Selamlar herkese. Aslında herkes kendi tarafından baktığında haklı yönleri var. ama bütün konuşmaların ortasında tek bir ortak noktada var. Altyapıdaki eğitim mantalitesi.

Bir arkadaş demişti, şehirlerde top oynayacak neresi var diye. bütün oyuncular kasabalarda yada daha az gelişmiş şehirlerde(küçüsemek amacıyla söylemiyorum yanlış anlaşılmasın) yetişmiyor üstadım GS-FB-BJK-TS bu takımlar neden büyük sayılıyor. Bu ülkenin önde giden ve ekonomik olarak daha iyi durumdalar da ondan. Bu takımlar için çok fazla söylnecek söz var ama.

Bu kulüplerin hangi şehirlerde akademileri var ? bahsettim akademi. öyle basit bir kurguyla yapılan spor okulları değil. Bahsettiğiniz Liverpool, Bayern, Milan, Real, Barça, bu takımların hepsinin akademileri var. ve eğitim yapıları gerçekten bizim yapımızdan farklı.

Del Bosque Türkiye'ye geliyor başarılı olamıyor. ancak adam gidiyor kendi ülkesini dünya şampiyonu yapıyor. her ülkenin eğitim kafası farklıdır. Ne yazıkki bizim ülkemizde spor eğitimi konusunda sabırsız, disiplinden çok çirkefliği, disiplinsizliği öğreten, yalakaların, dayıların işin içinde olduğu bir eğitim yapısı var.

Evet belkide çok disipline olmayı seven bir toplum değiliz. içimizden geldiği gibi olmayı seviyoruz ama üst seviye ülkelerde ve kulüplerde eğitim nasıl iyi oynanır, nasıl kendini geliştirebilrsin şeklinde. gerekirse bireysel hocaların eşliğinde çalışmalar yapılır.ve yeteneklerine ve eksiklerine göre çalıştırılırlar.(16-7 yaşındaki çocuklarda değil. bunun yapıldığı 11-12 yalşında çocuklara bile uyguluyorlar). Türkiye'de ise mantelite tam tersi. Maçı kazansın kazanamazsada çamura yatsın kendini temize çıkarsın mantığı ile bir eğitim veriliyor.

Bir arkadaş demiş 17.5 milyon €'ya kaptırmazdı almazdı falan diye tek bir örnek vereceğim. alt yapıdan alakasız. Elvir Boliç. Bir döenlerin Türkiyedeki iyi oyuncularından biriydi. Galatasaray'a geldiydi bu oyuncu ilk. bunu aranızda bilen kaç kişi var merak ederim. Ama Fenerbahçe bir şekilde elinden aldı. Bu tarz şeyler olabiliyor. Üzücü ama olabiliyor.

Ama bir arakdaşın görüşünede katılıyorum sadece eğitim/altyapı değil sadece transfer değil akıllıca olması lazım. gidip boşa 30M€ harcamaktansa gidip 10M€'ya dünya çapuında eğitimciler getirir 20M€ transfer yaparım

herkese saygılar.