Bilet fiyatları hatalı editörden düzeltmen gerekli başlıga yazılmıstı
Bilet fiyatları hatalı editörden düzeltmen gerekli başlıga yazılmıstı
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Açikcası Tello nun kornerleri gerçekten müthişti hani..Attığı golde mükemmeldi Tello bir süre duraklama dönemine girdikten sonra toparlanması çok seyre değer oldu...
BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
Şeyh Edebali
Bunda serbest oynamasının etkisi çok büyük. Hani geçen bir muhabbet oLmuştu orda da demiştim, her oyuncunun içinde yarım kaLan bir yetenek, çıkarıLmayı bekLeyen bir potansiyeL vardır diye, yaşı ne oLursa oLsun. DenizLi onda ki serbest oynayabiLme yeteneğini keşfetti ve çıkardı. Kariyernin aLtın çağını yaşıyor şu anda.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
üzülmez'in crossing'inin 5 olmasının mantıklı bi yanını göremiyorum, adam 10 senedir "orta yapamıyor" geyiğine maruz kalıyor. orta yapamıyor"du", artık en az 11 olacak şekilde yapabiliyor, eskidendi o.
Dünkü maçta da 2 isabetli orta yaptı.Mücadele de başka 2 isabetli orta yapan yoktu.
Gecen sezon 40 ve daha fazla orta yapan oyuncular, isabetli orta sayilari ve isabet yuzdesi.
Ligimizin acik ara en kotu orta yapan oyuncusu 11 olursa, demek ki bizim ligimizde muazzam orta yapan oyuncular var.Code:Oyuncu Orta Isabet Yuzde Caner Celep 45 18 40% Erman Kilic 87 34 39% Ergun Teber 41 16 39% Musa Aydin 59 23 39% Franco Cangele 47 18 38% Mehmet Topuz 123 46 37% Alex 67 24 36% Neca 60 21 35% Bulent Bolukbasi 83 29 35% Engin Baytar 58 19 33% Ergun Penbe 56 18 32% Guray Vural 51 16 31% Cem Can 48 15 31% Yusuf Simsek 106 33 31% Ozgur Ocal 88 27 31% Murat Erdogan 82 25 30% Deivid 56 17 30% Erhan Albayrak 63 19 30% Cristian Zurita 40 12 30% Bilal Kisa 68 20 29% Hakan Balta 51 15 29% Ugur Boral 72 21 29% Serhat Gulpinar 48 14 29% Baris Ozbek 45 13 29% Bulent Ertugrul 45 13 29% Ugur Yildirim 80 23 29% Tomas Abraham 63 18 29% Ismail Gulduren 42 12 29% Ferhat Oztorun 42 12 29% Faruk Bayar 67 19 28% Maxim Romaschenko 43 12 28% Erhan Guven 61 17 28% Mehmet Nas 69 19 28% Yenal Tuncer 40 11 28% Sabri Sarioglu 113 31 27% Ekrem Dag 66 18 27% Emrah Eren 191 52 27% Volkan Yaman 59 16 27% Ibrahim Akin 48 13 27% Yasin Celik 85 23 27% Erkan Sekman 56 15 27% Serkan Atak 101 27 27% Ugur Ucar 60 16 27% Mehmet Yildiz 45 12 27% Gokhan Kok 45 12 27% Gokdeniz Karadeniz 79 21 27% Lincoln 64 17 27% Abdurrahman Dereli 83 22 27% Carlos Alberto 68 18 26% Mehmet Cakir 87 23 26% Goksel Akinci 53 14 26% Ilyas Kahraman 80 21 26% Murat Hacioglu 61 16 26% Gokhan Emreciksin 84 22 26% Ozer Hurmaci 70 18 26% Tita 78 20 26% Ekrem Eksioglu 78 20 26% Gokhan Gonul 86 22 26% Omer Hacisalihoglu 47 12 26% Leandro 55 14 25% Ibrahima Yattara 229 58 25% Mustafa Keceli 84 21 25% Erman Ozgur 45 11 24% Sertan Eser 87 21 24% Delio Toledo 46 11 24% Wederson 67 16 24% Roberto Carlos 101 24 24% Veli Acar 85 20 24% Baris Durmaz 47 11 23% Metin Tuglu 60 14 23% Sener Askaroglu 70 16 23% Serkan Balci 44 10 23% Kaue 124 28 23% Cihan Haspolatli 49 11 22% Fahri Tatan 63 14 22% Mehmet Eren Boyraz 77 17 22% Burhan Eser 77 17 22% Ilkem Ozkaynak 68 15 22% Mohammed Ali Kurtulus 105 23 22% Orhan Sam 46 10 22% Erhan Kucuk 85 18 21% Volkan Sen 72 15 21% Selcuk Inan 92 19 21% Murat Akyuz 78 16 21% Ali Tandogan 95 19 20% Arda Turan 130 25 19% Ozgur Yildirim 42 8 19% Kerim Zengin 53 10 19% Rodrigo Tello 155 29 19% Omer Aysan Baris 81 15 19% Serdar Ozkan 104 19 18% Murat Duruer 111 20 18% Ilhan Ummak 42 7 17% Mathias Delgado 73 12 16% Kazim 52 8 15% Murat Kalkan 67 10 15% Alpaslan Kartal 55 8 15% Ibrahim Uzulmez 63 6 10%
Herneyse, sezon sonunda bu istatistiklere tekrar goz atip degerlendirme yapabiliriz.
Last edited by perpetua : 06.Nisan.2009 at 20:30
burdaki istatistikler cok birsey ifade etmiyor bana gore. ben ibrahim uzulmezin crossinginin artmasini desteklemek icin soylemiyorum. dikkat ettiyseniz , besiktas li futbolcular hep en altta. uzulmezi gectim, matias delgado sondan 5. durumda , ben delgado nun ortalamanin ustunde crossingine sahip olduguna inaniyorum. hadi onu da gectim rodrigo tello sondan 10. sirada. besiktasin en iyi orta yapan 2 oyuncusunun en altlarda olmasinin 3 sebebi olabilir?
a- tesaduf
b- ben iyi oldugunu saniyordum aslinda vasatin altinda orta yapiyorlar
c- takimdaki forvet oyunculari , sistemi yuzunden
bana c sikki cok daha mantikli geliyor. bobo nobre tabiki hava topunda etkili oyuncular ama gecen seneye baktigimizda besiktas bu seneye oranla daha daginik futbol oynuyordu. kanatlari cok kullanan yapiya sahip degildi , genel olarak tabiri caizse oylesine atak yapiyordu.artik forvet oyunculari yada bireysel yetenegi olan oyuncular biseyler yapacak da gol aticak. ama bu sene takimin sistemi oturdu, hucum oyunculari durucagi yerleri daha iyi calisip daha iyi uyguluyorlar.
bu yuzden ben bu senenin istatistiklerine bakmanin daha dogru olacagini dusunuyorum. eger yine hemen hemen ayni cikarsa, nobre ve bobo nun topsuz alan degerlerinin dusurulmesini dusunucem.
Ömer Abi'nin sunduğu tablo her şeyi açıklıyor zaten ama Üzülmez'in ortalarında son zamanlarda azıcık da olsa bir gelişme olduğu gerçek. Bunu da Beşiktaş'ı izleyen herkes gibi ben de farkediyorum, ufak bir geliştirme yapılabilir ileriki dönem için, ama şuan için 10 senedir orta açamayan adamın kariyerinin sonunda kendini geliştireceğini öngörüp bunu oyuna önceden yansıtmamı beklemiyordunuz heralde.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..
Benim genelde merak ettiğim şey şu değer çok uçuk örnek vermek gerekirse Zıplama değerleri 17-18-19 maç motorundan dolayı bir durumsa tamam. Ama 1.90'lık 195'lik oyuncular için bu değerler uçurum değil midir? Pas özellikleri de aynı 5-6 bana çok uçuk geliyor.
İbrahim üzüLmez tamamen artık içinde ki tabiri caiz ise son PA Ları döküyor. Kariyerinin son zamanLarı, takım ŞampiyonLuğa çok yakın, son bir çaba iLe son enerjisini vererek oynuyor ve müthiş oynuyor. Bi artırma oLmasına katıLmıyorum ben adama sorarLar bunca yıL neredeydin 34 ün de mi akLın başına geLdi diye..
