1 ile 30 arası toplam 457 sonuç

Konu: 3. Geleneksel Football Manager Türkiye Araştırması Eleştiri Başlığı

Threaded View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Moonguard View Post
    Niye hepsini yazıyorum ben başından beri bu adamın mental özelliklerinden bahsediyorum okuma yazman da mı yok? Hadi diyelim ki hepsini yazayım seni kurtaracağını mı sanıyorsun, aksine iyice batıracak.

Defalarca sakatlık geçiren ve neredeyse 1 yıl sakat olan bir oyuncunun sakatlık etkileri sadece 4 tane teknik ve 3 tane de fiziksel özelliklerine yansıdı ve mental özelliklerine negatif yansımadı öyle mi? Sadece yansımamakla kalsa iyi bu adamın 2 yıldır oynadığı maç sayısı 2 - 3 ken zaten yüksek olan mental özelliklerini bir anda 3 4 puan artmasını sağlamış doğru mu görüyoruz burada? Bu arkadaş geldiği sürece ne yaptı ki bu kadar yüksek bir mental özelliklere sahip olabiliyor? Arkadaş bir insan bu kadar taraflı bu kadar futbol cahili olabilir mi?

Hadi bana inanmıyorsun diyelim aç bakalım FM yi, 2 yıldır maç oynamayan ve defalarca sakatlık geçiren bir oyuncunun özellikleri de ne hale geliyor? Bütün özellikleri en az 3 birim düşer. Hani nerede bu düşüş? Şu dediklerime kim karşı çıkabilir? Bu oyuncu hakkındaki ultraaslan dahil bütün yorumlara bakın sitelerde tek bir olumlu yorum yapan var mı? Ama bakın ben ne demişim:

Sadece bu profile bakarak ben size daha çok şey çıkarırım.

Sen toplamda 3 maç oynayan bir oyuncunun çalışkanlık, cesaret, konsantrasyon, kararlar, agresiflik ve top kapma gibi en önemli defansif ortasaha reytinglerini nasıl 3 4 puan birden yükseltebilirsin? Bunları yaparken hiç mi utanmadın? Bir insan nasıl bu kadar fanatik olabilir? Üzerine biraz daha markaj ve top kapma yeteneği koysaymışsın bu adamı resmen Yaya Toure yaparmışsın.

Ve evet çıkarıyorum. İşte sadece bu oyuncudan dahi ne kadar taraflı ne kadar kötü bir araştırmacı olduğunuz apaçık ortada. Ne yaptığınız hakkında zerre kadar bir fikriniz yok, inanılmaz derecede fanatik ve dar görüşlü bir insansınız. Hollandaca olan den dan anlamına gelen van bağlacını bilmek zorundaymışım gibi ve sanki mecburmuşum gibi küçük yazmadığım için google dan bakıp eleştiren ezik ruhlu ve kompleksli bir insansınız. Sizin gibi biriyle tartışmaya girdiğim için kendimden utanıyorum. Umuyorum ki ileride bu cahilliğinizi başka alanlarda sergilemezsiniz. Bu da benim bu konuya ve bu siteye son mesajımdır, herkese iyi geceler.
    Teknik ve Zihinsel ozellik degisimleri sakatlik nedeniyle olmadigini yazdigim "Jem Karacan'i vasat ustu bir top yapan orta saha degil, vasat bir top kapan orta saha haline getirmek icin." cumlesiyle aciklamistim.

Fiziksel ozelliklerin dususunun de sakatlik yuzunden yapildigini yazmistim.

Emre Belozoglu Ingiltere'de uzun sakatliklar gecirdi. Teknik ozellikleri veya zihinsel ozellikleri dustu mu?
    Wesley Sneijder Inter'de surekli sakatliklar gecirdi. Teknik ozellikleri veya zihinsel ozellikleri dustu mu?
    Hamit Altintop surekli sakatlanip duruyor. Teknik veya zihinsel ozellikleri dustu mu?

Jem Karacan'i kac defa izledigini gercekten merak etmeye basladim. Benim izledigim Jem Karacan surekli oyunun icinde olan, topa cesurca mudahaleler yapan (hatta gecirdigi iki uzun sakatlik da kendisini sakinmadan topa girmesinden kaynaklaniyor) bir futbolcu.

Simdi senin dedigin agresifligi dusuk olsun ki toplara girmesin ve bu nedenle kolay sakatlanan oyuncu olmasin mi?
    Veya cesur olmasin da ikili mucadeleye girmedigi icin pek ciddi sakatlik gecirmeyecek bir oyuncu mu olsun?
    Galatasaray'da oynadigi her macta yaptigi dengesiz hamleler sonrasi dizini, bacagini tutarak ayaga zor kalkan bir oyuncu Jem.
    Ve sen diyorsun ki bu ozelliklerin yuksek olmasi yanlis. Reductio ad absurdum.

Futbolcuyu hayatinda bir defa bile izlemedigini dusunuyorum.
    Gerci bunu Pirlo benzetmesine verdigim cevap ile ima etmistim.
    Bari en azindan youtube acip sakatlandigi pozisyonlari izleseydin.

Benim ne kadar izledigim de FM 2014'te Jem Karacan'in Turkiye'nin 4. orta sahasi yapilmasi ile ilgili yazdiklarimda sakli. Oyuncunun fazla yuksek yapildigi ile ilgili elestiri yapabilmek icin arastirmak, izlemek gerekliydi. Bu baglantiyi kurmus olman gerekirdi bence.

Taraftar forumlari acikcasi beni cok fazla ilgilendirmiyor. Bu forumlari sizin argumanlariniz icin referans gosterip, sonra arastirmayi yapanlari fanatik olarak nitelendirmeniz de bir baska talihsizlik. Bu biraz "tencere dibin kara, seninki benden kara" vari bir yorum olmus. Taraftar forumlarinin cogu veya Twitter Sinan Gumus icin yanip tutusuyor. Bence kendisi su an icin kume dusmemeye oynayan takimlarda bile ilk 11 oyuncusu olamaz. Jem icin taraftar forumlarini dinleyip, Sinan icin de mi dinlemek gerekli? Yani teknik direktorlerden daha cok bilgisi ve birikimi oldugunu dusunen, yaptiklarini anlamak yerine bilgi sahibi olmadan, okumadan yorum yapan kisilerin oldugu taraftar forumlari mi? Almayayim, tesekkurler.

Bu arada van Persie konusunu Google'dan bakip yazmaya ihtiyacim yoktu. Ama sen bakip ogrenmissin. Demek ki bu vesileyle, istemeyerek de olsa, en azindan birseyler ogrenmis oldun.
    Last edited by perpetua : 18.Kasım.2015 at 02:10

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri