Güzel bir tartışma ortamı olmuş.İkinizde doğru söylüyorsunuz aslında,
heartbreaker007 nickli arkadaşa bende katılıyorum yabancı sayısını sınırladığımız zaman zaten bu ligde haddinden fazla para döndüğü için ederi 2 olan oyuncuya 20 vermek gerekiyor buda oyuncuların "nasılsa bu halimle ülke şartlarının hatta dünya futbol şartlarının (üst düzeyi katmıyorum) üstünde para kazanıyorum neden kendimi kasayım" demesine neden oluyor.
Birde bu duruma ek olarak Trabzonlu olduğum için şöyle bir örnek vereyim; Trabzon'da amatörden profesyonele kadar bir çok kulüp var, adam A takımının alt yapısında diyelim 2 lira kazanıyor başındaki hocada gayet yetnekli ve o oyuncuya çok şeyler katacak ama A takımından daha alt ligte bir B takımı diyorki gel sana 15 lira bu adam Trabzon'da yaşayan ailesinin geçinmesi için uğraşan bir genç hayatında 15 lirayı bir arada görmemişki hemen B takımına gidiyor ama o takımın başında yeteneksiz hatta o futbolcudan bile daha az futbol zekası olan bir hocanın altında eriyip gidiyor.Emin olun bu verdiğim örnek o kadar çok ki futbol adına bir katliam düzeyinde.
perpetua'da çok güzel açıklamış Türk futbolcularının fiziksel durumunu.Bunada en güzel örnek Arda Turan'dır.Ardanın Galatasaraydaki halini hatırlarsınız, garip bir göbek ve berbat bir fizik yapısı.Peki şimdiki Arda nasıl Allah aşkına bi bakın Arda ya adamın anatomisi değişti neredeyse.
Bizim ülkemizde yetenek bolluğu var buna inanın, sadece futbolda değil bir çok branşta yetenekli gençlerimiz yeterli alt yapı eğitimi olmadığı için daha 20 yaşına gelmeden eriyip gidiyor.
Bence işin özü ne tamamen alt yapıya yönelip yabancılara sırtını döneceksin nede Alt yapıyı yok sayacaksın.Doğru düzgün bir spor eğitimi sistemini yerleştirmeden bu ikisinin dengede olması da bence imkansızdır.eğer o dengeyi sağlayamazsan işte ya ligin beceriksiz yabancılarla dolar ya da kendini geliştirmeye ihtiyaç duymayan yerli sporcularla dolar.
İşin özü Cem YILMAZ ne diyor "Eğitim Şart"

gerisi zaten iplik söküğü gibi gelir.