Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 48 arası toplam 48 sonuç

Konu: vücut geliştirme

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by WishbonE View Post
    Zaten ben dediğin gibi yapıyorum. Sevdiğim bir şeyi görünce aç olayım ya da olmayayım hemen yerim. Ama kilo alamıyorum sorun orda.

Teşekkürler ayrıca.
    ben spora başladığımda 180 e 56 kiloydum bende kilo alamadığımı düşünüyordum kilo alamazsın diye bir şey yok bazısı derki ben bir oturuşta 1,5 ekmek yiyorum ama alamıyorum arkadaşım sen günde iki öğün yemek yiyorsun günde 350 kalori harcıyorsun sonrada diyorsun ki 1,5 ekmek yiyorum 3 ekmek yesende kilo alamazsın eğer yemek yemenin dengesi yoksa yani bir gün kahvaltıyı sabah onda bir gün öğlen ikide yaparsan bazı gün 2 öğün yemek yeyip bazı gün 4 öğün yemek yersen kilo alamazsın
    bak ben dersaneye giderken spordaki 2. yılımda ne yaptım biliyormusun pilav yapmayı öğrendim (pilav protein karbonhidrat deposudur) gece pilavı yapar sefer tasına koyar çantaya atardım dersanede her tenefüs çıkarır 5-6 şar kaşık atardım öğlen 3,5 a kadar anlamadan biterdi onunla berbaer 3 öğünde yemek yerdim
    hani kilo alamıyorum diyen ben 3 ayda 13 kilo aldım

bu dediğimi yap almada göreyim

herşey sende bitiyor dostum
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006

Spor salonuna gidecektim ama ÖSS yüzünden gitmedim şuan evde kol kası yapmaktayım. Ağırlıklar dışarıda satılıyor ucuz miktara alabilirsiniz. Yemek yaparken, TV izlerken yapabilirsiniz. Faydasını gördüm.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Ben de vücut geliştirme ile ilgilenen bir insanım. Evde dumble ile başlamıştım 4 kg'lık, 1-2 ay çalışınca düzenli olarak kolda pazuların belirginleştiğini farkettim. Evde dumble ile kol kası yapabilirsiniz ama tavsiye etmem, zira kol kasının pek bir faydası olmuyor, sadece görünüm yaratıyor, o görünüm de ahım şahım bir şey değil, vücudun diğer yerleri zayıf olduktan sonra...

Size önerim, bir spor salonuna kaydolmanız. Kesinlikle evde kendi imkanlarınızla yapmayı denemeyin, bu sağlıksız gelişmenize sebep olabilir. Mesela evde dumble ile bilinçsiz hareketler yapabilirsiniz ve bir yeriniz gelişirken diğer yeriniz zayıf kalır, bu da görünümünüzün daha da kötü olmasını sağlar. Bu yüzden mutlaka spor salonuna gidin..
    çok doğru

Seçeceğiniz spor salonu seçkin ve nezih bir yer olmalı, sıradan olmamalı. .[/QUOTE]
    hiç önemli değil ben kokanaların koktuğu yerde çalışmaktansa ter kokulu hayvanların yanında çalışmayı daha hoş buluyorum küflü yıkık dökük ağırlıklar insana haz verir kırık aynalar mahzen gibi bir salon hayallerimdeki salondur ama eskişehirdeyken bir sürü kadının kızın gittiği bir salon vardı onlara dalıp giden erkeklere sinir olurdum beni psikolojik olarak etkilerdi o salonda spor yapasım gelmezdi

Kesinlikle ilaç kullanmamalısınız,.[/QUOTE]

ilaç derken neyi kastediyorsun ilaç nedemek biliyormusun kullandınmı bilmediğin konu hakkında insanlara bilgi verme çünkü bilmiyorsun

Salonunuzda hocanızın direktifleriyle çalışmalısınız. Hocanız mutlaka çok iyi olmalı, akademisyen olmalı, sıradan eğitimsiz biri olmamalı..[/QUOTE]

akademisyen olupta hiçbir şey bilmeyenide gördüm genel olarak bilgili hocalar çok işe yarar

Spor salonuna yazıldığınızda boy ve kilo ölçüleriniz alınır hocanız tarafından ve bu doğrultuda size bir program verilir, bu programı hocanızın belirttiği sürede uygularsınız ve gelişiminizi görürsünüz..[/QUOTE]

doğru sistem budur

Öncelikle koşu bandında koşu yaparak kondisyon yüklersiniz, nefesinizi açarsınız ve kilo alırsınız, daha sonra da göğüsünüzü şişirmek için çeşitli aletleri kullanırsınız. Göğüs ve omuzlara yüklenir, daha sonra diğer bölgelere geçersiniz.
    .[/QUOTE]

her yiğidin kendine göre yoğurt yiyişi vardır onlarca salonda spor yaptım onlarca hoca ile tanıştım hatta eski bir dünya şampiyonu vücutçumuz hamdullah ağabey ile konuştum hiç böyle bir sistem görmedim çok saçma geldi

