-
niye o bizim bir uzvumuz değilmi? böyle bir şeyin neresi ayıp, neresi kötü ben 6 sene yerel bir gazetede yazarlık yaptım. arada bir yüksek triajlı gazetelere çıkan yazılarımda oldu yerel bir gazetede yazdığım ... kelimesi yasaklanmadı çünkü o editörler biliyorlarki ... kelimesi sanıldığı gibi küfür değildir. gayri meşru anne babası belli olmayan zıppır çocuklara deniliyor keza na kelimesinide biz küfür sanarız ama bu na kelimeside dilimize arapçadan gelmiştir ingilizcede ki not eki gibi olumsuzluk içermektedir namüsait namahrem gibi kelimelerde kullanılır
ben bir önceki mesajda kullandığım kelimeninde sakıncalı olduğunu düşünmüyorum. aksine bunun yasaklanması bana sakıncalı geliyor. bu forumda bulunanların hepsinin bildiği ve yaşamak için gerek duyduğu bir organını sansürlemenin ne anlamı var. ben onun yerine burnum sarksın deseydim onuda engellermiydiniz engellemezdiniz değilmi çünkü oda insanın bir organı nihayetinde
ben bu ülkede haidinin anneannesine başörtüsü giydiren , lise tarih kitaplarından fransız ihtilalini anlatan bir fotografı sırf kadının göğsü açılmış diye kaldıran, pinokyonun burnunun uzamasının; yalan attığı için allahın ona günah yazmasıyla bağdaşlaştıran milli eğitim bakanına aklı bir tarafına kaçmış dedim ve bu bir sürü gazetede yayınladı, kimse sansürlemedi de bunu siz neden sansürleyesiniz ki
kelimeler kısıtlandıkça anlatım zorlanır ben o kelimeyi insanın vücudunda sarkan başka birşey bulamadığım için yazmıştım hiç bir laf sokma gayreti içine girmedim böyle kelimelerle laf sokmayada çalışmam zaten beni bilen bilir
ayrıca ayıbında terbiyeninde ne demek olduğunu bildiğimi düşünüyorum
saygılar AYDIN umarım kendimi sana anlatabilmişimdir
Mesaj Yetkileri