Quote Originally Posted by meddah View Post
Kulüplerin yatırım yapması şart değil, devlet de yapabilir bu yatırımı. Almanya'da olan budur mesela.
Evet Devlet olabilir hele ki Almanya gibi milliyetçi bir devlet her ne kadar devlet politikasıyla tesisleşen ve alt yapıya önem veren bir ülkenin altyapılarından kendi vatandaşından çok göç aldığı ülkenin devşirme topçuları çıksa da kaldı ki sen hatırlarsın Bucaspor örneğini vermiştim yani o mantıklada olsa yaptılar.

Ama esas soru şu Avrupa'nın göbeğindeki Almanya futbolda atılama devlet politikasıyla gitti yani belki devlet ve Almanya federasyonu takımlarla koordineli yaklaşmasa belki onlarda gitmeyecekti Kaldıki bunu yapanlarda büyük kulüpler değil yani Bi Bayern Münih hala transfer canavarı hatta yakın geçmişine bakılınca Bundesliga da o sezon kim formdaysa çat seneye Müünih'te Olic Gomez, vs.

Avrupa'da çılgın bonservis bedelleri ödeniyor peki oyuncuların menşeylerine bakıldığında nerden gelme mesela Modric, yada Mascherano, Alexis Sanches, Falcao Agüero, Chicarito, PAto, Mandzukic,Jovatic? ya Güney Amerika yada Hırvat,Çek cumhuriyeti gibi Avrup'da diğer ülkelere nazaran kasaba kıvamında ki ülkeler. AMacaım konuyu siyasete getirmek değil yada kimseyi küçümsemek te değil ama orda yeteneğini belli eden parlayanları büyük takımlar çat die alıor? Hatta bu Fm'ye de sıçramış bir çok iyi oyuncu bakın regen demiyorum gerçek oyuncu var NK Dinamo da Zagreb de peki Real madrid yada City'de Mancini, Alex Fergusun Mourinho, Allegri demiyormu yönetime ya biz bunları getirteceğimize yetiştirelim? Ya altyapı denince ajax gelir ve başında da o altyapıdan çıkmış adam var teknik direktör o bile yönetimden transfer istiyor yani.

Daha önce söyledim ben altyapıya karşı tamamiyle karşı bir insan değilim ama şunu inatla savunuyorum bu iş hava kuvvetlerinde jet pilotu yetiştirmek gibi eğitime 1000 lerle başlarsın ama dönem sonunda sadece 10 pilotun olur bunlardan da ancak 5 i kalifiyelere uyupta göreve gelir. alt yapıdan da istediğin kadar iyi tesisin olsun istediğin kadar iyi politikan hocan olsun en fazla 1-2 tan çıkar oda takım başına ee futbol dediğn 11 as 7 yedeke oynanıosa senin transfere ihtiyacın var hele ki eğer senin ülkenin 2 kulübü avrupa'nın kulüpsel anlamda en büyük 2 turnuvada bir üst tura kalmışsa senin yabancı kontejan sınırlaması koyman, Rakiplerle mücadelede kendi kendine ihanet gibidir. Ayrıca futbolun görselliğini de bozar. bana cvp olarak yazdığın yazımın bir köşesinde belirtmiştim bir yerinde TARAFTAR OLARAK DEĞİL, FUTBOL İZLEYİCiSİ OLARA,K FUTBOLADA GÖRSEL ŞÖLEN OLARAK BAKMAYA ÇALIŞIN... biraz NBA gibi her takımda Kobe ayarında bir topçu olsun hatta bir çok takımda LeBraun Wade, Kobe, Howard gibi galaksi gibi olsun. ha arada gençlere de süre verirsin dünkü gladbach mçında Recep'e Özgür'e olduğu gibi ama kalkıpta Recep'i 11 e yazmasın...