çok doğru
Seçeceğiniz spor salonu seçkin ve nezih bir yer olmalı, sıradan olmamalı. .[/QUOTE]
hiç önemli değil ben kokanaların koktuğu yerde çalışmaktansa ter kokulu hayvanların yanında çalışmayı daha hoş buluyorum küflü yıkık dökük ağırlıklar insana haz verir kırık aynalar mahzen gibi bir salon hayallerimdeki salondur ama eskişehirdeyken bir sürü kadının kızın gittiği bir salon vardı onlara dalıp giden erkeklere sinir olurdum beni psikolojik olarak etkilerdi o salonda spor yapasım gelmezdi
Kesinlikle ilaç kullanmamalısınız,.[/QUOTE]
ilaç derken neyi kastediyorsun ilaç nedemek biliyormusun kullandınmı bilmediğin konu hakkında insanlara bilgi verme çünkü bilmiyorsun
Salonunuzda hocanızın direktifleriyle çalışmalısınız. Hocanız mutlaka çok iyi olmalı, akademisyen olmalı, sıradan eğitimsiz biri olmamalı..[/QUOTE]
akademisyen olupta hiçbir şey bilmeyenide gördüm genel olarak bilgili hocalar çok işe yarar
Spor salonuna yazıldığınızda boy ve kilo ölçüleriniz alınır hocanız tarafından ve bu doğrultuda size bir program verilir, bu programı hocanızın belirttiği sürede uygularsınız ve gelişiminizi görürsünüz..[/QUOTE]
doğru sistem budur
Öncelikle koşu bandında koşu yaparak kondisyon yüklersiniz, nefesinizi açarsınız ve kilo alırsınız, daha sonra da göğüsünüzü şişirmek için çeşitli aletleri kullanırsınız. Göğüs ve omuzlara yüklenir, daha sonra diğer bölgelere geçersiniz.
.[/QUOTE]
her yiğidin kendine göre yoğurt yiyişi vardır onlarca salonda spor yaptım onlarca hoca ile tanıştım hatta eski bir dünya şampiyonu vücutçumuz hamdullah ağabey ile konuştum hiç böyle bir sistem görmedimçok saçma geldi
Vücut geliştirme boy uzatmazdeniliyor, bu bir nebze doğrudur. Bench press'e girmediğiniz sürece vücut geliştirme boyunuzu etkilemez, aksine uzatır. Bench press'ten kaçının eğer ergenlik çağındaysanız, zira bench press'te yüksek ağırlıklarda halter kaldıracağınızdan negatif etkiler görebilirsiniz. Zaten salona yazıldığınızda da hemen bench press'e girmezsiniz, ileride hocanız programa bench press'i ekleyebilir..[/QUOTE]
o bench press değil squat aksine bench press salona başladığınızdan bitireceğiniz zamana kadar en çok yapacağınız harekettir çünkü bu hareketi genelde hiç değiştirmez spora başladığınız ilk günden son güne kadar yaparsınız genel olarak göğüsü genişletmede işe yarar
squad ise bacak hareketidir ağır bir kiloyu omuzlarımıza yükleyip eğilip kalkıyoruz askerde buna komando dansı derlerya hani işte onu halterle yapılanıdır buda squat gelişme çağında olan gençlere genelde verilmez boy uzamasını yavaşlatır ve yahut durduru
Mekik, şınav, barfiks gibi şeyler de çok faydalıdır ama her şeyin bir tekniği vardır ve bunları da salonda yapmalısınız. Salonda size mekik, şınav, barfiks gibi hareketlerin teknikleri gösterilir. Mekik yanlış yapıldığında kambura sonuç olabilir, bu yüzden basit gibi görünen mekiğin bir tekniği vardır ve doğru teknik uygulanmalıdır. Bu yüzden spor salonu şart. Salon en önemli etken kısacası vücut geliştirmede.[/QUOTE]
hiç bir spor salonunda mekiğin tekniği öğretilmez kardio hareketleri gösterilir bu yağ yakma ve fazla kiloları vermek içindir
barfinks ve şınavın tekniği falan ise yoktur barfinks i geniş tutarak yaparsanız kanatlarınız genişletir dar tutarak yaparsanız koltuk altınızı doldurur sırtınızı parçalara ayırır şınav çekerkende ellerinizi geniş tutarsanız gögüs kafesinizi genişletirsiniz dar tutup çekerseniz arka kolunuza vurur ve gögüsünüzdeki aralığı doldurursunuz
egowinch bu spor hakkında fazla birşey bilmiyorsun bilmeden insanlara bilgi vermemen gerekir