Vücut geliştirme boy uzatmazdeniliyor, bu bir nebze doğrudur. Bench press'e girmediğiniz sürece vücut geliştirme boyunuzu etkilemez, aksine uzatır. Bench press'ten kaçının eğer ergenlik çağındaysanız, zira bench press'te yüksek ağırlıklarda halter kaldıracağınızdan negatif etkiler görebilirsiniz. Zaten salona yazıldığınızda da hemen bench press'e girmezsiniz, ileride hocanız programa bench press'i ekleyebilir..[/QUOTE]

o bench press değil squat aksine bench press salona başladığınızdan bitireceğiniz zamana kadar en çok yapacağınız harekettir çünkü bu hareketi genelde hiç değiştirmez spora başladığınız ilk günden son güne kadar yaparsınız genel olarak göğüsü genişletmede işe yarar

squad ise bacak hareketidir ağır bir kiloyu omuzlarımıza yükleyip eğilip kalkıyoruz askerde buna komando dansı derlerya hani işte onu halterle yapılanıdır buda squat gelişme çağında olan gençlere genelde verilmez boy uzamasını yavaşlatır ve yahut durduru

Mekik, şınav, barfiks gibi şeyler de çok faydalıdır ama her şeyin bir tekniği vardır ve bunları da salonda yapmalısınız. Salonda size mekik, şınav, barfiks gibi hareketlerin teknikleri gösterilir. Mekik yanlış yapıldığında kambura sonuç olabilir, bu yüzden basit gibi görünen mekiğin bir tekniği vardır ve doğru teknik uygulanmalıdır. Bu yüzden spor salonu şart. Salon en önemli etken kısacası vücut geliştirmede.[/QUOTE]

hiç bir spor salonunda mekiğin tekniği öğretilmez kardio hareketleri gösterilir bu yağ yakma ve fazla kiloları vermek içindir

barfinks ve şınavın tekniği falan ise yoktur barfinks i geniş tutarak yaparsanız kanatlarınız genişletir dar tutarak yaparsanız koltuk altınızı doldurur sırtınızı parçalara ayırır şınav çekerkende ellerinizi geniş tutarsanız gögüs kafesinizi genişletirsiniz dar tutup çekerseniz arka kolunuza vurur ve gögüsünüzdeki aralığı doldurursunuz

egowinch bu spor hakkında fazla birşey bilmiyorsun bilmeden insanlara bilgi vermemen gerekir
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Kocaeli

Eğer salonda ağır tempoda yapacaksanız sürekli olmalı. Yoksa yayarından çok zararını görürsünüz benim gibi. Geçen yaz sürekli çalıştım salonda, bayağı geliştirdim kendimi ancak okullar açılınca mecburen bırakmak zorunda kaldım. Şimdi ise hafiften sarkmalar başlıyor. Onları evde hafif çalışarak azaltmaya çalışıyorum. Yani uzun süreli devam edeceksen salonda ağır çalış, ama 1-2 ay gidip bırakacam derseinz çok fazla asılma derim ...

Nesil
    2007
    Yer
    Kocaeli

Quote Originally Posted by extensor View Post
    ne sarkması yaw iki ayda ne yaptınki sarktı benim avatardaki adam gibi oldun heraldeki sarkmaya başladı sen başkalarının uydurduğu yalanlara inanmaya başladın herhalde
    sporda zaten şekilsiz olan vücudunuzu şekle sokarsınız sonra bırakırsanız ilk halinden kötü olmaz ilk halinden daha iyi olur en fazla 5 sene yaparsın üzerine 10 ..
    Bu bnm şahsi yorumum ve gözlemim. Bunu size zorla kabul edin gerçek bu diye sunmadım. Herkesin yaptığı gibi kendi yorumumu dile getirdim. Ayrıca kullandığın kelimelere dikkat etsen daha iyi olur. Kahve ağzıyla konuyşmak bu foruma yakışmıyor ...!

