Originally Posted by
europeanconquer
1- TFF dedi ki ''teşebbüs var,sahaya yansımadı.'' , Uefa 2 yıl ceza verdi,CAS'a başvurdunuz reddedildi,üstüne yargıtay da onadı bu davayı.Onama süresi ne kadardı ? 1 yılı aşkın bir süreç.Hemen kırarlardı kalemini olur biterdi,niye o kadar beklesinler keyfi bir kararsa bu ?
Sizin ''gerçek kanıt'' kabul etmediğiniz şeyi hukukçular gerçek kanıt kabul etmiş demek ki.Farkındaysan ben bu konuda kesin bir şey söylemiyorum senin gibi.Deniz Gezmiş ile Aziz Yıldırım'ı kıyaslamak da ayrı bir komedi olmuş.
2-Aziz Yıldırım swfsi paylaşmam sana saygısızlığımdan değil,senin davranışından dolayı,aynı onun gibi fikirlerin,yazıların var.Benzettim,paylaştım,çok da benziyor bence.
3- Galatasaray bir halt yemişse cezasını çeker,bizde yapanları eleştiririz.Senin zaten ''Galatasaray ceza alabilir'' gibi ihtimalli bir cümle kurduğuna rastlamadım.Hep kesin ve net konuşuyorsun,çoğu zaman da tepkiyi bundan dolayı alıyorsun.
4- Zaten hak hukuk olsa Aziz Yıldırım şimdiye içerideydi,ne zaman içeriye girecek bu adam ? Ne yeniden yargılanması yahu ? Zaman kaybından başka bir şey değil.Gereksiz buluyorum,bu adam yeniden yargılansa o kadar süre dışarı da kalsa,yeniden yargılanmanın sonunda tekrar suçlu bulunsa nolacak ? Zaten hakem odası basmayı alışkanlık edinmiş bir adamın,hakimlerin-savcıların odasını basmayacağını nereden bilelim ?
5-Ben Nisan ayına kadar ''acaba hükümet Aziz Yıldırım'a bir kumpas kurmuş mudur ? '' düşünüyordum ancak Mahmut Uslu'nun olsun Aziz Yıldırım'ın olsun özellikle Nisan'ın başından beridir iktidara,başbakana karşı samimi tavrı tamamen yok etti o düşüncemi,hükümet karıştıysa bu davaya,Aziz Yıldırım'ın lehine karışmıştır diye düşünüyorum artık.İkili oynamayı çok iyi becerdi Aziz Yıldırım ama ne olduğu belli oldu 3 yılın sonunda.
Başkalarını bilemem ama samimi değilsin bence bu konuda,alakası bile yok.
Hukukta her bir davanın uzun bir süreci vardır; davanın bulgularının araştırılması, Polis fezlekesi oluşturulması, bilir kişi raporu, savcının mütalaası gibi. Her bir davanın ardından başka bir dava görülür ve bu iş yükü her gün büyüyor. Bir celsede biten davalar boşanma davaları gibi basit davalar olabiliyor. Basit anlaşmazlıkta bile davalar 1 yılı bulabiliyor. Düşündüğünüz kadar baside indirgenemez.
Hukukçular gerçek kanıt kabul etmiş tezi, gerçek kanıt olduğunu göstermiyor. Varsayımlar ile yargılandığını söylüyorum ama kanıtın nasıl bir kesinlik içerdiğini dahi ifade etmiyorsunuz.
O swf bana saygsızlıktı, Aziz Yıldırım'a saygısızlıktı. Küçük düşürmeye yönelikti.
Düşündüğümü ifade ediyorum. Ceza alabilirden kastedilen zaten söylediklerim. %100 FFP'den ceza alacak, duruşmayı takip ettim gibi ifadeler mi kullandım? Kurallar ceza almasını gerektiriyorsa ve açık, net ise ceza alması gerektiğini söylemek asla abes olamaz.
Size göre zaman kaybından başkası olmayan başkasına göre doğru olabilir. İnsanlara saygı göstermeye çabalamayı öğrenmeniz gerekiyor. Suçlu bulunmaz ise ne olacak? Aziz Yıldırım'ın karakteri başkadır, kendisine atfedilen suçların gerçek olmaması başkadır. Hakimlerin, savcıların odasını basmak nedir? Jandarma'nın, Polis'in korumasındaki devlet görevlilerini tehdit edeceğini öngörmek iftira olur. Hiçbirimiz burada daha henüz yaşanmamış bir olayı gelecekte yaşanabilir gibi göstermiyoruz. Hoş bir davranış değil. Aziz Yıldırım'ın karakterinden hoşlanmıyor olabilirsiniz ama Deniz Gezmiş de banka soygunu yapmıştı. İnsanlar sadece yaptıkları ile yargılanmalılar. Aksi durumda siz de aynı durumda kaldığınızda nasıl kendinizi savunabileceksiniz? Sizi sevmeyenlerin size kurulan kumpası ortaya çıkarmaması hoşunuza gider miydi? İnsanların karakteri başkadır, yaptıkları başkadır. Mesele seviyor, sevmiyor olmanız değil.
Teşbihte hata olmaz. Deniz Gezmiş ile Aziz Yıldırım'ın durumları örnek gösterilebilir.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı