Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Burada maçı mı tartışıyoruz 10 sene 30 seneyi mi ?
Benim bu maçta gördüğüm tek şey %70'i sahada olmayan Galatasaray'ın 10 yıldır şansının tutmadığı deplasmandan alnının akıyla çıkardığı 1 puandır. Hem de 3 puanı kaçırarak.
Lugano cezalı duruma düşmüş, maçta benim için önemli olan olgu budur.
Lugano'nun aklı zaten burada değil bu sene. Yokluğunu aramayız.
Şu derbiler berabere bitmese keşkeNe yendik diye Fenerli arkadaşlara takılabiliyoruz ne yenildik diye onlar bize takılabiliyor maçtan sonra bir taraf diğerini sinir edecek ki zevki çıksın
Böyle berabere bitince maçtan sonra pek zevki çıkmıyor
![]()
Fenerbahçe yenememeyi haketti dünkü oyunuyla. Yenilmemekse iyi sonuç sayılabilir. G.Saraylıların sevinmesi de çok normal, 11 yıl ilk puan. Ama bazı GSlilerin kalkıp da bunu Fenerin geçen sezon son hafta da şampiyonluk için istediği beraberlik ile aynı kefeye koyması saçmalıkGS sevindi Fener üzüldü iki takımda birer puan aldı özet budur.
Benim asıl takıldığım nokta Fenerbahçe tribünleri. Çok yıpratılmış, yıpranmış.. Nasıl bu hale geldi bilmiyorum, Aziz yıldırım mı suçlu yoksa başkaları mı onu da bilmiyorum .ünkü hayatımda ikinci kez gittim maça. Ama acilen toparlanması lazım tribünlerin. Geçen sezon gittiğim bursa maçında bile çok daha iyiydi.
FENERBAHÇE
Hep Destek Tam Destek
Şu önceki sayfaları okudum da.. Ne kadar bağnaz düşünceli üyelerimiz var bu beni üzdü gerçekten.. Üzmek bi yana biraz da sinirlendim açıkçası..
Dua etmiş, tırnak yemiş.. Ne var yani ben de dua ettim devre arasında, messi de maça çıkarken dua ediyor.. Afrikalı Ftubolcuların maçtan önceki dualarını hatırlayın.. Onlar korktuğu için mi ediyo? Ha doğru yıllar sonra burdan puan almak eksik kadroyla zor işte bravo tebrik etmek lazım.. Ama unutmayın ki bizi yusuflar içinde izlemedik maçı.. Ben de tribündeydim hiç de yusuf etmedim maçta..
Bi çift sözümde 60. dakkadan itibaren zaman geçirmeye çalışan futbolcular içindi.. Misimoviç'i çıkarıp Barışı, Elano'yu çıkarıp Serkan'ı sokan teknik heyetin de amacının galibiyet olduğu da belli olmuştu zaten o dakkalarda.. Aslında forvetsiz oynayarak belli etmişti düşüncesini ama bunlarda cabası oldu.. Diceksiniz ki Forvet mi vardı ki? Mehmet Batdal kimdir necidir.. Sakat mı değil? Devre arasında çıktı çatır çatır ısındı emre çolakla beraber.. Forvetin yokken bu maçta onu kullanmayacaksan neden alıyosun kadrona..
Belli ki Galatasaray yenmeye değil yenilmemeye gelmiş.. Bunu da başardılar.. Hem de açık söylüyorum bizden de gayet iyi oynadılar.. Hagi sadece dünü kurtardı.. Bakalım haftaya da 8 savunmayla forvetsiz çıkabilecek mi?
Puan aldıkları için Galatasaraylı arkadaşları tebrik ediyorum.. Şunu da belirteyim benden alıntı yapan olursa da cevap vermeyeceğim bu konuda..
Son olarak konuyu yine Tribünlerimize getirmek istiyorum.. Bi an önce kendimize gelmemiz lazım.. Böyle taraftarlık olmaz.. Sabriye küfrederek, ultraslana saldırarak, Galatasaray ataktayken lay lay lay diyerek olmaz..
Sağıma bakıyorum bi grup ıslıklıyo, soluma bakıyorum lay lay bağırıyolar, önüme bakıyorum "Fenerbahçem benim" diyenler.. Migros deseniz içler acısı, tiyatro seyreder gibi izliyolar maçlarını, çekirdek çitleyerek.. Maraton ve feneriumlara diyecek laf bulamıyorum zaten.. Dakka 80 olmuş bir derbi maçında staddan erken çıkma uğruna 10 dakka önce çıkıyolar.. Ayağa kalkanları göremiyoruz diye oturtuyolar, hepsini görüyoruz bunların.. Hepsine/Hepimize yazıklar olsun.. Bizi bu duruma getirenlere de lanet olsun.. İstediklerini başardılar Taraftar kültürü yok oldu seyirci kültürünü oturttular..
Artık bundan sonraki maçlarda, maç günlüğünün orta sayfasındaki sarı-laci kağıdı yırtıp takım sahaya çıkarken onları fırlatırız ve bu müthiş coşkuya hep beraber ortak oluruz (!) Şahsen büyük haz duydum..
işte hagi bunun için teknik direktör sen değilsin.sen batdal'ı forvet diye oynatırdın eminim ki pino'dan kat kat daha kötü oynardı ama ne olurdu ben forvet oynattım o görevini yapamadı.çok zekisiniz siz fenerbahçe taraftarları.batdal oynasaydı ne pinonun kaleciyi geçtiği pozisyona girerdi ne de 90+3 teki şutu çekerdi açıkçası sadece sağ sola elanoya misimovice pas verirdi o kadar.kanat olmadığı içinde orta gelmezdi fenerde bizi yenerdi bu kadar basit.boşuna hagi'yi kötülemeye çalışmayın.