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

sen benden daha iyi bildiğini düşünüyorsan hsncnmtn den vücut geliştirme diye bir başlık açarsın ordan bildiklerini anlatırsın ben bu başlıkta benim bildiklerimi insanlara aktarmaya çalışıyorum ve bu spor hakkında çok şey bildiğimi düşünüyorum ama benim yardım etmeye çalıştığım başlıkta insanlar bilip bilmeden ahkam kesiyor siz yardım etmek istiyorsanız lütfen başka bir başlıkta anlatın inandıklarınızı
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

extensor, bir daha öyle belden aşağı şekile çekersen muhabbeti yazarlık hakkın elinden alınır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ne gibi belden aşağı muhabbet onu anlamadım ben burada bir bölüm açtım ve kendi bilgilerimi size anlatabilirim dedim ama başka insanlar geldi kendi bildikleri bana göre yanlış bir şekilde yazdı anlattı ben bu sporu 4 yıldır yapıyorum her türlü şeklini şemalinide biliyorum aylarca bıraktığım dönemlerde oldu hiç bir yerimde sarkmadı dondurmamıyız biz eriyecekmiyiz onu anlamıyorum mesela siz çeviri ekip liderisiniz ben sizin sitenize gelsem siz yanlış biliyorsunuz yes kelimesi türkçede ewet anlamına gelmiyor aksine hayır anlamına geliyor desem siz bana ne dersiniz ???? işte bende onu demek istiyorum eğer benden daha iyi bildiklerine inananlar varsa açsın bir başlık xxx ten vücut geliştirme hakkında orada anlatsın ama ben bu spora inanılmaz derecede emek verdim ve kimse benim yazdığım bölüme gelip bilip bilmeden atıp tutsun istemiyorum buna hakkım olmalı
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

yazdıklarını okudum ama boşuna okumuşum. çünkü sen ne yaptığını ne söylediğini hatırlamıyorsun sanırım.

neyse bu konu beni en ufak derece ilgilendirmiyor. ne kadar bilgin olduğu da beni ilgilendirmiyor. sadece konuyu anlatırken "birşey mi ki bu sarksın" demişsin. böyle örnek vermeye hakkın yok.

onun dışında konu senindir benim değil.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

niye o bizim bir uzvumuz değilmi? böyle bir şeyin neresi ayıp, neresi kötü ben 6 sene yerel bir gazetede yazarlık yaptım. arada bir yüksek triajlı gazetelere çıkan yazılarımda oldu yerel bir gazetede yazdığım ... kelimesi yasaklanmadı çünkü o editörler biliyorlarki ... kelimesi sanıldığı gibi küfür değildir. gayri meşru anne babası belli olmayan zıppır çocuklara deniliyor keza na kelimesinide biz küfür sanarız ama bu na kelimeside dilimize arapçadan gelmiştir ingilizcede ki not eki gibi olumsuzluk içermektedir namüsait namahrem gibi kelimelerde kullanılır

ben bir önceki mesajda kullandığım kelimeninde sakıncalı olduğunu düşünmüyorum. aksine bunun yasaklanması bana sakıncalı geliyor. bu forumda bulunanların hepsinin bildiği ve yaşamak için gerek duyduğu bir organını sansürlemenin ne anlamı var. ben onun yerine burnum sarksın deseydim onuda engellermiydiniz engellemezdiniz değilmi çünkü oda insanın bir organı nihayetinde

ben bu ülkede haidinin anneannesine başörtüsü giydiren , lise tarih kitaplarından fransız ihtilalini anlatan bir fotografı sırf kadının göğsü açılmış diye kaldıran, pinokyonun burnunun uzamasının; yalan attığı için allahın ona günah yazmasıyla bağdaşlaştıran milli eğitim bakanına aklı bir tarafına kaçmış dedim ve bu bir sürü gazetede yayınladı, kimse sansürlemedi de bunu siz neden sansürleyesiniz ki

kelimeler kısıtlandıkça anlatım zorlanır ben o kelimeyi insanın vücudunda sarkan başka birşey bulamadığım için yazmıştım hiç bir laf sokma gayreti içine girmedim böyle kelimelerle laf sokmayada çalışmam zaten beni bilen bilir

ayrıca ayıbında terbiyeninde ne demek olduğunu bildiğimi düşünüyorum

saygılar AYDIN umarım kendimi sana anlatabilmişimdir
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Ne yazarsan yaz, forum kuralları dışına çıkma. Çıkarsan Aydın'ın da dediği gibi cezalandırılırsın.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

ilaç derken neyi kastediyorsun ilaç nedemek biliyormusun kullandınmı bilmediğin konu hakkında insanlara bilgi verme çünkü bilmiyorsun

her yiğidin kendine göre yoğurt yiyişi vardır onlarca salonda spor yaptım onlarca hoca ile tanıştım hatta eski bir dünya şampiyonu vücutçumuz hamdullah ağabey ile konuştum hiç böyle bir sistem görmedim çok saçma geldi

o bench press değil squat aksine bench press salona başladığınızdan bitireceğiniz zamana kadar en çok yapacağınız harekettir çünkü bu hareketi genelde hiç değiştirmez spora başladığınız ilk günden son güne kadar yaparsınız genel olarak göğüsü genişletmede işe yarar

