Quote Originally Posted by extensor View Post
ilaç derken neyi kastediyorsun ilaç nedemek biliyormusun kullandınmı bilmediğin konu hakkında insanlara bilgi verme çünkü bilmiyorsun

her yiğidin kendine göre yoğurt yiyişi vardır onlarca salonda spor yaptım onlarca hoca ile tanıştım hatta eski bir dünya şampiyonu vücutçumuz hamdullah ağabey ile konuştum hiç böyle bir sistem görmedim çok saçma geldi

o bench press değil squat aksine bench press salona başladığınızdan bitireceğiniz zamana kadar en çok yapacağınız harekettir çünkü bu hareketi genelde hiç değiştirmez spora başladığınız ilk günden son güne kadar yaparsınız genel olarak göğüsü genişletmede işe yarar

squad ise bacak hareketidir ağır bir kiloyu omuzlarımıza yükleyip eğilip kalkıyoruz askerde buna komando dansı derlerya hani işte onu halterle yapılanıdır buda squat gelişme çağında olan gençlere genelde verilmez boy uzamasını yavaşlatır ve yahut durduru

hiç bir spor salonunda mekiğin tekniği öğretilmez kardio hareketleri gösterilir bu yağ yakma ve fazla kiloları vermek içindir

barfinks ve şınavın tekniği falan ise yoktur barfinks i geniş tutarak yaparsanız kanatlarınız genişletir dar tutarak yaparsanız koltuk altınızı doldurur sırtınızı parçalara ayırır şınav çekerkende ellerinizi geniş tutarsanız gögüs kafesinizi genişletirsiniz dar tutup çekerseniz arka kolunuza vurur ve gögüsünüzdeki aralığı doldurursunuz

egowinch bu spor hakkında fazla birşey bilmiyorsun bilmeden insanlara bilgi vermemen gerekir
1. İlaç sağlıksızdır, hormonların dengesini bozar, sağlıksız gelişirsin. İlaç dediğim, kimyasal ilaçlar, görünümde vücudun gelişir ama bir balondan farksızdır. Aldığın bazı ilaç vardır ki, sana güç verir, 10 kg'lık dumble ile 50 yapıyorsan, ilaç sayesinde 100 yaparsın, bu da kendini kandırmaktır, doğal yollarla gelişemezsin.

2. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır ama temel bir şey vardır, sıfırdan başlayan adama başlangıç programı uygulanır, ilk ay mekik+şınav ve kas hareketlerinin yanı sıra shoulder press ve göğüs alıştırma olur. 2. ay bench press'e geçersin duruma bağlı olarak. Başlar başlamaz bench ile başlamak ne kadar doğrudur?

3. Mekiğin çeşitli teknikleri var, eğer sağlam bir hocan varsa bunu bilmen lazım. Yanlış mekikte kamburun çıkar, mekiği doğru çekmek gerekir. Hayatında şınav, mekik çekmeyen adamlar var, spor salonuna kaydolduklarında bunların nasıl yapılacağı hoca tarafından öğretilir, bilen için sorun yoktur zaten.

4. Sen kendini Arnold Schwarzenegger falan sanıyorsun herhalde.

Diyeceklerim bu kadar, insanları yanlış yönlendirme istersen.