Sayfa 28 / 32 İlkİlk ... 182627282930 ... SonSon
811 ile 840 arası toplam 951 sonuç

Konu: Fenerbahçe SK

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Bence Türkiye Ligi İçin Arda>Tuncay.
    Ama Dünyada Tuncay>Arda
    Çünkü Dünya'da Artık Futbol Hıza Bakıyor.Hızlı Değilsen İstediğin Kadar Teknik Ol İş Yapamıyorsun.Türkiyede Yaparsın Orası Ayrı.
    Futbol Bireysellikten Çok Takım Oyununa Yöneliyor Ki Bu Çok Güzel Birşey.Ancak Şuda Var ki Arda Kendisini Geliştirirse Hız,Hızlanma,Güç,Gol Yollarındaki Etkinlik,Şut Gibi Özelliklerini Geliştirirse Avrupada Büyük Liglerde Ve Büyük Takımlarda Oynayabilir.Tekniği Üst Düzey Bir Futbolcu.Tuncay İse Çok Koşan Çok Çalışan Ama Tekniği Sınırlı Bir Futbolcu.Şu Andaki Futbol Mantalitesinde Tekniği Sınırlı Olmasına Rağmen Tuncay Arda'dan Daha Çok İş Yapar.Ama Arda Saydığım Özelliklerini Geliştirirse Kesinlikle Dünya Çapında Futbol Oynar.Türkiyede Biz Etkin Ve Kaliteli Futbol'u Tam Anlamıyla Oynayamadığımız İçin Bireysel Oyunculuk Bizim Ligimizde Çok Ön Plana Çıkabildiği İçin Arda Türkiyede Tuncay'dan Çok İş Yapar.Ben Bunları Bir Fenerbahçe'li Olarak Söylüyorum.Arda'nın Yaşı Daha Genç.Kendisini Geliştirebilir.Ama Kendisini Geliştirecek Çok Zamanıda Kalmadı.Bu Sezon Geliştirdi Geliştirdi Yoksa Türkiye Standartlarında Bir Oyuncu Olarak Kalır...Umarım Kendisini Geliştirir Ve Avrupada Onu İzleriz,Gurur Duyarız...

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ayrıca Burada Tuncay Vs Arda Tartışması Yapılmaması Gerektiğini Düşünüyorum.Sadece Herkes Yazınca Bende Nasıl Olsa Silinecek Diye Düşüncemi Yazdım.Arda İlk 30'daysa Gökhan ilk 10'dadır Demekte Yanlış Olmuş.Arda İle Kıyaslamak Yanlış.Ama Bana Göre Arda İlk 30'dadır.Gökhan'da İlk 15'dedir.Hatta Gökhan Kendi Yaş Aralığında İlk 10'dadır.Herkesin Kişisel Görüşürüdür.Saygı Duymak Lazım...
    Last edited by vuque : 30.Temmuz.2009 at 23:16 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by vuque View Post
    Bence Türkiye Ligi İçin Arda>Tuncay.
    Ama Dünyada Tuncay>Arda
    Çünkü Dünya'da Artık Futbol Hıza Bakıyor.Hızlı Değilsen İstediğin Kadar Teknik Ol İş Yapamıyorsun.Türkiyede Yaparsın Orası Ayrı.
    Futbol Bireysellikten Çok Takım Oyununa Yöneliyor Ki Bu Çok Güzel Birşey.Ancak Şuda Var ki Arda Kendisini Geliştirirse Hız,Hızlanma,Güç,Gol Yollarındaki Etkinlik,Şut Gibi Özelliklerini Geliştirirse Avrupada Büyük Liglerde Ve Büyük Takımlarda Oynayabilir.Tekniği Üst Düzey Bir Futbolcu.Tuncay İse Çok Koşan Çok Çalışan Ama Tekniği Sınırlı Bir Futbolcu.Şu Andaki Futbol Mantalitesinde Tekniği Sınırlı Olmasına Rağmen Tuncay Arda'dan Daha Çok İş Yapar.Ama Arda Saydığım Özelliklerini Geliştirirse Kesinlikle Dünya Çapında Futbol Oynar.Türkiyede Biz Etkin Ve Kaliteli Futbol'u Tam Anlamıyla Oynayamadığımız İçin Bireysel Oyunculuk Bizim Ligimizde Çok Ön Plana Çıkabildiği İçin Arda Türkiyede Tuncay'dan Çok İş Yapar.Ben Bunları Bir Fenerbahçe'li Olarak Söylüyorum.Arda'nın Yaşı Daha Genç.Kendisini Geliştirebilir.Ama Kendisini Geliştirecek Çok Zamanıda Kalmadı.Bu Sezon Geliştirdi Geliştirdi Yoksa Türkiye Standartlarında Bir Oyuncu Olarak Kalır...Umarım Kendisini Geliştirir Ve Avrupada Onu İzleriz,Gurur Duyarız...

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ayrıca Burada Tuncay Vs Arda Tartışması Yapılmaması Gerektiğini Düşünüyorum.Sadece Herkes Yazınca Bende Nasıl Olsa Silinecek Diye Düşüncemi Yazdım.Arda İlk 30'daysa Gökhan ilk 10'dadır Demekte Yanlış Olmuş.Arda İle Kıyaslamak Yanlış.Ama Bana Göre Arda İlk 30'dadır.Gökhan'da İlk 15'dedir.Hatta Gökhan Kendi Yaş Aralığında İlk 10'dadır.Herkesin Kişisel Görüşürüdür.Saygı Duymak Lazım...
    Hayır hocam benim anlamadıgım Arda'ya gelince cok iyi Gökhan'a gelince ortalama oluyor..Sırf mevkiileri yüzünden..Hücum oyuncusu sonucta daha göz önünde kendi takım taraftarlarıda abarttı mı diyecekte fazla birsey kalmıyor..Tuncay kıyaslaması sadece onlara katılmadıklarımı belirtmek icin kullandım..O zaman Tuncay Dünya'nın en iyi oyuncularından biri demek istemistim..Ama yöneticimiz bile diger arkadasları es gecip Arda'nın Tuncay'dan daha iyi oldugunu söylemeye calıstı..Gökhan icin sadece FM'deki degerleri sordu..

Sadece bunu kabullenemedim..Arda Dünya capında bir oyuncuysa Gökhan'da Dünya capında bir oyuncu demek istemistim..Sagolsun arkadaslar olayı cektikce baska yerlere gitti.

Neyse uzatmamak lazım sonucta bu tartısmanın arastrmaya bir faydası olmayacak.
    Yüregimdeki sevdan cubuklu forman..! 222 mac 103 gol 108 asist Alex De Souza..!

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Aslında objektif olduğununda oyuncuları birbirleri ile karşılaştırma araştırmaya çok katkı sağlar.

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Sanmıyorum..Ben fikrimi söyledim Tuncay,Arda'dan daha iyi dedim..Ama yöneticimiz bile gelip hayır öyle degil neden böyle dedin dedi..Sonucta Tuncay benim takımımda oynamıyor artık herhangi bir futbolcuya nasıl bakıyorsam onada öyleyim..