squad ise bacak hareketidir ağır bir kiloyu omuzlarımıza yükleyip eğilip kalkıyoruz askerde buna komando dansı derlerya hani işte onu halterle yapılanıdır buda squat gelişme çağında olan gençlere genelde verilmez boy uzamasını yavaşlatır ve yahut durduru

hiç bir spor salonunda mekiğin tekniği öğretilmez kardio hareketleri gösterilir bu yağ yakma ve fazla kiloları vermek içindir

barfinks ve şınavın tekniği falan ise yoktur barfinks i geniş tutarak yaparsanız kanatlarınız genişletir dar tutarak yaparsanız koltuk altınızı doldurur sırtınızı parçalara ayırır şınav çekerkende ellerinizi geniş tutarsanız gögüs kafesinizi genişletirsiniz dar tutup çekerseniz arka kolunuza vurur ve gögüsünüzdeki aralığı doldurursunuz

egowinch bu spor hakkında fazla birşey bilmiyorsun bilmeden insanlara bilgi vermemen gerekir
    1. İlaç sağlıksızdır, hormonların dengesini bozar, sağlıksız gelişirsin. İlaç dediğim, kimyasal ilaçlar, görünümde vücudun gelişir ama bir balondan farksızdır. Aldığın bazı ilaç vardır ki, sana güç verir, 10 kg'lık dumble ile 50 yapıyorsan, ilaç sayesinde 100 yaparsın, bu da kendini kandırmaktır, doğal yollarla gelişemezsin.

2. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır ama temel bir şey vardır, sıfırdan başlayan adama başlangıç programı uygulanır, ilk ay mekik+şınav ve kas hareketlerinin yanı sıra shoulder press ve göğüs alıştırma olur. 2. ay bench press'e geçersin duruma bağlı olarak. Başlar başlamaz bench ile başlamak ne kadar doğrudur?

3. Mekiğin çeşitli teknikleri var, eğer sağlam bir hocan varsa bunu bilmen lazım. Yanlış mekikte kamburun çıkar, mekiği doğru çekmek gerekir. Hayatında şınav, mekik çekmeyen adamlar var, spor salonuna kaydolduklarında bunların nasıl yapılacağı hoca tarafından öğretilir, bilen için sorun yoktur zaten.

4. Sen kendini Arnold Schwarzenegger falan sanıyorsun herhalde.

Diyeceklerim bu kadar, insanları yanlış yönlendirme istersen.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    eğer sağlam bir hocan varsa bunu bilmen lazım. .
    ben zaten hocayım koçum bu saçmalıkları buraya yazmanı istemiyorum benden iyi biliyorsan git egwinch ten vg hakkında şaçmalıklar diye başlık aç orda anlat bildiklerini

bide bana arnold musun demişsin arnold kadar değilim ama sen iki elinle kaldıramadığını tek elimle kaldırırım

bu sporda en sevmediğim şey senin gibi hiç bir şey bilmeyenlerin 2 ay bu sopru yapınca ahkam kesmeye başlaması oluyor
    Fikirlerim burada

Nesil
    2005
    Yer
    Istanbul/Moskova

ya beyler biraz sakin olalım ya.Şu forumda gerginliğe gerek yok.Bakın bana sinirlerim alınmış gibi mesaj yazıyorum

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Sert abiler mekanı olmuş burası.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Kilit .....
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2005
    Yer
    Istanbul/Moskova

Aman abi ben konudayım üstüme kitlemeyin

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

niye o bizim bir uzvumuz değilmi? böyle bir şeyin neresi ayıp, neresi kötü ben 6 sene yerel bir gazetede yazarlık yaptım. arada bir yüksek triajlı gazetelere çıkan yazılarımda oldu yerel bir gazetede yazdığım ... kelimesi yasaklanmadı çünkü o editörler biliyorlarki ... kelimesi sanıldığı gibi küfür değildir. gayri meşru anne babası belli olmayan zıppır çocuklara deniliyor keza na kelimesinide biz küfür sanarız ama bu na kelimeside dilimize arapçadan gelmiştir ingilizcede ki not eki gibi olumsuzluk içermektedir namüsait namahrem gibi kelimelerde kullanılır

saygılar AYDIN umarım kendimi sana anlatabilmişimdir
    demogoji yapmayı çok iyi biliyorsun. sanki çok terimsel birşey demişsin gibi konuşuyorsun. ".. mi bu sarksın" dediğin olay argoda geçer. madem yazarlık yapmışsın bunu senin de bilmen gerekir. ve bir yazar bu lafı terimsel olarak değil de senin gibi argo olarak kullanırsa gazeteciler cemiyetinden atılır mı atılmaz mı ilk önce onu bir düşün.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri