Quote Originally Posted by ABOOO View Post
Photoshop mu? Bu soruşturmanın açılmasını sağlayan bu belgeler oldu zaten. O belgelere hadi inanmayalım ama bu konuda belgeli bir suç duyurusu üzerinden işlem yapıldığını halihazırda biliyorum.

City ve PSG'yi koruması gerçek değil diyorsanız, FFP'nin cezalarının ne zamandır para cezası olduğunu da öğrenmek isterim. Bir kanunu çıkartmak başka, uygulanmasını engellemek başka. Zaten esas mesele bu. Varolan kanunların uygulanamamasıdır esas sorun. Hiç kimse kanun çıkarken kendisine ileride dokunabileceğini düşünmez. Dokunduğu zaman tepki gösterir. 6+2 meselesi gibi. Resmi bir açıklama olmadan konuşmak hâlâ doğru değil aslında.

Kanıt olmadan insanları yargılayacak isek herkes keyfi yargılanabilir. İçinde bulunduğumuz rejim totaliter rejim mi, demokrasi mi? Hukukta masumiyet karinesi esastır diyorum ama diyorsunuz ki şikenin kanıtı nasıl olacak? O zaman herkesin yargılayın gitsin, herkes suçlu, masum olan hiç yok. Suçlu olan ile suçsuz olanı ayırmıyorsanız hukukun olmasının ne anlamı var? Fenerbahçe ile ilgili kesinlik içeren bir kanıt yok. Dediğim gibi varsayımlar ile yargılandı bu insanlar. Şampiyonluğun herhangi bir kanıt olması zaten mümkün olamaz. Çok alakasız şeyler bunlar.

Aziz Yıldırım'ın kendisini savunmak başka, haksızca yargılandığını söylemek başka. Dediğim gibi Deniz Gezmiş banka soygunu yapmış olmasına rağmen işlediği atfedilen suçun gerçek olmaması nedeni ile idam edilmesinden ötürü yıllardır kendisini savunuyoruz. Aziz Yıldırım'ın karakterini savunmuyorum. Dava nedeni ile Aziz Yıldırım düşmanları bile forza Aziz Yıldırım dediler. Bir organizasyonu ele geçirmek için kumpas kurulmasını kimse kabul etmez.
Ben olaya Avrupa kulüplerinde olduğu gibi bakıyorum. Neymar transferinde usulsüzlük var denildi, Barca başkanı istifa etti. Ne oldu sonra, adam aklandı. Zamanında Cemal Nalga olayı patladı, üstelik hazırlık maçında saçma sapan bir olay. Konudan haberi bile olmayan Yiğit Şardan istifa etti. Şimdi de varsa bir suç, varsa bir kanunsuzluk hem cezası neyse verilsin hem de sorumluları istifa etsin, bedelini ödesin isterim. Ceza falan gelmezse de kimse kusura bakmasın, City ve PSG yüzünden yırttınız demek resmen iftira ve ithama girer. Bu da fikir beyan etmeyi bariz olarak aşıyor.

FFP bu sene ilk defa uygulanıyor ve geçiş dönemi olacağı için UEFA'nın bu seneye mahsus alternatif çözümler ürettiği söyleniyor. Ben tüm kuralları ve yaptırımları okumadım, bilmiyorum. Ayrıca senin dediğin mantıkla bakarsak FFP'ye gelmeden bizim ülkemizde yapıldı zaten bu. 58. madde değiştirildi bir gece yarısı. Kanunun çıkmasında katkı sağlayanlar radara yakalandı, kanun değişti. UEFA'da iki kulüp için bu yola giriyorsa zamanında men yiyenler uyumasın, hakkını arasın. Beşiktaş'ın başkanı, yöneticisi bir tek açıklama yapmıyor bu konuda, taraftarı bir şey demiyor, ne hikmetse Fenerbahçe'liler ama Beşiktaş diyor? Olay hak ve hukuk mu, yoksa Galatasaray ceza alsın, bizim gibi men edilsin de azıcık keyiflenelim mi?

Soruyu tekrar soruyorum, şikenin kanıtı nasıl bir şey, nasıl olabilir? Söyle bileyim. Ben düşünüyorum, bulamıyorum. Siz sahaya bakıp tertemiz diyorsunuz, burada şike konusu açıldığında konu içinde olsun, özel mesajla olsun bana teşekkür edenleri unutmadım ben. Çünkü ben de maçlara bakmış ve temiz demiştim. Sonra tapeleri okudum, ben o insanlardan herşeyi beklerim, şike gibi konularda PA'ları 200 benim gözümde.

Neyseki mahkemeler olsun, UEFA olsun şikeye böyle bakmıyor. Sahaya yansımış, yansımamış demiyor de hak eden, hak ettiği cezayı alıyor.

Ayrıca senin kulübün zaten ele geçirilmiş, bir şahıs tarafından kalkan olarak kullanılıyor zaten.