Hem bilerek gol atmıyor hem de şike yapmam diyor :)
Printable View
Hem bilerek gol atmıyor hem de şike yapmam diyor :)
@Walter Sakana
El İnsaf !
Konu Fenerbahçe olunca en ufak kelimeleri bile tutup "Bu şikenin kanıtıdır" diye mahkeme önüne serilir. Başkaları yapınca; efendim bu hatırdır gönül meselesidir denir. Allah aşkına o zaman kapatalım kepenkleri, kim kimin şampiyon olmasını istiyorsa ona bilensin diğerine maçı bıraksın. Onur 2010'da Fenerbahçe maçında hayatının maçını oynadı sırf arkadaşı Ozan İpek hatırına (!) Ertesi sene Bursaspor başkanı, Trabzon ile Fenerbahçe şampiyonluk için çekişirken, Kadıköyde Fenerle berabere kalıp Trabzonda yenililence "Diyetimizi ödedik" diyorsa ve bunların hepsi Hatır, Gönül işiyse gerçekten mücadele boşunadır.Quote:
Beşiktaşlı futbolcu Filip Holosko "Stoch’un mutlu olması için Fenerbahçe’nin kazanmasını tercih ederim. Ama mantık olarak soracak olursanız, bu sezon gösterdiği performanstan dolayı şampiyonluğu hak eden Galatasaray" diye konuştu
Fenerbahçeli olduğu gerekçesiyle senin bile inanmadığın insanlar aynı durumlarla itham edilince hapis yatar yargılanır, diğerleri ellerini kollarını sallayarak dolaşır. Sonrada adalet tecelli eder (yersen)
Ben bilerek gol atmadım şeklinde bir ifadesini göremedim. Varsa paylaşın lütfen kaynak göstererek. Benim okuduğum "Orada bireysel olarak, kendim ilerlemek istedim. Belki de Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemedim" ifadesi. Arkadaşın yazdığı şekilde bir ifade göremedim.
Üç tane kaynak vereyim okuyun:
http://haber.gazetevatan.com/Haber/454223/1/Gundem
http://www.sabah.com.tr/SabahSpor/Fu...-tarihi-itiraf
http://www.ntvspor.net/haber/spor-to...gunu-istemedim
Bakalım yarın Uefa nasıl bir karar verecek.Türkiye'ye 3 yıl avrupadan men verirse şaşırmam.Bugün 3 takımın men edilmesi tedirgin ediyor.
Ümit Karan: "Fenerbahçenin Şampiyon olmasını istemediğim için Trabzonspor'a gol atmak istememişimdir.Uygun pozisyonda Sezer'e pas vermedim"
Buradan bunu anlıyorsanız :) Neyse siz 2006'da Sergen'in geriye dönmesine de kendim ilerlemek istedim dersiniz :)
Bunu bende daha önce söylemiştim.Bu isimler Fenerbahçe ile bu kadar yakınken bu adamların takımlarına teşvik verme yada birbaşka şekilde girişimde bulunmamız hiç mantığa sığıyor mu?
Bu Fenerbahçe sevdalısı adamlar kalkıpta biz Fenerbahçe için çıkar sağladık demezler.Belki yapmamışlar evet ama yapsalarda demezler.Ama bize gelince baya dilleri çözülüyor.
Zaten söylemleride pek tutarlı değil orasıda farklı bir boyut.
Not: Bilgi direk mahkeme içinden.
Öyle bir ifade yok işte, ben bulamadım. "Trabzonspor'a gol atmak istememişimdir" diye bir cümle göremedim ben.
Holosko'dan yaptığım alıntının Ümit Karan'dan yaptığın alıntıdan pek bir farkı yok değil mi?
Evet o 4 kişiye inanmıyorum çünkü bu kişiler soruşturmada kendilerini aklamaya çalışan kişilerdi aynı Ümit gibi. Sonuçta suçu kabul etmelerini beklemiyorsundur sanırım şike yapmış olsalar bile? Bu kişilerde suçu kabul etmediler (gerçekten suçsuz veya değiller o ayrı) ve bununla da kalmayıp Trabzon'a suç attılar (Fenerbahçeli kimlikleri burada devreye girdi benim için). Aylardır sessiz kalan insanlar nedense aylar sonra Trabzondan teşvik geldiğini hatırlayıveriyorlar anlatmak istediğim bu. İnanmama sebebim bu. Madem Trabzondan teşvik gelmişti neden bu 4 kişiden en azından 1 tanesi çıkıpta buna yönelik bir şikayette veya açıklamada bulunmadı bu kadar zamandır?