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Seninde Dediğin Gibi Gereksiz Polemiklere Girmek Bu Araştırmaya Bir Katkı Sağlamayacak.Herkesin Kişisel Düşüncelerine Saygı Duymak Lazım.Benim Bir Tanıdığıma Göre Hala Dünyanının En İyi Oyuncusu Alvaro Recoba.Kişisel Beğenisidir Diyip Geçeceksin.Bence G.Gönül Üst Düzey Bir Sağ Bektir Diyip Tartışmayı Uzatmayacaksın
    Çünkü Gereksiz Tartışmalar Kimseye Birşey Kazandırmaz.Sadece Kalp Kırdığımızla Sinirlendiğimizle Kalırız.
    Bunun Yerine Yapıcı Tartışmalarda Bulunmamız Gerekiyor Diye Düşünüyorum.Mesela Gökhan'ın Hangi Özellikleri Yükseltilebilir,Hangileri Düşürülebilir,Hangi Preffered Moves Eklenebilir Gibi

Nesil
    2007

Arda ile Tuncay kıyaslanamaz bile;
    Biri oyuncuları yaşlarına göre kıyaslayalım demiş; Gökhan'ı yaşa göre kıyaslayıp ilk 10'a sokmuş, sonrasındada Arda ile Tuncay'ı kıyaslamış Arda o istatiklerde 19-20'li yaşlardaydı oysa Tuncay 22-23, ne kadar tarafsızsınız...
    Tuncay'ın Arda'dan çok çok üstün olduğu durum sadece sahada çok koşması, en azından ben öyle gördüm Türkiye'de İngiltere'de pek izleme imkanım olmadı.Arda diğer konularda Tuncay ile hemen hemen eşit olduğu kısımlar ve üstün olduğu kısımlar var.Arda daha iyi bence...
    Madem Tuncay bu kadar iyi bir oyuncuydu, nasıl ancak 25-26'lı yaşlarda Avrupa'ya transfer olabildi?Süper yetenekya daha önceden gitmesi gerekirdi, gide gide de ancak Midlesborough'ya gitti.Orda izlemedim herkes çok iyi oynadı diyor, şimdide transfer olacak.Ben Tuncay'ın hiçbir zaman çok büyük takımlarda oynayacağına inanmıyorum, sırf hızla ve azimle büyük takımlarda yer bulunmaz bana göre, oysa Arda belki...
    Bir anımı da paylaşayım, bir milli maçta top Tuncay'ın ayağına geldi topa vurdu ve kaleye çok uzak bir yere gitti.Ben de her ayağına top gelişinde uzaktan vurma demeye başladım kendi kendime.Biri uzaktan şutları da iyi demişte, bence hiç iyi değil, tabi kendini geliştirmediyse EPL'de ki 25'li yaşlardan sonra biraz zor...

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Quote Originally Posted by Manager of sam View Post
    Biri oyuncuları yaşlarına göre kıyaslayalım demiş; Gökhan'ı yaşa göre kıyaslayıp ilk 10'a sokmuş, sonrasındada Arda ile Tuncay'ı kıyaslamış Arda o istatiklerde 19-20'li yaşlardaydı oysa Tuncay 22-23, ne kadar tarafsızsınız...
    Tuncay'ın Arda'dan çok çok üstün olduğu durum sadece sahada çok koşması, en azından ben öyle gördüm Türkiye'de İngiltere'de pek izleme imkanım olmadı.Arda diğer konularda Tuncay ile hemen hemen eşit olduğu kısımlar ve üstün olduğu kısımlar var.Arda daha iyi bence...
    Madem Tuncay bu kadar iyi bir oyuncuydu, nasıl ancak 25-26'lı yaşlarda Avrupa'ya transfer olabildi?Süper yetenekya daha önceden gitmesi gerekirdi, gide gide de ancak Midlesborough'ya gitti.Orda izlemedim herkes çok iyi oynadı diyor, şimdide transfer olacak.Ben Tuncay'ın hiçbir zaman çok büyük takımlarda oynayacağına inanmıyorum, sırf hızla ve azimle büyük takımlarda yer bulunmaz bana göre, oysa Arda belki...
    Bir anımı da paylaşayım, bir milli maçta top Tuncay'ın ayağına geldi topa vurdu ve kaleye çok uzak bir yere gitti.Ben de her ayağına top gelişinde uzaktan vurma demeye başladım kendi kendime.Biri uzaktan şutları da iyi demişte, bence hiç iyi değil, tabi kendini geliştirmediyse EPL'de ki 25'li yaşlardan sonra biraz zor...
    Ben 35 yaşındakilerle kısaylamayın aynı yaş grubundakilerle kıyaslayın dedim. bana göre arda çok genç değil tuncayda çok yaşlı değil. yani ikiside aynı yaş grubunda bana göre.

Tuncayı ingilterede izlemediyse Youtube daki videolarına bakabilirsin. Yada Boro da yılın futbolcusu olduğu haberlerini okuyabilirsin. Boro taraftarının "bizim sadece 1 futbolcumuz var oda Tuncay" diyip besteler yaptığı videolarıda izleyebilirsin.

Senin fikirlerine saygı duyuyorum. Arda 25-26 yaşlarına geldiğinde kimin haklı olduğunu görürüz. Umarım sen haklı çıkarsın ardayı barcelonada messinin yerinde görürüz..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

amacın nedir?
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Darijo Srna 26 yasında oynadıgı lig Ukrayna Lig'i..Srna'nın iyi futbolcu olmadıgını mı gösterir ?

Tartısma bitsin dedikce muhabbeti hic okumayan biri bakıp okuyor yorum yazıyor..Biz kapattık konuyu.

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Ben 35 yaşındakilerle kısaylamayın aynı yaş grubundakilerle kıyaslayın dedim. bana göre arda çok genç değil tuncayda çok yaşlı değil. yani ikiside aynı yaş grubunda bana göre.

Tuncayı ingilterede izlemediyse Youtube daki videolarına bakabilirsin. Yada Boro da yılın futbolcusu olduğu haberlerini okuyabilirsin. Boro taraftarının "bizim sadece 1 futbolcumuz var oda Tuncay" diyip besteler yaptığı videolarıda izleyebilirsin.

Senin fikirlerine saygı duyuyorum. Arda 25-26 yaşlarına geldiğinde kimin haklı olduğunu görürüz. Umarım sen haklı çıkarsın ardayı barcelonada messinin yerinde görürüz..
    Arada 5 yaş var, yine de siz bilirsiniz
    Biliyorum o haberleri okudum, bu bir Türk için gurur verici, özellikle Fenerbahçeliler için kendi oyuncularıydı.Tugay ve Tuncay bu bakımdan bizi sevindirdi, orda iyi izler bıraktılar.Öyle videolar varki, video ile olmuyor maalesef.
    Bende seninkine saygı duyuyrum, üstelik ben Arda Messi olur demedim, bana göre olamaz zaten, ama Tuncay'dan daha iyi bir yerde olacak bundan eminim...

Quote Originally Posted by sananes View Post
    amacın nedir?
    Hiçbirşey, sadece görüşümü bildirmek, tıpkı sizin gibi...

Quote Originally Posted by 2pac View Post
    Darijo Srna 26 yasında oynadıgı lig Ukrayna Lig'i..Srna'nın iyi futbolcu olmadıgını mı gösterir ?

Tartısma bitsin dedikce muhabbeti hic okumayan biri bakıp okuyor yorum yazıyor..Biz kapattık konuyu.
    Hayır, çok çok iyi futbolcu olmadığını gösterir, tıpkı sizin Tuncay'ı ve Gökhan'ı abarttığınız kadar...
    Ayrıca konuyu okuyorum devamlı, ama mesaj yazmıyorum genelde saygımdan, ama siz tutupta Arda ile kıyaslamaya başlarsanız bizde yazarız sorun değil.Saygı çerçevesinde konuşun bari...

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Arada 5 yaş var, yine de siz bilirsiniz
    Biliyorum o haberleri okudum, bu bir Türk için gurur verici, özellikle Fenerbahçeliler için kendi oyuncularıydı.Tugay ve Tuncay bu bakımdan bizi sevindirdi, orda iyi izler bıraktılar.Öyle videolar varki, video ile olmuyor maalesef.
    Bende seninkine saygı duyuyrum, üstelik ben Arda Messi olur demedim, bana göre olamaz zaten, ama Tuncay'dan daha iyi bir yerde olacak bundan eminim...

Hiçbirşey, sadece görüşümü bildirmek, tıpkı sizin gibi...

Hayır, çok çok iyi futbolcu olmadığını gösterir, tıpkı sizin Tuncay'ı ve Gökhan'ı abarttığınız kadar...
    Ayrıca konuyu okuyorum devamlı, ama mesaj yazmıyorum genelde saygımdan, ama siz tutupta Arda ile kıyaslamaya başlarsanız bizde yazarız sorun değil.Saygı çerçevesinde konuşun bari...
    Zhirkov,Srna,Wagner love gecen seneye kadar Arshavin..bu oyuncuların yası 25-26..Gecen seneye bakıp Arshavin bu yasına gelmis hicbiryere gitmemis kötü oyuncu diyebiliyor musunuz..Veya Luca Toni..26 yasında Serie A'da oynamaya basladı..Kötü oyuncu mu oldu..

