Oyuncunun bireysel özelliklerinden ben kendim seçiyorum pres özelliklerini. Oyuncu posizyon seçimleri gerçekten çok etkili oluyor.
Mesela bir orta sahanızı oyun kurucu olarak seçin uzun şutları nadiren olsun, bir de normal orta saha seçin yine şutları nadiren olsun. Normal orta saha şut çekme sayısında oyun kurucuya göre çok farkediyor.
Aynı şekilde kanat oyuncunuzu winger seçin ve şutları minimuma getirin, aynı oyuncuyu inside forvet seçin ve şutları yine minimuma getirin, bu 2 pozisyonun da şutlarında ciddi farklar oluyor. Aynı şekilde forvetlerin ara pası atma ve top sürmelerini gözlemleyebilirsiniz.
Stoperler için de ben aynı şeyi gözlemledim. Her taktiğimde stoperlerin presini kendi alanında seçerim ve pozisyonu değiştirsem bile o kısım kendim seçtiğim için değişmez. Ama ne oluyorsa oyuncu tercihleri birden değişiyor. Zaten öyle olmasa eski taktik ekranı değişmezdi ve biz herşeyi kendimiz hallederdik. Ve koçlar da oyuncunun pozisyonu hakkında tavsiyede bulunmazdı.
Neyse bu konuda aşırı şekilde iddiam yok ama ben bu şekilde gözlemledim.


Alıntılı Yanıtla