Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
Senden başka bu vergi konusunda bu şekilde konuşan yok. Bildiklerinden %100 emin misin? Ceza gelmezse UEFA Galatasaray'ı kayırdığı için mi diyeceksin, yoksa demek ki ben yanlış biliyormuşum mu? Transfer, hakem, vergi farketmiyor konu ne olursa olsun olumsuz bir şey olduğunda çok net ve kesin konuşuyorsun hep, tersi çıkarsa ortada yoksun. Sonra da bana karşı neden bu kadar tepki var diye şaşırıyorsun, çok acayip.

Ayrıca bazı kişiler kamuoyunda yanlış yönlendirme yapıldığını söylüyor vergi konusunda. Örnek olarak;

Alıntının kaynağı burasıdır, bence her Galatasaray'lının okumasında fayda var;

http://www.rerererarara.net/sozluk.php?id=1475988
Burada yazılanlar nasıl kanıt olabiliyor? Bu bir yazı sonuçta. Fikir beyan edilmiş. Nasıl bir kamuoyu yanıltması olabilir? İbraz edilen bir vergi borcu gerçekte var. İnternette faturalar var paylaşılmış. Bilerek gerçek bedelinin yarısından daha azı kesilmiş, geri kalanı bağış adı ile alınmış. Kanıtsız demek gerçekleri saptırmak oluyor sadece. Bağış adı altında gerçek bedelin bir kısmını elde etmek vergi kaçırma yoludur. Tespit edilmiş ise geçmiş olsun. Kanunun açığı diyorsa, her kulüp yapıyor neden yapmayalım diyorsa vergi kaçırdığı kabul ediyor demektir. Vergi kaçırmıyoruz, masumuz diye yazdıklarını kendisi tekzip ediyor bu yazı. Her kim yazdı ise kendisini masum olduğunu inandırmaya çalışmış ama kendisi bile inanmadığından açık açık yazmış vergi kaçırıldığını.

Mehmet Şimşek: "Galatasaray da dahil hiç bir spor kulübüne vergi affı yok, Transfere ve futbolculara milyonlarca dolar ödüyorlar, vergi de ödemek zorundalar."

PSG ve City'nin ceza almaması için iddia edilen hukuk katliamından bahsettim. Tabi hiç kimse ceza almıyorsa Galatasaray da kayrılmış olacak. FFP başvuru kurallarında geçmiş dönem borcu olmaması ana kural zaten. Başvuru bile yapılamaması gerekiyor.

Tersi çıkarsa ne demek? Kanunlar, kurallar uygulanmıyorsa yanlış mı söylemiş oluyorum? Bunun adı hukuksuzluk olur, yanılmam değil.

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
Kusura bakma demekten ne anlıyorsun bilmiyorum ama özür dilerim.

Yine de söylediklerimin arkasındayım.Ben 3 yıldır buradayım,senin kadar her konuda bilgili birisini zor gördüm ancak senin kadar fanatik,tek taraflısını da görmedim.Yazdığın şeyler ne kadar uzun ve bilgi içerikli olsa da sonuçları hep yazdığının tersi oluyor.

Bir de şu var,ortada tescillenmiş bir şike kararı var (gerçek veya değil orası ayrı), sen buna inanmıyorsun.

Konu Galatasaray oldu mu en ufak bir şeye inanıyorsun yok mahkeme,yok gereği yapılmalı,adalet,hak,hukuk falan ne aleyhineyse sorgusuz sualsiz inanıyorsun.

Aynen senin dediğin gibi,biraz samimi davran lüften.