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
istatistikler eyvallah da, geçen sezona bakacak olursak delgado'nun zürih'e attığı golün ortasını çok az solak oyuncu açabilir bu ligde. kaldı ki istatistik diyorsunuz:
Kazim 52 8 15%
Rodrigo Tello 155 29 19%
bu oyuncular kötü top kesici mi? üzülmez'in son 2 hatta 3 senedir "dağlara taşlara" açtığı kaç orta vardır? 2 senedir izlediğimiz her maçta zor pozisyonda olsun, uzak mesafeden olsun hem sol ayağıyla hem sağ ayağıyla topu gayet iyi yerlere yollayabiliyor ibo, tello'nun açtığı 155 ortayı değerlendiremeyenler düşünsün bunu. sabri'nin yaptığı isabetli orta sayısı ve isabet oranı üzülmez'den çok daha fazla diye, üzülmez'in crossing'inin sabri'ye göre çok çok daha az olması mı gerekir yani? bunları geçtim, sırf isabet yüzdesi %10 diye "ligimizin en kötü orta yapan oyuncusu" kabul edilmesi komiktir.
Topu her oyuncu "kesebilir". Crossing ozelligi 1 olan oyuncu bile "kesebilir" ve zaman zaman isabetli olabilir.
1 olan oyuncu ile 20 olan oyuncu arasindaki fark, 20 olan oyuncunun takim arkadasinin kafasina topu al da at diye surekli oturtabilmesi.
Bir oyuncunun her yaptigi 10 ortadan, 9 tanesi takim arkadasi ile bulusamiyorsa, bu oyuncunun degil iyi orta yaptigini, orta seviyede orta yaptigini bile soylemek pek dogru olmaz.
Bir oyuncunun daglara taslara orta yapmasina neden olacak ozellik stop teknigi. Topa iyi hukmedemeyen oyuncu, topu iskalar, kotu vurur, disariya yollar. Teknigi iyi oyuncu vurusu iyi yapar ama takim arkadasi ile topu bulusturma ihtimali dusuktur.
Tello teknik bir oyuncu, top ayagina iyi oturuyor. Ustelik yaratici, yani takim arkadasinin nerede olacagini iyi biliyor, nereye orta yapmasi gerektigini cozuyor. Ama demek ki ortalari yerini pek bulamiyor.
Kazim yine teknik bir oyuncu, ortalari da fena degil ama oyunu okumasi zayif. Iyi orta yapsa da takim arkadasini bulma ihtimali yine de dusuk.
Ibrahim Uzulmez.. yaratici diyemeyiz. Teknigi orta seviye (yani topu tamamen iskalama, daglara taslara vurma ihtimali pek yok). Ve en kotu ortalamayi tutturmus ligde. Iyi orta yaptigini soylememiz icin (kotu isabet ortalamasina ragmen) yaratici olmamasi mazeret olabilir.
Istatistik anlamsiz degil. Aksine gayet anlamli. Ancak o istatistigin neyi anlattigini cozmek istatistigi anlamli yapan.
Tabii sunu da sorabiliriz. Hava hakimiyeti olmayan forvetler varsa bir takimda, o takim neden hava hakimiyeti olmayan forvetleri top ile bulusturmak icin bu kadar cok orta yapar?
ben iyi bir oran olduğunu söylemedim ki zaten..?
diyorum ki; tello gibi bir adam bile 155 orta açmış, bunun çok önemli bir bölümü değerlendirilememiş(forvetlerin beceriksizliği, belki de tesadüf/çok gömülen takımlara açılan ortalar vesaire.), demek ki üzülmez'in oranındaki düşüklük de bize üzülmez'in crossing'inin kaç olması gerektiği konusunda kesin bir yargıya varmamızı sağlamaz. hele ligin en kötü orta açan oyuncusu olduğu sonucuna ulaşmamızı kesinlikle sağlamaz.
Bu arada Delgado'nun sürekliliğinde yani concistency'de bir problem mi var?
Oyunda üç maç üst üste iyi oynayabiliyor da?
20 asist 15 artı gol atıyor ki olacak iş değil
Ve bunu her sene yapıyor. Farklı takımlarla 10 a yakın sene oynadım
Beşiktaş bu ligte bana göre concistency özellikleri bakımından en kötü takımdır
Holosko bir iyi bir kötü
Tello öyle
Bobo öyle
Yusuf nispeten
Delgado ehh zaten
Ekrem öyle
Yani belki de concistency özelliği en iyi olan oyuncusu Üzülmez'dir...
ama kaliteli oyuncularının, yüksek ca lı oyuncularının en zayıf yönü düşük concistency özellikleri... (bence)
Fikirlerim burada
Sinan tam değerler veremeyeceğim uzun bir dönemdir kendi bilgisayarımdan uzağım, bozuldu hala yaptırmadım![]()
Zaten durum dediğin şekilde, takımdaki yüksek ca sahipleri düşük consistency'e sahipler. Birisi bakıp tek tek yazabilir ama hatırladığım kadarıyla Holosko, Tello, Bobo, Delgado 8-12 arası değerlere sahipler.
Yusuf'u bilmiyorum, Ekrem'in de çok istikrarlı bir oyuncu olmadığını yavaş yavaş öğreniyoruz..
Toraman ve Üzülmez'in yüksek consistency'leri.
Hımm tamam o zaman Koray,
Ben Delgado sürekli müthiş istatistikler çıkardığı için çok tuhaf karşılamıştım.
Fikirlerim burada
Yusuf' un ca' sının 133-135 civarına yükselmesi kanısındayım. Sürekliliği düşürülebilir. Ama ca' sı yükselmeli.
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
katılıyorum. Geldiğinden beri Delgado'dan fazla iş yaptı.
bence 138-140 bile verilebilir, zaten yasli oldugundan oyunda 1-2 sezon sonra yine 133-135 civarina düsecektir.
Burak açıkçası Yusuf'un şuan kaç ca sahibi olduğunu bile bilmiyorum, 903'ü hala yükleyemedim, Yusuf, Ernst ve Erkan Zengin'in profillerini dahi görmedim.
Yusuf'un durumu farklı tabi, herkesin yakından tanıdığı bilinen bir oyuncu, Beşiktaş'a gelmeden önceki son senelerine yani Anadolu'da top oynarkenki dönemlerini ben takip etmedim, sen başta olmak üzere onu benden daha çok izleyen daha çok tanıyan herkesin fikri benim için çok önemli.
Ca konusuna gelince, bana mantıklı gelen uygulama, oyuncu profillerine mini editörde uygun değerleri girmek ve ortaya çıkan ca'ya(eğer çok abes değilse) razı olmak. Ve bu sistemi de Beşiktaş için uygulamaya başladım bile yani uygun ca'yı editörün bulmasına bırakıyorum, üstüne 1-2 puanlık değişiklikler yapılabilir tabi. Ortaya çıkan ca'da dengeleri korumak adına da uygun bir consistency değeri belirlemek.
Yani Yusuf için inşaallah en kısa zamanda meşguliyetimi azaltır ve bilgisayarımı yaptırısam, önce 903 görüntüsüne bakmayı, sonra mini editörde yeni Yusuf'u hazırlamak için çalışmayı başlamayı düşünüyorum, o sırada yapılacak yardımlar ca belirlemek için değil de Yusuf'u iyi tanıdığını bilen kişiler tarafından tek tek özellik bazında olursa daha iyi olacaktır. Ca'ya hem takım içindeki hem de ligdeki dengeleri düşünerek bir şekilde uygun bir değer buluruz zaten.
Senin aktardığın metodun biraz daha değişiğini ben de uyguluyorum. Yusuf genel olarak gerçekçi yapılmış en son Ömer abi ve ben yapmıştık. Ama biraz daha yükselebilir. Ca dengeleri yüzünden Denizli' de çok yükseltemiyorduk. Şimdi biraz rütuşla çok daha iyi olabilr.
Erkan Zengin de fena adam değil. İlk defa körfez maçında izledim pek etkili olmasa da. Kumaşı sağlam diye düşünüyorum. Çabuk, teknik ve iki ayağını da kullanmaya çalışıyor. Fiziği de iyi. Etkili olabilir.
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
Simdiden CA degerlerini dusunmenin hic anlami yok zaten.. CA'nin tanimi yine degisiyor. Hem zayif ayagin oneminde degisiklik olacak, hem de baska seylerde.![]()
Bobo ve Holosko'nun baskı kaldırabilme değerleri gözden geçirilmeli diye düşünüyorum.
Ne zaman ki Beşiktaş bir şampiyonluk yarışının içine giriyor. Bir stress oluşuyor.
O zaman Bobo ve Holosko gol yollarında sessiz kalıyorlar.
Geçen sene İBB maçında yumruk atmıştı rakibine ve bu senede oldukça baskı hissettiği belli oluyor.
Fikirlerim burada
evet ben bir kez daha israrla bobo ve holoskonun baski kaldirabilme degerleri atririlmali diyorum. son zamanlarda istikrarada baktigimizda dun geceki macta oldugu gibi holosko son 5 mactir her macta gol atti, bobo ise 4 unde.