Burda herkes fikirlerini söyler..Ben acıklamalarıyla anlattım kendi görüsümü sizde acıklamalarıyla anlatın tartısalım..Ayrıca Tuncay'da Arda'nın yasında Fenerbahce'nin en önemli oyuncularından biriydi..

Quote Originally Posted by sentugo View Post
    sabri

ulan salak salak konuşmayın Ardaile tuncay'ıda karşılaştırmayın. Yaşlarıarasında fark var.HErkes Arda'yı seçer.Anca fanatikler Tuncay der.. EN çok tanınan Türk Futbolcusu arda'dır şuanda.. Tuncay kim diye sorarlar
    Burasının çiftlige benzer bi hali mi var.Rastgele laflar sarfediyorsun.Tuncay bana göre Türkiye'nin en çalışkan ofansif oyuncusudur.Belki Arda kadar yetenekli olmasa da kalbi yeter onun.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by S4mp1y0N View Post
    şimdi FM2008'de yeni bir oyun açtım 8.0.2 update ile.

işte Semih Şentürk profili.

kafa vuruşu aklımda 19 kalmış, demekki bir iki yıl içinde oynattıkça gelişti 2 değer arttı.

FM2008'de kafa vuruşu 17 olan Semih Şentürk
    Bir sonraki sene Milli takım ve Fenerbahçe'de 10'un üzerinde kafa vuruşu ile attığı gollere rağmen kafa vuruşu 16'ya düşüyor.

FM2008'de uzun şutu 13 olan Semih Şentürk
    Bir sonraki sene Milli takım ve Fenerbahçe'de hayatının en güzel uzaktan gollerini atmasına rağmen uzun şutu 11'e düşüyor.
    Hırvatistan maçı (şutun şiddeti yadsınamayacak kadar sert hem de sol ayağı ile)
    GençlerBirliği maçı (25 metre civarından kariyerinin belkide en uzak ve sert gollerinden birine imza atıyor yine sol ayağı ile)
    MTK maçı (ceza sahası dışından müthiş bir aşırtma vuruşla kariyerinin en klas bir başka golüne imza atıyor.. yine sol ayağı ile. )
    Ankaragücü maçı ( geçen sezon deplasmandaki kupa maçında muhteşem bir şut ile çok klas başka bir gol daha atıyor yine sol ayağı ile )

FM2008'de gücü 14 olan Semih'in FM2009'da gücü 11'e düşüyor.
    FM2008'de dayanıklılığı 15 olan Semih'in FM2009'da dayanıklılığı 13'e düşüyor.
    FM2008'de zıplaması 14 olan Semih'in FM2009'da zıplaması 13'e düşüyor...

Ben tutup da size bitiriciliğini, top sürmesini, orta açmasını, frikik kullanmasını, hızını artırın demiyorum.

Çünkü bu değerlere herhangi bir itirazım yok.
    Şahsen Semih'in bitiriciliğini 14'e düşürseniz bile itirazım olmaz.

Ama dediğim değerleri kesinlikle hakettiğini düşünüyorum...

( Ayrıca bazı galatasaraylı arkadaşlar burada çok fazla tartışma yaratıyorlar. Araştırmaya da zerre katkıları olmuyor. Sinir bozucu bir durum bu. )

Şimdi çıkmam lazım, sağlıcakla kalın.
    Çok güzel yazmışsın arkadaşım.Bunun cevabını bende merak ettim.

Nesil
    2003

şimdi FM2008'de yeni bir oyun açtım 8.0.2 update ile.

işte Semih Şentürk profili.
    Pardon daha once FM 2007'ye bakmisim. FM 2008'in Ocak ayinda cikan yamasinda (yani bizim arastirmayi aldigimiz ilk yama) kafa vuruslari icin 16 verilmis.

Biriticilik 14, ilk temas 14.

Guc 13.

Uzun sut 12.

Ziplama 13.

Dayaniklilik ise 13.

Yani sizin gosterdiginiz profilden bir cok fark var.

kafa vuruşu aklımda 19 kalmış, demekki bir iki yıl içinde oynattıkça gelişti 2 değer arttı.

FM2008'de kafa vuruşu 17 olan Semih Şentürk
    Bir sonraki sene Milli takım ve Fenerbahçe'de 10'un üzerinde kafa vuruşu ile attığı gollere rağmen kafa vuruşu 16'ya düşüyor.

FM2008'de uzun şutu 13 olan Semih Şentürk
    Bir sonraki sene Milli takım ve Fenerbahçe'de hayatının en güzel uzaktan gollerini atmasına rağmen uzun şutu 11'e düşüyor.
    Hırvatistan maçı (şutun şiddeti yadsınamayacak kadar sert hem de sol ayağı ile)
    GençlerBirliği maçı (25 metre civarından kariyerinin belkide en uzak ve sert gollerinden birine imza atıyor yine sol ayağı ile)
    MTK maçı (ceza sahası dışından müthiş bir aşırtma vuruşla kariyerinin en klas bir başka golüne imza atıyor.. yine sol ayağı ile. )
    Ankaragücü maçı ( geçen sezon deplasmandaki kupa maçında muhteşem bir şut ile çok klas başka bir gol daha atıyor yine sol ayağı ile )

FM2008'de gücü 14 olan Semih'in FM2009'da gücü 11'e düşüyor.
    FM2008'de dayanıklılığı 15 olan Semih'in FM2009'da dayanıklılığı 13'e düşüyor.
    FM2008'de zıplaması 14 olan Semih'in FM2009'da zıplaması 13'e düşüyor...
    Bu dususleri soyle dusunun.

Gucune 13 verildiginde bunu dogru olarak dusunen arastirmaci, diger oyuncularla kiyas yapma firsati bulduktan sonra bu dusuncesini revize ediyor. Dayaniklilik icin de ayni sey. Dusus de yazdiginiz gibi 14'den 11'e degil, 13'den 12'ye.

Bunda da ayip bir sey yok. Her oyuncunun degerlendirilmesi gereken 40+ ozelligi var. Bu ozellikleri genel veritabani ile karsilastirma yapmak arastirma sirasinda o donemde mumkun olmuyordu. Karsilastirma yapma firsati bulduktan sonra degisikliklerin yapilmasi da gayet dogal.

Ozellikle 8.0.2 yamasinda, yillardir yapilmamis bir guncellemenin altina girildigini ve de butun yaz doneminin alacagi bir calismanin Ocak ayina sikistirildigini hatirlatmam lazim saniyorum ki. Amacimiz, her calisma ile bir adim daha ileriye gitmek oldu ve yapilanlar da bunu gayet net bir sekilde gosteriyor bence.

Ortaya nereden buldugunuzu bilmedigim rakamlari atarak da buyuk bir yanlisin oldugunu gosterme istegindesiniz. Ancak SI'a gonderdigimiz veritabanlari, ve editor'den gorunebilecek degerler sizin ortaya koydugunuz degerler ile uyusumuyor. Acaba baska bir yamayi indirmis olmayasiniz?
    Last edited by perpetua : 31.Temmuz.2009 at 02:07

Nesil
    2003

Sag veya sol acıkta oynayabilecek bir oyuncu skora mutlaka katkı yapması lazım..

Arkadas yukarıda vermis Tuncay'ın gollerini..Tuncay suana kadar Fenerbahce'ye birsürü mac kazandırdı.Avrupa'da en cok gol atan futbolcusu..Arda'nın Avrupa maclarında süper oynadı macı kazandırdı diyecegin kac mac sayabilirsin ?

Eger verdigin örnekler defansif bir oyuncu icin olsaydı hak verirdim..Maalesef FM degil bu..Hücum oyuncusu icin en önemli seyler nelerdir..Sut,gol atma becerisi,pas,teknik,hız,kafa topu alabilmek,topla ilerlemek..

Sut:Tuncay
    Gol atma becerisi:Tuncay
    Pas:Arda(Tuncay'ın paslarıda hic yatsınamaz Besiktas macında Kezman'a verdigi pas mesela Alex'in verecegi türden)
    Teknik:Arda
    Kafa topu:Tuncay
    Topla kosu:Tuncay(Bknz M'boro da attıgı goller..Veya 3-2 biten GS-FB kupa macında neredeyse orta sahadan top sürüp ceza sahası dısında cektigi sut)
    Bitiricilik=Tuncay
    İlk dokunus=Tuncay

Sizinde o kadar özellik varken 5 tanesini secmeniz cok kısıtlayıcı..

Gökhan konusuna gelirsek..Ben burada dedim mi su profili eksik burası cok diye ? Arda Dünya'nın en iyi solacıklarından biri dedi..Bende öyleyse Gökhan'da Dünya'nın en iyi sagbeklerinden biri dedim..Fenerbahce-Galatasaray maclarında Arda ne yapmıs bakmak lazım..Cünkü karsısında Gökhan vardı..(Aynı Gökhan gidip 3-5 kisi calımladı golünü atmıstı)

Galatasaraylı arkadaslara cevap vermeyip sadece bana soru sormanız garibime geldi ayrıca..Benim düsüncem budur sonuc olarak:

Tuncay>Arda
    Yani arastirma ile ilgili herhangi bir katki yapmaya degil, sadece tartisma yaratarak kendinizi tatmin etmek istediniz.

Hucum oyuncusu ile orta saha oyuncusunu karsilastirirsaniz tabii ortaya farkli seyler cikar.

Belki cok gol atan bir oyuncu degil Arda, ceza sahasina pek girmeyen bir yapisi var zira. Daha cok organizator rolunu ustleniyor, asist yapiyor. Arda'nin bu sezon 3 macta 5 asist'i oldu bu arada. Son 2 sezonda 20 civarinda asist'i var. Kupa maclarini da dahil edince bu rakam 30'un ustune cikiyor. Tuncay'in Fenerbahce ile 5 yilda yaptigi asist 20 tane bu arada.

Demek ki farkli oyuncular. Demek ki Tuncay'in ceza alanina dalislari ona gol getirirken, Arda'nin yaraticiligi ona asist getiriyor.

Sizi ikna etme gibi bir hevesim yok. Zira ikna etmemin de bir yarari yok. Tuncay'in daha iyi bir oyuncu oldugunu dusunuyorsaniz, bu sizin kendi dusuncenizdir. Ayni sey de Gokhan icin de gecerlidir. Sizin bize katilmama hakkiniz oldugu gibi, bizim de size katilmama hakkiniz vardir.

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Jay CutLer View Post
    Gökhan Gönül daha orta yapmayi bilmiyor ne ilk 10 u ? önce orta yapmayi ögrensin ondan sonra konusuruz
    Bugün nasıl orta actıgını gösteriyor Gökhan
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Yani arastirma ile ilgili herhangi bir katki yapmaya degil, sadece tartisma yaratarak kendinizi tatmin etmek istediniz.

Hucum oyuncusu ile orta saha oyuncusunu karsilastirirsaniz tabii ortaya farkli seyler cikar.

Belki cok gol atan bir oyuncu degil Arda, ceza sahasina pek girmeyen bir yapisi var zira. Daha cok organizator rolunu ustleniyor, asist yapiyor. Arda'nin bu sezon 3 macta 5 asist'i oldu bu arada. Son 2 sezonda 20 civarinda asist'i var. Kupa maclarini da dahil edince bu rakam 30'un ustune cikiyor. Tuncay'in Fenerbahce ile 5 yilda yaptigi asist 20 tane bu arada.

Demek ki farkli oyuncular. Demek ki Tuncay'in ceza alanina dalislari ona gol getirirken, Arda'nin yaraticiligi ona asist getiriyor.

Sizi ikna etme gibi bir hevesim yok. Zira ikna etmemin de bir yarari yok. Tuncay'in daha iyi bir oyuncu oldugunu dusunuyorsaniz, bu sizin kendi dusuncenizdir. Ayni sey de Gokhan icin de gecerlidir. Sizin bize katilmama hakkiniz oldugu gibi, bizim de size katilmama hakkiniz vardir.
    Abi tamam sen Arda tipi oyuncudan hoslanırsın ben Tuncay..Sana göre Arda daha iyi gelebilir bence Tuncay daha iyi oyuncu..Ama öyle düsünmeyen birine bunu inandırabilir miyim? hayır..
    Last edited by 2pac : 31.Temmuz.2009 at 02:12 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2003

Bugün nasıl orta actıgını gösteriyor Gökhan
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Abi tamam sen Arda tipi oyuncudan hoslanırsın ben Tuncay..Sana göre Arda daha iyi gelebilir bence Tuncay daha iyi oyuncu..Ama öyle düsünmeyen birine bunu inandırabilir miyim? hayır..
    Bu nedenle de ozellikler bazinda konusmak en dogrusu. Zira FM'de oyuncu kalitesinin (yani CA'nin) bir matematigi var. Kaliteyi ozellikler belirlese de, CA'yi ozelliklerin oyuncunun mevkisine gore onemi belirliyor.

Senin icin bir oyuncun hirsi en onemli ozelliktir belki. Ama hirs'in CA uzerinde etkisi yoksa su daha kaliteli, bu daha kaliteli diye konusmak bir ise yaramaz.

Bu nedenle de oyuncularin ozellikleri konusunda farkli dusuncen varsa, bunu belirt, nedenlerini sirala ve de arastirmacinin degerlendirmesini bekle. Yoksa bundan farkli tartismalarin hic bir yere varmadigi iki yildir tescillendi.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Pardon daha once FM 2007'ye bakmisim. FM 2008'in Ocak ayinda cikan yamasinda (yani bizim arastirmayi aldigimiz ilk yama) kafa vuruslari icin 16 verilmis.

Biriticilik 14, ilk temas 14.

Guc 13.

Uzun sut 12.

Ziplama 13.

Dayaniklilik ise 13.

Yani sizin gosterdiginiz profilden bir cok fark var.

Bu dususleri soyle dusunun.

Gucune 13 verildiginde bunu dogru olarak dusunen arastirmaci, diger oyuncularla kiyas yapma firsati bulduktan sonra bu dusuncesini revize ediyor. Dayaniklilik icin de ayni sey. Dusus de yazdiginiz gibi 14'den 11'e degil, 13'den 12'ye.

Bunda da ayip bir sey yok. Her oyuncunun degerlendirilmesi gereken 40+ ozelligi var. Bu ozellikleri genel veritabani ile karsilastirma yapmak arastirma sirasinda o donemde mumkun olmuyordu. Karsilastirma yapma firsati bulduktan sonra degisikliklerin yapilmasi da gayet dogal.

Ozellikle 8.0.2 yamasinda, yillardir yapilmamis bir guncellemenin altina girildigini ve de butun yaz doneminin alacagi bir calismanin Ocak ayina sikistirildigini hatirlatmam lazim saniyorum ki. Amacimiz, her calisma ile bir adim daha ileriye gitmek oldu ve yapilanlar da bunu gayet net bir sekilde gosteriyor bence.

Ortaya nereden buldugunuzu bilmedigim rakamlari atarak da buyuk bir yanlisin oldugunu gosterme istegindesiniz. Ancak SI'a gonderdigimiz veritabanlari, ve editor'den gorunebilecek degerler sizin ortaya koydugunuz degerler ile uyusumuyor. Acaba baska bir yamayi indirmis olmayasiniz?
    Öncelikle şunu belirtmek istiyorum tüm samimiyetimle.
    Ben bu konuya 7-8 post atmışımdır.
    İlk attığım postlarda belki biraz terazinin kantarını kaçırmışımdır sertlik bakımından ama asla kötü niyetli değildim.

Benim buraya yazma amacım yeni tartışmalar başlatmak veya emeğe saygısızlık etmek değil, elimden geldiğince katkı göstermek, yeni birşeyler öğrenmek.

Defalarca kez farklı kişilerle Semih ve Gökhan konusunu tartıştım.
    Özellikleri neye göre veriyorsanız onlara binayen örneklerle açıklamalar yaptım tezimi savunmak için. Aldığım hiç bir cevaptan tatmin olmadım.