Şunu da ekleyeyim; "Falanca kişiler kulüpler yapınca normal biz yapınca şike" yorumunu yaptığınız zaman şikeyi kabul etmiş oluyorsunuz. Ayrıca gerek Aziz Yıldırım'ın gerek sizin burada geçmiş sezonlarla ilgili iddialarınız hakkında ortada bir soruşturma falan var mı Galatasaray'ın kayıp 1m doları dışında? Biz en azından açılmış bir soruşturma üzerinde konuşuyoruz, soruşturmada adı geçen kişiler, kulüpler ve maçlar hakkında konuşuyoruz. Bu soruşturmada ön plana çıkan kulüp Fenerbahçe ise elbette Fenerbahçe hakkında konuşacağız. Bahsettiklerinizin (Onur, Bursaspor, GS-Denizli maçı vs...) bu soruşturmada adı geçiyor mu? Geçmiyor, o zaman ne diye onları konuşalım. Siz bunu Fenerbahçe düşmanlığıyla bağdaştırmak istiyorsanız o sizin bileceğiniz bir şey.
Evet çok güvenilir bir kaynakmış Kenan Başaran da :)
Trabzonspor taraftarlarıyla ilgili "Yasinler" yorumunu yapan değil mi kendisi?
Direk gol atmak istememişdir demiyor zaten dolaylı yoldan diyor bunu anlamak istememenizi normal karşılamaya çalışsamda anlamamak anormalliktir.
Fazlasıyla fark var. Çünkü Holosko o açıklamayı Galatasaray-Beşiktaş maçından sonra yaptı. Hadi o maçtan önce yapmış varsayalım. Ona rağmen Kaleci Onur'la veya Ümit Karan'la aynı mı ? Onur'la Karan Fenerbahçe şampiyon olmasın diye mücadele ederken, Holosko söyleminde "Stoch mutlu olsun diye Fenerin kazanmasını isterim ama mantık açısından bakarsak Galatasaray hakediyor" diyor. ve Fenerbahçe şampiyon olsun diye başka maçlarda ekstra mücadele etmiyor veya kasıtlı olarak gollere engel olmuyor (!)
Mecnun Odyakmaz 3 Temmuzdan 1-2 hafta sonra bize Trabzondan teşvik teklif edildi duyumlarım var demişti çarşaf çarşaf haberleri yapıldı takip etmiş olsaydın "Niye aylar sonra gündeme getirdiler, şimdi akıllarına geldi" demezdin. Bülent Uygun'da içerideyken bunu söylemişti. Yani bugünün ürünleri değiller tek fark bugün mahkeme önünde bunların söylenmiş olması.
Bu tartıştığımız anlamsız. Ben "bilinçaltımda FB'nin şampiyon olmasını istemediğimden dolayı o an pas vermemiş olabilirim" anlamını çıkartırım sen "bilerek gol atmadım" anlamını çıkarırsın. Önemli olan direk sizin anladığınız şekilde dese bile farketmez çünkü bu bir şike itirafı değil. Onu anlatmaya çalışıyorum. Ha yaptığı (öyle birşey yaptıysa) sporcu ahlakını geçtim bir insan olarak onursuzca hatta daha ağır ifadelerle eleştirilebilecek bir davranış o ayrı. Hakaret edelim, asalım keselim diyorsanız tamam :) (tekrar ediyorum eğer yaptıysa).
Yahu adam mahkemeyi yerinden takip ediyor, Dün tapeler ile ortaya çıkan belirsizliği bu adamın içeriden verdiği bilgi ile -o kaynak olarak verdiğin çoğu medya grubu- bu adamı kaynak alarak geçti ve haberleri düzeltme yoluna gitti. Al sana bir kaynak daha
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/20654994.asp
Gerçi şimdi buna da kulp bulursun : ) Neyse.
Hayır, bu kaynağı* kabul ederim tabi ki. Tamam bunun üzerinden tartışalım o zaman, senin burada anlatmak istediğin ne bu ifade üzerinden? Şöyle yazmışsın alıntıladığım ilk mesajında:
* Ahmet Ercanlar'ın da pek bir farkı yok ama uzatmaya gerek yok, sonuca bağlayalım diye.
Ümit Karan'ın bu senin yazdığın şekildeki ifadesine ne tür bir tepki vermemizi bekliyordun veya "beklemiyordum" diyeceğini tahmin ederek ne tür bir tepki gösterilmeliydi objektif gözle, soruşturma açısından nereye bağlanmalıydı diye sorayım.Quote:
Bugün büyük bir itiraf mahkemede geçti ama buralar sus pus hayret konu Fenerbahçe olunca celalleniyor buralar.
