Originally Posted by
uAburak89
Ben kanıt veya gerçek doğru budur demedim ki. Senin gibi büyük konuşma huyum yok, hele %100 emin olmadığım konularda hiç yok. Senin ki de fikir yazısı.
Aynı Mehmet Şimşek zamanında Galatasaray'ın vergi borcu yok diye tweet de atıyordu.
Benim dediğim kesin doğru diyorsun yine her zamanki gibi. Ceza gelirse, haklı çıkacaksın. Gelmezse sen yanılmış değil, hukuksuzluk olmuş olacak. Şike savunmasındaki mantığa çok benziyor. Biz de ceza gelirse hükümet oyun oynadı, yönetim onlara karşı olduğu için onlar yüzünden ceza aldık mı diyelim? Başbakan'ın rengi zaten belli, kişiler ile kurumlar ayrılmalı diyerek kanıtlamıştı zaten, şaşırtmadı mı diyelim?
Benim mantığım belli, ceza gelirse, demek ki bizimkiler bir halt yemiş. Tüm sorumluları defolsun gitsin. Ceza gelmezse de demek ki bir suç yok.

Ceza gelmezse suçlu olmadığımız ortaya çıkar mantığı, 17 Aralık soruşturmasında ortayan çıkan delillere rağmen seçimlerde tek parti çıkarak suçlu olmadığımız ortaya çıktı diyen hükümetin mantığından pek de farklı değil. Bu cümle teşbihti, aynı şey değil elbet. UEFA'nın City ve PSG'i koruması için kimseye ceza vermemesi ihtimali yanıldığımı göstermez. Suçun varolup olmaması farklıdır, ceza verilip verilmemesi farklıdır. Sizin görüşünüze da saygı duruyorum ama tek istediğim tartışmacılara haksız ithamlarda bulunmayarak anlamaya çalışmanız. Tartışmayı baltalamaya çalışmamanız.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı