Originally Posted by
tevfikken
özellikle fenerbahçe oyuncularının gayet yerinde değerlere sahip olduğunu görmekten çok memnun oldum, araştırmacı kimse tebrik ederim. neredeyse bire bir yapmış herkesi.
sadece iki nacizhane önerim olacak; mehmet topal'ın 12 olan determination'ı biraz düşük geldi bana. son iki senedir sürekli defansif oynatıldığı için tekniği köreldi evet, ama mental olarak her yıl daha da gelişiyor, ve şu an kişisel olarak zirvede.
determination dediğimiz "kararlılık" ise, mehmet topal her maç üst düzey çaba sarfediyor, hangi hocayla veya hangi sistemde oynarsa oynasın. maç çevirecek işler yapmıyor belki ama senelerdir defansımızın bütün açıklarını kapatmaya, orta sahamızın arkasına atılan bütün topları kesmeye çalışıyor, rakip bizi geniş alanda yakaladığında karşısında ilk olarak geriden gelip yetişen mehmet topal'ı görüyor. bu tarz özellikler, defansif bir orta sahada kararlılık olmadan yüksek seviyede sergilenemez. mehmet topal bunları yüksek seviyede sergiliyor.
zaten oyuna da yansımış bu, mehmet topal normalde defansın en kritik adamıyken oyunda bir çok yerde geride kalıyor, ikili mücadele kaybettiğinde oyunu o anlık bırakıyor (pes ediyor yani), hamle hatası yapıyor... evet iyi bir rating ortalaması tutturuyor ama onun yüzünden yediğimiz gollerin haddi hesabı yok. bunlar bariz hatalar değil elbet, dediğim gibi determination düşüklüğünden kaynaklanan küçük ayrıntısal hatalar.
kısacası mehmet topal'ın determination değerinin 14-15 civarında olması gerektiğini düşünüyorum. bravery'sine de 1 eklenebilir, korkak bir oyuncu değil o kadar.