[YOUTUBE="ifvti3T9zrA"]Umit Karanin bahsetigi[/YOUTUBE]
5 dakika daha kaldi daha dayan demis, oyuncu degisikligine haklari yok demis. Kendi isaret ediyor degistirilsin diye Tolga :)
Pek zamanım yok arayıp tarayamam ama burayı takip eden görmüştür. İbrahim Akın'ın Fenerbahçe maçında çektiği bir şut ve şutun dışarı çıkmasından sonra verdiği bir tepki vardı. Burada paylaşıldı ve üzerine Fenerbahçe aleyhine yorum yapıldı. Altında hiç bir bağlayıcı bir durum olmamasına rağmen tamamen yoruma dayalı (sana göre-bana göre) olan bir durumu bile sırf lekelemek için kullanırken ; Fenerbahçe lehine şike yaptığı iddia edilen birinin "Ben TS maçında gole giden bir pozisyonun gol olmasını engelledim çünkü Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemiyordum" demesini görmezden gelmek, bunun mahkeme önünde söylenmiş açık ve resmi bir söz (bakın diğerleri gibi yoruma dayalı, sana göre bana göre değil) olmasına rağmen bunun basit bir durum, hatır ve gönül işi olduğunu varsayarak önemsememek, 11 aydır bu olay üzerinde yorum yapanların objektifliğini gözler önüne seriyor aslında. Vurgulamak istediğim buydu.
Örneğin; İbrahim Akın'ın hoca ile olan muhabbeti üzerine yorum yapan, onun dediklerinin aksini savunup dalga geçenler, dün neden Nevzat Şakar'ın hoca dua etsin diye 300 bin liraya anlaştıklarını irdelemedi ? Üzerine konuşmadı ?
Benim burda söylediklerim "Bakın biz yaptık, onlarda yapmış" demek değil, Ortadaki iddialar birbirine bu kadar yakın iken niye A takımı 1 yıldız hukuki olarak zülm görürken B takımı pürü pak ilan ediliyor ? A takımına karşı cin olan gözler niye diğer durumlarda köreriyor ? Ben kamuoyunun yaratmaya çalıştığı bu iki yüzlülüğe dem vuruyorum. Umarım anlatabilmişimdir.
Evet teşekkür ederim.
Anlatmaya çalıştığını anladım, bende yazdığım cevaplarda kendi açımdan neden önemsemediğimi anlattığımı düşünüyorum. Gönül-hatır şikesi yorumları da yanlış bence. Tekrar etmem gerekirse ben bunun bir şike itirafı olduğunu düşünmüyorum. Böyle düşünmememin de objektiflikten uzak olduğunu sanmıyorum. Eğer soruşturmada Trabzondan Ümit Karan'a şike teklifi gitti ifadesi geçseydi o zaman bu açıklaması bir şike itirafı olurdu. Ben G.Saraylıyım, ayağım gitmedi, gönlümden gelmedi tarzı bir açıklama olmuş kişisel yorumumca. Yaptığı yanlış mı yanlış orası tartışılmaz.
Tabi ki FB-GS rekabeti farklı olduğu için dediğin doğru olabilir, FB aleyhine bir şey yakaladığımızda çok daha fazla üstüne gidiyoruzdur bunu inkar edemem. O konuda haklısın. Diğer yandan Nevzat Şakar'ın ve diğerlerinin ifadelerini de okumadım henüz. Hatta Ümit'in de ifadelerini okumamıştım foruma girip yazılanları gördükten sonra araştırıp göz gezdirdim. Sadri Şener'in ifadelerini de gene forumdan takip ettim.
Bir insanın fikri neyse zikri de odur diye boşuna dememişler. Ümit Karan orada kendime güvendim ve pası vermedim de diyebilir. Tabi pozisyonu hatırlamadığım için bu söylediğim uygun düşüyor mu bilemiyorum. Yani Ümit Karan Fenerbahçe şampiyon olmadı diye fikir edindiyse golüde kaçırarak fikrine uygun zikr yapmıştır. Neticede böyle bir durum varsa kendi işine ihanet etmiş demektir. İhtimaller arasında Trabzonspor'dan şike teklifi aldığı da olabilir.
Mesela bundan yıllar önce şampiyonluğa oynayan bir Galatasaray, Fenerbahçe ve Moda üçlüsü var. Fenerbahçe şampiyonluk iddiasını kaybedince Galatasaray'ın son maçta 7 fark yakalaması gerekiyor ki Moda'nın önünde ligi şampiyon tamamlasın.
Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan müsabaka da Galatasaray 13 fark önde iken Fenerbahçe birden maçtan çekiliyor. Bu şekilde olunca Galatasaray hükmen 3-0 kazanacak ve Moda'nın gerisinde kalarak 2. olacaktı.
Hikayeyi sana katıldığım bir noktayı belirtmek için anlattım. Fenerbahçe'nin yaptığı ile Ümit Karan'ın yaptığı arasında bir fark bulunmuyor. İkiside bir başkasının şampiyon olmasını engellemek istiyor. Şike olabilmesi için Trabzonspor'un Ümit'e, Moda'nında Fenerbahçe'ye yap bir kıyak demesi gerekir.
Diğer önemli nokta ise durum böyle gelişince o dönemin yöneticileri hem Moda'yı hem de Galatasaray'ı şampiyon ilan ediyor ve 54/55 sezonu çift şampiyonla bitiyor.
Böyle radikal karar alacak bir federasyonumuzda olmadı malesef.
haluk ulusoydan gerisi yalan...
Bence en iyi federasyon başkanı Hasan Doğan'dı.
Menajer erdem durmaz emenikenin ister istemez psikolojik olarak anlastigi takima gol atmak istememesi yüzünden oynamadigini söyledi.
Ümit Karan Disco'nun dediği gibi kendi işine ihanet etmiş , bu onun şike yaptığının göstergesi kesinlikle olamaz.
Ancak bizim dediğimiz şey de , bundan daha basit ifadelerle , Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım 11 aydır yargılanıyor , işte en büyük sorun , adaletsizlik sorunu burada başlıyor.
Her zaman söylüyorum , ben takımımın nasıl mücadele ettiğini gördüm , bize karşı nasıl mücadele edildiğini , Ümit Karan'ın dediğinden söylemiyorum ama aynı takımların rakibimize nasıl mücadele ettiğini gördüm.
Türk futbolundaki hiçbir kimse için , bu tertemizdir demem , diyemem , hele o kadar parası olan insanların , kirli işlere bulaşmamış olmasına ihtimal dahi vermiyorum.( Çok söz yalansız , çok para haramsız olmazmış )
Bunun , Fenerbahçe'yi ele geçirmek için yapılan bir operasyon olduğunu düşünmemin nedeni de sadece Fenerbahçe üzerine oynanılması , Can Dündar'ın bir yazısı vardı her iktidar Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalışır diye onu da 3 temmuz civarı yazmıştı daha bu muhabbetler dönmeden sanırım , onu tavsiye ederim.
Kendi takımım dahil , hiç bir takım için temiz diyemem ama adil yargılanma olmadığı sürece , ben takımımın ve başkanım sonuna kadar arkasındayım...
Gerçi o adamın duruşunu seviyordum. Yani ortalıkta görünmezdi. Belki o da bu süreçte olsa olmadık kararlar verirdi.
Ben federasyonda olan kişileri eleştiriyorum ama bir noktada durumlarından haberdarım. Senin kimseye eyvallahın yoksa alacağın kararlarda yapacağın işlerde en kralı kimse onu bile tanımazsın. Türkiye Futbol Federasyonunun başına sen gelmiyorsun, seni getiriyorlar. İster istemez seni o makama getirenlerin dediğini yapmak zorundasın.
En güzel örneği de Sadri Şener'dir. Biz Demirören'i destekledik anlamak için ince zeka lazım dedi. Sonra Demirören anormal kararlar verince çıktı bize böyle söz vermemişti dedi.
Şimdi kendi gücünle başa gelemiyorsun, gelsen bile arkasında milyonların olduğu kurumlarla kapışıyorsun. Bunun en güzel örneği de Mehmet Ali Aydınlar'dır. Bir hain damgası yedi, koltuğundan oldu.
Böyle bir kurumda sözünü geçirebilmek için federasyonun itibarını yeniden kazandırmak için başkalarının desteğiyle değil kendinden güçlü olmalısın. Ahh ahh ben olacaktım başında da görecektiniz federasyon başkanını
105,5. madde: Galatasaray dışında şampiyon olan takımların şampiyonlukları kıyamete kadar ertelenebilir.