Dönüp dolaşıp bana Semih'in dünyanın en iyi 50 forvetinden biri olduğu gibi cevaplar verdiniz. Bu ölçü olamaz.

Bir oyuncunun iyi özelliği varsa hakkını almalıdır.
    Semih Şentürk'ü benden iyi kimse tanıyamaz. Evet iddaa ediyorum. Semih'in oynadığı oyunu benden çok izleyen olmasın. Bütün golleri var. Defalarca kez izledim. Çok iyi tanıyorum.

Ben çıkıp burada Semih'in bitiriciliğini 18 yapın, top sürmesini 2-3 puan arttırın, hızını çoğaltın, orta açmasını, frikik kullanmasını artırın demiyorum.

Çünkü Semih bu saydığım özellikleri kendinde barındıran bir oyuncu değil.

Semih; sezisi, doğru kararlar vermesi, topsuz alanlardaki etkisi, takipçiliği, kararlılığı, kendine has tekniği, iki ayağını da kullanabilmesi, kafa vuruşlarındaki becerisi, çalışması, hücum presi iyi yapması ve rakip savunmanın dengesini bozması ile golü koklayan bir forvet..

Ben 14-15 gibi rakamları küçümsemiyorum da.
    Bu rakamlar gerçekten iyi rakamlardır.
    Yalnız Semih Şentürk çok daha iyisini hakediyor diyorum.
    Örneklerimi, gerekçelerimi uykun bir üslupla, örnekler vererek açıklıyorum.

Bir Artem Milevskyi var. Aman Allah'ım o nasıl mental özellikler. 2-3 yıl içinde özel yetenek haricindekilerin hepsi 15-16 üzeri oluyor.
    Gerçek hayatta Semih'in mental ve zihinsel özellikleri kadar kesinlikle yoktur. Abartmış ukraynalılar. Siz abartın demiyorum bakın. Onlar kadar abartmayın ama hakkını da verin.

Semih Şentürk FM2009'da en fazla 30-35 kere milli formayı giyiyor. Fazlasına rastlamadım.
    Gerçek hayatta ise Milli takımın birinci forveti.
    Bu ne yaman çelişkidir?

Gol atamıyor ki çocuk.
    Mevlüt'ün pa almış başını gitmiş. İki yıl sonra Nihat'la beraber kol kola verip gidiyorlar.

Bari Semih'in pa'sını yukarı çekin zamanla artsın özellikleri.
    ca ile pa arasında çok az puan farkı var..

Gökhan Gönül'ün çalışma oranı ve dayanıklılığı da artmalı..
    90. dakikalarda bile hücuma destek verip mevkisine dönebiliyor.

İsterseniz size bir Semih videosu hazırlayayım özel olarak.
    Artmasını istediğim özellikleri gol örnekleri ile ispatlayayım.
    Yapabilirim hala sizi tatmin etmediyse açıklamalarım.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Bir Artem Milevskyi var. Aman Allah'ım o nasıl mental özellikler. 2-3 yıl içinde özel yetenek haricindekilerin hepsi 15-16 üzeri oluyor.
    Gerçek hayatta Semih'in mental ve zihinsel özellikleri kadar kesinlikle yoktur. Abartmış ukraynalılar. Siz abartın demiyorum bakın. Onlar kadar abartmayın ama hakkını da verin.

Semih Şentürk FM2009'da en fazla 30-35 kere milli formayı giyiyor. Fazlasına rastlamadım.
    Bu ne yaman çelişkidir?

Gol atamıyor ki çocuk.
    Mevlüt'ün pa almış başını gitmiş. İki yıl sonra Nihat'la beraber kol kola verip gidiyorlar.

Bu bölümün nedeni açıklayayım..
    Yazının bu bölümü için yurt dışındaki oyuncularda genellikle oyuncunun oynadığı takımın araştırmacıları yaptıkları için bulunduğun ligin durumu ve takımın alması gereken takım ortalamasına göre Ca değerleri veriliyor. Aynı şekilde Semih'in de öyle bu nedenle Semih forma şansı bulamıyor..

Milevskiy senin verdiğin bir örnek daha niceleri var ki bazı ülke araştırmalarında gerçekten bol keseden sallayan ligler var maalesef ki Milevskiy konusunda ise özelliklerine yorum yapamıyacağım çünkü izlemedim.

Nesil
    2003

Bu ne yaman çelişkidir?
    Pek celiski degil. Genelde tek santraforlu oynayan milli takimda, sakat olmadigi surece ilk santrafor Nihat. Nihat yaslanip futbolu birakana kadar da Mevlut, Sercan, Batuhan gibi oyuncular gelismis oluyor. Su anda da oyunda en iyi ikinci Turk santrafor Semih.

Gol atamıyor ki çocuk.
    Gol atmasi icin takim arkadaslarinin yardimina ihtiyaci olan bir oyuncu degil mi Semih? Yani Semih'in gollerinde diger takim arkadaslarinin rolu oldukca buyuk. Isvicre macinda Nihat'in harika ortasi. Almanya macinda Sabri'nin Lahm'i ekarte etmesi. Ispanya macinda Arda'nin Tuncay'i kacirmasi, Casillas'in kacirdigi topu Semih'in tamamlamasi. Finlandiya macinda Kazim'in ortasi vs.

Oyunu iyi okuyor diyorsunuz. Semih 15 decisions, 19 movement, 15 anticipation ile bu konularda zaten muazzam bir forvet. Ayni zamanda kalabaligin icine girmeye korkmayan (bravery 16), azimli bir forvet oyuncusu.

Semih'in oyunda bol bol gol atmasini mi istiyorsunuz? Hizini, hizlanmasini ve de dripling becerisini cok buyuk oranda yukseltin. Veya mac motorunun gelismesini bekleyin. Tabii Semih'in teknik direktoru olarak bol bol orta da yapabilirsiniz Semih'in gol bulmasi icin. Ancak Semih'in kosup yakalayacagi defansin arkasina toplar atarsaniz Semih gol atamaz. Ayni seyi Guiza icin yapin, bol bol gol atar. Mac motorunun kisitlamalarinin onune gecmek icin Semih'in hiz ve hizlanmasini cok yuksek degerlere cekmeyi dogru bulmam acikcasi.

Mevlut 22 yasinda. Onunde gelisme gosterecegi en azindan 5 yil var daha. Semih ise 26 yasinda.

İsterseniz size bir Semih videosu hazırlayayım özel olarak.
    Artmasını istediğim özellikleri gol örnekleri ile ispatlayayım.
    Yapabilirim hala sizi tatmin etmediyse açıklamalarım.
    Bu tip bir calisma pekala izlenilir.

Nesil
    2006

en cok tartisma hep fenerbahce arastirmasinda oluyor. bir ara guizaydi , gokhan gonul semih...

bence 9.0.3 de semih super gercekci olmus. dunyada ilk 100 arasinda oldugu soyleniyor bencede dogru fakat bana gore 80. ile 100. arasinda yer bulur kendine. eger o ozellikleri artarsa gercekcilikten cikar ve ilk 50 lere kadar yer bulabilir ki bu cok sacma olur.

burasi gs forumu degil ama ardaninda cok abartildigini dusunuyorum, tabiki cok teknik cok akilli bir oyuncu ama tuncaydan hizli veya tuncaydan guclu yazanlarin cok komik gorundugunu soyleyebilirim. ayrica ilk 30 arasinda girecek bir oyuncu degil arda. size bir cirpida 30 tane oyuncu sayarim zaten ardadan iyi. ha ilerde ilk 30 arasina pekala girebilir ama su anda degil.

gokhan gonul konusundada bana gore ilk 10 cok fanatik bir dusunce ama ardanin giremeyecegini dusundugum o ilk 30 a kendi mevkisinde gokhanin girme sansi daha fazla.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Mevlüt Türkiye liginde herhangi bir takımda oynasa şuanki ca ve pa'sını alması imkansız..

Bana Türkiye ligi kaliteli değil felan demeyin.
    Norveç ligi, Ukrayna ligi bizim ligimizden daha kalitesiz.
    Ama o ligde oynayan adamlar 17-18 gibi değerleri veriyorlar.
    ca ile pa arasını çok az tutuyorsunuz.
    Bu şu demek, atıyorum Semih'e 157 ca, 160 pa verdiniz. Semih kariyerinin geri kalanında sadece 3 puanlık gelişebilir. 26 yaşında olması önemli değil, ben 29 yaşındaki adamı bile geliştiririm.

