Quote Originally Posted by themanticors View Post
İkinci sezonumu bitirdim de geçmiş serilere göre hem takım hem lig itibarı kazanma olayı çok daha zorlanmış galiba.

STSL ancak 10. durumunda. Sebepsiz yere kadromun bel kemiklerinden olan oyuncularımı Premier Lig de, Serie A da, Bundesliga da, İspanya Liginde Avrupa Ligi elemesine oynayan veya orta sıra takımlara kaybetmeye devam ediyorum.

Birinci sezonumun sonunda Telles'i Torinoya, Muslera'yı Newcastle Uniteda, Bruma'yı Westhama, Jose Rodriguez'i Wolfsburga kaptırdım. İkinci sezonumun sonunda Carole'yi Malagaya, Mehmet Ekici'yi US Sassuoloya kaptırdım.

Liverpool, Chelsea, Dortmund, Bayern v.b. takımların cazibesine kapılmalarını ve Minimum Fesih bedelliyle alınlamalarını anlıyorum da bu tür takımlara gitmelerine ne yapsam engel olamıyorum.

Beni bırak diye konuşmaya geldiklerinde hayır desem kazan kaldırıyorlar, kalmaya ikna edecek seçenekleri kabul etmiyorlar ve mecbur tamam makul teklif gelirse gönderecem demeye mahkum kalıyorum. Sonra da değerinin 3 de 1'ine teklif geldiğinde yine kabul etmek zorunda kalıyorsun yoksa yine ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Ki bu duruma yakalandığım oyuncuların hepsi ya Galatasaray'ı sevdiği takımlara almış yada beni sevdiği kişilere eklemiş kişi.

İlk iki sezonu şampiyon olarak tamamlamış, İlk sene Avrupa Ligini kazanmış ve ikinci sene Şampiyonlar Ligi gruplarından lider çıkarak bir sonraki tur Bayern Münih'e 1 gol farkla elenmiş bir takım olarak bu tepkileri alıyorum. Daha iyi lig yada daha iyi kulüp diye gittikleri takımlarsa yukarda saydıklarım ve sırf lig prestijinden ötürü oluyor gibi geliyor bana. Bu konuyla ilgili bir şey yapılabiliyorsa bilginize.
Futbolcularin buyuk liglere gitmek istemesi, ozellikle basarili bir donemden sonra, gayet dogal. Ya futbolculara gitmemeleri icin yuksek maas vereceksin. Veya gitmelerini kabul edip yerlerine yeni oyuncu bulacaksin.