:)
demeye çalıştığım atmak zorunda mı o maçta kötü oynadıysa sen kulüp olarak cezasını verirsin.adamın atmaması kendi tercihi kendi kararlarıyla yaptığı şey şike mi oluyor bir tarafta iyi melek bir tarafta kötü melek çıkıyor kötü melekle şike yapıyor.Adam sevmiyordur feneri o gün bilerek kötü oynamıştır olamaz mı bir kini bir takıma yada o takıma karşıykende aşırı efor sarfeder ve Fener'e gol atmak için elinden geleni yapar.Bu şike değil kişisel tercih Ümit'in ifadesine bakılırsa...
Bu nasıl bir duruşmadır yahu!
Kabe'yi tavaf edenler, dinimde imanımdayım ama kumar oynarım diyenler, şampiyonlar ligini alanlar, tercümenin hatalı olduğunu bir gün sonra anlayanlar...
Ben herkes komik komik savunma veriyor dediğimde yanlış anlaşıldı. Gerçek bu değil mi?
Peker: 7 yıl sonra da üniversiteyi bitireceğim...
Hakim: inşallah..
Bu hakim tam benim kafada verdiği cevaplarla koparıyor resmen. :)
Böyle davaya böyle hakim.
Kaynak: http://www.dha.com.tr/prof-dr-mehmet...de_319705.htmlQuote:
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın sağlık durumuyla ilgili açıklamayı Şişli Etfal Hastanesi Genel Cerrahi Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Mihmanlı yaptı. Mihmanlı, Yıldırım'ın en az iki gün daha hastanede kalacağını söyledi. Yıldırım'ın acile karın ağrısı şikayetiyle geldiğini söyleyen Mihmanlı, " Sindirim problemleri var. Hayati bir şey saptamış değiliz.Daha önceden de hastamız olduğu için kontrol ediyoruz. Pankreas enzimlerinde yükseliş oldu" şeklinde konuştu.Pankreas'ın çok önemli bir organ olduğunu belirten Prof. Mihmanlı, " Çok önemli bir organ.İltihap ciddi sonuçlar oluşturabilir. Ciddi tetkikler yaptık. Sağlığıyla ilgili endişe edecek bir şey rastlamadık. Ağızdan gıdasını kestik. Yarın sabah alacak" şeklinde konuştu.
Öte yandan Yıldırım'ı Fenerbahçeli eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen ziyaret etti. Yıldırım ile kısa süre görüşen Dilmen, Yıldırım'ın iyi olduğunu hastaneden ne zaman çıkacağına bilmediğini söyledi.
Geçmiş olsun diyelim, neyse ki korkulduğu kadar ciddi bir şey çıkmamış.
Burada genelde sıcağı sıcağına yorum yapıldığı için pek sağlıklı bir tartışma ortamı olmuyor. Ben şu birkaç gündür adı geçen ifadeleri okudum ve şunlar dikkatimi çekti:
Vederson 1 senelik alacağını tamda Trabzon maçı öncesinde istiyor.
Vederson maçtan önce 77 kez görüşme yapıyor, maçtan sonra ise tek bir görüşmesi yok.
Zafer Önder İpek "Bordo mavi için organizasyon yaptık. 250 bin dolar alacaktık ikimiz. 100 binini dağıtacak 150 bini bize kalacaktı. Kaybettik. 50 bin lira dağıtmak zorunda kaldık. Ortaya çıkmasın diye" şeklinde bir telefon konuşması var (Cengiz Demirel ile). Bununla ilgili savunması son derece komik:
At yarışı oynadığı için o dönemlerde sıkıntı yaşadığını belirten İpek, bu durumu eşinin fark etmemesi için böyle bir şey planladığını öne sürdü. Başkan Ekinci'nin "Bordo mavi nereden aklına geldi?" sorusuna ise İpek, "Benim sıkıntıda olduğum o döneme denk geldi" yanıtını verdi.
Serdar'la (Kulbilge) sözleşme yapılmadığını söylüyor, Serdar ise sözleşme yapalım dediklerini. İpek buna "Serdar'ı sezon sonuna kadar oyalamak amacıyla yapıldı, G.Birliğinin asla böyle bir niyeti yoktu" cevabını veriyor.
Zafer Tüzün Eskişehir maçlarında yorumcu olduğunu, bu maçlara bazen Ali Kıratlı ile gittiğini söylüyor. Ali Kıratlı'nın kimliğine bakalım:
Zafer Tüzün Eskişehir'in Trabzon'u yenmesi yönündeki telefon konuşmalarına Eskişehirde Trabzonun sevilmediğini, Eskişehir'in zamanında Trabzon yenilgisi nedeniyle küme düştüğünü anlatarak cevap veriyor.Quote:
Vatan'ın haberine göre Ali Kıratlı yer altı dünyasına yakınlığı ile bilinen bir şahıs. Yine aynı habere göre F.Bahçe başkanı Aziz Yıldırım’a çok yakın biri.