Pardonda ben diğer arkadaşa yazmıştım noluyo hemen bi laf sokma çabası içindesin acaba
Ne alışkanlığı ne endişesi tırnak yemek stresli anlarda olan bişey genelde hem göbek atsın diyen olmadıki yenilmekten korktuğu besbelli ve bunun için sterese giriyo dolayısıyla tırnak yiyiyo
Dua konusuna gelelim.Kendi sahanda 10 senedir yendiğin bi takım ve yarım yamalak kadro ile karşına çıkıyo.Rahat olması gereken Fenerbahçe değilmi.Niye dua ediyolar yahu adamlar kaybetme korkusuna dua ediyo.Tugay'ın uğur yapması olayını resim olarakta verebilirsen görürüz yedek klübesine mum falan yaktıda biz mi görmedik ne uğuruSen kazanmak için dua ediyo dersen sadece gülerim ilk yarı Fenerbahçe'nin kaç atağı vardı maçı kazanmak içinde kazanmak için dua edecek
Ha ayrıca geçen sene olmamış şampiyonluğa sevinen 55.000'i gördüm ya daha fazlasını istememEmin ol...
Last edited by KaRaBükLü KraL : 25.Ekim.2010 at 18:57
Bu konuda sana katılmıyorum Ümit.
Stresli anlarda tırnak yemek doğrudur ve bir derbi maçı rakibin sahaya PAF takımla çıksa bile streslidir, korkmak gerekmez. Mesela ben heyecanlandığımda da elim direkt olarak tırnağıma gider.
Hiçbir derbi maçta rahat olunmaz Ümit, açık ve net. Adamın dua etmesine ben de güldüm, benim de hoşuma gitti ama ne için dua ettiğini bilemeyiz o an. Belki kazanmak için ediyorlar duayı, nereden belli? Nice FB-GS maçları bilirim Galatasaray bastırırken maçı Fenerbahçe'nin kazandığı. Mesela Galatasaray'ın 5-1 kazandığı Türkiye kupası maçı. O maç var ya Mondragon çoşmasa 5-6 Fenerbahçe kazanırdı belki ama ne oldu fark oldu..
Maçı kazanma duası etmek için illa Fenerbahçe'nin pozisyon bulması mı gerekiyor,isterse Galatasaray tek kale oynasın o taraftar yine "bu maçı kazanalım" diye dua eder.Kısacası ettiği dua o kişi ile Allah arasında birşeydir,bilemeyiz ne için ediyor? Yenilmemek için dua ediyor,korkuyor filan demek komik oluyor yani.
Devre arasında ben de dua ettim,bu Galatasaray'dan korktuğum anlamına mı geliyor? Bu kadar eksik kadroyla 11 yıl sonra ilk defa puan almak büyük başarıdır,tamam tebrikler.Fakat bu durum hiç hoş olmayan noktalara çekiliyor,rahatsız oluyorum.
Keşke 10 senedir böyle bir üstünlük kurmasaydık.Bir beraberlikle çöpe gidiyormuş meğer.
Neden miDüşün Ali Samiyene geliyosunuz bizimde Ali Samiyen'de 10 senelik bi galibiyet serimiz var ve şu anki kadronuzdan Yobo,Stoch,niang,Alex,G.Gönül'ü çıkar.Klübünde karışık olduğunu farzet.1 puan alsan o kadroyla sevinmezmisin 10 senedir kaybettiğin deplasman.Ne kadrolarla gidip kaybediyosun yarım kadroyla o deplasmandan puan çıkarıyosun.Haliyle tebrik edilcez
![]()
siz fenerliyseniz bizde galatasaraylıyız ne olmuş ki fenerliyseniz.neyse sizin büyüklüğünüz başka bi büyüklük tartışılamayan cinsten.
Hemen silin mesajları.Sabahtan beri yazılmayan şey kalmamış Gs hakkında 2 şey yazdık silinir tabi normal.Fenerli değiliz ya
Yaz yahu niye bişey diyim.. Sen farklı düşünürüsn ben farklı, sen farklı büyüklük anlarsın ben farklı, işte bu yüzden zaten sen farklı takımı tutuyosun ben farklı.. Zaten işin güzel yanı da bu, ikimiz de bi konuda aynı şeyi anlasak nerde kaldı bu işin heyecanı..
Tutupta burda objektif yorumlar yapmamı beklemesin kimse, ben de beklemiyorum kimseden..
Eğer yazdıklarım çok rahatsız ettiyse gerçekten özür dilerim, kesinlikle tahrik gibi bi amacım yok.. Sadece bizim (Fenerbahçelilerin) büyüklük deyince ne anladığını anlatmaya çalıştım..
son 10 senedir rakibi avrupa'da 2 kupa ve 3-4 şampiyonluk alırken tek övündüğü nokta dün oynadığı rakibini 10 senedir yenmek olan taraftar grubunun ; biz enkaz halindeyken , 3 tane banko adamımız yokken , BENCE hakettiğimiz halde galibiyeti kaçırmamız ama güzel oyuna sevinmemizle ( beraberliğe değil ) dalga geçip Fener'in büyüklüğü işte böyle bi büyüklük anlamazsınız demeleri çok komik gerçekten . Başka kimsenin bu büyüklüğü görememesinin nedenini hiç düşündünüz mü acaba![]()