Eleştriyi nasıl yapacağımızı şaşırdık.
    Her eleştiriye cevabınız var. Birşeyi de kabul edin yahu. Ilımlı yaklaşımınızı görelim.
    Tamam az değer verdik, yükseltebiliriz. Doğru yaklaşmışsınız diyin.
    Çok dar görüşlüsünüz. Eleştrinin hiç bir türlüsünü kabul etmiyorsunuz.
    Kendi araştırma ekibinizin dışındaki fikirleri kaale almazsanız kendi kurduğunuz çemberin dışına çıkmazsanız zerre ilerleme katedemezsiniz.
    Her FM severin fikri önemlidir.

Bu postumda da bana dediklerim olmadı diye saldırıya geçti diyeceksiniz.
    Ne derseniz diyin. Güzel bir üslupla aylardır anlatıyoruz, sadece ben de değil, bir çok kişi. Fanatiklik yapmıyorum, saygılı biçimde önerilerimi ve fikirlerimi söylüyorum. Bazen konu ile alakasız cevaplar veriyorsunuz. SI games'in cartı curtu, yok efendim en iyi 100 forvet masalı, 30 maç anca milli formayı giyiyor diyorum bana mevlütten sercandan bahsediyorsunuz. Banane Mevlütten Sercan'dan. Konunun ne alakası var bu oyuncularla. Semih Şentürk 5 yıl daha Milli takımın santraforu olarak real hayatta oynar. Çok büyük sakatlıklar veya formsuzluklar yaşamazsa. Hakan Şükür'ün 9 numarasını sırtına geçirdi. Gol kralı oldu, uzaktan attı, sol ayakla 15'in üzerinde golü var. Kafa ile bi ton golü var.
    Bir de Türkiye'nin en iyi ikinci santraforu komedisi yokmu insanı çileden çıkarıyor. Madem bu adam en iyi ikinci forvet konumunda neden Mevlüt'ün Sercan'ın arkasında bekliyor?

Pozisyon almasını, penaltısını gereksiz yere abarmasanız ve dediğimiz özelliklerde o cüretkarlığı gösterseniz gol attırabiliriz. Milli takımda da banko oynatılır.

Milli takımı kişiler yönetse ve kendi tercihi olarak Semih'i almasa eyvallah da, yapay zeka bile oynatmıyorsa; ben ne en iyi 100 forvet olduğunu, ne de en iyi ikinci Türk santrafor olduğunu kabul ederim.

Hızına, top sürmesine en ufak itiraz yapmıyorum. Siz bana hızını ve top sürmesini artırmam gerek çok gol atabilmesi için diyorsunuz.

Videoyu yapmak en fazla bi gecemi alır ama yapmayacağım.
    Çünkü hiç bir faydası olmayacak. Siz yine çemberinizin dışına çıkmayacaksınız ve benim harcadığım zamana değmeyecek.

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Bi kaç sorum olacak Ali Bilgin'e sağ bek özelliği verilecek mi??
    Alex'in puanlamalarında değişime gitmeyi düşünüyor musunuz?
    Bi de Emre'nin sağlık durumu daha iyi duruma getirilecek mi?

Nesil
    2003

Mevlüt Türkiye liginde herhangi bir takımda oynasa şuanki ca ve pa'sını alması imkansız..

Bana Türkiye ligi kaliteli değil felan demeyin.
    Norveç ligi, Ukrayna ligi bizim ligimizden daha kalitesiz.
    Ama o ligde oynayan adamlar 17-18 gibi değerleri veriyorlar.
    ca ile pa arasını çok az tutuyorsunuz.
    CA ile PA arasini olmasi gerektigi gibi tutuyoruz. FM 2010 cikinca ve bir cok ulkede oyunculara bizim yaptigimiz gibi PA verildigini gorunce belki hak verirsiniz.

Bu şu demek, atıyorum Semih'e 157 ca, 160 pa verdiniz. Semih kariyerinin geri kalanında sadece 3 puanlık gelişebilir. 26 yaşında olması önemli değil, ben 29 yaşındaki adamı bile geliştiririm.
    Hangi yonden gelistireceksiniz? 29 yasina gelmis ve her gecen yil bir forvet icin en onemli ozellik olan hiz ve hizlanmasini kaybeden bir oyuncuya doping vererek mi gelistireceksiniz?

Futbol'da gelisimi soyle dusunebilirsiniz..
    1. Genc oyuncu fizigi ve teknik kapasitesi ile one cikar.

2. 20'li yaslarin basinda fizik oturur, zihinsel gelisim hizlanir (bu nedenle de CA artar)

3. 20'li yaslarin sonuna dogru hiz/hizlanma gibi ozellikler duserken, oyuncu eger profesyonel ise (yani is ahlaki varsa) zihinsel ozellikleri tavan yapmaya baslar. (yani oyuncu CA olarak gelismez ancak ozellikler fiziksel ozelliklerden, zihinsel ozelliklere kayar) Profesyonel degilse fizik duserken, zihinsel ozelliklerde gelisme asgari seviyede olur. (yani oyuncu CA olarak duser)

4. 30'lu yaslarda hiz ve hizlanma ile beraber diger fiziksel ozellikler ve de teknik ozellikler dusmeye baslar. Zihinsel ozellikler guclenmeye devam eder. (CA dusmeye baslar)

Eleştriyi nasıl yapacağımızı şaşırdık.
    Her eleştiriye cevabınız var. Birşeyi de kabul edin yahu. Ilımlı yaklaşımınızı görelim.
    Peki diyelim. Ama bunu gercekten cok yerinde bir sey soylediginiz icin mi diyelim, yoksa sadece sizi mutlu etmek icin mi?

Tamam az değer verdik, yükseltebiliriz. Doğru yaklaşmışsınız diyin.
    Çok dar görüşlüsünüz. Eleştrinin hiç bir türlüsünü kabul etmiyorsunuz.
    Kendi araştırma ekibinizin dışındaki fikirleri kaale almazsanız kendi kurduğunuz çemberin dışına çıkmazsanız zerre ilerleme katedemezsiniz.
    Her FM severin fikri önemlidir.
    Fikirleriniz tabii ki degerli. Farkli bir bakis acisindan bakiyorsaniz bizim de bu farkli bakis acisindan bakmamizi saglayabilirsiniz. Ancak maalesef genelde bakis acisi oyuncularin yeterince kaliteli olmadigi.

Yukarida Ukrayna gibi liglerde oynayan adamlara 17-18 gibi degerler veriliyor diyorsunuz. Bizde verilmiyor mu yani? Gercekten soruyorum, verilmiyor mu? Semih'in, Arda'nin, Servet'in, Alex'in, Lincoln'un, Yusuf'un, Tello'nun, Volkan Demirel'in, Gokhan Gonul'un bu seviyelerde hic mi ozelligi yok?

Ama tabii cok isterseniz Gokhan Gonul'un sol ayagini kullanabildigini gozardi edip, Milevsky veya Maggio orneklerinde oldugu gibi ozelliklerini cok yukseltebiliriz. Bu neye yarar peki?

Bu postumda da bana dediklerim olmadı diye saldırıya geçti diyeceksiniz.
    Ne derseniz diyin. Güzel bir üslupla aylardır anlatıyoruz, sadece ben de değil, bir çok kişi. Fanatiklik yapmıyorum, saygılı biçimde önerilerimi ve fikirlerimi söylüyorum. Bazen konu ile alakasız cevaplar veriyorsunuz. SI games'in cartı curtu, yok efendim en iyi 100 forvet masalı, 30 maç anca milli formayı giyiyor diyorum bana mevlütten sercandan bahsediyorsunuz. Banane Mevlütten Sercan'dan. Konunun ne alakası var bu oyuncularla. Semih Şentürk 5 yıl daha Milli takımın santraforu olarak real hayatta oynar. Çok büyük sakatlıklar veya formsuzluklar yaşamazsa. Hakan Şükür'ün 9 numarasını sırtına geçirdi. Gol kralı oldu, uzaktan attı, sol ayakla 15'in üzerinde golü var. Kafa ile bi ton golü var.
    Ilk olarak dediklerinizin olup olmadigindan sadece FM 2010 cikinca haberdar olabilirsiniz. Nedeni de cok basit. FM piyasaya cikan tek oyun degil. Bu oyunun onemli iki rakibi var ve veritabani uzerinde yapmayi dusundugumuz degisikliklerin en azindan demo cikana kadar mumkun oldugu kadar gizli kalmasi hem bizim, hem de SI icin onem tasiyor.