Soruşturmadaki kilit isimlerden biri olan Ali Kıratlı, Fenerbahçe kulübünün kongre üyesi olarak tanınıyor. Sarı-lacivertli kulüpte bu sezon alt yapıdan A takıma alınan kaleci Aykut’un babası olan Ali Kıratlı, ayrıca transfer operasyonlarında da görev alıyor. Başkan Aziz Yıldırım ile taraftarlar arasındaki bağı da kuran, menajerlik yapmayan Kıratlı, su sezon oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor maçından önce soyunma odalarında görüntülenmiş ve teşvik primi getirdiği iddialarıyla karşı karşıya kalmıştı.
Kenan Yaralı'nın Aziz Yıldırım'dan 500 bin dolar borç aldığı iddia edilmişti. Bu paranın neden Aziz Yıldırım adına değil de başka bir çalışanı Kenan Şehirli adına kendisine havale edildiğine dair soruya "onu Aziz Yıldırım'a sormanız lazım. Resmi para şirkete kimden geldiyse onun adına para çıkışı yapılması lazım. Kredi alamadım o yüzden borç aldım. Bana bu parayı nakit olarak verme konusunda da ben istemedim. Bu kadar parayı üzerimde taşıyamam dedim. Banka üzerinden gönderin dedim" diye yanıt verdi.
Aziz Yıldırım'ın avukatı Şeref Dede "Aziz Yıldırım kulübe 30 milyon Dolar yardım yapmıştır" diyor, Mahkeme Başkanı "30 bin dolar geliri olan birisi nasıl 30 milyon Dolar veriyor" diye soruyor.
Bülent Uygun “Ali Kıratlı bizim dostumuzdur. Genelde arar beni. Kendisinin bana karşı özel sevgisi vardır. Sivas’taki görevimden itibaren benim maçlarımı izler" diyor. Üye hakimin, “Ali Kıratlı, maçtan önce Eskişehirspor’un kadrosunu İlhan Ekşioğlu’na gönderiyor. Hatta Ümit Karan’ın ikinci yarı da oyuna gireceğini söylüyor. Bunu nereden biliyor?" sorusuna Uygun, “ Bunu gazetecilerde biliyor. Karan’ın ikinci yarıda oyuna gireceğini tahmin ediyordur. Teşviki engellemeyi şike gibi sundular" diye yanıt verdi. Yani kendisini özel seven Ali Kıratlı Bülent Uygun'u özel sevdiği için kadroyu ve Ümit Karan'ın 2.yarıda oyuna gireceğini İlhan Ekşioğlu'na yani Fenerbahçe'ye iletiyor :)
Ayrıca o kadar özel bir sevgi ki bu Trabzondan teşvik primi geldiği de Bülent Uygun'a Ali Kıratlı tarafından iletiliyor.
Menajer Fatif Akbaba parayı Alper Potuk'un transferi için aldığını söylüyor. Transfer olmayınca parayı tekrar meşhur Ali Kıratlı'ya teslim ediyor :) Mahkeme başkanı "300 bin dolar nasıl veriliyor elden. Nasıl yazılı bir şey olmadan bu para veriliyor" diye soruyor doğal olarak. Cevap "Parayı alırken hiçbir belge düzenlemedik" :)
Üye hakim soruyor "Eskişehir başkanı yemekte Aziz Yıldırım'a satmayacağım Potuk'u demiş. Ancak 9 gün sonra size nasıl para veriyor bu transfer için?". Cevap "Bilmiyorum ama Ali Kıratlı bana Alper Potuk'u transfer etmek için geldi."
Mehmet Şen “Zaten mesaj attığım Gençlerbirliği kadrosu da doğru çıkmadı.” diyor. Hakim ''Kadronun yanlış çıkması önemli değil.Önemli olan mesaj atman.O teşebbüste bulunman.Mesaj attığını kabul ediyorsun yani?'' diye soruyor o da ''Evet mesaj attım.'' diyerek kabul ediyor.
