Gainerlar daha çok genetik olarak bünyesi kilo almaya yatkın olmayan insanlar tarafından kullanılan bir takviye. Hani yiyip yiyip kilo almıyorum diyen insanlar oluyor ya onlar için. Bir kere iki çeşit kilo alma tarzı vardır; vücudunun tüm bölgelerinde belli oranda yağlanıp hacim kazanması, kemiklerin ve kasların paralel bir şekilde gelişerek hacim kazanmak. Birinci olanı zaten istemediğini düşünüyorum. Hem sağlıksız hem de profesyonel derecede vücut geliştirmeyeceksen gereksiz. İkinci seçenekteki kilo alma tipi ise sabır ve zaman işidir.
Aldığın gainer kutusunu idareli kullanarak kilo almaya başlayabilirsin. Mesela spor programında en fazla 5-10 dakika kardiyo yapmanı öneririm, oda ısınmak için. Onun dışında eğer sporda altı ayı bitirdiysen biraz daha ağır çalışmanı tavsiye ederim. Ağır çalışmakta vücut gelişiminde önemli bir etkisi var. Az tekrar çok ağırlık mantığı sana yardımcı olacaktır.
Beslenme konusunda zeytinyağlı besinlerden kaçınmadan yiyebilirsin. Beslenme konusu hassas olduğundan ve kişiden kişiye farklılık göstermesinden ötürü kişiye özel beslenme programı yazılması taraftarıyım. Çünkü herkesin bünyesi ve bünyesnin verdiği tepkiler farklıdır. Ben burada kilo almak için bir kaç tüyo vereceğim sadece.
Eğer yumurtaya karşı alerjin yoksa sabahları 3 veya 4 adet yumurta tüketmeni öneririm. Bunlardan ikisini tam ye, diğer ikisininde sadece beyazını. Beyaz ekmek yerine tam tahıllı buğday ekmeği tüketebilirsin iki dilim. Kahvaltının yanına peynir ve zeytin domates salatayıda ekleyebilirsin.
Öğlende ise (burası önemli)
1 tane haşlanmış patetes, yanına 5 yemek kaşığı bulgur yada prinç pilavı. Ana yemek olarakta sebze yada baklagil yemeklerinden biri (özellikle mercimek) tüketebilirsin.
Akşam geldiğinde ise mutlaka et, tavuk yada balık tüketmen gerek. Yine yanına 1 dilim çavdar ekmeği ekleyebilirsin. İki kaşıkta öğlenden kalan prinç pilavını yanına ekleyebilirsin ve bolca salata.
Ara öğünlerde spora gitmeden önce 1 muz, diğer öğünlerde ise ekşi meyveleri tüketmende yarar var.
Bunun dışında önereceğim bir şey daha var. Televizyonlarda ve çoğu yerde üzerine vurgu yapılmasına rağmen çok daha önemli bir etkisinden bahsedeceğim. Vücut gelişiminde proteinin ne kadar önemi varsa suyunda bir o kadar etkisi var. Bunu Hollywood yıldızlarının filmlere hazırlanırken ki programlarında bile olduğunu söylemeliyim. Bolca su içmek vücut gelişiminde çok büyük yeri vardır. Bunu bizzat denedim ve sadece su dediğimiz şeyin aslında ne kadar önemli bir minarel kaynağı olduğunu öğrendim.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern