Quote Originally Posted by futureless View Post
Sonuç olarak, Miles 'Türkiye'de satış barajı açıldığı için sözümüzü tutup Türkçe dil destekli çıkarıyoruz' diye artistlenirken tamamen olayın bir kazıktan ibaret olduğunu anlamış durumdayım.Bu resmen orjinal oyuna eklenmiş bir yama gibi.SI kendi ekibini kurup bu çeviriyi yapmadığı sürece maalesef bizim dilimiz bu şekilde olacak oyunda.Tek dil Türkçe şeklinde.Saçmalığın daniskası ise şudur ki, bana bir seçenek sunmuyor adam.İsteyen ingilizce alabilsin(İngilizce derken SI tarafından çevrilen tüm diller olan) , neden alamıyor.

tüm diller olanı http://store.steampowered.com/app/207890

türkçe satılanı http://store.steampowered.com/app/216590

Bu iki link de maalesef , Türkçe satışı yapılan yer. Aslında farklı olması lazım ancak ip nedeniyle üstteki tüm diller olanına tıklasanız bile sizi Türkçe satılana yönlendirecek.

Ayrıca tüm diller olanını alırsanız ses desteği de var tahminen bu ingilizce spiker olabilir, emin değilim.Bizimkinde yok.

Şu an az da olsa yaptığım çeviriden bile pişmanım.O kadarını da yapmasaymışım keşke.Çevirinin başında bulunanlar bundan haberdar mıydı bilmiyorum ama ben haberdar değildim.Eğer haberdar olsam forumda konular açıldığı an uyarıp sadece Türkçe olanı almak istemeyen olursa engellerdim.D&R ise diğer standart diller diye bir şey eklemiş satış sayfasında diller kısmında.Böyle bir şey yapamayacak olmaları lazım.Bu durumda da D&R'dan alanlar şikayet edebilirler.

İş bu yorumum, eğer aykırı bulunup silinmez de oyun çıkana kadar kalırsa, ve ben bu yazdıklarımda haksız çıkarsam ( yani oyun tüm diller ile birlikte Türkçe olursa ) özür dilemesini de bilirim.Keşke haksız çıksam ama hiç sanmıyorum.
Merhaba,
Oyun steam verileri göz önüne alındıgında Türkiye'de 39,99 dolar,diğer avrupa ülkerinde 50 euro ya satılıyor.Dolayısıyla Türkiye'ye özel bir fiyat politikası uygulanmış olup,avrupada yaşayan insanların bu fiyattan yararlanmaması için(sadece Türkiye'ye özel bir satış politikası) sadece Türkçe dili eklenmiş durumda steam'den satın alanlar için.

Ayrıca D&R'ın sitesinde satılan kutulu oyuna baktığımızda diğer standart dilleri içermektedir diye bir ibare yer almaktadır.Buda oyunda ingilizce ve diğer dillerinde oldugu konusunda bizi ümitlendiriyor(hatta ümitlendirmekle kalmıyor,kesin var demek bu cümle ).Yani olayı fazla büyütüyorsunuz,bunca yıldır Türkçe gelsin diye bi taraflarımızı yırttık,e adamlar çıkardı,üstüne geçen sene çıkan fiyatın daha aşağısında geldi Türkiye'ye özel.Biz hala bağırıp çağırıyoruz.Kutulu versiyonlarda büyük ihtimalle olacak bütün diller işte,daha resmi açıklama yokken bunca sinir niye?

He kutulu oyunda da sadece Türkçe dil seçenği olursa,google dan ararsın english.ltf dosyasını,atarsın steam ana klasörüne,sorunun hallolur,basit şeyler bunlar