Mehmet Yıldız ''Trabzon'un Fener maçı öncesi teşvik gönderdiğini antrenmanda duydum ya da öyle sandım. Belki de ben yanlış anladım" diyor. Aziz Yıldırım hangi futbolculardan duyduğunu soruyor , ''Kalabalık bir ortamdı. Hangi oyuncuların konuştuğunu bilmiyordum'' şeklinde cevap veriyor. Söylediklerini canlandırırsak "tüm takım toplanmış o kalabalıkta birileri Trabzondan teşvik geldi diye bağırıyor, kalabalık olduğu için kimlerin bağırdığını göremiyor, tabi başka kimse de duymuyor" :D
''Yenmeye mi gittik'' şeklindeki görüşmesinin Fenerbahçe'ye karşı antipatisi olan Galatasaraylı arkadaşını kızdırmak için olan bir görüşme olduğunu iddia ediyor. Mahkeme başkanı görüşmeyi dinletip ''Kızdırmak için dedim diyorsun ama görüşmeden arkadaşının kızdığına ilişkin hiçbir ibare yok'' diyor. Yıldız, bunun üzerine ''Demek ki o an çok ciddiye almadı." şeklinde cevap veriyor. Şaka gibi :)
Mahkeme Başkanı Ekinci, ''Durumu ciddiye alıp başkana anlatıyorsun ama arkadaşlarına sormadın mı'' diye soruyor, "sormadım diyor" :)
Çelişkiler, mantıksızlıklar o kadar çok ki kısalta kısalta ancak bu kadar kısaltabildim.
İbrahim Akın'ın ifadelerini hiç koymaya kalkışmadım çünkü baştan aşağı çelişki dolu. Sırf onun bugüne kadarki tüm ifadelerindeki çelişkilerden sayfa sayfa yazı çıkar. Keza Sadri Şener ve Nevzat Şakar'ın ifadeleri de benzer şekilde.
Ben gerek bu ifadeler gerekse daha önceki okuduklarımdan bu dava siyasi olsa bile şike de olduğunu açık ve net bir şekilde anlıyorum. Kişisel görüşüm 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe de Trabzonspor da şike yapmıştır, teşvik primi göndermiştir, başka kulüplerdeki Fenerbahçeli veya Trabzonlu (futbolcu, yönetici, çalışan vs...) kişiler vasıtasıyla hatır şikesi de (parasız) yaptırmışlardır. 3 Temmuzdan bu yana devam eden bu dava dediğim gibi siyasi olsa (öyle olduğu ortaya çıksa) bile bu düşüncem değişmeyecektir.
bende takip ettigim bi adamin yazilarini paylasim galiba oda mahmedeydi sicagi sicagina aktardi konusmalari. umit karani vs olaylarini biliyoruz geri kalanlari aktarayim
Bulent Uygun: sike yapti iddia edilen başta aziz yildirim ve diğer insanlar aslinda tesvigi engellemeye calisiyolardi.
Menajer Fatih Akkaya: Ali Kiratlidan Alper için 300.000 dolar elden aldim.Başka da para almadim.
Ali Kiratli: Alper Potuk için maclar lig devam ederken para verdim evet ama ilk gorusme ligler bitince oldu.
Eksioglu: ben yanlis hicbirsey goremiyorum.Paralarin elden verilmesi gayet dogal bir durum.
Hakim vederson olayindan bir soru isareti daha kesin olarak yakaladi ve üstüne gidiyor.
Hakim: ya transfer gerceklesmeden neden menajere para verilir? Ali kiratli: o an öyle oldu on ödeme gibi.olmayinca parayi iade ettiler.
I.Akin: kolay beddua etmem ama Mehmet berk beni korkutarak tehdit etti yaptigimi kabul edersem cikabilecegimi söyledi.bende kabul ettim.
Ibrahim akin: bir önceki ifadem gecerlidir.hicbirsekilde sike ve tesvike karismadim.
Ibrahim akinin suana dek dikkat çeken tek aciklamasi erzurumlu hocayla konusmam cahilceydi demesiydi.sira gumusdagda.
Gumusdag: besiktasli yöneticiler benimle ibrahim akin için gorusmek istediler 2011 ocak ayiydi.ancak sonra vazgectiler.
Gumusdag: kupa finali oldu yenildik.ondan sonra serdar adali benimle gorusmek istedi ve gorustuk sartlari konusurken 3 temmuz oldu iste.
Akin: macta sike yaptigimi gösteren tek hareket yok.60.dakikada kötü oldum cikmak istedim ama 80de ciktim cikarken 2 1 ondeydik.
Peker: Giresun baskanligini sampiyonluk macina gelmeden birakmistim o son maç geldiginde ben mekkedeydim.pasaport kayitlarimi inceleyin.
Mahmut gunes: sekip mosturoglu abim gibidir ama bana tapelerde agir kufurler etmesi kötü oldu yüzüme soyleseydi keske.
Sike suan 2.planda menajerlik sinavindaki sorularin calinmasiyla ilgili sorular ve saniklar sorgulaniyor.mosturogluna da dokunuyor.