Aziz Yıldırım'ı paylaşmamın nedeni de senin aynen onun gibi olman.Bir şeyler söylüyor ama ortada olan biten bir şey yok.
Şike davasında gerçek bir kanıt yok. Aksi kanıtlanamayacak kadar kesinlik içeren bir kanıt yok. Varsayımlar üzerine yargılandı bu insanlar. Cezalarının sebebi, sadece iddia edildiği suçları yapmadığını kanıtlayan belgeler olmaması. Esas kanıtlayan belgeler de yokken yargılanmasını kabul edemem. Nasıl Deniz Gezmiş keyfi idam edildi ise, Aziz Yıldırım da keyfi yargılandı. Hukuk katliamı yapıldı. Deniz Gezmiş'in gerçekte banka soymuş olduğunu da pek bilen yoktur. Ona rağmen biz Deniz Gezmiş'e yapılan bu katliamın faillerinin suçlarını çekmesini istiyoruz. Hukukta masumiyet karinesi esastır.

Aziz Yıldırım'ı swfsi paylaşıyor olmanız bana saygısızlıktan ötürü. Kendisine olan nefretinizi bana karşı kullanıyorsunuz. Bahane üretmeyin lütfen. Aziz Yıldırım'ın yakını değilim. Gerçekten suçu olanı asla korumam.

Konu Galatasaray olunca değil, konu ne olursa olsun kanıtlar ile kesinlik kazanıyorsa suçu olanın cezasını çekmesini arzu ederim. Galatasaray ceza alabilir diyene hemen tepki göstermeniz, kabul etmemeniz Galatasaray'ın zarar görmesini istememenizden kaynaklı bana karşı düşmanlık göstermenizden. Hayal gücünüzde yaratıyorsunuz illegalliği meşru saydığımı ve keyfi düşmanlık yaptığımı.

Aziz Yıldırım gibi kanıtların kesinlik içermediği halde suçlu bulunan insanların kendilerini savunmasını hor görmek demokrasi ile bağdaşmıyor. Herkesin kendisini savunmaya hakkı vardır zaten.

Şike yapan takımın küme düşmesi gerektiğini, yapanların futboldan men edilmesi gerektiğini her zaman düşündüm. Aksini ifade ettiğimi göremezsiniz zaten. Aziz Yıldırım'ın masum olduğunu düşünmem ne zamandan beri suç oluyor? Ortada kanıtlanan bir suç olsa hiçbirimiz böyle düşünmezdik. Balyoz davası ortada. İnsanlara bu dönemde keyfi kumpas kurulduğu gerçeğini kabul etmemek yanlış olur. Galatasaray'ın aldığı bu cezanın temelinde bulunan bağış makbuzlarının gerçek olmadığını iddia edeniniz var mı? Yoksa, siz de vergi kaçırıldığını kabul ediyorsunuz demektir.

Samimi olduğumu kanıtlamak zorunluluğu hissetmiyorum. Şahsen tanıyanlar samimi olduğumu zaten biliyorlar.

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
Güzel özetlemişsin, bir tarafta bir olay (şike) olduktan sonra yorum yapıp fikir beyan edenler var. Bir tarafta sürekli karalama yapıp, iftira atıp, iddialarda (vergi kaçırma) bulunanlar. Gerçekleşmediği zaman da ya bahane (UEFA arkalarında, işte bunlar hep Fransız) buluyorlar ya da buhar oluyorlar.

Bu arada kendisinin antuda üyeliği var zaten, ben ara ara bakarım o siteye gülmek için. Son dönemde pek göremedim ama orada da yazıyordu sonuç olarak.
Fikir beyan etmenin hiç bir tarafı suç olamaz. Herkes fikir beyan etmekte özgürdür. Galatasaray'ın vergi kaçırma cezasına iftira ediyorsunuz derken, Fenerbahçe yöneticilerine verilen şike cezalarına gerçek olmadığını düşünenleri suçlamak ile anlatmaya çalıştığınız çelişiyor. Gerçek olmadığına ikna olduğunuz her düşünceyi açıklamaya çalışabilirsiniz. Bunu tartışmak hiç hoşuma gitmedi.

Antu'da üyeliğimin olmasının neresi komik? Gülmek için yazdıklarımı okuduğumu söyleyerek aşağılamak için çaba göstermeniz (ima etmeniz), tahrik etmeye çalışmanız hiç hoş değil. Gerçekten yakışmıyor.