonla bitiyor.

Böyle radikal karar alacak bir federasyonumuzda olmadı malesef.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

haluk ulusoydan gerisi yalan...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Bence en iyi federasyon başkanı Hasan Doğan'dı.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Menajer erdem durmaz emenikenin ister istemez psikolojik olarak anlastigi takima gol atmak istememesi yüzünden oynamadigini söyledi.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Bence en iyi federasyon başkanı Hasan Doğan'dı.
    Zaten bu aralar ne kotu karar verilirse ilk aklima o adam geliyor, Allah rahmet eylesin yasasaydi suan bu durumda olmazdik.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ümit Karan Disco'nun dediği gibi kendi işine ihanet etmiş , bu onun şike yaptığının göstergesi kesinlikle olamaz.

Ancak bizim dediğimiz şey de , bundan daha basit ifadelerle , Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım 11 aydır yargılanıyor , işte en büyük sorun , adaletsizlik sorunu burada başlıyor.

Her zaman söylüyorum , ben takımımın nasıl mücadele ettiğini gördüm , bize karşı nasıl mücadele edildiğini , Ümit Karan'ın dediğinden söylemiyorum ama aynı takımların rakibimize nasıl mücadele ettiğini gördüm.

Türk futbolundaki hiçbir kimse için , bu tertemizdir demem , diyemem , hele o kadar parası olan insanların , kirli işlere bulaşmamış olmasına ihtimal dahi vermiyorum.( Çok söz yalansız , çok para haramsız olmazmış )

Bunun , Fenerbahçe'yi ele geçirmek için yapılan bir operasyon olduğunu düşünmemin nedeni de sadece Fenerbahçe üzerine oynanılması , Can Dündar'ın bir yazısı vardı her iktidar Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalışır diye onu da 3 temmuz civarı yazmıştı daha bu muhabbetler dönmeden sanırım , onu tavsiye ederim.

Kendi takımım dahil , hiç bir takım için temiz diyemem ama adil yargılanma olmadığı sürece , ben takımımın ve başkanım sonuna kadar arkasındayım...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post
    Zaten bu aralar ne kotu karar verilirse ilk aklima o adam geliyor, Allah rahmet eylesin yasasaydi suan bu durumda olmazdik.
    Gerçi o adamın duruşunu seviyordum. Yani ortalıkta görünmezdi. Belki o da bu süreçte olsa olmadık kararlar verirdi.

Ben federasyonda olan kişileri eleştiriyorum ama bir noktada durumlarından haberdarım. Senin kimseye eyvallahın yoksa alacağın kararlarda yapacağın işlerde en kralı kimse onu bile tanımazsın. Türkiye Futbol Federasyonunun başına sen gelmiyorsun, seni getiriyorlar. İster istemez seni o makama getirenlerin dediğini yapmak zorundasın.

En güzel örneği de Sadri Şener'dir. Biz Demirören'i destekledik anlamak için ince zeka lazım dedi. Sonra Demirören anormal kararlar verince çıktı bize böyle söz vermemişti dedi.

Şimdi kendi gücünle başa gelemiyorsun, gelsen bile arkasında milyonların olduğu kurumlarla kapışıyorsun. Bunun en güzel örneği de Mehmet Ali Aydınlar'dır. Bir hain damgası yedi, koltuğundan oldu.

Böyle bir kurumda sözünü geçirebilmek için federasyonun itibarını yeniden kazandırmak için başkalarının desteğiyle değil kendinden güçlü olmalısın. Ahh ahh ben olacaktım başında da görecektiniz federasyon başkanını

105,5. madde: Galatasaray dışında şampiyon olan takımların şampiyonlukları kıyamete kadar ertelenebilir.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Fm'de transfer olmasını engellediğin için topu dağa taşa atıyor hmm. Sen müsait pozisyonda topu arkadaşına atmıyorsun neden çünkü Fenerbahçe şampiyon olmasın diye ve bunlar olağan şeyler
    demeye çalıştığım atmak zorunda mı o maçta kötü oynadıysa sen kulüp olarak cezasını verirsin.adamın atmaması kendi tercihi kendi kararlarıyla yaptığı şey şike mi oluyor bir tarafta iyi melek bir tarafta kötü melek çıkıyor kötü melekle şike yapıyor.Adam sevmiyordur feneri o gün bilerek kötü oynamıştır olamaz mı bir kini bir takıma yada o takıma karşıykende aşırı efor sarfeder ve Fener'e gol atmak için elinden geleni yapar.Bu şike değil kişisel tercih Ümit'in ifadesine bakılırsa...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Bu nasıl bir duruşmadır yahu!

Kabe'yi tavaf edenler, dinimde imanımdayım ama kumar oynarım diyenler, şampiyonlar ligini alanlar, tercümenin hatalı olduğunu bir gün sonra anlayanlar...

Ben herkes komik komik savunma veriyor dediğimde yanlış anlaşıldı. Gerçek bu değil mi?

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Peker: 7 yıl sonra da üniversiteyi bitireceğim...
    Hakim: inşallah..

Bu hakim tam benim kafada verdiği cevaplarla koparıyor resmen.

Mesaj Yetkileri