Karabuk baskani lig sonu telegole baglandiginda emenike transferinin lig bitiminde gerceklestigini belirtmisti ama yalanmis.
Menajer erdem konyar: ben emenike için birkaç avrupa kulubuyle temasa geçtim.
Menajer erdem konyar: ancak araya sami dinc girdi ve aklimi celdi ve ligler devam ederken emenikeyi fenere sattik mart ayinda.
Hakim: sami dinc sizin aklinizi nasil celebiliyor? Menajer erdem: cunku sami dinc benim kuzenim.
Menajer erdem: sami hemen turkiyey donmem için yalvardi cunku karabuk ankara macinda bulunmami istedi.
Menajer erdem: sebebi ise 4 avrupa takiminin temsilcilerinin emenike için o macta olduğu ve mactan sonra gorusecekleri icindi.
Hakim: emenikenin fb macinda oynamamasinin fb ile anlasmasiyla ilgisi yok diyemezsin dimi? menajer erdem: evet diyemem. ( erdem durmaz emenikenin menajeri bu arada )
Menajer erdem durmaz emenikenin ister istemez psikolojik olarak anlastigi takima gol atmak istememesi yüzünden oynamadigini söyledi.
Ibrahim akin yine sorgu sandalyesinde.adalinin avukatlari sikistiriyor.
Ibrahim akin: bana sen kendini sikma sana at verecez dediler bende atlara çok duskunum ama ati sike için değil hediye olarak vericez dediler
Hakim: zaten acik acik sike için at veriyoruz ibrahim demezler.
Yusuf turanli: kendini sikma kupa macini dusun dedim.besiktas maci icinse taraftara ters gelecek hareketler yapma anlaminda dedim.
Turanli: kendini sikma derken taraftara ters gelecek hareketler yapma demek istedim.kendini sikma o anlama da geliyor bence.
Samet güzel: dün çok trajik bir hata oldu bence.vedersonun söyledikleri yanlis tercüme edildi.tercumani taniyorum ama yanlis yapti.
Samet güzel: öyle bi tercüme ettiki sanki ben vedersonla gizli bir gorusme ayarlamisim durumu ortaya cikti.
Samet güzel: bu salonda portekizceyi en iyi konusan kişi benim.
Sivasspor yöneticisi faruk tasdelen: sürekli elimdeki çanta soruluyor içinde sadece bilet vardi.ben biletleri öyle cantalarda tasirim.
Hakim: yarin sizden devam edicez faruk bey.tum saniklar yarin yarim gün sorgu yapicaz.bu yüzden çapraz sorgu yapilanlar gelmesin.
Hakim: ancak digerleri gelsin bütün saniklar ise karar günü cuma tekrar tam olarak gelsin.
Hastalık konusu mutlaka hassas bir konudur ama gerek filmlerden gerekse dizilerden gördüğümüz kadarıyla tutuklu, sanık ya da hüküm giymiş kişilerin hastaneyi bir kaçış aracı olarak kullandıklarını izledik.
Aziz Yıldırım ile ilgili de bu şekilde bir iddia var. Çapraz sorgudan kaçmak için bu yolu kullandı. 2-3 gün hastanede kalması demek bu haftanın tamamlanması demektir. Doğruluğunu bilmesemde çapraz sorguya girmeden duruşma devam edebilirmiş. Örnek olarak Emenike gösteriliyor. İddianın tamamı budur.
Bunun doğruluğunu ilerleyen süreç gösterecektir. Ek olarak İbrahim Akın'ın da soru bombardımanına tutulmaması ilginç.
kaçıcakmı aziz yıldırım :D :D ambulansın içinden 1 tane sağlık personeli çıkmadı
bu hafta da tahliye çıkmaz o konuda haklısın ama çapraz sorguz biterseki durum biteceğini gösteriyor içerde tutmak için bi neden kalmıyor
coskun cebinin 20:33 telefon balik gidiyor gol 20:32 1-1 oluyor balik gidiyor!!!
böyle bir tape sesli olarak dinleniyormuş
siavs-fener maçı (ts teşvik)
Savcının yaptığı gibi, Fenerbahçe lehine olan deliller görülmez, Fenerbahçe lehine olan olaylar görülmez, aleyhine olan olaylar üzerine durulur da durulur. Fenerbahçe lehine olan çelişkiler yine görülmez, şaşırmıyorum çünkü savcı en başından beri bu tavırla ilerliyor, kamuoyunun da bu tavırda olması normal.