Semih konusuna geri donersek, umit ediyorsunuz ki Mevlut, Sercan, Batuhan gibi oyuncular kendilerinden beklenen patlamayi yapamayacak ve de Semih gelecek 5 yil milli takimin santrafor'u olacak.

O zaman neden bu oyunculara kendilerini Man Utd, Liverpool, Barcelona, Inter, Milan gibi kuluplerde bile oynayabilecek kapasiteye cikartabilecek potansiyelleri veriyoruz? Madem ongoru Semih'in gelecek 5 yillik sure icinde milli takim'in banko santrafor'u olmasi, demek ki size gore arkadan gelen ve onu gecebilecek oyuncumuz yok.

Mesela Arda cikana kadar Tuncay Milli takim'in gelecek 10 yillik sol kanadi olarak dusunuluyordu degil mi? Hatta Ugur Boral Tuncay'i yedeklerdi. Volkan Demirel cikana kadar bu takimin degismez kalecisi Rustu idi. Gokhan Gonul'e kadar Milli Takim'in sag beki Serkan Balci, Mehmet Topuz ya da Hamit Altintop olurdu. Sol bek mevkisini Hakan Balta alana kadar beklenti bu mevkinin adaminin Ugur Boral veya Ibrahim Uzulmez olmasiydi. Emre Belozoglu Hagi'miz olacakti. Simdi arkadan muthis bir cikis ile gelen Nuri var. Bu orneklere ragmen, onunde Nihat olmasina ragmen, Semih'in gelecek 5 yil milli takim'in banko santraforu olmasi garanti size gore.

Bir gorustur. Katildigim bir gorus degildir ama bir gorustur sonucta.

Tabii ki Semih su anda Nihat'dan sonra en tecrubeli santraforumuz. Oyunda da dikkat ederseniz 3-4 yil Nihat, Semih ve Mevlut asagi yukari ayni sayida milli mac oynuyor, arada bir Gokhan Unal bu oyunculara ekleniyor. Cok da garip bir durum degil yani Semih'in 30-35 milli mac oynamasi. Ozellikle onunde Nihat gibi bir oyuncu oldugunu goz onunde bulundurursak (en azindan FM2009'da 165 CA'ya sahip bir oyuncu yani).

Milli takim'in taktigini 442'ye degistirsek Semih'in milli olma sayisi artar. Veya Nihat'i uzun sure sakatlasak Semih'in milli olma sayisi yine artar. Yani bir bakima elestiri yaptiginiz ve cok abes buldugunuz Semih'in daha kaliteli bir oyuncu yapilmasinin gereksinimini orneklediginiz durumda bile dusunulebilecek ne kadar cok sey varmis.

Videoyu yapmak en fazla bi gecemi alır ama yapmayacağım.
    Çünkü hiç bir faydası olmayacak. Siz yine çemberinizin dışına çıkmayacaksınız ve benim harcadığım zamana değmeyecek.
    Cemberin disina cikmasina cikalim. Hatta cok isterseniz koyun ortaya bir Semih profili ve o profilin kritigini yapalim. Veritabanindaki diger oyuncular ile karsilastiralim.

Biz farkli dusuncelere kapali degiliz. Bizim kabul etmedigimiz veritabanindaki kotu ornekleri kullanarak (Milevsky mesela) yapilan arastirmanin elestirilmesi.

Bu tipki 4-5 yil once Maxim Tsigalko'yu bomba gibi yapmislar, neden XYZ isimli oyuncu oyle degil demek gibi bir durum.

Eminim siz de biliyorsunuz ki Maxim Tsigalko oyuna yansidigi gibi bir oyuncu cikmadi ve kayiplara karisti. Milevsky tabii ki cok daha kariyerli bir oyuncu. Onda olan sorun tek ayakli oldugu icin ozelliklerinin yuksek yansimasi oyuna. Tipki Maggio gibi. Tipki FM 2009 ilk ciktiginda karsiniza cikan Arsenal'li oyuncular gibi. Arsenal'e yapilan dusurmeleri belki fark etmemissinizdir, hatta arastirmacisinin bu nedenle ne kadar tepki cektigininden belki de haberiniz yoktur.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bence sadece bizim araştırma ekibi doğru PA VE CA veriyor. Belki bazı oyuncularda biraz az verilebiliyor ama bakıyorum diğer liglere adam hemen bir genç oyuncu parlıyor ve direk 175 PA 135 CA veriyor. Şu Olympiakos takımında bile 3-4 tane 170 PA olan adam var. Diogo mudur nedir sizce 170 PA'yı hakediyor mu? Alex bile 169'da. Düşünün. 2 sene önce 182 civarındaydı galiba Alex. Ama bakıyorum Alex'e (bence) 169'dan daha yukarıdır. Her ne kadar yaşı 30 a gelsede. O Alex ki Brezilya milli takımında 49 kez oynamış, kaptan olmuş ve Popülaritesi yüksek bir oyuncu. Bana göre Ruslar, yunanlılar ve diğer Ukrayna gibi ülkelerin araştırmacıları biraz abartıyorlar.

Mesela Yattara Fransa'da olsa 178 PA'yı almıştı.

Ama Semih biraz iyileştirilmeli. Bir kaç sene sonra 2. lige gidiyor bende. Güiza'ya göre çok pasif kalıyor. Gerçekte Güiza ile neredeyse aynı ölçüde bir oyuncu.

Bir Not:
    Birde şu külüplerimiz özellikle FB ve GS bana göre 8.000 vardır. Son transferlerden sonra kesin alması lazım 8.000 Popülarite. Elano gibi bir oyuncuyu Fenerbahçeli olmama rağmen alkışladım. Brezilya milli takımının o bölgesinde halen oynayan bir oyuncuyu yıllık 3 M € gibi bir bedele getirmişse paranın yanında forma içinde gelmiş demektir. Son senede bence iyi transferler yapılıyor. Bunun paraylada ilgisi var ama artık sade para değil.Elano B.Münih'e, Milan'a da gitse 3 den aşağı oynamazdı. Zaten Lincoln 2.5 M € ya oynuyordu. KAt kat üstün bir oyuncu Elano. Tam 12 den vurdu Gs. Bugün Ankaraspor-E.Şehir maçı vardır. Hakkatten güzel bir maçtı. Bol gollü, zaman zaman yüksek tempolu. Çok güzel goller ve paslaşmalar izledik. Yani futbol kaliteside yükselmiş. Takımlar yeni olmasına rağmen...

Yunan takımlarına bakayım dedim, bir açtım hepsinde 155 PA 160 PA oyuncular. Resmen şişirilmiş. Birinde değil ikisinde değil hepsi öyle. Bizimkisi en iyisi. Ama şunuda belirtelimki hakedene vereceksin.

Edit Baktım: Olympiakos taki Diogo 87 doğumlu neredeyse genç olmasına rağmen 140 CA ve 170 PA almış. Resmen abartı. 140 PA alması için Süper oynaması lazım. 9.1.0 da bakıyorum adam Portuguesa takımından gelmiş ve oradada 40 maç oynamış. Kariyeri boyunca 40 maç oynamış bir adama 140 PA verilirmi? Ya Brezilyalılar yada Yunanlılar vermişler. Ama bence hiç mi hiç gerçekçiliği yok. Sivas maçındada izledim resmen döküldü adam.

Yine Shaktar takımındaki Fernandinho 180 PA 160 da CA almış. 85 doğumlu. Ama Brezilya milli takımında oynamıyor. Sizce bu gerçekçi mi? Adamlar amma abartmışlar..
    Last edited by SAİT71 : 01.Ağustos.2009 at 00:25

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Milevsky tabii ki cok daha kariyerli bir oyuncu. Onda olan sorun tek ayakli oldugu icin ozelliklerinin yuksek yansimasi oyuna. Tipki Maggio gibi. Tipki FM 2009 ilk ciktiginda karsiniza cikan Arsenal'li oyuncular gibi. Arsenal'e yapilan dusurmeleri belki fark etmemissinizdir, hatta arastirmacisinin bu nedenle ne kadar tepki cektigininden belki de haberiniz yoktur.
    Ömer abi çift ayak konusu eminim SIde çok tartışılıyordur. Şimdi atıyorum 150 CAlık 2 adam alalım. İkiside sağ ayak. Birinin sol ayak 5 diğerinin 15 olduğunda özellikleri sol ayağı düşük olanın 1-2şer puan yüksek oluyor. Sonuçta çift ayak sadece teknik özelliklerde etkili. Ayağı iyi olanda da sadece teknik özelliklerin değişmesi gibi bir sistem olamaz mı?

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Öncelikle Herşeyi Daha Gerçekçi Yapmaya Çalıştığınız,Hak Edilen Puanları Vermeye Özen Gösterdiğiniz İçin Teşekkür Ederim.Ama Bende Size Bir Soru Sormak İstiyorum.Tamam Siz İşinizi Doğru Yapıyorsunuz Ama Diğer Ülke Araştırmaları Abartınca Bize Haksızlık Olmuyor Mu?O Ülkelerden Wonderkid'ler Çıkarken,Genç Oyuncuları İleride Yıldız Olurken,17-20 Arası Bir Çok Özelliği Olan Oyuncular Çıkarken Biz 12-15 Arası Özelliklerdeki Adamlarla İdare Etmek Zorunda Kalıyoruz.Bu Bizede Haksızlık Değil Mi?Siz Haksızlık Olmasın Diye Böyle Yapıyorsunuz Ama Diğer Araştırmacılar Bunu Düşünmüyor.Basıyor En Dandik Adamlar 160 Pa'yı.Örnek İsterseniz Yunanistan Ligi'ni Örnek Vermiş Arkadaş.Bence Bu Oyunda İşini En İyi Yapan Araştırma Grubu Türkiye Ve İngiltere Araştırma Grubu.İngilizlerde Gerçekçi Puanlar Veriyorlar Bana Göre.Ama İspanyollar Olsun,Ukraynalılar Olsun,Ruslar Olsun,Kuzey Ülkeleri Olsun,Portekizliler Olsun Abartıyorlar.(Aslında Liste Daha Uzar Gider Ama Kısa Keseyim.)
    Mesela Semih Gol Kralı Olduktan Sonra Onun Profilini İspanyollar Yapsaydı Nasıl Bir Profil Olacağını Aşşağı Yukarı Tahmin Ediyorsunuzdur.Tamam Siz Elinizden Geldiğince Gerçekçi Yapmaya Çalışıyorsunuz Ama Adamların Vasat Oyuncuları Bizim Yıldız Oyuncularımızla Aynı Güçteyse Biz Ne Anladık Bundan...
    Birde Ekonomi Durumu Var Ona Girsek Uzun Süre Çıkamayız.Bazı Ülkeler Ekonomilerinide Çok Güzel Yapmışlar Takımlarının(Takımları Borç İçerisinde Yüzmesine Rağmen.)
    Bizde Üç Büyüklerin Bile Doğru Düzgün Ekonomisi Olmuyor.Mesela Fenerbahçe Avrupa'nın En Zengin Klüpleri Arasında Ama Bunu Oyunda Hissedemiyoruz.Siz Doğru Verilerle Doğru Bilgileri Giriyorsunuz Klübün Borcu Varsa Ekliyorsunuz Ama Başka Ülke Araştırmacıları Yapmıyor!
    Bu Konularda Çok Dertliyim Kusura Bakmayın Çok Uzun Bir Yazı Oldu.Tamamen Okuyan Arkadaşlara Çok Teşekkür Ediyorum Tahammül Edip Okudukları İçin...
    Ve Son Bir Dilekle Kapatıyorum,Umarım Diğer Ülke Araştırmacılarıda Doğru Düzgün Veriler Girerlerde Oyun Zevkimiz Artar,Yok Eğer Öyle Yapmıyorlarsa İnşallah Bizim Araştırmacılar Ellerini Biraz Bol Tutar Korkak Alıştırmaz Ellerini...
    Bu Durumda Ben Seneye FM'ye Bakmadan Almayacağım.Önce Korsanına Bir Bakacağım Bu Değer Durumlarına Ve Diğer Aklımdaki Konulara Falan Baktıktan Sonra Bir Düzelme Göremezsem Orjinal Oyun Almayı Kesinlikle Düşünmüyorum...Benim 1 Orjinal Oyun Almamamla SI Çok Birşey Kaybetmez Ama Bende Pasif Direnişimi Bu Şekilde Yapacağım...
    İnş Gönlümüze Göre Gerçekçi Bir Fm Olur Herkes Zevkini Çıkararak Oynar...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Hele finans konusunda 9.1'de iyice bütçeler düşmüş. Şaşırdım. Baktığımızda Fb yıllık 4 M € verebilecek seviyede. BJK ve Gs'de 3 veya 3.5 M€ Kilit oyuncuya veriyor yada verebilecek durumda. Bakıyorum yıllardır Ekonomileri kötü ama gerek tazminatlar gerekse yıllık ücretler (Güiza 3.5, Elano 3, Lincoln 2.5, Ferrari, 2.5, Nihat bu yıl 3.5) bu paraları ödemek için taş gibi kasa olmalı. Diğer Anadolu kulüpleride iyi paralar ödüyorlar. Ama gel gör ki bu paralar borç harç, kredi felan. Birkaçı hariç...Rusya'da SAturn müdür nedir transfer bütçesi 25 M € du. FB de bile yok o bütçe oyunda..

Hakkatten Rusya gibi, Yunanistan gibi ligleri araştıranlar, diğer ligler gibi göstermek amacı ile şişirme oyuncu değerleri ve takımlar ile araştırma yapıyorlar.

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

Evet bütçe sıkıntısı bi hayli var Fenerbahçe de hiç yaşamamız gerekiyor bunu bence.Hadi ilk sezon o yılın transferiyle başlıyor diyelim bu yıl Güiza vardı bi 14 milyon euro ilk sezon bişey beklemek doğru olmaz ama ikinci sezonda takım 8-10 milyon euro yu ıkına ıkına veriyor desek yalan olmaz.Maaşlara zam olunca anlaştığın oyuncu gelince maaş bütcesinin dengesi bozuluyor oraya para aktarıyorsun falan kısaca hile yapıp para koymak gerekiyor Fenerbahçe ile oynarken ki; gerçekçi bi bütçe olsun.
    2010 da inşallah olmaz böyle..

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Oyunda sıkıntı var ama gerçeğe bakınca SAtürn takımı 25 M€ bütçe varsa hangi oyuncuyu aldı?? Bırak Satürn'ü CSKA Zenit bizim takımlar kadar hangi oyuncuları aldı. Ama onlar haksız yere şişirmiş, bizimkiler düşmüş. Baktığımızda Keita 7-8 yine Elano 7-8 M € civarı bedelle geliyorlar. 2.5 - 3 M € arasıda yıllık maaş veriyor. Bence araştırmacılarımız bütçe konusunda bu sene sıkıntı yaşamazlar. Fb İçin ortalama transfer bütçesi 17-20 arası Gs içinde biraz altı olabilir. Yıllık ücretler ise 3-3.5 arası olacaktır sanırım.

Oyundaki en büyük handikap Fb ve Gs gibi takımlarımız 3-5 sene sonra çok kötü duruma düşüyorlar. Mesela, kadroları kalitesizleşiyor, bütçeleri gidiyor. Yani büyük takım sıfatından çıkıyorlar neredeyse. Acaba Bug mudur bu ?

Sayfa 28 / 32 İlkİlk ... 182627282930 ... SonSon

Mesaj Yetkileri